Carson Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Odnioslem sie do wypowiedzi ktora zacytowalem, bo w jej mysl tworcy d3 takze nic nie maja do zaprezentowania... Spokojnie moze podgrzewaja atmosfere!. Widzialem 4min gameplay i mase narzekań ze to juz nie fallout...pokazali jedynie walke, i zarys rozgrywki a wy pewnie chielibyscie juz filmik koncowy z gry;]! Ja po tym fragmencie nie moge powiedziec nic o fabule:> bo fabule to sie odkrywa w raz z nabijaniem licznika godzin w grze Czy z fallouta zrobili wyscigi? Strategie? Gre sporotowa? A moze symulator hulajnogi?Ja tam nadal widze klimat postapokaliptycznego swiata, ktory buduje grafika godna wspolczesnych geforcow/ati, nawiazujac do poprzednich czesci...no i swietny tryb walki... Pewnie i chielibyscie znowu przestazala grafike 2d, i ten sam system walki co w poprzednich czesciach... a wtedy moglibyscie jako wielcy fani narzekac ze GRAFIKA PRZESTAZALA, CO TO MA BYC, ONI POSZLI NA LATWIZNE NIC NIE ZMIENILI, CO ONI ZROBILI, ODGRZEWANY KOTLET itd itd :wink: no to teraz sobie przeczytaj mini recke kogos kto zobaczyl fallouta od tej strony ktorej my podobno nie dostrzegamy bo mamy do dyspozycji tylko jeden filmik. :twisted2: http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4954&STR=1 ps. i ewentualnie zrob edita powyzszego posta ;] Edytowane 18 Lipca 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Btw pamiętacie fallout tactics ? Jakoś nikt tutaj o tym nie wspominał...Od początku było wiadomo, że to nie będzie cRPG. Więc i nikt sobie nadziei nie robił, pewnie były tylko narzekania, że dlaczego nie 'prawdziwy' Fallout 3. Odnioslem sie do wypowiedzi ktora zacytowalem, bo w jej mysl tworcy d3 takze nic nie maja do zaprezentowania... Spokojnie moze podgrzewaja atmosfere!. Widzialem 4min gameplay i mase narzekań ze to juz nie fallout...pokazali jedynie walke, i zarys rozgrywki a wy pewnie chielibyscie juz filmik koncowy z gry;]! Ja po tym fragmencie nie moge powiedziec nic o fabule:> bo fabule to sie odkrywa w raz z nabijaniem licznika godzin w grze Czy z fallouta zrobili wyscigi? Strategie? Gre sporotowa? A moze symulator hulajnogi?Ja tam nadal widze klimat postapokaliptycznego swiata, ktory buduje grafika godna wspolczesnych geforcow/ati, nawiazujac do poprzednich czesci...no i swietny tryb walki... Pewnie i chielibyscie znowu przestazala grafike 2d, i ten sam system walki co w poprzednich czesciach... a wtedy moglibyscie jako wielcy fani narzekac ze GRAFIKA PRZESTAZALA, CO TO MA BYC, ONI POSZLI NA LATWIZNE NIC NIE ZMIENILI, CO ONI ZROBILI, ODGRZEWANY KOTLET itd itd :wink: 1. D3 dopiero co zostało ogłoszone, a Fallout 3 już prawie na wydaniu jest. 2. Z zapowiedzi wynika, że D3 będzie sobą prezentować to, czego gracze oczekiwali (pomijając tą całą aferę o kolory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 W CDA ponoć pisali jakie są różnice pomiędzy wersją na xboxa a na PC może ktoś je podać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Btw pamiętacie fallout tactics ? Jakoś nikt tutaj o tym nie wspominał...Wspominał...:P Mimo tego, że gra była odskocznią od gatunku, zachowano tury, rozwój postaci, perki itd. Owszem, w tym tytule postawiono na walkę, ale była to walka właśnie w stylu fallouta ;] Więc takie średnie te porównanie :P A co do dialogów...gdyby mieli się czym chwalić, to z pewnością by to zrobili - a tak otrzymaliśmy odgrzany element obliviona :| Edytowane 17 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 W CDA ponoć pisali jakie są różnice pomiędzy wersją na xboxa a na PC może ktoś je podać?lepsze tekstury, to było najistotniejsze. Bardzo dobre podsumowanie (imho) mówiące wszystko, dlaczego fallout3 jest takim falloutem, a nie innym: http://polygamia.pl/18541#more-18541 