RALF11 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 To wyłącz CMSS i po kłopocie.Będę Ci grały 2 przednie kolumienki+subwoofer.Przecież dzwięku stereofonicznego słucha się na 2 kolumnach a nie na 5-ciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Prubowalem takich,przeciez ten cmss naprawde ingeruje, nie slyszysz ze dialogi sa w centralnym? nie rozumiem ciebie co ty niby chcesz osiągnąć ?? chcesz żeby plik stereo miał taką samą jakość przy głośnikach 2.1 jak i 5.1 przecież to jest nie możliwe. Od tego jest dvdaudio lub sacd. Przy próbie emulowania zawsze będziesz miał jakieś „zniekształcenia” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 nie rozumiem ciebie co ty niby chcesz osiągnąć ?? chcesz żeby plik stereo miał taką samą jakość przy głośnikach 2.1 jak i 5.1 przecież to jest nie możliwe. Od tego jest dvdaudio lub sacd. Przy próbie emulowania zawsze będziesz miał jakieś „zniekształcenia” Chce dual stereo na przod i na tyl i centralny, tak zrobilem ale jakosc cos nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Polecam dobry test odsłuchowy SOUNDBLASTER X-Fi ale w wersji ELITE-PRO . Tylko niech ktoś nie myśli że uzyska taką samą jakość z tańszych wersji X-Fi bo to trochę inna konstrukcja jest !. http://www.highfidelity.pl/artykuly/0605/creative.html Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Dual stereo - W Entertainment Mode, wejdź w zakładkę 3DCMSS, i ustaw Stereo Surround (nie Stereo Xpand), a suwak pozostaw na środku. Jeśli to Cię nie zadowoli, to zostań przy 2.1, jak Ci inni sugerowali. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Poki co mam zwyklego LIVE ale, Pietrro ( i inni posiadacze X-Fi ), czy naprawde zniklo takie cos w tych kartach, az nie chce mi sie wiezyc. Prosze o odpowiedz Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Suchy101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Ma ktoś z was wersje Elite Pro ? Nie wiem które sterowniki wgrać. Ostatnie dla Elite pro to wersja beta. W ostatniej skończonej wersji nie ma wymienionej mojej karty. Nie wiem czy moge je zainstalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Poki co mam zwyklego LIVE ale, Pietrro ( i inni posiadacze X-Fi ), czy naprawde zniklo takie cos w tych kartach, az nie chce mi sie wiezyc. Prosze o odpowiedz A kto napisał że znikło, u mnie jest to ustawienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 A kto napisał że znikło, u mnie jest to ustawienie W takim razie nie wiem w czym byl problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 W takim razie nie wiem w czym byl problemPewnie w tym że ktoś nie umiał, bądź nie chciało mu się dobrze przeszukać swoje oprogramowanie... :rolleyes: :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) :mur: Mam X-Fi Music, i było wszystko dobrze, ale po resecie związanym z Doomem 3 coś się $!#~%@ ... 1. W ustawieniach głośności (z traya), jak się klika na suwak nie ma tego puknięcia :mur: 2. Jest o połowę ciszej... 3. Skopana symulacja przestrzeni, wszystkiego... W doomie, jak sie uderza pięścią w ścianę nie ma takiego POM-POM, tylko ciche pik-pik ?! ( w ogóle inny barwa dźwięku!) 4. Dźwięk jak z radia z bazaru... 5. W filmach czasami nie działa... 6. I brakuje części dźwięków, np. w Doomie w ogóle nie włącza się muzyka w menu :mur: ...i w dodatku nic nie pomaga :( Reinstalacja sterów, firmwaru, czyszczenie rejestru.. Nic. A było dobrze... :( Co robić? PS Z Doomem też mam problem, prawie przy każdym odpaleniu pyta się mnie o cdkey (!), co gorsza zatwierdza kod dopiero za którymś razem, wcześniej mówi że mam "używany" (?!), a gra nowa orginalna oczywiście... PPS Używam słuchawek... Edytowane 9 Września 2006 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpeg-4 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Do czego to doszło!, tester z PCLab napisał: 7 września 2006, 11:40 Doszło już do tego, że nawet dźwięk na płytach głównych przebija karty X-Fi jakością dźwięku. Wczoraj ukończyłem artykuł na temat płyty głównej ze zintegrowanym dźwiękiem, w pomiarach minimalnie lepszym niż ten, generowany przez karty Sound Blaster X-Fi Extreme Music, Platinum i Fatal1ty. A to znalazłem w dziale na temat (ten sam tester):Asus P5B Deluxe 28 sierpnia 2006, 16:43 Analog Devices AD1988b SoundMAX to obecnie najlepszy przetwornik HDA jaki można spotkać na płytach głównych. Generuje dobrej jakości dźwięk, ma stabilne i dopracowane sterowniki i proste w obsłudze oprogramowanie. Jakość dźwięku przez niego oferowana w praktyce niczym nie ustępuje kartom rozszerzeń. Chociażby takiemu X-Fi. Dodatkowo w połączeniu z mocnym procesorem praktycznie każdy kodek na płycie, w grach nie ustępuje wydajnością któremukolwiek X-Fi specjalnie więcej niż wartości mieszczące się w zakresie błędu pomiarowego. Edytowane 9 Września 2006 przez mpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Hm, ale czym on to testował? PS He, tam się kłócą czy X-RAM przyspiesza gry , a nikt nie pomyślał że gra musi być specjalnie robiona pod X-RAM żeby on w ogóle działał ;] Chyba tylko BF2 jest publicznie dostępny z tego rodzaju gier. PPS LOL! Zostawiłem peceta włączonego na jakiś czas, jak wróciłem już się sam naprawił :] tzn. "pykanie" wróciło, głośność OK, doinstalowałem Creative Audio Console i nic już nie ruszam :] Edytowane 9 Września 2006 przez Anonymous Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Pomijając fakt że dzwiek 3D trzaska we Flatout 2 to mam inny problem. Czasami jak właczam glosniki, mozna w nich uslyszes pewien pisk. Nie wazne jak glosno mam je ustawione, dzwiek zawsze ma ta sama glosnosc. Jedyne co to zmienia sie jego... czestotliwosci? Tzn. pisk jest najpierw niskim tonem, potem rosnie rosnie i wylacza sie. To samo mialem na karajanie DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan123 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Ja swoje X-Fi miałem przez 3 (trzy) dni. Dla mnie dźwięk bomba. Melomanem nie jestem, ale jednak mam pewne wymagania, a akurat zawiodłem się na tych płaszczyznach: wyjście cyfrowe: - brak możliwości uzyskania wyjścia S/PDIF i jednoczesnego podpięcia mikrofonu; - jak wiadomo S/PDIF jest złączem cyfrowym, dźwięk przez nie przekazywany jest DWUKANAŁOWY. Jedyna możliwość aby przekazać dźwięk 5.1/7.1 do dekodera DTS/DD jest jego kodowanie w AC3, ale zgodnie z umowami patentowymi takiego softwareowego kodera AC3 NIE MA. Dźwięk przestrzenny może być przekazany z filmów z AC3, przy użyciu opcji passthrough. (karta nie obrabia dźwięku, nie działa nawet regulacja głośności, ot przebieg) - w Audigy 2/4 i Liveach można było oszukać karte że podpinamy moduł 5.25", i uzyskać w ten sposób S/PDIF z pinów na karcie...... W X-Fi to NIE DZIAŁA. Niezawodność (ee? otóż zawodność) W ciągu tych 2 dni karta w pewnych momentach piszczała/zawieszała system....... By w końcu dzisiaj, po kolejnym jej wybryku, już zupełnie nie jest wykrywana przez system, jutro wraca do komputronika. Ot takie ostrzeżenie, dla chętnych na tą kartę. PS: Abit IC7, i875p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbih Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 hej Jaką macie datę sterownika w menedżerze urządzeń?? Bo ja po instalacji najnowszych sterów ze stronki creative lub youp-pax3.33 mam 2006.06.01(wersja steronika 5.12.18.1181). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 hej Jaką macie datę sterownika w menedżerze urządzeń?? Bo ja po instalacji najnowszych sterów ze stronki creative lub youp-pax3.33 mam 2006.06.01(wersja steronika 5.12.18.1181). U mnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 tak czytam czytam i zaczynam sie martwic, mam x-fi juz trochę czasu ale narazie działa i nie robi problemów, znaczy nie wiesza nie trzaska i nie wydaje odgłosów. jeszcze mam pytanie, jest jakiś sens w instalowaniu tego całego oprogramowania z płyt czy wystarczy sam sterownik i bedzie wszystko dostępne(chodzi o ustawienia i opcje, nie obchodza mnie playery i wyglad przełączania trybów)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Trzaski to mnie już do szalu doprowadzają, zwłaszcza na słuchawkach, w czasie grania są nie słyszalne, ale jak siedzę i czytam forum strasznie męczą, sterowniki oczywiście oryginalne. Nie ma zielonego pojęcia jak się tych trzasków pozbyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 tak czytam czytam i zaczynam sie martwic, mam x-fi juz trochę czasu ale narazie działa i nie robi problemów, znaczy nie wiesza nie trzaska i nie wydaje odgłosów. jeszcze mam pytanie, jest jakiś sens w instalowaniu tego całego oprogramowania z płyt czy wystarczy sam sterownik i bedzie wszystko dostępne(chodzi o ustawienia i opcje, nie obchodza mnie playery i wyglad przełączania trybów)? sterowniki nie wystarczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 drivery + audioconsole i czego bedzie brakowało ? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Chyba tylko Graphic Equalizer'a nie ma w Audio Console. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja ta plytke zgubilem i szukalem troche po necie wiec sie podziele z Wami. Part1 http://www.megaupload.com/?d=V2EKDC2U Part2 http://www.megaupload.com/?d=BOV8KKSV Byla tez jakas strona filefront czy cos takiego i tam byly wszyskie .iso dla creative ale nie moge ponownie znalezc ;> a mam:) http://files.filefront.com/SB_INSTALLrar/;...;/fileinfo.html Jak cos nie dziala to moge wystawic .iso. BTW to dziwne ze creative nie daje tego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 BTW to dziwne ze creative nie daje tego....No właśnie. Nawet w ofercie nie ma tych płytek do X-Fi - click. W sumie to mógłby zamieszczać na stronie coś więcej niż tylko update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Mam taki problem, jak słucham muzyki i piszę na klawiaturze, to po kilku kliknięciać klawiatura przestaje reagować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Creative Introduces Xmod http://www.creative.com/products/product.a...p;product=15913 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Creative Introduces Xmod http://www.creative.com/products/product.a...p;product=15913 Ten pic na wodę przebijają tylko podkładki pod kable głośnikowe do odmetaliczniania dźwięku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 ma ktos X-Fi + sluchawki Speedlink Medusa 5.1? Otoz mam problem taki, ze w tylnych glosnikach nie mam bassu :/ (game mode) i grajac np w cod2 delikatnie mowiac mnie to irytuje... jesli ktos wie jak rozwiazac ten problem to niech pisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Witam, mam pytanie odnośnie procesów które znalazły się w autostarcie po instalacji sterowników z x-fi. Szczególnie interesują mnie te dwa wpisy: AudioDrvEmulator ("c:\program files\creative\shared files\module loader\dllml.exe" -1 Audiodrvemulator "c:\program files\creative\shared files\module loader\audio emulator\auddrvem.dll") RCSystem (c:\program files\creative\shared files\module loader\dllml.exe Rcsystem * -startup) Czy ktoś próbował je usunąć? Czy są wogóle potrzebne do sprawnego działania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Nowe karty Creative X-Fi: http://twojepc.pl/news13265.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...