SKRYTOBOJCA Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 hmm... czyzby? :lol: 54,04 proc. Polakow dalo [gluteus maximus]. Mowiac dosadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Poprzez akceptacje takich numerow dajecie przyzwolenie na waly jeszcze wieksze. Malo tego, dajecie wyrazny sygnal innym grupom spolecznym (w zasadzie wszystkim), ze furda prawo, wszystko sie da "zalatwic", trzeba tylko "porozmawiac" z kim trzeba. Takiej Polski chcecie?Pewnie sami coś dobrze o tym wiedzą ;) i zPiSkują tymi idiotycznymi argumentami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Rozumiem, ze jak bedziesz mial okazje dac kase pod stolem by zalatwic swoj interes to tez nie bedziesz mial skrupulow. W koncu akceptujesz takie zachowania jako integralna czesc ustroju panujacego w Polsce.Ale właśnie chodzi o to, żeby pozbyć się tych 'okazji' do dawania pod stołem. Czy kiedykolwiek słyszałeś o korupcji w prywatnych przedsiębiorstwach? Szefow przedsiebiorstw wsadzano do wiezienia za minejsa niegospodarnosc.Jakich przedsiębiorstw? Prywatnych? Proszę Cię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Ale właśnie chodzi o to, żeby pozbyć się tych 'okazji' do dawania pod stołem. Czy kiedykolwiek słyszałeś o korupcji w prywatnych przedsiębiorstwach?Przyzwolenie na takie zachowania na pewno nie spowoduje pozbycie sie tych okazji. To wlasnie ludzie ktorzy akceptuja takie zachowania generuja zjawisko zwane korupcja dzialajac wedle przyslowia 'cel uswieca srodki'. I co do mojej wypowiedzi ma korupcja w prywatnych przedsiebiorstwach? Odpowiadajac na Twoje pytanie - tak slyszalem i potepiam ja tak samo jak kazda inna. Edytowane 27 Września 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Ja nie słyszałem. Jeżeli nie wiesz jeszcze do jakch wniosków zmierzam - to daremny mój trud. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Jakich przedsiębiorstw? Prywatnych? Proszę Cię... Pokaz mi palcem, gdzie napisalem o prywatnych... Zreszta, nie trzeba siegac az do przedsiebiorst - w administracji, rzadowej i samorzadowej, pewnie znalazlby sie niejeden przyklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Santi - nie kasuj postów :) bo teraz moje wypociny odnoszą się do nie wiadomo czego -- Byc moze i daremny Twoj trud. ;] To, ze korupcja wystepuje glownie w sektorach panstwowych nie oznacza, ze nie ma jej w prywatnych przedsiebiorstwach (wystepujac glownie na nizszych szczeblach). A tutaj mamy do czynienia z 'kupczeniem' na najwyzszym szczeblu panstwowym. Ludzie z pisu nawet przez moment nie zdobyli sie na chwile refleksji tylko brna w zaparte tworzac jakies bzdurne teorie majac nadzieje, ze ciemny narod 'lyknie' ich historyjke.Nadal nie mogę sobie wyobrazić, jak można korumpować pracownika prywatnej firmy :> Chyba, że firma jest monopolistą w branży (i tu pytanie - dlaczego jest?) A co do 'kupczenia' - pusty śmiech mnie ogarnia jak widzę te pełne oburzenia tą sytuacją twarze opozycji. Pis dał się złapać jako pierwszy. Cóż - pech :lol2: a dziennikarze mają temat. Czy dla Ciebie takie handle to też nowość? I tak- pis idzie w zaparte - bo co innego ma powiedzieć? 'Tak, jesteśmy sk****ieni tak samo jak wszyscy nasi poprzednicy'? Ale taki już urok tego naszego polskiego bagienka. Edytowane 27 Września 2006 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Ja nie słyszałem. Jeżeli nie wiesz jeszcze do jakch wniosków zmierzam - to daremny mój trud. Pozdrawiam. Przyznam sie do bledu i sprostuje moja powyzsza wypowiedz. Nie o korupcji w przedsiebiorstwach prywatnych, a lapowkarstwie slyszalem co tez jest oczywiscie godne potepienia. Nieznajomosc terminow sie uklonila, ale juz sie doksztalcilem. ;] Pozdrawiam. EDIT Post swoj skasowalem zanim Twoj sie pojawil wiec nie wiedzialem, ze na niego odpisujesz. ;] W takiej formie to dla mnie nowosc. Po pierwsze osoba, ktora negocjowala (Beger) nie nadaje sie do rzadu i nie zostala od razu splawiona. Po drugie poruszana zostala kwestia weksli i jej wyroku. Dla mnie jest to nie do przyjecia. Rozumiem, ze stanowiska to wazna rzecz, ale nie mozna obiecywac/rozwazac* powierzenie osobie niewykwalifikowanej tak waznej funkcji. Chociaz w naszym rzadzie dosc spora czesc ministrow ma ubogie kwalifikacje wiec Beger by jakos specjalnie nie zanizala standardow panujacych tam. Oto nasza wladza. Tak pis powinien od razu zareagowac na dzialania dwoch swoich czlonkow i wywalic ich na bruk. Oczywiscie tego nie zrobil bo musialby pozbawic sie wiekszej liczby czlonkow. * niepotrzebne skreslic Edytowane 27 Września 2006 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Nie o korupcji w przedsiebiorstwach prywatnych, a lapowkarstwie slyszalem co tez jest oczywiscie godne potepienia. :unsure: A jaka to różnica według Ciebie jeżeli można zapytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Nadal nie mogę sobie wyobrazić, jak można korumpować pracownika prywatnej firmyFirma w ktorej pracujesz produkuje wykalaczki. Sa 3 gatunki: 1 klasa/jakosc/whatever po 1zl/sztuka, 2 klasa/... za 0,6zl/szt i tzw. odpady za 0,1zl/szt. Zmawiasz sie z kupujacym: on chce 100tys sztuk pierwszej klasy. Wiec zamaia 50tys pierwszej klasy i 50tys odpadow ktore omylkowo przez przypadek mylone sa na magazynie z tymi 1 klasy. zyskami dzielicie sie po pol. proste? proste. Edytowane 27 Września 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 :unsure: A jaka to różnica według Ciebie jeżeli można zapytać? Taka: Łapówka – potocznie, korzyść, najczęściej finansowa, wręczana osobie lub grupie osób, w celu osiągnięcia określonego celu, z pominięciem standardowych procedur. Korupcja - nadużycie stanowiska publicznego w celu uzyskania prywatnych korzyści. Korupcja może w praktyce powstawać niezależnie od formy rządów. Poziom korupcji może być bardzo różny, od drobnych przypadków wykorzystania wpływu lub faworyzowania w celu wyświadczenia lub oddania przysługi, przez zinstytucjonalizowane łapówkarstwo aż do skrajnej postaci - kleptokracji (rządów złodziei), gdzie porzucone zostają nawet zewnętrzne pozory uczciwości. Wiem, wiem zaraz doczepisz sie, ze dotyczy tylko stanowiska publicznego. Co nawet tutaj mozna przeczytac http://diecezja.pl/index.php?page=lapowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) proste? proste.Trudne. To o czym piszesz to nie korpucja stricte - to najzwyklejsza, pospolita kradzież. Choćby z encyklopedycznej definicji. A jeżeli chcemy podciągać już takie coś pod to hasło, to dobrze wiesz, że w prywatnym przedsiębiorstwie na takie coś nigdy przyzwolenia nie będzie. A instytucjach państwowych - cóż, pieniądze publiczne - znaczy się... niczyje. Edytowane 27 Września 2006 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 No dobra. A co jezeli ktos zaplaci 5 tysiecy PLN kierownikowi prywatego przedsiebiorstwa za etat. To co to wtedy jest? Darowizna? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Komentowac zbytnio nie bede wypowiedzi J. Kaczynskiego, premiera Polski. Dowiedzialem sie jedynie, ze moge sobie cos ukrasc ze sklepu i jak mnie zlapia i beda robic problemy to do kierownika tegoz sklepu krzyczec trzeba "hipokryto pusc mnie, przeciez wielu tak robi. Pewnie Ty sam cos rabnales w zyciu nie raz". Edytowane 28 Września 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 @Damekslip "nie głosowałem na żadną partię obecnego establishmentu." Jak dla mnie to nie masz prawa teraz gadać jak nie wybierałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Panowie! Prosze Was :arrow: :dontfeedtrolls: :wink: A co do obecnej sytuacji - hmm wstrzymam sie jeszcze kilka dni aby nadrobic zaleglosci w wiadomosciach. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Renia Beger AKA "Anana kofana" - joanna d'arc polskiej polityki. Żałosne. Zniknie PiS i na stołki wlezą PO, PSL i Samoobrona, i zobaczycie jaki zapanuje syf w tym kraju. O ilez prosciej by było bez zbednych afer gdyby w zeszlym roku PO sie nie obraziło pozbierało zabawki z piaskownicy i poszło w piz** do opozycji. Moze mieli bysmy normalny kraj...a przynajmniej sytuację w polityce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 O ilez prosciej by było bez zbednych afer gdyby w zeszlym roku PO sie nie obraziło pozbierało zabawki z piaskownicy i poszło w piz** do opozycji. Moze mieli bysmy normalny kraj...a przynajmniej sytuację w polityce. Tylko czy to PO się obraziło czy J.K. zamierzonym działaniem zepchnął PO do opozycji? By tworzyć swój wielki blok ludowo-konserwatywny z SO i LPR? Odsysając elektorat LPR (wystarczyło odciąć ich od RM) i SO (chyba się jak na razie nie udało) Winna jest PO czy gierki J.K.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Kto to wie, polityka zawsze była jest i będzie skorumpowana, czy rządzić będzie PIS,PO,SLD,CHWDP, KRTZ, XTR56. Zawsze będzie chodziło o to żeby sobie kiesę napełnić. A posłowie poszczególnym ugrupowań to już wogóle żenada, karierowicze. Wystarczy przejrzeć sobie materiały na stronie "Teraz MY". Żal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Jeżeli chodzi o "przemówienie" kaczki, nie mam słów, można to w ogóle jeszcze jakoś skomentować? Na usta cisną mi się tylko dwa nazwiska Gomułka, Cyrankiewicz. Jeżelo on uważa, że Polska zmierza z takimi rządami w dobrym kierunku, to tak jak w tym skeczu Grzegorza Halamy o Panu Józku - coś w stylu: "wmówiłem mojemu psu, że to nie on został odgrodzony od świata, tylko on odgrodził świat od siebie, wystarczyło tylko kłódkę z drugiej strony zamontować". Po wczorajszej dyskusji na TVP, Ziobro jeszcze bardziej się pogrążył. Romkowi szybko zrzedła mina, jak się wypowiadał Prof. o tym, że mięknie na jego widok ;D Czekać jak wszyscy powymierają? Trochę za długo, stracę całe życie. Coraz bardziej prawdopodobny jest scenariusz z Węgier... powód do rozpoczęcia może okazać się bardzo błachy. Kto to wie, polityka zawsze była jest i będzie skorumpowana, czy rządzić będzie PIS,PO,SLD,CHWDP, KRTZ, XTR56. Zawsze będzie chodziło o to żeby sobie kiesę napełnić.Właśnie to jest powodem do tego, aby wreszcie oczyścić urzędy państwowe. Żeby z tym skońćzyć, trzeba zacząć od siebie, ale przecież każda rządząca partia jest "święta". ;/ Jak by tak było, to w kraju by się dobrze działo, a nie co i rusz jakieś afery, korupcja, itd. Ale zabezpieczenie weksli z panstwowej kasy? Z moich podatkow? Szefow przedsiebiorstw wsadzano do wiezienia za minejsa niegospodarnosc. Przypomne moze, ze mowa jest o kwotach rzedu 500 tysiecy zlotych.Teżź mi się to nie podoba. Dlaczego za ich głupotę ma płacić społeczeństwo z własnych pieniędzy? Nie mają 500 tyś.zł? To po jaki ch*** podpisywali te weksle? :? dobry informatyk wciaz jest w cenie za granica.Na szczęście ;] Kumpel było statnio w Holandii, 7€/h x 10h/dziennie na budowie koleś, kóry kładzie płytki dostaje już 15€/h, holendrowi szef firmy musiałby zapłacić już 25€/h (z umową o pracę, składki, podatki)... Wiadomo, że na czarno, ale w ciągu godziny zarobi tyle, co w Polsce musiałby pracować cały dzień. zapraszamy do Matrixa może bracia Wachowscy nakręcą 4 część w Polsce scenariusz sam się pisze.Rządzisz "zią" ;] :lol: :lol: Edytowane 28 Września 2006 przez Allen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Właśnie