truman20 Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 gdyby jeszcze był RAW byłoby siódme niebo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ja w sumie też bawię się "cykaniem"... Ale.. zapodam Wam może na razie pewne autko ;o Fotke zrobiłem w wakacje w Monte Carlo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Uuuuu jak na Monte Carlo to co tak cienko ? :] tam takimi Ferrari to sprzedawcy popcornu jeżdżą ;P Maybachy i Rolls Royce było cykać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 takie tam.. z wczoraj z balkonu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Gdyby ten krzyż był wiekszy (bo to jest chyba krzyz:>), to foto byloby wypasnione na maxa. No i jeszcze gdyby tyle szumikow nie bylo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 (edytowane) tak, to krzyz. na szumy nic nie poradze: canon a60, iso50, zdjecie jeszcze lekko potraktowane neat image ;) btw. macie manie z tymi szumami, jesli to jest dla Was duza ilosc szumow to :blink: jesli dzis bedzie podobny zachod to moze wyjde na cos zapolowac ;) Edytowane 2 Grudnia 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 To nie jest duża ilość szumów. Kompresja zjadła zdjęcie. Dodatkowo : nieostre, krzyż za mały [ jeśli to miał być temat przewodni.. ]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Apeluje o zaprzestanie krytykowania szumu na zdjeciach, to nie fotografie testowe i porownywanie dwoch modeli aparatow. Apeluje o skupianie sie na czystej fotografii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Myśle że tematem były raczej palące się chmurki na niebie podczas zachodu słońca a że krzyż trafił się w kadrze to czysty przypadek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 w rzeczy samej ;) myslalem o wyeksponowaniu krzyza ale z takiej odleglosci i dysponujac takim sprzetem nic z tego nie wyszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Latarnie: Ku niebu: C350D+ Jupiterus 200mm<efektywnie 320> Edytowane 3 Grudnia 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Latarnie sa fajne, ale jeszcze fajniej by bylo gdyby, jeszcze bardziej przypominaly oczy kota :>. A "ku niebu" nie podoba mi sie, ni w pi ni w oko :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wkurzają mnie tylko te linki od prądu, niestety nie mam możliwosci uzyskana lepszego kadru z okna a skoro świt nie cche mi sie latać z aparatem 3km do najblizszej czystej przestrzeni ;) Za to fajnie spalinki z samolotu wygladaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 (edytowane) [imq]http://i22.photobucket.com/albums/b315/HipoPL/foto/wschod.jpg[/imq] Wkurzają mnie tylko te linki od prądu, niestety nie mam możliwosci uzyskana lepszego kadru z okna a skoro świt nie cche mi sie latać z aparatem 3km do najblizszej czystej przestrzeni ;) Za to fajnie spalinki z samolotu wygladaja :D Na pierwszy rzut oka myslalem, ze to kometa byla :>. Dzisiaj rano o 6 wstalem i strzelilem serje z nowego statywu z okna, lecz drzewa i budynki skutecznie niszcza efekt wschodu, ale i tak wrzuce, moze wieczorkiem :). Edytowane 6 Grudnia 2006 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Wkurzają mnie tylko te linki od prądu, niestety nie mam możliwosci uzyskana lepszego kadru No to się pomaga np. Photoshopem :] Z takiej małej fotki lipny efekt , jakbyś dał full size to by nie było nic widać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ładnie Maciek ;). Robiłeś to ręcznie czy jakiegoś efektu użyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 W ACDSee nowym też tak można zrobić. Usunięcie linii nie jest takie trudne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Ładnie Maciek ;). Robiłeś to ręcznie czy jakiegoś efektu użyłeś ? Z "Efektów" to ja używam tylko Sharpness , Noise , Median :P reszta to syf ... Oczywiście robota ręczna w PS :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 No piękna robota, niestety jestem jakoś miłośnikiem dziewiczych zdjęć, aczkolwiek jak widać jednak czasami obróbka zdjecia bywa uzyteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zelki zabojcy :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2006 up, up and away! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) 1. 2. 3. 4. 5. 6. Większa wersja Chyba pierwszy raz w tym temacie ;) Robione A610 Edytowane 11 Grudnia 2006 przez żeli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 żeli: bardzo ładne, podoba się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Żeli - 6ka świetna. Kropelki nie porywają bo już były ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 żeli Super zdjecia, kropelki zawsze porywaja jak sa dobrze zrobione jak teraz :) Szczegolnie 1, 2 no i 6 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 żeli Super zdjecia, kropelki zawsze porywaja jak sa dobrze zrobione jak teraz :) Szczegolnie 1, 2 no i 6 ! / Wszystkie sa wypasione. Jak na 610 to juz w ogole bajka. Zdradz nam jak osiagnales taki efekt. Bo naprawde wypas? Zimne kolory, a jakies dorobki w photoshopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 (edytowane) Foto nr 6 pachnie fotoszkopem bardzo mocno :] chyba ze u kolegi świecą dwa słońca o reszcze szczegółów nie wspomniając ;) Zdawało mi sie że zbliża się zima ..... B) Patrząc na ostanie zdjęcie to Panowie mozę jakiegoś tutoriala jak się pozbyć słupów i linii ze zdjecia ... ;) Edytowane 11 Grudnia 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Co do zdjec kropelek to kolory sa jak najbardziej oryginalne(akurat sie trafil niebieski papier odblaskowy). 6 zdjecie przeszło przez fotoszopa ;) Hipo jest mnóstwo sposobów, od clone stamp po wycinanie kawalkow zdjecia pozwolilem sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dziękuje wygląda o niebo lepiej :) ale chciałbym w przyszłości sam takie cuś uzyskac a nie wiem jak :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...