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 lepsze tekstury, to było najistotniejsze. Bardzo dobre podsumowanie (imho) mówiące wszystko, dlaczego fallout3 jest takim falloutem, a nie innym: http://polygamia.pl/18541#more-18541 Dla mnie jest ten artykuł jest tylko potwierdzieniem tego, że powinni pozowlić spoczywać Falloutowi w spokoju. Nie robić z niego komercyjnej papki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Czytam i czytam i po prostu żal mi was Panowie .. niestety to co bylo już nie wróci ... Nikt nei mowil ze F3 bedzie podobne do poprzednich czesci , praktycznei od poczatku bylo wiadomo ze to bedzie fpp z elementami rpg .. Po co wiec wasze placze i pomstowanie na tworcow gry ? nie podoba sie to gry nie kupicie ( a i tak pewno wiekszosc z was gra na piratach :D ) i po temacie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 no to teraz sobie przeczytaj mini recke kogos kto zobaczyl stalkera od tej strony ktorej my podobno nie dostrzegamy bo mamy do dyspozycji tylko jeden filmik. :twisted2: http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4954&STR=1 ps. i ewentualnie zrob edita powyzszego posta ;] Po pierwsze nie stalkera;] Po drugie, mini "recke" czytalem Po trzecie zdania nie zmienie i popieram wypowiedz przedmowcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Czytam i czytam i po prostu żal mi was Panowie .. niestety to co bylo już nie wróci ... I co to ma byc powod , ze powinnismy skakac do gory , ze gry zmieniaja sie w bezrozumna papke o poziomie typowego filmu z Holywood ? Ze wszystko musi byc FPSem bo inaczej maly John wielbiciel amerykanskich hamburgerow tego nie kupi ? Jak wszystkim rzadzi komercja to mamy sie cieszyc i akceptowac ladnie zapakowany syf bo tak nam pan od marketingu powiedzial a serwisy branzowe uzaleznionego od jego pieniedzy z reklam przytaknely ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) I co to ma byc powod , ze powinnismy skakac do gory , ze gry zmieniaja sie w bezrozumna papke o poziomie typowego filmu z Holywood ? Ze wszystko musi byc FPSem bo inaczej maly John wielbiciel amerykanskich hamburgerow tego nie kupi ? Jak wszystkim rzadzi komercja to mamy sie cieszyc i akceptowac ladnie zapakowany syf bo tak nam pan od marketingu powiedzial a serwisy branzowe uzaleznionego od jego pieniedzy z reklam przytaknely ? Daliby 3d +izometria+przestarzała grafe i bys płakał ze nic nie zmienili, jak to wyglada, odgrzewany kotlet....a tak to ponarzekasz ze fpp;] Edytowane 18 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 wiesz zawsze możesz pojsc i wysadzic sie w siedzibie devlopera gry , albo w protescie podgryźć sobie żyły ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Daliby 3d +izometria+przestarzała grafe i bys płakał ze nic nie zmienili, jak to wyglada, odgrzewany kotlet....a tak to ponarzekasz ze fpp;]Bo się nie daje przestarzałej grafy, a co reszty to byłoby super. Na te aspekty D3 nikt nie narzeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 wiesz zawsze możesz pojsc i wysadzic sie w siedzibie devlopera gry , albo w protescie podgryźć sobie żyły ... :) Nikt tego robił nie będzie. Nie mamy też jednak obowiązku wszelką siłą usprawiedliwiać twórców. " bo sobie chłopaki chciały zarobić, bo teraz są inne czasy itp... itp.." Chcieli zarobić, mogli wymyślić coś swojego, nie podpinać się pod znany tytuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) I co to ma byc powod , ze powinnismy skakac do gory , ze gry zmieniaja sie w bezrozumna papke o poziomie typowego filmu z Holywood ? Ze wszystko musi byc FPSem bo inaczej maly John wielbiciel amerykanskich hamburgerow tego nie kupi ? Jak wszystkim rzadzi komercja to mamy sie cieszyc i akceptowac ladnie zapakowany syf bo tak nam pan od marketingu powiedzial a serwisy branzowe uzaleznionego od jego pieniedzy z reklam przytaknely ? Dokladnie. Rynek gier stacza sie po rowni pochylej...razem z czescia graczy, ja nie zamierzam na to przystawac. Co mnie obchodzi to ze firmie nie oplaca sie robic ambitnego tytulu bo slabo sie sprzeda, robia szit ktorym celuja w jak nawieksza rozpietosc wiekowa graczy. Wszystko jest podyktowane $$$ i lenistwem graczy, ktorzy zamiast myslec przy ambitniejszych tytulach wola sikac w gacie przed monitorem na widok oklepanego juz slow-motion'a czy fruwajacych flakow. I jeżeli ktoś sądził, że gra zrobiona w pełnym 3D i FPP, pomimo wszystko przypominać będzie Fallouta 2, spadł chyba z choinki. Niech ten gosc sobie wyobrazi ze wlasnie tak myslalem, oczywiscie wiedzialem ze nie wszystko da sie przeniesc z 2d do 3d ale to co widac to..... Zreszta skoro wszyscy odrazu wiedzieli ze fallouta bedzie w f3 jak na lekarstwo to po jaka cholere nazywa sie to Fallout?! a tak, przepraszam...to bedzie zerowanie na sukcesie poprzednich czesci podyktowane oczywiscie zyskami. ps. I niech bathcostam nie pali glupa i nie udaje ze nie byla swiadoma tego jak bardzo narazi sie zagorzalym fanom serii fallout tym co z niego zrobila...popromienny mutant. Ale co ich to obchodzi skoro pewnie jestesmy tylko jakims nic nieznaczacym ulamkiem, osrali fanow fallouta na rzecz kasy i reszty spolcznosci graczy ktorzy zagraja w to bo obojetne im czy beda tam biegaly mutanty czy lataly wrozki. Edytowane 18 Lipca 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Daliby 3d +izometria+przestarzała grafe i bys płakał ze nic nie zmienili, jak to wyglada, odgrzewany kotlet....a tak to ponarzekasz ze fpp;]Skąd to wiesz ? Az tak dobrze go znasz ? :lol:. Chyba nie wiesz co to jest Fallout... FPS z Fallouta to jakby zrobić: z Quake - RTSa z Diablo - FPSa z TDU - gre w bierki Dlaczego wolałem 3d ale rzut izo ? Bo bardzo ciężko w TPP/FPS zrobić dokładną, brudną grafe (za dużo szczegółów które by nam kompa zabiły). Przecież F3 słabo wygląda (mało szczegółów jak narazie, przynajmniej na zewnątrz- właśnie dla tego czekam na gameplay z wnętrz i z miast). Po drugie z F3 zrobili marnego FPSa.... Nie mogli zrobić tur w FPP/TPP ? Mogli ale im sie nie chciało albo mogli ale lecą na kapuche i mają wszystko po za tym w [gluteus maximus]. Po h*ja zmieniali całą mechanike gry ? No i jeszcze stwierdzenie: combat focused - idealne dla el0 rynku... Ludzie którzy chcą pomyśleć podczas gry to już jest nisza... Edytowane 18 Lipca 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Skąd to wiesz ? Az tak dobrze go znasz ? :lol:. Chyba nie wiesz co to jest Fallout... FPS z Fallouta to jakby zrobić: z Quake - RTSa z Diablo - FPSa z TDU - gre w bierki Wiem fallout to pierwsza czesc fajnych wyscigow w ktorych rozwalalismy auta :lol2: :lol2: Przepraszam ale widze ze dla Ciebie FPS to jedno....Dla mnie taki Oblivion ma z FPS w stylu q3 tyle wspolnego co q3 z TDU;] Fpp jest tylko dla mnie przedstawieniem rozgrywki, widzac oczyma bohatera, latwiej sie wczuc, a przy wypasionej grafie nie trzeba sobie duzo wyobrazac. Z Fallouta ktory byl -rpg z postapokaliptycznym klimatem z grafika w rzucie izometrycznym zrobili; -rpg z postapokaliptycznym klimatem z grafika d3 w widoku fpp Z fallota przeciez symulatora nie zrobili!!!! To nadal ten sam gatunek z innym widokiem... borsuczy_król dzieki poprawiłem:) Edytowane 18 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 FPP <> FPS. Oblivion to nie jest FPS tylko FPP. Bądźmy precyzyjni. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) Jeśli oceniasz grę po pierwszej prezentacji i wiesz, jaka będzie finalna wersja to nie mamy o czym rozmawiać chyba. Proponuję szklankę zimnej wody w celu ochłonięcia... na głowę. Wystarczy jeden mały mod, który zablokuję możliwość walki w czasie rzeczywistym i gra zmieni się diametralnie. Jeśli na prawdę ja tak spieprzą jak niektórzy kraczą to mam nadzieję, że właśnie mody dadzą jej drugie życie. Btw pamiętacie fallout tactics ? Jakoś nikt tutaj o tym nie wspominał... Sprawa jest oczywista, i jesli Ty tego nie wiesz, to nawet 10 kubkow nie pomoze. Jesli mieliby czym sie chwalic w kwestii dialogow, historii swiata itp. itd. to juz dawno by to zaprezentowali. Jesli jeszcze sie ludzisz, ze te elementy beda mocna strona tej gry, to zycze powodzenia. Po tym co widac na tych filmach, to jeden prosty mod do tur nie pomoze. Oni zrobili gre do postrzelania z elementami RPG, i zadne mody tu nie pomoga, zeby z tej gry zrobic chociaz w polowie prawdziwego RPGa. Czytam i czytam i po prostu żal mi was Panowie .. niestety to co bylo już nie wróci ... Nikt nei mowil ze F3 bedzie podobne do poprzednich czesci , praktycznei od poczatku bylo wiadomo ze to bedzie fpp z elementami rpg .. Po co wiec wasze placze i pomstowanie na tworcow gry ? nie podoba sie to gry nie kupicie ( a i tak pewno wiekszosc z was gra na piratach :D ) i po temacie . Bylo mowione, wiec juz wszystko jest OK ? Nic teraz nie mozna powiedziec ? Co do koncowki Twojego posta, to ja mam Fallouty w oryginalach i to chyba w 5 roznych wersjach. Z zestawu Fallout Tactics, z Ekstra Klasyski (czy jak to sie nazywa), jeszcze jakas na DVD wszystko, pozniej z CDA i cos tam jeszcze, w roznych wersjach. Nigdy w zadna gre sie nie wkrecalem, lataly mi, poprostu sobie lubilem czasami zagrac, ale seria Fallout jest poprostu inna, to jest prawdziwe dzielo i dlatego mnie bardzo boli z jakis pajac z ch... fryzurka sobie z niej zrobil. Jeszcze to podniecanie sie flakami, konczynami, Bloody messem, ile ten pajac ma lat ? Daliby 3d +izometria+przestarzała grafe i bys płakał ze nic nie zmienili, jak to wyglada, odgrzewany kotlet....a tak to ponarzekasz ze fpp;] Nie wiem jak inni, ale ja wlasnie Blizzarda uwazam za najlepsza firme robiaca gry. Tylko oni potrafia postawic na cos wiecej niz tylko grafike i tylko oni posiadaja w swojej kolekcji praktycznie same hity i miliony sprzedanych kopii. A najlepsze jest to, ze sprzedanych na PC. Jak widac mozna, tylko trzeba umiec. Jak sie jest niewypalem, to sie robi pod publike i wstawia duzo oderwanych konczyn... Edytowane 18 Lipca 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 DziubekR1 z tobą nie ma ŻADNEJ dyskusji, wiesz lepiej i nic do ciebie nie dociera... :blink: Proponuję spuścić trochę z tonu, to tylko gra nie ma się co tak ekscytować, bo to nie zdrowe. Widocznie fallout jest teraz kierowany do innego odbiorcy, takie życie, pretensje składajcie pod siedzibą bethy. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Pretensje bedziemy skladac omijajac sklepowe polki z Fallblivionem :) Taki protest dziala o wiele lepiej na wydawcow niz inne formy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Bo chodzi o to ze niektorzy patrza na ten tytul jak na kolejna gre, natomiast inni patrza jak na kolejnego FALLOUT'a. W koncu tytul gry do czegos zobowiazuje, niech se zmienia nazwe na postapocalyptic oblivion i bedzie po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 (edytowane) DziubekR1 z tobą nie ma ŻADNEJ dyskusji, wiesz lepiej i nic do ciebie nie dociera... :blink: Proponuję spuścić trochę z tonu, to tylko gra nie ma się co tak ekscytować, bo to nie zdrowe. Widocznie fallout jest teraz kierowany do innego odbiorcy, takie życie, pretensje składajcie pod siedzibą bethy. :razz: Oczekuję od Fallouta według Bethesdy nowych wrażeń w postnuklearnych klimatach. Z tego, co widziałem na E3, możliwe że takie dostanę. I najważniejsze jest to, że dostanę, bo wolę zagrać w F3 w 3D i FPP, niż być skazanym na F1 i F2 z modułami. I o jedno mam tylko pretensje do Bethesdy. Ta gra nie powinna nosić tytułu Fallout 3. Mógłby być jakikolwiek inny, np. Fallout: Super Duper Mart i to zamykałoby niektóre kwestie. JooWooD było sprytniejsze. Nowa odsłona Gothica, którą realizuje inna firma (Spellbound), aniżeli poprzednie części (Piranha Bytes), zwać się będzie Gothic Tale. Niby nieduża zmiana, ale sporo załatwia. Zresztą już niebawem pojawią się kolejne tego rodzaju problemy. Ile będzie Deus Exa w Deus Exie 3? Ile będzie Beyond Good & Evil w Beyond Good & Evil 2? Temu też warto się przyglądać i porównać z Falloutem według Bethesdy. Jak widac nie tylko ja tak uwazam... Edytowane 18 Lipca 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Z Fallouta ktory byl -rpg z postapokaliptycznym klimatem z grafika w rzucie izometrycznym zrobili; -rpg z postapokaliptycznym klimatem z grafika d3 w widoku fpp Tak może by było gdyby nie fraza: combat focused. Wiec jak mamy gnaty (nie miecze) i mamy skupienie sie na walce to nie bedzie rpg w fpp tylko FPS z elementami rpg (tym bardziej ze VAST to total krap). Trudno było im inaczej gre nazwać ? Tym bardziej ze jadą na silniku Obka. Chcą kapuchy narobić po prostu na tytule (dziwi mnie to bo przecież el0 rynek (który jest targetem) w większości nawet o Falloutcie nie słyszał a co dopiero grał...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość felek111 Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Tak może by było gdyby nie fraza: combat focused. Wiec jak mamy gnaty (nie miecze) i mamy skupienie sie na walce to nie bedzie rpg w fpp tylko FPS z elementami rpg (tym bardziej ze VAST to total krap). Trudno było im inaczej gre nazwać ? Tym bardziej ze jadą na silniku Obka. Chcą kapuchy narobić po prostu na tytule (dziwi mnie to bo przecież el0 rynek (który jest targetem) w większości nawet o Falloutcie nie słyszał a co dopiero grał...) Jedno im trzeba jednak przyznać. Znaleźli sposób aby sprzedać dwa razy tę samą grę. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rascal666 Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 No i cisza..... brak gameplaya z "fabula" budynki dialogi interakcja hmmm ciekawe czemu tego nie pokazuja.? aha juz wiem przeciez glupkowaty todd zaspokoil juz glupkowatych elograczy ktorzy zakrzykneli WOOOOOW! widzac tryskajacego na wszelkie strony mutanta. Co tam fabula co tam dialogi co tam RPG mamy niezlego FPSa ! hurrra! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Fallout to jest RPG, a nie zaden jeb... FPS z elementami RPG.No tak, Tactics to byl erpeg, ze klekajcie narody... Swoja droga, o ile dobrze pamietam, to po premierze Tacticsa sypaly sie te same gromy - ze nastawiona na walke, ze zero fabuly, ze supermutanty wygladaja inaczej, ze zdrada serii, odcinanie kuponow od tytulu... Swoja droga, dostzegam w calym temacie pewna hipokryzje: wszyscy "starzy fani" Fallouta upieraja sie, ze nie o walke w tej grze chodzi. Jednoczesnie glowne zarzuty dotycza systemu walki. To jak w koncu? Dalej - pytania, czemu nie poakzuja fabuly - jak dla mnie, to fabule poznaje sie grajac, IMHO idiotyzmem byloby robienie spoilerow fabularnych podczas prezentacji. Pojawily sie glosy, ze niby Blizzard jest najlepsza firma robiaca gry. IMHO blad - Blizzard jest firma, ktora opracowala dojenie kasy z graczy do perfekcji. Wydaja odgrzewane kotlety z nowa grafika pod nazwa "nowych" gier i juz pol swiata sika w portki z radosci. Biznes idealny. Zupelnie jak EA, tylko EA robi to w szybszym tempie. Tym bardziej ze jadą na silniku Obka.No i? Trzeba do kazdej gry pisac nowy engine? Po co maja sie palowac z robieniem nowego silnika, skoro ten, ktory maja, dziala i to dobrze? Ja bym sie wrecz cieszyl na Twoim miejscu z silnika Obka, bo oznacza to, ze: a. CS bedzie taki sam, albo przynajmniej bardzo podobny b. skoro CS bedzie taki sam, to latwo bedzie tworzyc mody, bo silnik Obka jest juz dosc dobrze zglebiony. W dodatku zapewne uda sie przeniesc takie rzeczy jak OBSE, a wtedy to juz hulaj dusza, granic nie ma. W koncu w Obku udalo sie zrobic system XP, a nawet ktos rzezbi SPECIALa, wiec nie widze przeszkod, zeby mocno namieszac rowniez w F3. Jak dla mnie problem polega na tym, ze wiekszosc narzekajacych tu osob chce zagrac jeszcze raz w F1 i F2 i nie dopuszczaja do siebie mysli, ze swiat Fallouta mozna podac rowniez w innym sosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 (edytowane) ...Swoja droga, dostzegam w calym temacie pewna hipokryzje: wszyscy "starzy fani" Fallouta upieraja sie, ze nie o walke w tej grze chodzi. Jednoczesnie glowne zarzuty dotycza systemu walki. To jak w koncu?.... ....Jak dla mnie problem polega na tym, ze wiekszosc narzekajacych tu osob chce zagrac jeszcze raz w F1 i F2 i nie dopuszczaja do siebie mysli, ze swiat Fallouta mozna podac rowniez w innym sosie. A co mamy jeszcze komentowac jak nic oprocz walki nie zaprezentowali? :wink: Co do ostatniego zdania to napisalbym to troszke inaczej: dostaniemy zupelnie inna potrawe...w sosie zrobionym z poprzedniego fallouta :wink: Edytowane 24 Lipca 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Odbije pileczke: skad to wiesz, skoro nic oprocz walki nie zaprezentowali? ;) Od razu uprzedzajac zarzut "jakby mieli czym sie chwalic, to by pokazali" podaje kontrargument: demo Fallout 1. Bardzo bylo skomplikowane fabularnie :lol: Dla tych, co nie pamietaja: demo skladalo sie z walki, z elementami walki, oraz doprawione bylo walka. Ostatecznie mozna bylo sobie pochodzic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 No tak, Tactics to byl erpeg, ze klekajcie narody... Swoja droga, o ile dobrze pamietam, to po premierze Tacticsa sypaly sie te same gromy - ze nastawiona na walke, ze zero fabuly, ze supermutanty wygladaja inaczej, ze zdrada serii, odcinanie kuponow od tytulu...... przecież od samego początku było wiadomo ze tc nie bedzie rpg. Po prostu jakieś naby sie burzyły (bo im sie ani jednej zapowiedzi nie chciało czytać) No i? Trzeba do kazdej gry pisac nowy engine? Po co maja sie palowac z robieniem nowego silnika, skoro ten, ktory maja, dziala i to dobrze? Ja bym sie wrecz cieszyl na Twoim miejscu z silnika Obka, bo oznacza to, ze: a. CS bedzie taki sam, albo przynajmniej bardzo podobny b. skoro CS bedzie taki sam, to latwo bedzie tworzyc mody, bo silnik Obka jest juz dosc dobrze zglebiony. W dodatku zapewne uda sie przeniesc takie rzeczy jak OBSE, a wtedy to juz hulaj dusza, granic nie ma. W koncu w Obku udalo sie zrobic system XP, a nawet ktos rzezbi SPECIALa, wiec nie widze przeszkod, zeby mocno namieszac rowniez w F3. Jak dla mnie problem polega na tym, ze wiekszosc narzekajacych tu osob chce zagrac jeszcze raz w F1 i F2 i nie dopuszczaja do siebie mysli, ze swiat Fallouta mozna podac rowniez w innym sosie. O ile w ogóle bedzie. Po drugie: imo ten engine nie pasuje do Fallouta i w dodatku średnio to wygląda (miejscami wrecz słabo...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=201105 kolejny hands on , jako zacheta do czytania maly fragment :D : But beyond that, there are simple questions of quality that it's impossible to avoid: characterless art, cold visuals, wonky animation, weak real-time combat, off-kilter writing. As it stands, Fallout 3 just doesn't feel right, and it will leave many players shivering for warmth in its nuclear winter. Edytowane 25 Lipca 2008 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...