Skocz do zawartości
kucyk

Battlefield 2

Rekomendowane odpowiedzi

CloneDrive działa.

Chyba nawet z niego korzystałem i nie potrafił sobie u mnie poradzić z "oszukaniem", że oryginalna płyta w napędzie.

Znalazłem ten ciąg (drzewo jest w Wow6432node ) ... wbicie klucza za x9392 nic nie dało.

Miejsce dobre tylko się upewnij czy czasem dla SF nie zmieniłeś, oczywiście trzeba BF'a uruchomić/zrestartować od nowa.

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem z tym problemy, ale odpalałem plik z "Battlefield 2/Support/Battlefield 2_code" przepisywałem CD-key'a i działało.

Przydarzyło mi się też, że sposób powyżej nie pomagał, wtedy instalowałem od nowa oba "pacze" - wtedy działało wszystko jak należy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś się lekko wkurzyłem na tę grę , nalicza mi losowe rundy do ranku i to na rożnych serwerach. Czasami w ogóle nie zaskoczy lub po 1/2 rundzie przestaje dodawać rank, a dziś jak nigdy, zawsze na plusie ratio. Jestem w plecy ze 100 coś punktów. Czy to u mnie problem czy kaprys serwerów na których gram, gry , EA? Mam tak od dwóch, trzech dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KaszaWspraju

Często jest tak że nalicza statystyki z opóźnieniem, pozostaje tylko czekać aż naliczy.

@westsajd

Nie ma czegoś takiego jak "private-bug", chodzi Ci zapewne o serwery private stats. Są to serwery (nierankingowe) z własnym rankingiem i nie zaliczy Ci tych punktów do Twoich statystyk z konta.

Btw, Wiecie o patchu 1.5?

http://www.battlefield.pl/

Edytowane przez NoAim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@westsajd

Tak nalicza, miałem tak z parę razy.

@NoAim

Niestety tu nie tak, te punkty przepadły, dziwne bo serwer na którym głownie gram Battlefield Gotland #01 All Maps 24/7 RANKED nie miał dotąd problemów a teraz czkawka z rankiem.

Tu chłopcy wypowiadają się an temat gry na 1.5. Na razie nic konkretnego.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chłopcy bardzo marudzą :) może mniej marudni też przetestują i powiedzą jak jest :)

Poczekam jak większość serwerów będzie juz na 1.5 a szczególnie moje ulubione czyli dopiero na oficjalnym.

Ale ciekawy jestem i to bardzo :D

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie odblokowywania broni.

Mam wersję BF2 Deluxe ale grałem tylko i wyłącznie w samą BF2 (nie uruchamiając jednostek specjalnych). Za każdym awansem mogłem odblokować tylko jedną broń i odblokowałem już 4 (a nie 8 - co było by możliwe gdybym grał w dodatek) ... czy aby odblokować zaległe 4 bronie na obecnym koncie wystarczy że uruchomię dodatek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez gram tylko w podstawke (z wersji deluxe) i z kazdym awansem mialem 2 bronie do odblokowania wiec nie wiem, cos jest u Ciebie nie tak skoro miales tylko po jednej na awans.

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez gram tylko w podstawke (z wersji deluxe) i z kazdym awansem mialem 2 bronie do odblokowania wiec nie wiem, cos jest u Ciebie nie tak skoro miales tylko po jednej na awans.

... a uruchamiałeś kiedykolwiek dodatek? ... może przez to że go uruchomiłeś 'kiedyś tam' masz możliwość odblokowywania "po dwie". Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ... mam nadzieję że nie będę musiał grać od nowa po uruchomieniu jednostek (konieczne może być nowe konto aby odblokowywać po dwie). Brakuje mi F2000 dla szturmowca i G36 dla medyka - działają bardzo efektywnie. Najwyższa snajperka też jest dobra ... bo celna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie tez "poluje" na ta snajpe ;) Kiedys przypadkowo wbilem na serwer gdzie byly odblokowane wszystkie bronie i nie moglem sie od niej oderwac. Nie wiem czy tylko ja tak mam ale dobrze strzela mi sie tylko z kolimatorem optycznym (najwieksze pole widzenia). Muszki zaslaniaja prawie caly obszar ponizej, a jeszcze jak sa "obudowane pierscieniem" dookola to juz w ogole nic nie widac. Wyjatkiem jest tylko kalasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy niektórych modelach faktycznie jest nie fajnie z tym przysłanianiem (choć o dziwo da się do tego przyzwyczaić). W G36 mi to jakoś nie przeszkadza zupełnie. Z kolimatorem jest oczywiście całkiem ciekawie (brak przysłaniania od dołu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, no właśnie mi też tylko po jednej broni odblokowywało, z tym że do tej pory usprawiedliwiałem to tym, że najpierw muszę odblokować wszystkie z tj I poziomu, a dopiero przy następnych awansach kolejne :) (najbardziej drażni mnie fakt, że nie mogę L96A1 odblokować ;), znalazłem tymczasowe rozwiązanie i szukam padniętych snajperów właśnie z tą camperą na wyposażeniu :D taka hiena).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

U kolegi gra nie chce się włączyć, po kliknięciu na exe jest czarny ekran i gra wychodzi do windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ... mam nadzieję że nie będę musiał grać od nowa po uruchomieniu jednostek (konieczne może być nowe konto aby odblokowywać po dwie). Brakuje mi F2000 dla szturmowca i G36 dla medyka - działają bardzo efektywnie. Najwyższa snajperka też jest dobra ... bo celna.

Musisz zagrać całą jedną rundę na jakimś serwerze special forces i dostaniesz zaległe punkty do odblokowywania bronii (można je zużyć na bronie z podstawki jak i z dodatku)

Btw: zdarzyło Wam się zabić kogoś samym uderzeniem granatu? :blink: Tzn gość miał bardzo mało energii, dostał granatem i padł od samego uderzenia, zanim ten wybuchł :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U kolegi gra nie chce się włączyć, po kliknięciu na exe jest czarny ekran i gra wychodzi do windowsa.

Stary problem wiele razy tu wspominany. W "moje dokumenty" w folderze gry w profilach trzeba usunąć pliki video.con

Gra pewnie jest przeinstalowywana po jakichś zmianach sprzętu lub coś takiego?..

Co do odblokowywania broni jak od początku gram i wpodstawe i w JS więc u mnie zawsze bronie odblokowywały się po dwie.

Trzeba pograć troche na serwerach to sie powinna pojawić możliwość odblokowania.

Pozatym sa świetne mapy jak Warlord czy Ghost Town a nawet Surge które baaardzo polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem trochę w dodatek, z tym że w offline (czasy zanim pozasysałem pacze :D). Dzięki za to info, nada się :D w czwartek po maturach nadrobię, nadrobię ^^

Tymczasem wracam do pisania prezentacji.... -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z : zdobyłem stopień Master Sergeant, dopiero potem spełniałem wymagania na First Sergeant ale w statach i w BFHQ man niższy stopień.

Ten kto wymyśli skok z 20K na 50K z najbrzydszą ikoną rangi (podczas gry), to zrobił niemiły żart. Szkoda że z odznaką Captain tyle nie pogram.

ps

macie może linka do poprawionego pliku polish.utxt lub wersji angielskiej, widziałem na filmikach

np: +2 bonus i wyróżnione na pomarańczowo nicki naszych ofiar.

edit 2

Trochę sam pogrzebałem w pliku i jedyne z czym mam problem to, jak zrobić żeby pokazywał się nick ofiary która pomogłem zabić ? Chodzi o te linijki:

HUD_HUD_ASSIST_KILL_DRIVER_PASSENGERAsysta przy zabiciu §C1001#PLAYERNAME2#§C1001 pojazdem ! [§C1001 +1§C1001]

HUD_HUD_ASSIST_KILL_KILL_DAMAGEAsysta przy zabiciu §C1001#PLAYERNAME2#§C1001 ! [§C1001 +1§C1001]

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiadomo bo od dłuższego czasu jest beta w użyciu.

Takie info było w kwietniu:

* wciąż możemy się go spodziewać

* pracują nad czymś co sie nazywa DRM (cokolwiek mają na mysli)

* pracują nad usunięciem konieczności wkładania płyty do napędu (nie trzeba będzie używać mini image)

* przeciwdziałają hackom na gre które pojawiły się w ostatnim czasie

* poprawiają jakieś problemy w wersji Chińskiej

Wciąż nie moga podać konkretnej daty wyjścia patcha ale wersja beta pojawi się na koniec kwietnia!

Poza tym z przecieków wiadomo że,

* będzie wsparcie dla Vista (w sumie i tak działa dobrze ale będzie oficjalnie)

* mapa Highway Tampa będzie wymagana (nie jak teraz instalowana dobrowolnie)

* dodana nowa mapa pod nazwą Operation Blue Pearl

+ jeszcze kilka zmian np bardziej efektywne celowanie AA czy zbalansowanie możliwości mysliwców J10 i F35B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi