DrKleiner Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jaka jest odległość od krawędzi Fanderka 120mm do krawędzi otworu na śrubkę. Potrzebuje wyciąć dziure we froncie na Fanderka :) 0,5cm na skos od wkrętu do rogu wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Dziękuję Ci jak nie wiem co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 No i moje fanderki zrobiły sie głośne po tym jak zmniejszyłem obroty wyjca na chipsecie :sad: Mam pytanko związane z różnicami pomiedzy wersja 120mm a 92mm.Czy bardziej wydajny bedzie Fander 120mm skecony na 1000rpm czy 92mm skrecony na 1300rpm??? z przodu u mnie wieje Fander 120mm skręcony na 1000rpm bo dopiero wtedy jest w miare cicho.Na Fanderze jest przykręony filter przeciwkurzowy co dodatkowo zmniejsza nawiew.Moze by tak założyć do przodu 92mm skręcony na 1300rpm(wtedy tez jest w miare cichy) zamiast tego 120mm na 1000rpm??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 a czy na takiego fendera 120mm jest bardzo zalecany filt przeciwkurzowy jak ma to byc wiatrak wciagajacy powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 120mm na 1000rpm przepchnie wiecej powietrza niz 92 na 1300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Około 31% więcej. Przy czym głośność chyba będzie podobna. Tak więc 120mm jest w oczywisty sposób lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Dzieki Panowie.Tak organoleptycznie jak sprawdzałem to po przyłożeniu ręki po cooler wydawało m isie ze Fander92mm skrecony na 1300rpm wieje mocniej niz 120mm skrecony na 100rpm.Ale to chyba raczej normalne biorac po uwage roznice w rozmiarach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 no bo wieje mocniej o te 30%, tylko ze na powierzchni dużo mniejszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 jak juz pisałem na stornie wczesniej, mniejsze wentyle sprawiaja wrazenie wiekszego przepływu powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) jak juz pisałem na stornie wczesniej, mniejsze wentyle sprawiaja wrazenie wiekszego przepływu powietrza Wynika to z prostego zjawiska - im mniejszy wentylator tym strumień powietrza jest "gęstszy" co daje odczuwalną różnicę po przyłożeniu ręki. Jednak przepływ powietrza jest większy w przypadku modeli 120mm. Edytowane 24 Marca 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Kupiłem fandera 120 od Zenfista ale wydaje mi sie że fander na najniższych obrotach mocniej dmucha jak 80mm na max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 nie qwydaje Ci sie tylko tak jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Kiedy wyjdzie nowy Fander ?? Bo nie wiem czy jest sens teraz kupować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Jakbyś spojrzał trochę wstecz, to byś już wiedział:> Link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Te 1000rpm to jest na "Skręconym" Fanderku? Ile jest rpm przy 5V? Obecnie mam 2 wentylatory od Chieteca i wydają mi się ciut za głośne. NA 5V 120mm - 900rpm, 92mm - 1300rpm. Jak myślicie jest sens wymieniać na Fandera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A co myślicie o tym wentylatorze od Akasy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procent Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Oto moje przezycia :) Kupilem! I nareszcie je dostałem - 4 x 92 mm i jeden 120 mm, do obudowy Chiefteca LBX. Wszystkie chodza na min. obrotow, i slychac je! (przy ilosci 5-ciu na raz), jest to bardzo delikatny szum. Mojego zasilacza w ogole nie slychac (prawie - Tagan 480W U1). Komputer mam w odleglosci ok 40 cm, a w nocy kolo metra od siebie (maly pokoj). Gdy wylacze 3 wiatraki, co mam? Cisza jak makiem zasial. Ogolnie wentylatory najlepsze z jakimi mialem okazje wspolpracowac do tej pory, a pomysl z potencjometrem okazal sie genialny. Ogolnie polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 A co myślicie o tym wentylatorze od Akasy ?? Jesli wierzyc opisowi tzn. jest taki sam jak "pomaranczowo-przezroczysta" Akasa to jest to jeden z najlepszych wentylów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2006 (edytowane) Jesli wierzyc opisowi tzn. jest taki sam jak "pomaranczowo-przezroczysta" Akasa to jest to jeden z najlepszych wentylów. Szczerze mówiąc nieco się ich obawiałem do mometu, kiedy kupiłem jedną czarną... akasę i już byłem spokojny. Ten spadek ceny nie wizął się na szczeście z choinki :D Edytowane 10 Kwietnia 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 nie bede zakladal nowego topicu ... wiec podepne sie tutaj postanowilem wymienic w swoich zasilaczach Chieftec'a (GPS-450AA-101A) 450W wntylatory firmowe byly za glosne najpierw zamontowalem CoolerMaster 120mm silent black - jest bardzo cichy 13dB ale jednak za slabo wieje (11,27 CFM) po tem wsadzilem Akasa 120mm z serii Amber (18dB) - przeplyw lepszy (44,8 CFM) ale w nocy slychac delikatne "terkotanie" mam takie trzy ... i kazdy "terkoce" tak samo chcial bym ostatni raz wymienic na cos naprawde cichego z dobrym wianiem co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naits Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 hehe dobre AleX69 :) jak sądzisz co ci polecą Fandera czy Arctic'a ? Podpowiedz : Temat jest o Fanderze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Chciałem kupić fandera 120mm ale chyba skusze sie na Arctica. Cena jest genialna - 18zł ;) A Wy co na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Chciałem kupić fandera 120mm ale chyba skusze sie na Arctica. Cena jest genialna - 18zł ;) A Wy co na to ??jak juz mnie cos trafi to kupie trzy ... Scythe S-FLEX SFF21D, Arctic AF12025 i Fander 120 bo tylko tych nie mam ... i bedzie wszystko jasne 120mm Fan Roundup: 17 Fans Compared Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez AleX69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 sa juz jakies wieksze postepy prac nad nowymi fanderami ? bo ja czekam zeby zrobic zakupy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 sa juz jakies wieksze postepy prac nad nowymi fanderami ? bo ja czekam zeby zrobic zakupy ;) Postępy są i to duże. Nowe modele pojawią nieco później niż przypuszczałem, bo przed końcem maja. Wpadliśmy na jeszcze jeden ciekawy pomysł na wyciszenie łożyska i stąd to opóźnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2006 są juz jakies fotki ? jakies info o predkosciach obrotowych ? oczywscie są 38mm :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Hmmm... Sam mam dwa Fanderki, jeden 120, drugi 92mm. Podlaczalem do kontrolera Aerocool GateWatch i nie da sie sterowac obrotami Fandera. Jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 A na potencjometrze dałeś na max, a później regulujesz normalnie na kontrolerze :) i będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 jaki jest odpowidnik fandera (cena, jakosc, cisza, potencjometr) na 80x80? I czy nowe fandrey beda na 80x80? i jeszcze czy cena nowych fanderkow znacznie wzrosnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 AD. 1 http://www.allegro.pl/item97885778_arctic_...r_10db_24h.html AD. 2 Nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...