to jest powodem do tego, aby wreszcie oczyścić urzędy państwowe. Żeby z tym skońćzyć, trzeba zacząć od siebie, ale przecież każda rządząca partia jest "święta". ;/ Tego sie nie da zrobic. Z partiami jak z ludzmi - kto jest uczciwy, prawy i sumiennie pracuje, ten nigdy sie nie dorobi, bo nie pozwola na to urzednicy. Uczciwego i honorowego zadeprza gnojarze. Tu trzebaby chwycic to cale talatajstwo za ryj i zrobic porzadek dosc radykalnymi metodami. Ktos silny, ale majacy na celu dobro tego kraju by sie przydal. Tylko kto i kiedy sie tak naprawde interesowal tym drugim.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Tego sie nie da zrobic. Z partiami jak z ludzmi - kto jest uczciwy, prawy i sumiennie pracuje, ten nigdy sie nie dorobi, bo nie pozwola na to urzednicy. Uczciwego i honorowego zadeprza gnojarze. Tu trzebaby chwycic to cale talatajstwo za ryj i zrobic porzadek dosc radykalnymi metodami. Ktos silny, ale majacy na celu dobro tego kraju by sie przydal. Tylko kto i kiedy sie tak naprawde interesowal tym drugim....Każda władza demoralizuje, władza absolutna demoralizuje absolutnie. Wątpię w silną władzę jednego człowieka, radykalne metody - to by się prędzej czy później wynaturzyło w jakąś dyktaturę. Sprawny i dobrze działający trójpodział władzy. Pluralistyczne, silne i niezależne media. Dobre prawo. Patrzcie na kraje zachodnie, nie na Wschód. EU to także wspólnota wartości. Mogę się założyć, że PL jest uważnie teraz obserwowana. I nie wiadomo czy nadal bez mrugnięcia okiem UE będzie chciała być tylko dojną krową :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Kumpel było statnio w Holandii, 7€/h x 10h/dziennie na budowie koleś, kóry kładzie płytki dostaje już 15€/h, holendrowi szef firmy musiałby zapłacić już 25€/h (z umową o pracę, składki, podatki)... Wiadomo, że na czarno, ale w ciągu godziny zarobi tyle, co w Polsce musiałby pracować cały dzień. 10 Euro to na Zachodzie malo - szczegolnie jak robisz na czarno. Wystarczy byle bol zeba czy przeziebienie i okazuje sie, ze to 10 Euro/godzine to wcale nie tak duzo. Jak juz pisalem wczesniej: gadki PiSu ze to prowokacja - po przejrzeniu tych tasm i poczytaniu historii calej afery nie wydaja sie byc takie bezsensowne. Na moje to ktos mial na Begerowa wiekszego haka niz te weksle. BTW - gdzie byl Lepper? Ale to, co PiS zrobil po wyplynieciu tych tasm bylo najgorszym, co mogli uczynic: bronic swoich. Choc w ten sposob daja znak swoim czlonkom, ze "jeden za wszystkich..." - wiec moze jakas pokretna logika jednak w tym jest. Jest jedna pozytywna rzecz w tej calej sprawie: moze takie dogadywanie sie skonczy. MOZE. Z partiami jak z ludzmi - kto jest uczciwy, prawy i sumiennie pracuje, ten nigdy sie nie dorobi, bo nie pozwola na to urzednicy. wlasnie przez takie podejscie jest w Polsce tak jak jest. jakos na Zachodzie bez problemu mozna sie dorobic uczciwa praca, a i w Polsce mam kilku znajomych, ktorzy powoli, bo powoli, ale ciezka uczciwa praca buduja jakos swoje kariery i sie powoli dorabiaja. oczywiscie nie tak szybko jak cwaniaczki z podejsciem "pierwszy milion trzeba ukrasc" - ale jednak dla jednych wazniejsze jest sumienie, dla innych dobra doczesne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Dzialania pisu wygladaja tak. Jarek w oredziu nazywa opozycje hipokrytami i klamcami - przeciez on jest jedynym obok brata prawdziwym mezem stanu. Kurski uwaza, ze dzienikarze TVN sa w zmowie z opozycja. Kuchcinski nawija cos o wyspecjalizowanym sprzecie jaki zostal uzyty do nagran tych rozmow i ze trzeba to zbadac powolujac komisje sledcza. Edgar nazywa Beger 'wolem', a siebie i reszte ludzi z rzadu 'zaprzegiem karety' (po co w takim razie rasowe konie wychodza z propozycja do wola jak on i tak nie pasuje do ich stada). Lipinski gada jakies farmazony o tym, ze chcial byc uprzejmy i nie zrazic do siebie Renatki. Co za ludzie. :blink: Lech dzisiaj tez pewnie doda swoje trzy grosze w obronie braciszka i IV RP, ktora jest podobno moralna rewolucja. Teraz za wszelka cene beda chcili utrzymac sie przy wladzy przez najblizsze pare miesiecy by nie poniesc porazki w przyspieszonych wyborach. Za niecale dwa miesiace sa wybory samorzadowe i tu licze na porazke pisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Caly czas trwa audycja w radiowej trojce i takie glupoty fanatycy gadaja, ze ja nie moge. Koles mowi, ze slowa Lipinskiego o wekslach to byla tylko i wylacznie proba zwalczenia bezprawia jakie stosuje Lepper :) Jaki on szlachetny. Przychodza do niego ludzie SO po rade co z tym zrobic :D Umieram ze smiechu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Lech dzisiaj tez pewnie doda swoje trzy grosze w obronie braciszka i IV RP, ktora jest podobno moralna rewolucja. Teraz za wszelka cene beda chcili utrzymac sie przy wladzy przez najblizsze pare miesiecy by nie poniesc porazki w przyspieszonych wyborach. Za niecale dwa miesiace sa wybory samorzadowe i tu licze na porazke pisu.Zgadłeś Prezydent: Doszło do wielkiego, semantycznego nadużycia: http://wiadomosci.onet.pl/1410180,11,item.html Prezydent Wszystkich Polaków przemówił. Odnowa moralna trwa ... Koryto żondzi :mur: Media zachodnie też należą do układu?! :blink: Układ jest wszędzie :blink: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3649244.html Edytowane 28 Września 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Uklad dotarl nawet do Chin bo nawet tam to komentuja . Nic dziwnego wkoncu tam sa same komuchy i to takie prawdziwe a nie jak u nas farbowane [; PiSuary podjely najgorsza taktyke jaka mogli obrac czyli bronia swoich . I bardzo dobrze niech spadaja na smietnik historii i nie wracaja . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Uklad dotarl nawet do Chin bo nawet tam to komentuja . Nic dziwnego wkoncu tam sa same komuchy i to takie prawdziwe a nie jak u nas farbowane [; PiSuary podjely najgorsza taktyke jaka mogli obrac czyli bronia swoich . I bardzo dobrze niech spadaja na smietnik historii i nie wracaja . No kto sie wroblem (tudziez innym ptactwem urodzil/wyklul) to kanarkiem nie zdechnie. Az sie dziwie PiSowi mogl skasopwac tych 2 ministrow i zachowadz twarz. A tak to mamy samobojstwo polityczne w wykonaniu PiSu. Wybory to jedyna opcja w takim razie. Czekam az PiS rozliczy zwyciezca wyborow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Wsiur lady wyrosla na gwiazde wykorzystujac debila z PISu ;XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Renia Beger AKA "Anana kofana" - joanna d'arc polskiej polityki. Żałosne. Zniknie PiS i na stołki wlezą PO, PSL i Samoobrona, i zobaczycie jaki zapanuje syf w tym kraju. O ilez prosciej by było bez zbednych afer gdyby w zeszlym roku PO sie nie obraziło pozbierało zabawki z piaskownicy i poszło w piz** do opozycji. Moze mieli bysmy normalny kraj...a przynajmniej sytuację w polityce. Widzisz PO nie było takie głupie by być tak wykorzystywane jak SO i LPR. Normalny kraj? Poglądy premiera są całkowicie inne niż PO według ciebie tak (normalnie) mogła by działać ta koalicja? Tak teraz łatwo zrzucić wine na PO za to, że PiS chciał ich wykorzystać ale się nie dali więc wykorzystał SO i LPR. Zapanował by syf dlatego PO nie chciało wchodzić w układy z SO. Przypomnij sobie słowa Tuska i Rokity co sądzili o SO rok temu. A Prezydent dalej robi idiotów z narodu jak widać po niektórych ładnie mu to wychodzi. Edytowane 28 Września 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...