Skocz do zawartości
randeon

Playstation 2

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko mam lipny telewizor Royala który ma 12 lat:P PS 2 da mu radę?:)

Pozdrawiam

Jak ma wejscie cinch (ewentualnie Euro) to bez problemu.

W co jeszcze warto zagrac? Z tego co piszesz, to interesuja Cie gry z fabula - Forbidden Siren moze Ci sie spodobac jesli lubisz horrory, obowiazkowo Silent Hill jesli jeszcze nie grales, zainteresuj sie tez moze Final Fantasy - naprawde warto, a takich typowo "konosolowych" rzeczy to God of War, Devil May Cry.

No i jesli chcesz przezyc cos naprawde cudownego - ICO i Shadow of the Colossus KONIECZNIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma wejscie cinch (ewentualnie Euro) to bez problemu.

W co jeszcze warto zagrac? Z tego co piszesz, to interesuja Cie gry z fabula - Forbidden Siren moze Ci sie spodobac jesli lubisz horrory, obowiazkowo Silent Hill jesli jeszcze nie grales, zainteresuj sie tez moze Final Fantasy - naprawde warto, a takich typowo "konosolowych" rzeczy to God of War, Devil May Cry.

No i jesli chcesz przezyc cos naprawde cudownego - ICO i Shadow of the Colossus KONIECZNIE.

A jak nie ma? Ma tylko jedno wyjście do Antetny:( FF znam z PC i obowiązkowo zagram na PS 2:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam właśnie oderwałem się od konsoli na chwile i chciałem sie pochwalić ze zakupiłem GT4 za 50 zł plus przesyłka prawie nowke :) a musze jeszcze kupic memorke, nie orjentuje sie ktos ile w media markecie kosztuje ??

W MM memorka raczej będzie droga :(. Jak kiedyś sprawdzałem w Łodzi w M1 to ceny podchodziły pod 100zł (a może nawet więcej było). Ale teraz nie wiem. Sam się wybieram w weekend "na zwiady" więc jeżeli Ci nie spieszno to jakoś w tym czasie bym Ci tutaj podał ceny (z tym że jeden MM drugiemu nie równy i w innym ceny mogą być inne).

W sklepie PSX Extreme (http://www.sklep.psxextreme.pl/) memorka SONY 8MB kosztuje chwilowo 79zł...

Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nie ma? Ma tylko jedno wyjście do Antetny:( FF znam z PC i obowiązkowo zagram na PS 2:)

Da sie pograc.Tylko obraz bedzie gorszy...

To niestety nie da rady zagrac.

Yhm.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W MM memorka raczej będzie droga :(. Jak kiedyś sprawdzałem w Łodzi w M1 to ceny podchodziły pod 100zł (a może nawet więcej było). Ale teraz nie wiem. Sam się wybieram w weekend "na zwiady" więc jeżeli Ci nie spieszno to jakoś w tym czasie bym Ci tutaj podał ceny (z tym że jeden MM drugiemu nie równy i w innym ceny mogą być inne).

W sklepie PSX Extreme (http://www.sklep.psxextreme.pl/) memorka SONY 8MB kosztuje chwilowo 79zł...

Nara.

A od czego jest allegro ? Przeca tam po 5 dyh są memorki.

Co do telewizorka, jest EURO to nie ma problemu, nie ma to trzeba dokupić Auto Rf do którego link z aukcji dał leborg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cos czułem, ze ktos znajdzie jakis taki wynalazek na allegro :P wydaje mi sie ze nie tylko z obrazem moze byc lipa, ale i z dzwiekiem.

Wydaje mi się, że jakość będzie maksymalna jak na możliwości telewizora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Media Markt w M1 na Brzezińskiej w Łodzi karta pamieci kosztuje 100zł (sic!) bez paru groszy <_< . Co ciekwae NIE MA konsol PlayStation2 (a przynajmniej nie było jak ja tam byłem). W tym samym M1 byłem w Realu (myślałem że może i tam konsola będzie w cenie 449 zeta) ale też lipa! NIE MA PS2 tam!!! Było tylko PSP (nawet nie wiem w jakiej cenie). Także liap, lipa i jeszcze raz lipa :(. Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Media Markt w M1 na Brzezińskiej w Łodzi karta pamieci kosztuje 100zł (sic!) bez paru groszy <_< . Co ciekwae NIE MA konsol PlayStation2 (a przynajmniej nie było jak ja tam byłem). W tym samym M1 byłem w Realu (myślałem że może i tam konsola będzie w cenie 449 zeta) ale też lipa! NIE MA PS2 tam!!! Było tylko PSP (nawet nie wiem w jakiej cenie). Także liap, lipa i jeszcze raz lipa :(. Nara.

Nie rozumie Cię... Dlaczego na mus chcesz kupić wszystko w MM ? Chodzi mi głównie o karty pamięci do konsoli. Przecież nie znajdziesz chyba w żadnym elemarkiecie karta poniżej 70 zł B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumie Cię... Dlaczego na mus chcesz kupić wszystko w MM ? Chodzi mi głównie o karty pamięci do konsoli. Przecież nie znajdziesz chyba w żadnym elemarkiecie karta poniżej 70 zł B-)

A czy ja gdzieś napisałem że chcę tam kupić ;) ? Wcześniej jeden z forumowiczów pytał się po ile będą w MM, byłem w Łodzi, widziałem więc tu napisałem, tyle :). A tak: BTW: kto jest "pewny" na allegro jeżeli chodzi o Memorki? (może ktoś zna/wie/kupował?). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ja gdzieś napisałem że chcę tam kupić ;) ? Wcześniej jeden z forumowiczów pytał się po ile będą w MM, byłem w Łodzi, widziałem więc tu napisałem, tyle :). A tak: BTW: kto jest "pewny" na allegro jeżeli chodzi o Memorki? (może ktoś zna/wie/kupował?). Pozdro.

Ja kupiłem wszystko na allegro :wink: Bez wychodzenia z domu mam : pleja + memorka + sm 3.8 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup lepiej oryginał w sklepie :) na karcie nie ma co oszczedzać, padną ci sejwy przuy koncu gry i cię szlak trafi :)

kup oryginał w sklepie , kosztuje tylko 20 zł wiecej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup lepiej oryginał w sklepie :) na karcie nie ma co oszczedzać, padną ci sejwy przuy koncu gry i cię szlak trafi :)

uwazasz ze ta z aukcji jest nieoryginalna?

choc znalazłem cos ciekawego we Wrocku:

http://skynet.pl/?module=sklep&id_kate...i=55&id=627

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według Ciebie to jest chińska podróbka ?

Jeżeli na wszystkie podróbki jest gwara 12 miecha, i jak coś padnie to w ciągu 5 dni następnuje wymiana to od dziś kupuje same podróbki. Tzn. najpierw jakiś Dual shock 2 z bazarku, co tam, dam 2 dyhy za oryginał, wkońcu z bazarku co nie ? :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginal Sony kosztuje 64zl (uzytkownik sklep-ROBSON na Allegro) - warto ryzykowac 12zl na potencjalna podrobke?

Co Ci po gwarancji i wymianie na nowa, jak wszystkie save Ci szlag trafi i np. 100 godzin gry pojdzie papa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. Czy ktoś może mi powiedzeić jak w końcu jest z wersjami PS2? Już się gubię. Wg tej strony nie ma czegoś takiego jak v15 ani v16 ( :blink: ). Więc OCB? I jakie gierki na SCPH-75004 z PS2 nie bedą działać (lub będą się kaszanić). Podobno był/jest jakiś problem....Nara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mogą się jakoś różnić? V14 od V15 i V16 (wg. tej strony co dałem to V15 i V16 to ozanczenia nieoficjalne). Do tego jak oni je rozróżniają (po czym odróżnić V14 od V14b i c)? No i jak z tymi gierkami? Na uk.playstation.com znalazłem dwie listy gier które na 75003 (wersja ponoć Australia) nie działają prawidłowo lub wcale:

Mogą się nie odpalić: http://eu.playstation.com/iw_images//asset...ies_3_en_GB.pdf

Mogą się rypać (ale działać): http://eu.playstation.com/iw_images//asset...ies_4_en_GB.pdf

Z kolei na stronie niemieckiej (na francuskiej też do znalezienia) de.playstation.com jest to samo ale dotyczy już wersji 75004 (czyli ponoć wersja Euro). Znowu podam listę (te są krótsze):

Mogą się nie odpalić: http://eu.playstation.com/iw_images//asset...ies_3_de_DE.pdf

Mogą się rypać (ale działać): http://eu.playstation.com/iw_images//asset...ies_4_de_DE.pdf

Pytanie: Czy można temu wierzyć? Kiedy sprawa "wyszła" to o ile pamiętam miał nie chodzić np. Tekken 4 i chyba GT3 (ale mogę się mylić oczywiście). Jeżeli ktoś coś więcej wie to niech pisze. Pewnie niektórych to inetesuje (mnie np ;) ). Nara.

Edytowane przez TrueVanDal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użytkownik http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=4043153 to też ze sklepu Robson, tylko drugi koleś ;) On ma memorki po 55zł + wysyłka ;) Ja u niego kupowałem (jestem z wawy) i to było w tym samym sklepie nawet ;)

Edit, nawet po 52zł :D

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi