Crosis Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ja mam tylko jeden problem z grą, czy jest mozliwość rozdzielania jednostek jak w 3 ??!!Shift + ... Kurcze, to przecież podstawowy trick w Windowsie. :blink: Jak można nie wpaść na to, że w grze też to zadziała? Dobrze też jest poczytać poprzednie posty, bo takie pytanie padało wielokrotnie. Robot, sprawdź objectives. Każdy garnizon zostanie co najmniej raz zaatakowany i musisz trzy z czterech utrzymać. Dodatkowo może na Twój teren wejść przeciwnik, ale wtedy wystarczy go zlikwidować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) no wlasnie o to chodzi ze juz caly czas je atakuja , ja je odbijam i tak w kolko.... objectives czytalem i w sumie nic tam nie ma chyba ze chodzi o to ze musze wygrac walke broniac garnizonu , a w sumie to trudne bo maja herosa a ja bronie sie samymi jednostkami Edytowane 22 Czerwca 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 No i D blada. Złapałem buga :( Kampania nekromanty, jakiś_tam_magus uciekł przez portal i gonić go można tylko mając 1000szkieletów (mam 2-3k szkieletów łuczników i mi zaliczyło) i 20 kościanych smoków. Problem w tym żę mam 20 kościanych smoków i ~50 tych_ulepszonych i niechce mi zaliczyć questa. W portal też mnie nie wpuszcza :( Nikt niema pomysłu jak to rozwiązać ? Albo jak przeskoczyć do następnej misji ? Sejwem "o krok dalej" też bym nie pogardził :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Dzieki Crosis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Mógłbym mi ktos mi dokładnie opisac albo pokazać gdzie znajduja sie 3 OBELIKSY?? Z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) sorry panowie za offtop, ale żeby nie znaleźć trzech obelisków na tej "ogromnej" mapie to trzeba być wybitnie uzdolnionym ps. niech ktoś wrzuci screeny gdzie się znajdują te trzy obeliski bo widzę że "gracze" mają z tym poważne problemy (sam bym to zrobił, ale jestem w work :( ) edit. o lol to ten sam kolo co już mu podawałem screena ze zwieńczeniem odkrycia "nieodkrywalnych" trzech obelisków :lol2: :mur: Edytowane 22 Czerwca 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Cavarr nawet screenów nie trzeba wrzucać, w końcu podałeś wyżej jednego screena z pokazaniem, gdzie jest Tear of Asha. Obelisków nie trzeba odwiedzać, wystarczy pójść w to miejsce bohaterem i wykopać artefakt. W przypadku gdy nie wiemy dokładnie gdzie on jest, wtedy kupujemy kilku bohaterów i idziemy nimi w pobliże tego miejsca i przekopujemy cały teren. Mógłbym mi ktos mi dokładnie opisac albo pokazać gdzie znajduja sie 3 OBELIKSY??Masz wyżej screen cavarra. Jeśli na jego podstawie nie możesz zdobyć Łez Ashy, to chyba nie pozostaje nic innego, jak odpuścić sobie tą grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ten screen co podał cavar to jest zły czy móglby ktos mi powiedzieć gdzie jest ten artefakt łza ashy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 facet sorry ale jakiś ułomny jesteś :? :blink: teraz to po prostu nie ma bata abyś tej łzy nie znalazł :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 pytanie z innej beczki kończe 3 misje w kampani demonów i mam zniszczyć źródła siły druidów - co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 ten artefakt przypadkiem nie jest losow umieszany? wiem ze w innej misji ktora gralem 2 razy za kazdym razem byl gdzie indziej...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 (edytowane) pytanie z innej beczki kończe 3 misje w kampani demonów i mam zniszczyć źródła siły druidów - co to jest? musisz przeleciec przez cala mape i w pewnym miejscu bedzie stalo 5druidow w takim kole.Dojdziesz tam i zacznie sie filmik ten artefakt przypadkiem nie jest losow umieszany? wiem ze w innej misji ktora gralem 2 razy za kazdym razem byl gdzie indziej...... masz racje. Gralem w wersje PL i artefakt byl mniej wiecej na srodku mapy a tutaj widze ze to gdzies na gorze sie znajduje wedlug tych screenow I zdecydowanie byl nad kilkoma krzaczkami a nie pod nimi Edytowane 22 Czerwca 2006 przez Blah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 wiem, ze bylo bo czytalem ;] 3cia misja 2kampania, nie ogarniam. Że niby zając wszystko jak najszybciej, ok. Ale jak pisaliscie z dwoma zameczkami nie da rady, trza trzeci zająć, tylko gdzie on ? Na lewo several zywiolakow ognia, ktorych nie da rady poczatkowa armia, na prawo oblazlem all. how to ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Walisz prosto droga ze swojego zamku (przez garnizon) i dochodzisz do pierwszego zamku elfow (Windham czy jakos tak). Potem idziesz na polnoc droga po wschodniej stronie zamku (wychodzac z zamku skrecasz w strone zamku Inferno a potem w pierwsza na polnoc, zaraz za obeliskiem z expem i chatka jasnowidza). W pewnym momencie droge przegradza grupka feniksow - musisz im jakos wklepac, jadac dalej ta droga dojdziesz do zamku (na skrzyzowaniu na wschod). Mi udalo sie ten drugi zamek podbic ostatniego dnia pierwszego miesiaca, niemalze rzutem na tasme (malo co mi zostalo w armii i juz sralem po nogach, ze za chwile przyleci jakis killer i bedzie po jablkach). Na szczescie nic takiego sie nie stalo i potem misja to byl lajt calkowity. Kluczem do tej misji jest transport jednostek - trzeba zrobic ze dwoch taksowkarzy i dowozic jednostki z Inferno na biezaco. Expert Gating byl dla mnie niezastapiony, niejedna walke wygralem bez zauwazalnych strat w jednostkach dzieki temu. Tuz kolo garnizonu jest chatka wiedzmy, uczacej logistyki - zdecydowanie polecam odwiedzic kazdym herosem. Kolo Windham jest obelisk +1000XP, po odwiedzeniu tych dwoch miejsc mamy herosa 2. poziomu z Advanced Logistics. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 hm, thx, tylko bede sral pewnie zeby nie za dlugo zbierac armie na te feniksy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Spoko, ja zanim poszedlem na feniksy to pozwiedzalem inne okolice (poszedlem w zla strone :) ), wiec raczej z zebraniem armii nie bedziesz mial problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 kurcze, robilem tak jak mowiles, dolaczylem posiłki, upragowalem drzewo jak sie tylko dalo, uzbieralem, wyruszam, JEBz koles na mnie z 3x wieksza armia :x ciezko je zbić, ciagle sie odradzają nawet po sztuk 2 ;o no ale poproboje jeszce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blah Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Goscia najlepiej "ugoscic" w zamku z najlepsza formacja obronna(czyli ten na gorze).Jezeli masz za slaba armie na niego a gosc juz sie zbliza to wypusc w swiat mieso armatnie w postaci jakiegos bohatera.Gosc cie bedzie gonil kilka dni a w miedzy czasie dojda do ciebie posilki z innych zamkow.Jak trzeba bedzie jeszcze wiecej wojska to wystarczy to powtarzac kilka razy:) Jedyny problem to to ze gosc powieksza swoja armie jednostkami ktore uciekaja od nas i jest to dosyc nieprzyjemne gdyz co tydzien staje sie silniejszy:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Jezeli mamy duza armie to niezla metoda jest tez wyjscie mu na spotkanie, koszac po drodze wszystkie jednostki elfow stojace na mapie (te, co sie pojawiaja co tydzien). W ten sposob gosc nie zdola ich zebrac, a my przy okazji expa nalapiemy (z reguly te grupki sa na tyle male, ze strzelcy + gating starczaja i nie trzeba nawet zwyklych jednostek ruszac). Dodatkowo, pociagniecie gildii magow na trzeci poziom zeby miec Summon Creature bardzo ulatwia zycie. Po drodze do trzeciego zamku jest studnia, kolo ktorej mozna summonem zlapac zasieg do zamku Inferno - znaczaco usprawnia to przesyl wojska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 nie wiem ja jakis z dupska jestem, nie moge tego zrobic :< przelaze fenixy w miare szybko, wybijam resztkami to co stoi na drodze, a w zameczku 20 druidow i leze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 nie wiem ja jakis z dupska jestem, nie moge tego zrobic :< przelaze fenixy w miare szybko, wybijam resztkami to co stoi na drodze, a w zameczku 20 druidow i leze... Ja kolesia pokonałem w ten sposób, ze eleminując feniksy i reszte tałatajstwa udałem sie szybko prosto na zamek delikwenta, niestety gospodarza nie było w domu;) Chłop sie zdenerwował i momentalnie ruszył go odbic, nie było łatwo ,ale dziad został pokonany odbijając swój własny zamek. Komp zamków oblegac nie umie, zero pomyslunku... Mając duzo masters hunters, succubi czy druidów idzie wygrac;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) tylko, ze ja tez go nie zastalem w zamku...a mimo to lose. ;] ps. miał ktoś problemy z patchem 1.1 ? mianowicie gra not installed :> ? Edytowane 24 Czerwca 2006 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) :mur: ehm przewaliłem kilka ostatnich stron i nie znalazłem odp. Gdzię są save :?: @cavarr http://img442.imageshack.us/img442/964/322za1fe.jpg Co to za programik co wyświetla taktowania i temperaturę VGA :?: Edytowane 26 Czerwca 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 :mur: ehm przewaliłem kilka ostatnich stron i nie znalazłem odp. Gdzię są save :?: Moje Dokumenty -> My Games Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ........ @cavarr Co to za programik co wyświetla taktowania i temperaturę VGA :?: jest to ATI Tray Tools, którego możesz pobrać z tej strony: http://www.radeon2.ru/atitray/ pograłem trochę i musze powiedzieć, że gra nie jest trudna :I, wciąga, ale do HOMAM III jej daleko :blink: jedno co mnie wnerwia to wymagania :(, jak rzucę jakiś czar lub oddalę trochę bardziej kamerę to gra zauważalnie zwalnia, co jest trochę wnerwiając :lol2: co do wspomnianych już czarów to implozja jak zwykle rządzi :gitarzysta2: , wizualna oprawa tego czaru jest roxx :razz: PS. Na koniec dodam, że dobije wszystkie elfy za to że mi uciekają, bydło hahaha Wiecie która misja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David666 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nie mogę sobie poradzić z z szeroko opisywaną już tutaj 3 misją drugiej kampanii . Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie jest to miejsce druidów (tak orientacyjnie), czy mocno chronione i czy można tam dotrzeć w miarę szybko. Normalnie w pierwzym tygodniu odbijam ten pierwszy zamek , jeżdze naokoło i zbieram kopalnie ,potem na fenikisy i podbijam ten drugi , jakoś się bronie i rozbudowywuje ale pózniej zawsze bohater z ostatniego zamku wyjeżdza z jakimiś niesamowitymi armiami i nie moge sobie z tym poradzić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mMATt Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Mam problem z 4 misja 2 kampani. Mianowicie zajalem juz miasto Ur-Nebyrzais, mam dosc dobra wojsko. Otrzymalem zadanie od smoka i wlasnie tu rodzi sie moj problem gdyz skad wziac 100 mysliwych? W poradniku napisane jest iz gdzies maja do mnie sie oni przylaczyc, ale gdzie? Moglyby ktos pokazac mi to miejsce? (nie bede chyba czekal az zrekrutuja mi sie oni w podbitym zamku sylvan) :? Edytowane 27 Czerwca 2006 przez mMATt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 U mnie ich nie bylo, sprobuj zrobic tak : » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Uzbieraj woja i olej ich misje, po prostu wybij wszystko i juz. Bitwa jest latwa, z tego co pamietam siedzi ich tam okolo 20-25, potem wyjdz na powierzchnie i atakuj zamek i po misji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (nie bede chyba czekal az zrekrutuja mi sie oni w podbitym zamku sylvan) :?Oprócz kilku zamków Sylvan na powierzchni jest jeszcze kilka domków, w których mozna zrekrutować te jednostki. Wystarczy co tydzień odwiedzać te budynki i za każdym razem mamy 7 jednostek tygodniowo z jednego domku. Zdobądź jeszcze jeden, dwa zamki Sylvan i kupuj te jednostki. Po pewnym czasie będziesz miał ich wystarczającą ilość. BTW: Zawsze możesz kupić dodatkowych bohaterów, aby rekrutowali Hunterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Nie mogę sobie poradzić z z szeroko opisywaną już tutaj 3 misją drugiej kampanii . Mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie jest to miejsce druidów (tak orientacyjnie), czy mocno chronione i czy można tam dotrzeć w miarę szybko. Normalnie w pierwzym tygodniu odbijam ten pierwszy zamek , jeżdze naokoło i zbieram kopalnie ,potem na fenikisy i podbijam ten drugi , jakoś się bronie i rozbudowywuje ale pózniej zawsze bohater z ostatniego zamku wyjeżdza z jakimiś niesamowitymi armiami i nie moge sobie z tym poradzić :/ Kolo pierwszego zamku Sylvan jest chata czarodzieja (jasnowidza?). Polecam odwiedzic, pokazuje on lokalizacje kregu druidow. Co nie zmenia faktu, ze Gileanowi i tak bedziesz musial wklepac, bo to jeden z wymogow misji. Musisz po prostu miec sprawna metode transmisji wojsk i zwozic je ze wszystkich zamkow i budynkow na mapie do Agraela. Moja armia skladala sie z Familiarow, Horned Overseer, Succubusow, Master Rangerow, Ancient Treants, Silver Unicorn i Nightmare (jak szedlem na druidow zamienilem zdziesiatkowane Nightmare'y na smoki) - oczywiscie na poczatku nie bylo to wszystko tak poupgradeowane ;) Nie polecam do tej misji upgrade'u na Succubus Mistress - jej strzaly beda latac rowniez po jednostkach Sylvan, przez co moze nam ona narobic wiecej szkod niz przeciwnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...