Skocz do zawartości
Mardok

Conroe/Merom (Core 2 Duo) - Testy i Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Co nie zmienia faktu, że na drugim zdjęciu jest pokazana płyta pod AM2.

Mnie interesują tylko płyty które będą miały 2x PCI (muszę zmieścić Audigy i kartę sieciową)

Nie pamiętam już kiedy ostatnio miałem Intela, więc trzeba będzie się trochę doedukować, ale pewnikiem Asus wyda najlepszą mobo pod Conroe.

asus z legendarnym już droopem :D

najlepsza może będzie DFI ... ale kieeededy to będzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ładnie, ale gorzej z memkami, bo dobre DDR2 są naprawdę drogie :( Jeszcze jakby się chcieć przesiąść na 2gb to DDR1000 to ~1,5k zł :(

Bez przesady z tymi drogimi pamiatkami z tego co widze goodramy pro 740 zeta za 2x102 na pc-800

http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=...24800Goo+Pro+C5

patrioty 2x1 gb 1150 za pc-1000

http://www.znak.pl/index.php?cid=305&scid=...10241000Pat+ELK

Timingi nie sa rewelacyjne , ale przy tych szybkosciach nie bedzie to chyba taki problem.

W sumie to sam sie zastanawiam czy nie pchnac 805 na allegro (tylko , ze nie bardzo jestem w stanie z niej selekta zrobic na tej plycie co teraz mam ;) ) i nie kupic celerona na 65nm ;) Albo dac sobie pol roku na wstrzymanie brac jakas dobra uzywana plyte na 945 (zapewne na forum w dziale sprzedam bedzie sporo kolo lipca) i moze jakies sprawdzonego d 9x0 a dopiero potem atakowac nowa technologie jak plyty wyjda ze stadium decinnego. Zreszta znajac ati to beda mieli pare miesiecy opoznienia :D

BTW DFI pokazalo plyty bez kondensatorow tylko z jakims scalakiem do formowania napiecia narazie pod am2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie zwrócił uwagi, że tam znajduje się p5wd2-e premium! z naklejką na sockecie sugerującą obsługę core 2 duo :) Nowa rewizja pewnie, ale i tak sprawdzona i ceniona płyta.

revizja 1.03G, ktorej jeszcze nigdzienie ma ;)

//

co do extreme oc : niestety ale pamieci ddr2 drogie sa, pomie fakt, ze d9 juz sieniedostanie.........

Dołączona grafika

:lol:

ktos chce mobo pod core duo?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tą tabliczkę na ostatniej fotce czytałeś? :mur: Przecież jak byk pisze że to pod Core 2 Duo a jest na NV 590 :mur:

Za słabo się widocznie głową w ten mur uderzyłeś, bo na wspomnianym zdjęciu dfi pod conroe jest chłodzona pasywnie. I tyle, twoje oburzenie jest dla mnie niezrozumiałe :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak stock? Ja tam widzę o/c i patrząc na tą kartę to nie małe to o/c :? pozdro

tak jak napisałe hary: napisał ze na cpu vapo, a na gpu stock, wiec mysłąem ze oczywiate jest ze chodzi o chlodzenie ;)

//

Dołączona grafika

abit --> zobaczcie gdzie dali slot IDE :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak napisałe hary: napisał ze na cpu vapo, a na gpu stock, wiec mysłąem ze oczywiate jest ze chodzi o chlodzenie ;)

//

Dołączona grafika

abit --> zobaczcie gdzie dali slot IDE :lol:

Ciekawet kto zaprojektował nowe serie ABITów. Pod AM2 jest dokładnie to samo :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mnie nie zbesztacie ale nie moge znaleźć :blink:

Kiedy dokładnei jest ta premiera tego conroe i meroma? :oops:

23lipca ma miec premiere conroe.

ceny mobo asusa zapowiadaja sie bardzo nieciekawie :( 150E a glupiego p5b czy 300e za p5w dh deluxe to juz przegiecie zwlaszcza, ze na XS bylo zamowienie na badaxe 304 za 190usd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi