teneo Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Kolejna niedopracowana wersja http://www.pcworld.pl/news/347695/Wysoce.k...irefox.3.5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Nie ma rzeczy wiecznie idealnych, ale FF tworzą ludzie którzy mają chęci do poprawiania i ulepszania swojego produktu więc o przyszłość FF jestem spokojny. Nawet w obecnej sytuacji z 3.5 i tak 100x bardziej wolę korzystać z lisa niż choćby z IE8, do Chrome też nie mam zaufania bo jak ma działać na tej samej zasadzie co gmail [ szpiegowanie użytkownika ] to ja dziękuję za taką przeglądarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leogict Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam, dziś zaktualizowałem Firefoxa z wersji 3.0.11 do 3.5 i po tym przestał działać plugin AdblockPlus, więc go usunąłem (miał on wersję 1.0, był niekompatybilny z FF 3.5) i chciałem zainstalować od nowa AdblockPlus 1.1 z oficjalnej strony Mozilli. Jednak się nie udaje, screen: System: Win XP SP2 Proszę o pomoc, z góry dziękuję. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Właśnie pojawiła się aktualizacja 3.5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 No ja jestem bardzo zadowolony z FF 3.5. Startuje u mnie wyraźnie szybciej niż FF 3.x.x i strony też się szybciej wczytują. Mam tylko takie pytanie. Jest może jakieś theme na personas które "nie spłaszcza" wyglądu FF (znaczy jego krawędzie np ta dolna jest wypukła, jest delikatnie zakończona a nie ostro) ? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 A ja mam problem... ktorego na starszej wersji nie mialem. Mianowicie... wchodze na serwis z torrentami... jeden... drugi... trzeci... wpisuje swoje haselko.. i login.. i error ze login albo haslo nieprawidlowe. Dobra... pierwsza mysl ze sie pomylilem.. wpisuje drugi raz.. to samo... potem 3... nastepnie uzywam menadzera hasel... problem ten sam. Odpalam IE 8.. wpisuje login i haslo.. dziala.... Otwieram Chrome... wpisuje login i haslo... takze dziala. Czyscilem w FF wszystko procz danych formularzy i nic nie pomaga. Jakies sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Koledzy, taka mała pierdółka, ale może ktoś będzie wiedział. W ff 2.x była taka możliwość, że jak zrobiłem dwuklik na pasku przewijania, to mi się kursorek "zahaczał" na tym pasku i mogłem go dowolnie przewijać góra - dół, bez trzymania lpm. W ff 3.x już to nie działa. :sad: Idzie to gdzieś włączyć albo coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) klikasz rolka na stronie(tylko oczywiscie nie na linku) i jest. mam taki problem z ff, ze czasami sie strasznie dlugo wylacza. zamykam krzyzykiem, okienko znika, ale w procesach dalej gnije. i dopoki go nie zakoncze z menadzera zadan(albo odczekam z 1-2min) dopoty nie moge wlaczyc ff jeszcze raz. jest na to jakies rozwiazanie? oprocz tego jak dlugo mam otwarte okienko z przegladarka, przegladam duzo kart to przegladarka sie lubi 'zaciac' tzn nie otwieraja sie wogole nowe strony, ani stare nie odswiezaja mimo ze internet dziala. musze wtedy zamknac krzyzykiem, potem zamknac proces i wlaczyc znowu przegladarke i wszystko wraca do normy. problem z zacinaniem internetu mam z firefoxem od kad pamietam. pewnie jeszcze za czasow mozilla suite go mialem. nie dam sobie reki uciac, ale chyba w wersji 3.0.x nie mialem z tym problemow, a przynajmniej mnie to tak nie irytowalo. natomiast problem z wylaczaniem, a raczej z niewylaczaniem sie mocno doskwiera od wersji 3.5 wczesniej chyba tez sie to zdarzalo, ale nie w tej czestotliwosci co teraz Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Neo_x: Wyczyść wszystkie dane prywatne w FF, odinstaluj wszystkie dodatki, odinstaluj FF, wyczyść dane FF z poziomu CCleaner, wywal wszystkie foldery 'Mozilla Firefox', zainstaluj FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocco84 Opublikowano 1 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2009 Witam forumowiczów, Mam problem który jest niezmiernie irytujący , ktory wystepuje juz od dluzszego czasu. Otóż gdy mam otwarte kilka zakladek w ktorych są potwierane filmy NP. z youtube, czy innego TUBE , podczas przechodzenia pomiedzy zakladkami filmy na nowo sie buforują. Za kazdym razem kiedy zmieniam zakładkę film uruchamia sie od początku. Nie moge zrobic czegos takiego zeby odpalic kilka filmikow na raz zeby sie spokojnie pobuforowaly w zakladkach... Prosze pomóżcie... Mam najnowszego Firefoxa i nigdy nie mialem tego problemu wczesniej... Dzieki z góry Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) Panowie, jak by wygladal skrypt programu WebMail Notifier dla poczty na onecie ? Znalazlem cos dla Interii, gdzie wpisuje swoje haslo i login ? W ogole nawet nie wiem czy ten skrypt dziala. Ma ktos cos gotowego pod onet ? /*********************************************************** poczta.interia.pl ***********************************************************/ function initHandler(handler){ handler.name=\"poczta.interia.pl\"; handler.dataURL=\"http://poczta.interia.pl/poczta/\";'>http://poczta.interia.pl/poczta/\"; if(handler.user){ var ar=handler.user.split(\"@\"); handler.loginData=[\"https://ssl.interia.pl/login.html\",\"\",\"pass\", \"referer=http%3A%2F%2Fpoczta.fm.interia.pl%2Fpoczta%2F\" +\"&login=\"+encodeURIComponent(ar[0])+\"&domain=\"+encodeURIComponent(ar[1])]; } handler.mailURL=\"http://poczta.interia.pl/poczta/\"; handler.getData=function(aData){ var fnd=aData.match(/<div id=\"tdRHeadSt\">(.+?)<\\/div>/); if(fnd){ fnd=fnd[1].match(/nowych (\\d+)/); return fnd?fnd[1]:0; }else{ return -1; } }; } EDIT: Jak zwykle mam problem ze spoilerami. Prosze to wstawic, zeby to jakos wygladalo. Dzieki. Edytowane 4 Września 2009 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszczyc Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Witam mam pytanko jak skomponowac Firefoxa Portable z java? zeby poprostu oprogramowanie java dzialalo...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Nie wiem czy ktos zauwazył ale kilka dni temu Firefox sie automatycznie aktualizował do wersji 3.5.4. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze to wersja beta... Edytowane 15 Października 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Może gdzieś coś przestawiłeś? U mnie nadal 3.5.3 i nie wykrywa żadnej aktualizacji.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) hmm, interesujące. W ustawieniach mam app.update.channel = beta Ciekawsze jest to ze ja tego nie zmieniałem, a to ustawienie nie jest pogrubione(ręcznie zmienione ustawienia mają pogrubioną czionkę), a więc jest domyslne. Widze tylko jedna opcje. Któraś beta 3.5.0 musiała miec takie ustawienia a pózniejsze wersje tego nie zmieniły. Edytowane 15 Października 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sweetbe4r Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Witam serdecznie. Na starcie mówię, że problem zaczął się wczoraj. Otóż, wyszukując cokolwiek na google, Firefox albo zamyka się, informując o błędzie, albo zamiast odnośnika wyświetla z powrotem stronę wyszukiwania, albo zamiast właściwego odnośnika otwiera stronę http://www.topdaofinder.com/ !! Normalnie jakieś szaleństwo. Na IE wszystko chodzi jak należy. Dodam że mam zainstalowany Windows 7. Na początku było wszystko dobrze więc wątpię by to było związane z systemem. Skanowałem system nodem, Firefoxa przeinstalowałem, usunąłem wszystkie dodatki i wpisy w rejestrze, lecz problem nadal występuje. Więc jedynym wytłumaczeniem jest że problem występuje po stronie google. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu? :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 To jeszcze usuń profil bo przeinstalowanie tego nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef182 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Kurcze mam problem z Firefoxem 3.5.3. Siedze na Windows 7 Home Premium x64 i nie wyswietla mi ikonek na pasku zakladek. Mam 2 ikonki, z Allegro i PurePC i nic wiecej mi sie nie chce dodac. Nie pomaga przeinstalowanie, usuniecie profili reczenie, nic nie pomaga. Jest tez dodatek, przez ktory mozna zmienic ikony, ale tez nie dziala. Co moze byc przyczyna? Ponizej screen jak to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 DOBRA RADA: Wciśnięcie scrolla (środkowego klawisza mysz) w dowolnym miejscu strony przekierowuje nas na nową stronę z adresem pobranym z tekstu pod myszką lub schowka. Jeśli kogoś (tak jak mnie) bardzo drażni ta opcja, to można ją wyłączyć. Otwieramy nową zakładkę, w pasku adres wpisujemy: about:configAkceptujemy ostrzeżenie. Wyszukujemy pozycjęmiddlemouse.contentLoadURL i zmieniamy jej wartość na false przez podwójne kliknięcie myszką. Następnie zamykamy zakładkę z konfiguracją i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Cześć, Czy ktoś może polecić jakiś "manager" cookie zastępujący Cookie Culler. Ten nie działa w becie 3.6 a się do niego przyzwyczaiłem. Głównie chodzi mi o możliwość czyszczenia wszystkich cookie po wyłączeniu Liska, jednakże chce zostawiać "protected" cookie na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Cześć, Czy ktoś może polecić jakiś "manager" cookie zastępujący Cookie Culler. Ten nie działa w becie 3.6 a się do niego przyzwyczaiłem. Głównie chodzi mi o możliwość czyszczenia wszystkich cookie po wyłączeniu Liska, jednakże chce zostawiać "protected" cookie na dysku. Działa w Firefox 3.6 profilowanie zgodne z v4 ? http://www.color.org/version4html.xalter .. w Firefox 3 działało ... w Firefox 3.5 przestało działać (i w 3.5.5 nadal nie działa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Chodzi o to, aby obrazek był wyświetlany tak jak tutaj? Jeżeli tak to nie jest - jest tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 jak sie nazywał dodatek/rozszerzenie które ładowało ff przy starcie do tray'a żeby znacznie przyśpieszyć otwieranie ff ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Chodzi o to, aby obrazek był wyświetlany tak jak tutaj? Jeżeli tak to nie jest - jest takDzięki ! Właśnie o to mi chodziło. ... czyli nadal nie działa :( ... chyba wrócę do 3.0.15 ... tylko tamta z kolei wolniej profiluje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Mam problemy z foxyproxy, chyba nie potrafię tego skonfigurować... Chcę ustawić, żeby proxy było używany tylko przy wejściu na pewną stronę. A więc status FP jest ustawiony na :proxy według wzorców i priorytetów", w ustawienia->adresy URL wzorców, dodałem nowe proxy, jako wzorzec ustawiłem żądaną stronę, dodałem * na końcu, żeby stosował proxy do wszystkich podstron danego adresu, czyli wygląda to tak http://xxxx.pl/* , ustawiona opcja, żeby adresy pasujące do tego wzorca były pobierane przez proxy. Oczywiście dana strona działa mi na proxy, ale wszystkie inne też... Wchodząc na http://whatismyipaddress.com/ pokazuje mi, ze korzystam z proxy, czyli cały ruch jest przekierowywany a nie tylko adres, który ustawiłem. Co robię źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Mam oto taki problem. Kilka dni temu włączyłem komputer to to otwierała się tylko strona startowa(adokładniej to strona mojego dostawcy internetu) a każda inna strona, otwierała się komunikatem "Podczas sprowadzania URL-a wystąpił następujący błąd: Dostęp zabroniony. Konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niego w chwili obecnej. Skontaktuj się z Twoim providerem jeśli jest jest to nieprawidłowość. Jeśli uważasz, że bład nie powinien mieć miejsca skontaktuj się z administratorem." Dziś natomiast strony otwierały się komunikatem(strona dostawcy otwierała się) "Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. * Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe. * Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. Teraz na razie jest wszystko w porządku,choć strony bardzo wolno się otwierają.W przeciwieństwie do Internet Explorera-tu wszystko chodzi w miarę stabilnie. Cóż to może być za przypadłość Dziękuję bardzo. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Dwie sprawy, jak i gdzie zmienić: 1. Jak najeżdżam kursorem na jakąś z zakładek zmienia się kursor w łapkę i podkreśla mi dany link. Idzie to zmienić? W ogóle na #$% z każdą wersją zmieniają się wszystkie ciach!ły. :angry: 2. W FF 2.x. jak dałem Ctrl i + ( do powiększania stron ) to wystarczyło zrobić dwa razy i już miałem wielkość taką jak lubię. W FF 3 znowu zamieszali i teraz muszę powiększać z 4/5x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leogict Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam, co jakiś czas korzystania z Firefoxa (najnowsza wersja) robią mi się "zwiechy" - na dolnej belce jest "ustalanie adresu serwera" i nic, muszę włączać i wyłączać FF i dopiero działa, co ciekawe cały Internet w tym czasie chodzi dobrze, nic nie zrywa, pingi dochodzą itp. System Win XP SP2. Co może być przyczyną i jak to naprawić? Wkurzające to jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Poszukuje addona, który będzie podobny do programu Download-Upload Meter, pokazującego ruch w sieci. Najlepiej jakby się go dało wrzucić w pasek narzędzi u góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jest jakiś plugin do FF3, który załatwi sortowanie zakładek? Chodzi mi o to aby najpierw były katalogi, a później reszta linków i aby były poukładane alfabetycznie. Teraz jak dodaje nowy katalog lub link to umieszcza mi go na końcu listy i muszę sam sortować ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...