Skocz do zawartości
lspider

Polityka i politycy

Rekomendowane odpowiedzi

Muehehe kolazanka byla na urodzinach. Wczorajsze opowiesci.

Zaczynamy:
Dodam tylko ze na wyspach kanaryjskich mieszka sporo ciapatych sprowadzanych jako tania sila robacza 10 lat temu. Zreszta same maroko rosci sobie prawa do wysp.

3 kolezanki zorganizowaly sobie impreze urodzinowa w knajpie, kazda zaprosila troche swoich gosci, z tym ze 1 zaprosila kilku ciapatych. No i wiadomo, europejskie laski tu i tam, wiec skakali miedzy nimi jakby ktos ich z zoo wypuscil. I tutaj byl problem bo nie specjalnie dziewczyny chcialy bys streczone.
Wkoncu jakas mlodsza surferka, lat ~20, glupia naiwna poszla sie wysikac, a Ci za nia - ona cisza, nie zareagowala, ale kolezanka za nia poszla za chwile i wyciaga ja bo nawet nie dali jej do kibla wyjsc. 
Kolezanka mowi w kilku jezykach, ale ciapaci o dziwo tego wieczoru nie mowili po hiszpansku. Wiec ona udawala ze rozumie tylko po Espanol zeby sie odwalili od niej. Ci probowali, probowali...
Wkoncu jakis zlapal ja za reke i pociagnal - koles skonczyl z bula pod okiem i zaczela sie jatka... na szczescie troche roslow europejczykow zatrzymalo ich zapedy.

Komentarz kolezanki:

"Ja nie jestem rasistka (swego czasu miala czarnego chlopaka), ale Ci podludzie to zwierzeta" - A mocno z nia dyskutowalem o imigrantach i nie byla byla w 100% przekonana co do glupoty. Zycie.

Z drugiej strony inny ciapaty swego czasu bardzo natretnie podrywal moja inna kolezanka jak bylismy w restauracji zjesc obiad... Teraz w sumie mysle ze moglem z powodzeniem wylac na niego wode zeby sie odpierniczyl i dal nam spokoj.

2 morderstwa o ktorych slyszalem na poludniu w zeszlym roku, to ciapaci. 2 podobne przypadku, zasztyletowanie, przez zazdrosnego ciapatego, faceta dziewczyny. 1 w miejscu pracy w hotelu na restauracji xD

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/wielka-brytania-i-irlandia/southampton-kobieta-oblana-kwasem-policja-poszukuje-sprawcy/1x0tx8- ciekawe jakiego wyznania i koloru jest ten "nieznany sprawca".

BYhcYE3.gif

Edytowane przez DziubekR1
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muehehe kolazanka byla na urodzinach. Wczorajsze opowiesci.

Zaczynamy:

Dodam tylko ze na wyspach kanaryjskich mieszka sporo ciapatych sprowadzanych jako tania sila robacza 10 lat temu. Zreszta same maroko rosci sobie prawa do wysp.

3 kolezanki zorganizowaly sobie impreze urodzinowa w knajpie, kazda zaprosila troche swoich gosci, z tym ze 1 zaprosila kilku ciapatych. No i wiadomo, europejskie laski tu i tam, wiec skakali miedzy nimi jakby ktos ich z zoo wypuscil. I tutaj byl problem bo nie specjalnie dziewczyny chcialy bys streczone.

Wkoncu jakas mlodsza surferka, lat ~20, glupia naiwna poszla sie wysikac, a Ci za nia - ona cisza, nie zareagowala, ale kolezanka za nia poszla za chwile i wyciaga ja bo nawet nie dali jej do kibla wyjsc. 

Kolezanka mowi w kilku jezykach, ale ciapaci o dziwo tego wieczoru nie mowili po hiszpansku. Wiec ona udawala ze rozumie tylko po Espanol zeby sie odwalili od niej. Ci probowali, probowali...

Wkoncu jakis zlapal ja za reke i pociagnal - koles skonczyl z bula pod okiem i zaczela sie jatka... na szczescie troche roslow europejczykow zatrzymalo ich zapedy.

Komentarz kolezanki:

"Ja nie jestem rasistka (swego czasu miala czarnego chlopaka), ale Ci podludzie to zwierzeta" - A mocno z nia dyskutowalem o imigrantach i nie byla byla w 100% przekonana co do glupoty. Zycie.

Z drugiej strony inny ciapaty swego czasu bardzo natretnie podrywal moja inna kolezanka jak bylismy w restauracji zjesc obiad... Teraz w sumie mysle ze moglem z powodzeniem wylac na niego wode zeby sie odpierniczyl i dal nam spokoj.

2 morderstwa o ktorych slyszalem na poludniu w zeszlym roku, to ciapaci. 2 podobne przypadku, zasztyletowanie, przez zazdrosnego ciapatego, faceta dziewczyny. 1 w miejscu pracy w hotelu na restauracji xD

Właśnie tak to wygląda, że rasistą się nie jest do momentu aż się kilka razy nie spotka w różnych sytuacjach muzułmaninów, czarnych czy ciapków. Dlatego wypowiedzi osób co nigdy dalej niż 20km od swojej wsi nie byli, a na wakacje tylko all inclusive w hotelu 4*, są dla mnie niewiążące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, że jestem spokojnym człowiekiem, ale naprawdę ... rewolucja niedługo. bo tak nie da się strzyc. Kiedy ta linia spokoju padnie to nie wiem, ale niedługo..  z tymi muzułmanami to już naprawę zakrawa na kpinę z Polaków.  

niby to tylko durna głupia bajka, ale chyba przewidziała przyszłość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby to tylko durna głupia bajka, ale chyba przewidziała przyszłość...

http://www.filmweb.pl/film/Kraina+jutra-2015-677512

Też niezła insynuacja i to od Disneya.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak to wygląda, że rasistą się nie jest do momentu aż się kilka razy nie spotka w różnych sytuacjach muzułmaninów, czarnych czy ciapków. Dlatego wypowiedzi osób co nigdy dalej niż 20km od swojej wsi nie byli, a na wakacje tylko all inclusive w hotelu 4*, są dla mnie niewiążące.

Bez różnicy czy ciapak, czy żółty, czy brytyjczyk z ego wielkość wembley - ze wszystkimi da się wytrzymać, dzień czy tydzień, ale dłuższe przebywanie z odmiennymi kulturami nie jest komfortowe, bez różnicy jak wielkim lewakiem się jest. Poza tym patrząc po znajomych, przeciętny Polak nie odróżnia Turka od kurda i araba z bliskiego wschodu od araba z północnej afryki. Pomyl jednych z drugimi, to tak jak byś pomylił Polaka z Hiszpanem. Niby ten sam kontynent, ale zupełnie inne narody. 

Co do nastrojów "arabów" mieszkających w Polsce to zauważam, że starsi którzy mieszkają tu od lat i w większości posiadający żony Polki są przeciwni imigrantom tak samo jak reszta społeczeństwa. Młodzi są za, ale mam wrażenie że nie traktują tego aż tak poważnie, bliżej im do kibola napieprz***cego się za barwy niż do fanatyka religijnego.

*jest to moja prywatna opinia i zastrzegam sobie prawo do jej zmiany w dowolnym momencie bez podania przyczyny

Edit: Ładna próba zatopienia Kaczyńskiego Panie Tomeczku.

Edytowane przez SEKS_INSTRUKTOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to już nie ta Francja co kiedyś teraz już bardziej półksiężycowa   :plum:

Akurat polksiezyc to TAKZE dosc popularny symbol chrzescijan/chrzescijanski... Wiem czepiam sie, w Polsce tego raczej nie ma, za to w Hiszpanii praktycznie w kazdym kosciele masz polksiezyce ;D

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat polksiezyc to TAKZE dosc popularny symbol chrzescijan/chrzescijanski... Wiem czepiam sie, w Polsce tego raczej nie ma, za to w Hiszpanii praktycznie w kazdym kosciele masz polksiezyce ;D

w końcu hiszpania była pod butem ciapatych

ja natomiast znam kościół w polsce w którym sfastyka to normalna ozdoba ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postkolonialni, ale ciągle francuzi imho

http://www.sport-vintage.com/maillots/illustrations/1383068410.jpg

Jakos 50 lat wczesniej sobie radzili.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/EURO/66/50/92/665092_w2.jpg- nawet w 1984 sobie jeszcze radzili

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdza sie kolejna przepowiednia Kirwina Mokke a mianowicie "przyjdą muzułmanie" i pewne jest że właśnie niedługo przyjdą. :)

I nie myślcie że na 12 tysiącach się skończy. Ja obstawiam że po roku dwóch będzie 120 tysięcy ))))))

Jeszcze zależy jak PIS na to zareaguje miejmy nadzieję że POmyleńcy nie zdążą już nic zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oderwę was na chwilę od tematu imigracyjnego. Zorganizowaliśmy w Legionowie spotkanie z Leszkiem Żebrowskim, historykiem. A że historia, o której opowiada, dotyka żywo sfery także współczesnej polityki, warto jak sądzę się zapoznać. Dobre "kilka minut", więc jak ktoś ma sporo czasu to serdecznie polecam.

http://youtu.be/ubeqk0uaa1s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis w tv rozpoczecie roku akademickiego na uniwersytecie 3 wieku w Legionowie, na "uroczystosc" zaprosili Kopacz. Zamiast dac przemowienie o nauce itp. to ta pier$*li o tym co jej rzad zrobil, ze nie boi sie osadzania jej itp. Kogo kur... interesuje jej polityka podczas takiego spotkania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UE podjęła decyzję ws. imigrantów. Węgry, Czechy, Słowacja i Rumunia - przeciw. Polska wsparła Berlin... A "psiapsiółka" Piotrowska po poradę dzwoniła do Warszawy...

W dramatycznym stylu minister spraw wewnętrznych Czech Milan Chowanec obwieścił na Twitterze, że z powodu postawy Polski zagrożone jest istnienie Grupy Wyszehradzkiej w obecnej formie, składającej się z czterech państw.

post-16542-0-72416800-1442946384_thumb.jpg

http://wpolityce.pl/swiat/266162-polska-rozbije-grupe-wyszehradzka-by-przypodobac-sie-berlinowi-przecieki-z-brukseli-psiapsiolka-piotrowska-niezdecydowana-ws-imigrantow-nagly-telefon-do-warszawy

... dno

Nie ide w tym roku na wybory, rzadą nami kretyni i złodzieje.

Edytowane przez Cmx
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi