SGJ Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 A czemu by miały nie odtwarzac? No chyba ze ktos ma w opcjach wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ja tam używam już od dawien dawna K-Lite Codec Pack i dotwarza/koduje wszystko co mi potrzebne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Osobiście Na Vista Ultimate x64 używam x64 Vista Components (wersja 142) i wszystko śmiga ok, są 64 bitowe i nie ma tyle śmieci co w vista codec pack, tylko ffshow + dodatki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 gdzie moge znaleźć i czy mogę zainstalowac sp1 do visty ultimate 64bit wersje ang. chyba ze gdzies znajde pl zapewne bylo juz to tu poruszane , ale mam problem ktory musze PILNIE rozwiazac - nie chodzi mi 4 i 8gb pamieci, a ponoc sp1 rozwiazuje ten problem. przepraszam za zasmiecenie ,ale nie robilbym tego ,gdybym nie byl w potrzebie. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Masz jakis problem z wejsciem w download na stronie MS czy moze ktoś ma Ci jeszcze tego SP sciągnąc i wysłac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 gdzie moge znaleźć i czy mogę zainstalowac sp1 do visty ultimate 64bit wersje ang. chyba ze gdzies znajde pl zapewne bylo juz to tu poruszane , ale mam problem ktory musze PILNIE rozwiazac - nie chodzi mi 4 i 8gb pamieci, a ponoc sp1 rozwiazuje ten problem. przepraszam za zasmiecenie ,ale nie robilbym tego ,gdybym nie byl w potrzebie. dzieki Google: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Se...+Google&lr= Pierwszy link na Google: http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 nie czy padla odpowiedz ale : ktos pisal ze ma Viste ang razem z laptopem ktos pisal zeby zainstalowal z innego nosnika -- TO jest nielegalne system w wersji OEM mozna instalowac tylko i wylacznie z nosnika ktory sie dostalo od producenta systemu - w tym przypadku producentem jest Toshiba nie mozna uzyc zadnego innego nosnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To teraz przeczytaj licencje MS i znajdz punkt który tego zabrania. Jezeli pasują klucze nie ma znaczenia z czego jest zainstalowany system. W przypadku notebooka jedynym, ograniczeniem moze byc niestandardowy sposób aktywacji stosowany przez niektórych producentów. W przypadku OEMa najwazniejszy jest certyfikat autentycznosci a ten zawiera tylko informacje o wersji systemu. A tak swoją drogą u mnie producentem systemu wg licencji OEM System Builder jestem ja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) O wyszedł dla MSDN "Language Packs SP1 PL do Visty". Spróbuje zintegrować z vlite i tym packiem językowym? Może w końcu ruszy wersja amerykańska po polsku i z sp1. Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 co jest w końcu z tym SP1 wave 1?? koleś na konferencji microsoftu powiedział że ma wyjść 9 kwietnia, a tu ani widu ani słychu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Z tego co ja wiem to ma wyjsc 12-go kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 A ja słyszałem o 15 kwietnia :(, chyba na drugim kompie też zapodam viste angielską przynajmniej wsparcie zawsze jest jako pierwsze do wersji ang. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 A ma kots werasje ang z sp1? (oryginal). Podobno juz wyszla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 http://www.amazon.com/Windows-Vista-Ultima...8677&sr=8-7 ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 i jak przyspieszył coś ten service pack 1 dziłanie tej Visty w grach i 3d ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexus Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Zapytam tylko, 32 czy 64bit brac viste? Duzo gram w CoD4, WoW. Czy vista 64bit jest bardziej problematyczna od 32bit? Dzieki Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez dexus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 (edytowane) i jak przyspieszył coś ten service pack 1 dziłanie tej Visty w grach i 3d ? Trochę mniej zasobów ramu zjada ta vista z sp1 co za tym idzie gry powiiny chodzi lepiej, malo mam czasu na granie wiec trudno obiektywnie coś powiedzieć. I moje pytanie czy warto do Visty zapodać 8 gb ramu czy mija sie to z celem na dzień dzisiejszy . Edytowane 12 Kwietnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Ja wychodzę z założenia, że ramu nigdy za wiele, tym bardziej, że teraz cena pamięci jest śmiesznie niska. Aczkolwiek, jeśli przeglądasz tylko www, to mija się to z celem. No i oczywiście musisz mieć system x64, do tych 8Gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Co może być przyczyną że nie działa mi port COM na kompie? Stacjonarka z podpisu, próbuję odczytywać czy zapisywać dane do tunera SAT i nie działa. Nie sygnalizuje żadnych błędów, po prostu się nie chce połączyć. Sprawdzałem na innym kompie z XP i tam jest wszystko ok. Zainstalowałem maszynę wirtualną z XP na swoim kompie, ale ona też nie działa (pewnie dlatego że korzysta ze sterwnika od Visty). Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 I moje pytanie czy warto do Visty zapodać 8 gb ramu czy mija sie to z celem na dzień dzisiejszy .to zalezy w jakich programach pracujesz i czy potrafią one w z naczący sposób przyspieszyc prace mając w dyspozycji 8GB ramu za w porównaniu do 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 jeśli chodzi o gry to nie ma sensu 8gb, u mnie crysis na max wyłączony plik wymiany, nigdy nie miałem komunikatu o braku pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 (edytowane) Ktoś wie jak to ugryźć? Konsola tego nie widzi, killbox także. Edytowane 13 Kwietnia 2008 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 chkdsk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam pytanie co polecicie do visty x64 do defragmentacji dysku, coś szybkiego i wydajnego, miło by było jak by był za free (darmowy) i 64 bit ;] Edytowane 14 Kwietnia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mam pytanie co polecicie do visty x64 do defragmentacji dysku, coś szybkiego i wydajnego, miło by było jka BY było za free i 64 bit ;]jkdefrag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 jkdefragTnx już mam zainstalowany i robi swoje, zobaczymy co jest wart, fakt 64 bit i za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zapytam tylko, 32 czy 64bit brac viste? Duzo gram w CoD4, WoW. Czy vista 64bit jest bardziej problematyczna od 32bit? Dzieki Jak wybierasz system aby tylko pograć to po co Ci 64 bity no chyba, że będziesz się ładował z 8 GB RAM wtedy weź 64 bitowca. Tylko właśnie nie wiem jak to jest z systemami 64 bitowymi gdy działają na nim programy przystosowane do 32 bitowców. Spada wtedy wydajność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jak wybierasz system aby tylko pograć to po co Ci 64 bity no chyba, że będziesz się ładował z 8 GB RAM wtedy weź 64 bitowca. Tylko właśnie nie wiem jak to jest z systemami 64 bitowymi gdy działają na nim programy przystosowane do 32 bitowców. Spada wtedy wydajność? Programy 32 bit działają w Viście 64, spadku wydajności nie odczułem, a 8 gb nie sadzę abyś to potrzebował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chattab Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Witam, Mam następującą zagwozdkę. W ciągu najbliższych 2 tygodni będę kupował system Vista Home Premium. Mam możliwość już teraz kupić wersję angielską systemu ze zintegrowanym SP1 lub wersję PL i ściągnąć SP1 z Windows Update (jak tylko się pojawi, bo płyty z systemem i wbudowanym service packiem chyba się nie doczekam tak szybko). I teraz pytanie: czy Vista EN jest w czymś lepsza (gorsza?) od Visty PL? Różnią się czymś te dwie wersje poza językiem? Czy to prawda, że wsparcie techniczne jest lepsze (szybsze) dla EN? A może nie ma sensu szarpać się z ENG i kupić spokojnie PL, a potem ściągnąć SP1 z Windows Update? Słowem - co radzicie? PS. Zastanawiam się też, czy warto dokładać do Ultimate? Czy to są tylko drobne różnice i chwyt marketingowy, za który nie ma sensu dokładać 200 zł? Czy to jest tak, że Ultimate - jako najwyższa wersja Visty - jest rzeczywiście najlepsza (działa szybciej, jest bardziej stabilna)? Z góry dziękuję za rozwianie wszystkich powyższych dylematów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 1. Jezeli nie masz problemu z angielskim to lepszym wyborem bedzie Vista eng. Poprawki do wersji ang wychodza zawsze szybciej. 2. Vista Premium starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...