KaxxL Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hilfiger Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 To ja też coś pokaże. Moje pierwsze fotki robione nowym aparatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 widzę że się jakaś mizeria zrobiła w temacie, fotki z żarciem! ludzie trzymajcie jakiś poziom i nie wrzucajcie każdego gniota który się wam nawinie!! hilfiger zły balans bieli, zdjęcia krzywe i budynki się walą, kadrowanie leży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Racja... Temat stracił chyba swój poziom... Może przydałoby się zrobić temat dla początkujących, w którym pokazywaliby swoje prace, a bardziej doświadczeni fotografowie by mówili co w nich leży i jak poprawić? Taka luźna sugestia. No, to dam coś ze swojej szuflady... Czasy dawne i odległe... 20D +50 1.4 Ktoś mi kiedyś powiedział, że dawanie fotek koncertowych w bw, jest oznaką niedoświadczenia... Edytowane 2 Stycznia 2008 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Myślę, że nienajlepsza idea z podziałem na pr0 i amatorów, bo by się zaczęło wykłócanie kto gdzie "może" dawać foty, a gdzie kto powinien. Niepotrzebne starcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Mi się wydaje, że chociaż troszkę samokrytycyzmu by się przydało- i po przepuszczeniu siebie przez swój własny filtr, decydowało gdzie pisać. Sami wiecie jak wyglądałby dział "Ekstremalne podkręcanie" gdyby nie było ograniczeń. Ewentualnie umawiamy się na konstruktywną krytykę w tym temacie. Edytowane 2 Stycznia 2008 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackeyedgirl Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 www.blackeyedgirl.republika.pl zapraszam do komentowania i wyrażania swojej opinii:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Myślę raczej , że możnaby raz na kilka miesięcy robić mały "konkurs" na np. 10 najlepszych fotek z jakiegoś okresu, wybierane przez userów i najlepsze, drogą głosowania wrzucić do innego tematu w stylu "Najlepsze fotki PurePC" jeśli chciecie jakiegoś takiego podziału czy "oddzielenia" Przykładowo : Konkurs obejmowałby 10 Najlepszych fotek w danym kwartale. Uważam, że przy takiej, naszej "częstotliwości" dodawania fotek, 10 dobrych na kwartał to i tak będzie trudno wybrać. Jak sądzicie ? P.S. Osobiście nie robiłbym podziału, ale w sumie jest mi to obojętne, na powyższych zasadach, chętnie pomogę w organizacji (a nawet sam zrobię jeśli zechciecie). :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 pomysł fajny ale byłoby ciekawiej i kreatywniej w klimacie "tygodniowe zadanie tematyczne" - tzn w niedzielę zapuszczamy temat i w ciągu tygodnia gromadzimy wrzuty, a w kolejnym tygodniu w czasie trwania już kolejnego tematu i zbierania do niego prac, głosujemy na zebrane w poprzednim (sonda na stornie). zwycięzca niech narzuca nowy temat. i świetnie byłoby gdyby fotka laureata była promowana miniaturką w nagłówku forum albo działu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 pomysł fajny ale byłoby ciekawiej i kreatywniej w klimacie "tygodniowe zadanie tematyczne" - tzn w niedzielę zapuszczamy temat i w ciągu tygodnia gromadzimy wrzuty, a w kolejnym tygodniu w czasie trwania już kolejnego tematu i zbierania do niego prac, głosujemy na zebrane w poprzednim (sonda na stornie). zwycięzca niech narzuca nowy temat. i świetnie byłoby gdyby fotka laureata była promowana miniaturką w nagłówku forum albo działu :) Nie realne, nikt tu nie ma ani czasu, ani takiej mobilizacji, aby co tydzień coś kombinować, według mnie odpada, ale przecież niczego nie zabraniam. :P Ja tu jestem od sprzątania, a na nowe pomysły zawsze otwarty ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 ja też lubię panoramy :) ..i również uważam, że sam odbiór jest baardzo mocno uwarunkowany od monitora, niestety.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 lodzik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackeyedgirl Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 to teraz zimowo:) www.blackeyedgirl.republika.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Takie trochę wakacyjne z bratem ;) [+] Klik aby powiększyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 @ fracha - przesycone kolorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 @ fracha - przesycone kolorkiDopiero się uczę, ale subiektywne opinię jak najbardziej się przydadzą ;) Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackeyedgirl Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Dopiero się uczę, ale subiektywne opinię jak najbardziej się przydadzą ;) Dzięki :) a mi się właśnie podobają:) więc 1:1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Fracha a ono było cos robione w PS? Bo jeśli miało by być robione to bym to zrobił w konwencji starych pocztówek taki np. LOT'u które były właśnie takie przesycone, ale nie wszystko tylko jakiś obiekt, tu bym np zostawił niebo, a reszt np. b&W spróbuj może to pomoże (nie czuje jak rymuję ;)) Bo ogólnie zdjęcie Ok, tylko oko lata to z niebieskiego na zielone, zamiast skupić się na obiekcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Fracha a ono było cos robione w PS?Ogólnie jestem trochę przeciwnikiem w obrabianiu zdjęć w photoshopie ale może z czasem mi to minie. Nie wiem czemu ale jak stwierdziłem że fotografia to fotografia a nie grafika ;) Ale coś może pokombinuję ;) Żeby nie robić OT wrzucam kolejne zdjęcie, moim zdaniem dość smutne ale takie miało niestety być... [w photoshopie dodaję jedynie moją ramkę] [+] Klik aby powiększyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) Nice, ale co ma strumyk do krzyża ;)? Niby fajne, ale jakos takies, nie wiem.. Strumyk radosny, pejzaz i krzyz smutny, hmm, gdyby w kadrze bylo widac rure, z ktorej wyplywa woda, to od razu nasuwala by sie mysl, iz sa to scieki, a wtedy od razu by bylo wszystko jasne. A i Fracha, w Twojej pierwszej fotce, tej z bratem, to rzeczywiscie nice kolory, ale z lewej stronki ramka jest szersza niz z prawej. Pzdr. ;). Edytowane 8 Stycznia 2008 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 http://digart.img.digart.pl/data/img/96/89...oad/1401277.jpgPodoba mi się. Taki trochę bajkowy klimat ci wyszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Symbol... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Takie trochę wakacyjne z bratem ;) [+] Klik aby powiększyć hm gdzieś kiedyś podobny motyw widziałem ? wyszło by całkiem fajnie jakby kadrować inaczej, ten budynek w tle to mi średnio pasuje:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Nice, ale co ma strumyk do krzyżaW tamte wakacje utopił się tam chłopak, dlatego stoi tam ten krzyż... Myślałem że można to wywnioskować z tego zdjęcia ale jak już pisałem, dopiero się uczę fotografii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Obiecane kiedys fotki ;] Skan z negatywu + wineta w shopie (imho lepiej sie prezentują) Edytowane 9 Stycznia 2008 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 widzę że winieta rządzi :D nie rozumiem tego zabiegu chcesz skupić uwagę odbiorcy na środku zdjęcia, tylko na czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 widzę że winieta rządzi :D nie rozumiem tego zabiegu chcesz skupić uwagę odbiorcy na środku zdjęcia, tylko na czym?A pełnymi zdaniami? To podoba Ci sie czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 IMO technicznie ok, portrecik też fajny ale reszta jakaś bez wyrazu, brak elementów na których można się skupić, wzrok błądzi po całym zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 @cyrkiel krok w tył bo te biegące ulice dałyby fajną perspektywę i generalnie byłoby odrobinę luźniej w kadrze. pierwsze mogłeś też nieco podostrzyć. i tyle krytyki z mojej strony bo to naprawdę fajny industial z tymi budynkami - kawał dobrej roboty :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...