Skocz do zawartości
nrl

Prey

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie też mi się wydaje, że dźwięk jest do bani, odgłosy strzałów itp są nagrane w kiepskiej jakości, takie przytłumione, mam nadzieje, że w full będzie to poprawione

Nie zauważyłem jakos aby dzwieki były przytłumione. Moze zalezy to od dźwiękówki. U mnie wszystko cyka czysciutko :). Słuchajcie jak to jest nigdy na q4 nie zakladalem serwa wiec nie wiem jak to sie z czym je. Daje create srwer wywala mnie z gry i pokazuje sie konsola. Jak niby mam wrocic do gry, bo mnie do pulpitu wywala i pokazuje sie konsolka. Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauważyłem jakos aby dzwieki były przytłumione. Moze zalezy to od dźwiękówki.

tak jasne, Twój audigy robi cuda i jest piękny dźwięk, może uszy zmień, bo dźwięki wyraźnie brzmią tak jakby były nagrane z jakością 22 kHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawde gra syci i to ostro. Ja jednak ten tytul zostawie sobie na X360, niby wszystko ladnie chodzi ze wszystkim na high, aa i af x2 ale jednak chcialoby sie zobaczyc jeszcze wiecej wodotryskow. Mocny tytul.

xbox360 to mocny sprzęt (grałem w parę tytułów i parę dem) niestety zanosi sie na to że PREY na nowego x-a nie dosc ze nie będzie taki sam to jeszcze będzie gorszy :blink:

cytat wraz z komentarzem z xboxonline.pl

-----------------------------------

Temat: Prey na X360 gorszy od wersji PC

Dodany dnia: 23.06.2006 22:57

Dodany przez: Seb

Kategoria: XBOX Online

W wywiadzie przeprowadzonym dla serwisu Eurogamer przedstawiciel firmy Venom Games, pan Tim Gerritson z rozbrajającą szczerością stwierdził, że konsolowa adaptacja tej świetnie zapowiadającej się strzelaniny FPS Prey, dla szybszego działania została zredukowana do PeCetowego poziomu „medium” w zakresie widocznych detali (grafiki).

O matko ...

Widać fenomenalna grupa programistów firmy Venom Games w swoim geniuszu dotarła do granic wydajności starego, poczciwego Xboxa360 i jako że przeciętna stacja PC już dzisiaj jest potężniejsza od tej konsoli, musiała zredukować poziom grafiki.

A ja proponuje patałachom popracować trochę nad optymalizacją kodu, a nie wypuszczać na rynek gier konsolowych produktu niedopracowanego.

Wcale się teraz nie dziwię, że zaniechano wypuszczenia w tym samym czasie dema tej gry dla PC i Xboxa360.

-------------------koniec cytatu-----------------------

P.S. dla mnie sprawa jasna widac ze developerzy słabo znają architekture x-a i nie chciało im sie dobrze przerabiac kodu na 3-rdzeniowego powerPc który siedzi tej konsoli , sprawa podobna jak z devil my cry 3 na pieca które mimo olbrzymiej roznicy w mocy aktualnych platform zamiast wyglądac lepiej wygląda gorzej niz na ps2 (obcięta czesc efektów , np glow na niektórych obiektach, błedy w wyswietlaniu niektyrych elementów...po prostu olali robotę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokusiłem się o ściągnięcie tego tytułu... tak dla sprawdzenia czy bedzie możliwe granie na moim poczciwym PC... i wielki szok... wszystko śmiga cacy.

Czekałem dość długo na ten tytuł i musze przyznać że nie zawiodłem się. Niby to tylko demo, lecz i tak robi na mnie duże wrażenia. Na Pc nie grałem już dawno, ale tą gre bede musiał posiadać. Nie jestem jakimś tam wymagającym graczem, nie oczekuje od gry że bedzie super chuper jakaś tam. Tytuł podobać musi się mi i to wszystko. Klimat jest miły, fabuła jak to w Fpp ;p, rozgrywka ciekawa ( zabawa z grawitacją i teleportami powala), grafika fenomenalna ( nie widziałem na swoim PC ładniejszej gry) itp itd. Z oceną poczekam do wyjścia pełnej wesji.

Inne strawy. Ten dźwięk. Ja nie widze (słysze) aby był tragiczny, ale mogł być lepszy. Zdaje mi się że został bocięty na potrzeby dema.

Optymalizacja na PC i X'a 360. Tu akurat śmiać mi się chce z osob ktore powadają że jednak po tym tytule widać że to ich blaszak jest mocniejszy od X'a. Zwroćcie uwage na optymalizacje tytułów na obie platformy. Daleko szukać nie bede : GRAW na PC i X'a. Więc w Prey jest odwrotnie. Szczeże i tak mnie to nie obchodzi ;p

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak prosił o nie sprzeczanie się na tematy xbox-360 vs. pc bo kolejny temat weźmie w łeb, proszę także o nie przywoływanie nieszczęsnego GRAW, bo i na konsole też sie chłamy zdarzają.

Co do dźwięku w PREY-u to się zgodzę że niektóre dźwięki brzmią dość słabo nawet przy włączonym EAX HD, pożyjemy zobaczymy jak to będzie brzmiało w full wersji.

EDIT: Piekielne literówki.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogli tak zoptymalizowac silnik w q4 i D3. Dalej nie moge wlaczyc EAX.Probowalem na oryginalnych sterach jak i KX'ach. Moze na SB Live nie idzie odpalic. A szkoda bo lubie dzwiek przestrzenny w takich grach. Dzwiek jest chyba z jakoscia 22 khz.Dalem teraz troszke glosniej i slysze to wyraznie. Moze to dopracuja poniewaz chcieli zaoszczedzic miejsce dla demka i dali dzwiek nizszej jakosci. Oby w pelnej to poprawili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

W wywiadzie przeprowadzonym dla serwisu Eurogamer przedstawiciel firmy Venom Games, pan Tim Gerritson z rozbrajającą szczerością stwierdził, że konsolowa adaptacja tej świetnie zapowiadającej się strzelaniny FPS Prey, dla szybszego działania została zredukowana do PeCetowego poziomu „medium” w zakresie widocznych detali (grafiki).

(...)

w cytacie oryginalnym jest jeszcze słowo "some" czyli niektore/część , a nie wszystkie detale.

dla mnie eocik, bo gry na x360 i pc sa takie same, a o detale, doslownie jak i w przenosni nie ma sie co klucic, bo to zupelnie inna gra nic GRAW. Paradoksalnie - jej inność polega na identyczności ;p Identycznosci wersji PC i X360 wiec serio... eot ;) gadajmy o grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tem EAXem to pewnie wina Live!a. Ja u siebie na Audigy2 bez najmniejszego problemu odpalalem dzwiek przestrzenny w D3. W Praya jeszcze nie gralem, ale wszystko co jest na engine D3 bedzie powitane z otwartymi rekoma :) Ja w odroznieniu od maniakow HL2 uwielbiam takie klimaty :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciąłem się w jednym miejscu, może pamiętacie, co tam trzeba było zrobić, bo już mi się pomysły skończyły.

Oto owe miejsce:

http://img204.imageshack.us/my.php?image=beztytuu1ff.jpg

http://img232.imageshack.us/my.php?image=beztytuu25dd.jpg

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciąłem się w jednym miejscu, może pamiętacie, co tam trzeba było zrobić, bo już mi się pomysły skończyły.

Strzelać w te 'przyciski potrójne' tak by położenie ścian umożliwiło Ci w końcu wyjście stamtąd :) Kombinuj.

Edytowane przez Shake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strzelać w te 'przyciski potrójne' tak by położenie ścian umożliwiło Ci w końcu wyjeście stamtąd :) Kombinuj.

dzięki, pomogło

Skończyłem demo i muszę przyznać, że zastosowali dużo ciekawych pomysłów, chociaż sama strzelanka nie zachwyca niczym szczególnym.

Następna gra po fear, która zrobiła takie wrażenie.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś miał do czynienia z demkiem na czymś pokroju radka9600pro?! Byłbym wdzięczny za jakieś opinie jak to demko chodzi na takiej karcie. Nie wiem czy ściągnąć, czy lepiej nie, żeby się nie denerwować ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drunk zozol ma 9600pro i mialem z nim grac dzisiaj ale cos nie widzialem jego serva, a skoro on gra to znaczy ze gra smiga spokojnie.

Heh demko warto sciagac na pewno bedzie chodzic ok.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jasne, Twój audigy robi cuda i jest piękny dźwięk, może uszy zmień, bo dźwięki wyraźnie brzmią tak jakby były nagrane z jakością 22 kHz

Raczej nie po wlaczeni openal+eax hd jeszcze lepszy dzwięk i tu nie chodzi o audigy, a te pseudo dzwieki z tego mikroczipa na plycie tez daja sie we znaki(przynajmniej ta dzwiekuwka co mam na płycie jakis avance logic to jakas pomyłka). Moze nie czuje tak różnicy bo sopraniki mam prawie na maxa. Jesli nawet to zbytnio to nie przeszkadza. Thx 4 reply my question ;) lepiej walczyc o khz. Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem demo... Gierka będzie wymiatać!!! Demo jest świetne, dużo ciekawych, nowatorskich rozwiązań, kapitalny klimat już od samego początku... Czego chcieć więcej?! Może troszkę bronie są skopane, ale to szczegół.

Grafika wypas! Znacznie lepiej niż w Doom3. Chodzi dwa razy lepiej od niego, a wydaje się jeszcze lepsza, szczegółowa i dopracowana. Gra w max

(tylko bez particles) detalach, res 1024x768, na radeonie x600/64mb 512ram i p4 2,93Ghz śmigała 15-30fps średnio 20-25fps. Jak na tą kartę, ten wynik uważam za doskonały ;). To świadczy tylko o profesjonalnym podejściu twórców.

Co do dźwięku, to rzeczywiście dziwnie brzmi. Tak jakby był tylko w 22Khz a nawet niżej, ale na pewno w pełnym wydaniu, dźwięk będzie doskonały.

O inteligencji przeciwników trudno się wypowiedzieć, bo przez całe demo można ich zabić niewielu, ponadto jest to sam początek gry, więc tak, czy inaczej w tym etapie przeciwnicy nie są zbyt wymagający.

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi