Gość Kaaban Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 paczka wyslana w poniedzialek (28.01.08r.) z Bydgoszczy do Gdanska (serwis esc.pl) jeszce nie doszla paczka wyslana w srode (30.01.08r.) z Bydgoszczy do Bytomia (kolo Katowic) doszła w piatek (01.02.08r.). mam sie zaczac bac o moj reklamowany ram?:P Po co? Nauczycie się, że czasami paczki mogą iść i 1,5tyg? A nie co druga osoba wnosi raban, że paczka nie przyszła po 2 dniach... Cierpliwości! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 juz minelo 9 dni i nadal paczka nie doszla do adresata... jutro sie wybieram na poczte i robie im raban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 moj PRIORYTETOWY telefon szedl 12 dni :( strach myslec ile by ja dostarczali ekonomiczna dla porownania jakas nieznana mi wczesniej firma kurierska dostarczyla mi laptopa z uk w 3 dni, ale najbadziej nie rozwalilo ostatnio w tv stwierdzenie kolesia ktory wyliczyl ze slimak winniczek dotarlby do niego szybciej niz paczka poczta mieszka 11km od nadawcy ja bym chyba na pieszo poszedl po ta paczke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2008 (edytowane) no to jeszcze poczekam... moze jeszcze dojdzie :) dam im czas do poniedzialku (mina wtedy rowne 2 tygodnie) zal.pl - nigdy wiecej nie wysylam poczta w strone Gdanska :lol: Edytowane 6 Lutego 2008 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 4 lutego wysłałem dwie przesyłki jedna do Tajlandii(!) druga do Warszawy kto zgadnie która doszła :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 No nie gadaj, że ta wysłana do skośnookich ? Ja czekam od 2 tygodni na paczkę z Anglii (zwykle idą max 5 dni), już się powoli godzę, że ją buchnęli w Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość XFX_Graphic Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja czekam od 2 tygodni na paczkę z Anglii (zwykle idą max 5 dni), już się powoli godzę, że ją buchnęli w Polsce... Mam ten sam problem, tylko że czekam aż na 5 paczek w zasadzie listów poleconych (nie wiem tylko czy signed for czy zwykłe). :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 4 lutego wysłałem dwie przesyłki jedna do Tajlandii(!) druga do Warszawy kto zgadnie która doszła :lol: :lol: :lol: Paczka czy polecony? Mi ostatnio paczka polska->szwecja doszla w 3 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 Paczka czy polecony? Mi ostatnio paczka polska->szwecja doszla w 3 dni :) obydwa listy do 350 gram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helm Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) Minnesota -> Chicago -> Warszawa 3dni :razz: Edytowane 14 Lutego 2008 przez Helm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Do mnie priorytet po 3 dniach i drugi pewnie też dojdzie jutro dopiero. Także wszystko w normie ;) bo chyba nigdy do mnie priorytet nie doszedł na drugi dzień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Siemka, moja paczka zostala wyslana z Krakowa okolo 12 rano priorytetem do okolic warszawy paczka 'na specjalnych warunkach' telefon komorkowy, i jeszcze nie przyszla...zaczynam sie martwic czy aby nic sie z nia nie stalo...jesli jutro nie przyjdzie dzwonie do tego goscia czy aby na pewno ja wyslal w srode a jak tak to przejde sie na poczte...nigdy nic nie wiadomo ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 chlopie spokojnie.... w życiu żeś nie wysyłał PP ? ps w każdy dzień roboczy możesz otrzymać paczkę do 17, teraz mamy 14:30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 no w sumie tak ale w koncu to priorytet xD a zreszta troche czekam na ten kom kurde :P w koncu troche to juz trwa xDzD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Prosiłbym moderatorów o usuwanie postów zniecierpliwionych dzieciaków które kupiły coś max 3 dni wstecz i są bardzo zdziwieni/zasmuceni/zdenerwowani faktem, iż paczki jeszcze u nich nie, co oczywiście jest powodem do napisania na forum swojej historii. Ludzie przeczytajcie najpierw ten topic i nie zachowujcie się jakbyście wysyłali pocztą coś pierwszy raz! wszyscy wiemy jak ona funkcjonuje i jak macie wylewać na forum żale że paczka nie przyszła na następny dzień bo to priorytet to proponuję kuriera :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Apropo kuriera. Międzyrzecz > Zabrze - 3 dni pocztexem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Prosiłbym moderatorów o usuwanie postów zniecierpliwionych dzieciaków które kupiły coś max 3 dni wstecz i są bardzo zdziwieni/zasmuceni/zdenerwowani faktem, iż paczki jeszcze u nich nie, co oczywiście jest powodem do napisania na forum swojej historii. Ludzie przeczytajcie najpierw ten topic i nie zachowujcie się jakbyście wysyłali pocztą coś pierwszy raz! wszyscy wiemy jak ona funkcjonuje i jak macie wylewać na forum żale że paczka nie przyszła na następny dzień bo to priorytet to proponuję kuriera :mad: no ok gratuluje Ci na prawde, ale jesli zamowilbys komore za grubo ponad 2 tysiace tez bylbys zdenerwowany ;] i nie pisz z takim podnieceniem ze jaki Ty fajny i cierpliwy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Spoznialy mi sie zamowienia po 3-4k zl, jedna nawet bez ubezpieczenia ( ;) ) i jakos nie jęczałem tu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 no ok gratuluje Ci na prawde, ale jesli zamowilbys komore za grubo ponad 2 tysiace tez bylbys zdenerwowany ;] i nie pisz z takim podnieceniem ze jaki Ty fajny i cierpliwy ;] To ja bym ubezpieczył na kwotę grubo ponad 2k zł i sie cieszył, że nie dochodzi :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 :blink: :blink: :blink: 2000zł nowych polskich złotych ??? :lol: i oszczędzasz na wysyłce n/c nie badź zdziwony jak ten telefon wogole nie dotrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Ostatnio Poczta Polska sie jak dla mnie dobrze spisuje ;] Jakies 10 przesyłek do mnie dolazło,po 2-3 dniach towar eliegancko u mnie w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 a co wlasciwie oznacza te 'na specjalnych warunkach' podobno wtedy obchodza sie z paczka jak z jajkiem, moze to jet powod ze tak dlugo nie przychodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 a co wlasciwie oznacza te 'na specjalnych warunkach' podobno wtedy obchodza sie z paczka jak z jajkiem, moze to jet powod ze tak dlugo nie przychodzi ? google sie popsuło? Nadanie przesyłki na warunkach szczególnych - świadczenie polega na przyjęciu przesyłek odbiegających od standardów przyjętych w ich przypadku. Na warunkach szczególnych nadawane mogą być: * przesyłki listowe nierejestrowane, przesyłki listowe polecone, przesyłki listowe z zadeklarowaną wartością, kartki pocztowe, których kształt lub wymiary odbiegają od przyjętych * paczki pocztowe, których wymiary są większe od przyjętych bądź zawartość stanowią płyny, gazy, rzeczy kruche, łamliwe, żywe rośliny i zwierzęta a także przedmioty lub substancje wymagające specjalnego traktowania w przewozie. Wymiary przesyłki nie mogą przekroczyć 5000 mm dla sumy długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 google sie popsuło?ta regulke widzialem :-P tylko zastanawiam sie czy to jest powod ze idzie 6 dzien roboczy priorytetem : :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 tak w ogóle kto wysyła telefon za 2 koła PP priorytetem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous90 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 tak w ogóle kto wysyła telefon za 2 koła PP priorytetem ?? tak wyszlo xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 jedno pytanie - ubezpieczona :lol: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 jedno pytanie - ubezpieczona :lol: ?To jest raczej podstawowe pytanie ;] No ale chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby wysyłać coś o wartości 2kzł bez podania wartości ;> Chyba że się mylę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 To jest raczej podstawowe pytanie ;] No ale chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby wysyłać coś o wartości 2kzł bez podania wartości ;> Chyba że się mylę ;] tyle ze za ubezpieczenie paczki na 2k płacisz 40zł + wartosc nadania = drozej niz kurierem z ubezpiezeniem na 20k :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...