Skocz do zawartości
Kucyk 0700

Comodore czy pegazus

Rekomendowane odpowiedzi

Commodore to wypupisty komputer. Nigdy taki przedtem nigdy takiego później. To jest jedyny komputer który robił rzeczy niemożliwe to znaczy robił to o czym producenci zapewniali, że jest niemożliwe - grafika na ramkach i wyświetlanie 112 kolorów w trybie 320/200 punktów. A do tego ta dźwiękówka!!! Rewelacja. Szacunek Panowie dla tego komputera.

1127804[/snapback]

Hola hola! może byś powiedział o które Commodore Ci chodzi!? Ja mam jeszcze C=64 i on odpala 16 kolorów. Ale i tak jest świetny :D . Jedyne co było dobre na pegazłomie to, że nie musiała się wczytywać gierka, ale czym to jest w porównaniu z możliwościami BASIC 2.0 ....... I dołanczam się do zakończenia "Szacunek Panowie dla tego komputera".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola hola! może byś powiedział o które Commodore Ci chodzi!? Ja mam jeszcze C=64 i on odpala 16 kolorów. Ale i tak jest świetny :D . Jedyne co było dobre na pegazłomie to, że nie musiała się wczytywać gierka, ale czym to jest w porównaniu z możliwościami BASIC 2.0 ....... I dołanczam się do zakończenia "Szacunek Panowie dla tego komputera".

1395798[/snapback]

tak te c64 to potrafi obsługiwać twardy dysk i mieć 1 mb pamięci :|. Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi raz ktoś nadepnął na kabel w nieśmiertelnym Commodore 64 ten od magnetofonu i potem już połowa gierek nie działała <_<

Edit:

Do dzisiaj mam Atari Video Computer Console 2600 (piracką) i działa :D Dawno nie grałem bo mam dżoje rozwalone <_<

Edytowane przez smasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierz pegaza - wkładasz kardridż i hula :)

1425349[/snapback]

Popieram. Jezeli to ma byc tylko do rozrywki to pegazus spisze sie doskonale. Juz nie wspomne o wytrzymalosci i wielkosci sprzetu bo tu pegazus tez wygrywa :)

Dla wielbicieli River Raida mam dobra nowine, jest River Raid na pegaza i wyglada jak wierna kopia z commodore64 ( o ile nie jest taka kopią...) wiec nie widze problemu ;) hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie wspomne o wytrzymalosci i wielkosci sprzetu bo tu pegazus tez wygrywa :)

Wszystkie pegazy jakie mialem sie przegrzaly po kilku tygodniach (miesiacach? hmm...), wiec nie wiem o co chodzi z ta wytrzymaloscia:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaś u wszystkich moich znajomych (i u mnie też) ciągle padały pady do pegaza. Trzeba było kupywać co 2-3 miechy pady na giełdzie, a niemiałeś pewności, czy jest sprawny <_< dlatego przestałem na nim grać. Apropo rozszerzeń co C=64, to niemiałem pojęcia, że wogóle takie były. Grałem na tym jak miałem 5-7 lat i niewidziałem na oczy sklepu komputerowego :sad: . Ale gierki były wypas: Wesoły profesorek (dlatego teraz jestem dobry z matmy), Grand Prix (mogłeś nawracać i przejeżdżać przez metę niezaliczając pełnego okrążenia :lol: ), różne ski (fajnie się robiło triki na desce na half-pipie), ninja rabets (walka z borsukami) oraz pełno polskich tytułów, to było coś. Na pegazie nietrzeba było czekać aż się gra załaduje, ale niemogłeś rysować w programie, a potem zapisać na kasecie, to byłe genialne, czemu się nie spotkałem z żadną grą z takim zapisem :-| . Na commodore były chociaż demka :-P .

P.S. Pamiętacie to 9999999 in 1 na pegaza :lol: , w rzeczywistości tam było 5-10 gierek, ale im więcej dziewiątek tym lepiej :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi