piotrek Opublikowano 11 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2008 ja chyba reklamuje i kupie sobie w ten czas jakies inne. Moze zgodza sie na wymiane i doplate na jakies inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulburner Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Mam pytanko dotyczące pamięci GoodRam 2GB (jedna kość) 800MHz - podkręcanie nieszczególnie mnie interesuje ;) Czy gryzą się one z np. 1GB GoodRam 800 (jednostronny) lub z innymi markami? Pytam dlatego, gdyż ostatnio dokupiłem 1GB od Kingstona i komp wytrzymywał najwyżej godzinę, zanim nie zaskoczył BSODem lub innym zwisem... z kolei 1GB GoodRam (dwustronny) w ogóle nie startował, nawet sam ;) Z góry dzięki za pomoc. ps - płyta to EVGA 650i Ultra i chyba mam uwalone dwa sloty pamięci :P Ale nie mogę sobie pozwolić na odsyłanie na gwarancji (sklep internetowy daleeeekoooo), więc chyba będę z tym żył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiacynty Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Czyżby aż tyle się zmieniło przez 4 miesiące? Ja tu czytam że Goodramy 800mhz ledwo robią 900...:/ a właśnie miałem kupić kolejne 2x1 GB 667Mhz... a się podjarałem bo 4 miechy temu kupiłem właśnie takie w apollo... i idą na 2,1v 1034 MHz ^^ co jest chyba świetnym wynikiem (oczywiście full stable... na 1040 też sądzę są stabilne ale proc mnie trochę ogranicza, a nie chce mu na razie dawać więcej papu dopóki nie zmienię chłodzenia ;) na 1050 są już niestabilne na 2,1 a więcej v nie daje bo szkoda mi tych pamiątek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olson Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Cos mnie pokusilo zeby troche pokombinować... Zwykle goodramy jakie posiadam cl5 800tki ... Biegaja na 5 4 4 12 2.0v 800, zmieniłem dzis na 6 5 5 16 i dzialaja na 1000 2.0v / w fazie testow ... +Gigabyte ep35ds3r, memory enchanced: extreme Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loo Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Czegoś nie kumam w tym temacie. Goodramy pro 900 chodzą stabilnie @1280 przy 2,3V, a moje idą stabilnie 5.5.5.14@1220 przy 2.0V Czy 800 są aż o tyle gorsze czy ja o czymś nie wiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2008 Sa gorsze bo sa na gorszych kosciach. A co do kretliwosci GoodRAMow to wszystko zalezy od tego na jakie kosci sie trafi. Po prostu loteria. Moje dla przykladu sa na Elpidach i zrobia max ok. 930 przy 4-5-5-15, a sa i takie co po 1000 robia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dred Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Mogę kupić goodramy 800 w dobrej cenie, ale nie wiem czy powinienem się w nie ładować bo kości są jakieś dziwne. Nie są kwadratowe tylko podłużne. Długość krótszego boku kostki taka jak w tych kwadratowych a dłuższy jest tak o 1/3 dłuższy. Oznaczenie kostki to ge1008hb-jn Wie ktoś kto takie kości produkuje i ewentualnie czego się można po nich spodziewać? Mogę też mieć kingi na elpidach za 10zł więcej i pewnie je wezmę, ale wolę być pewny... Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 dobra kupilem sobie drugi komplet Goodramow PRO PC-8500, zobacze jak beda latac w konfiguracji 4x1GB Mam nadzieje ze nie zjade ponizej 1200Mhz przy znosnym memV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 na dfi - zjedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 uuuu..... to zes mnie troche zmartwil. A dlaczego zjade i to wlasnie na DFI? myslalem ze to najlepsze plytki do OC. Na razie 2x1GB tych kostek spokojnie robia mi 1200Mhz przy 2.3V na 5-5-4-8, to jak komplet 4x1GB zrobilby 1200Mhz przy 5-5-5-15 nawet do 2.4 V nie byloby zle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 DFI nienawidzi 4x1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 DObra przyjechal do mnie drugi komplet (po 1 GB) ale normalnie padaka. Na poczatku myslalem ze to jakas masakra, nie chcialy ruszyc tyle ile moj obecny zestaw. Pozniej ustawilem default wszystko na auto i dalej bledami sypal MemTest. Normalnie zal. Pozniej zaczalem testowac pojedynczo kosci i okazalo ze 1-na z nich jest zje***** druga robila na spokojnie tyle co moj obecny konfig czyli 1200 Mhz przy 2.25V (z biosu) przy 5-5-4-8. Dzwonilem juz do sklepu i prosili zebym odeslal na gwarancje do nich w miare szybko z Wilkiem zalatwiaja takie sprawy. Kiepawo ;/ Aha mam jeszcze w zwiazku z tym pytanie, czy moge do tego czasu dzialac 3x1GB, czy taka konfiguracja jest nielubiana przez plyty. A i jesli moge to czy bedzie dzialal dual channel czy nie? Czy generalnie odpuscic sobie i jechac na razie 2x1GB i czekac az zwroca tamta jedna sztuke i dopiero wsadzic 4x1gb? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Aha mam jeszcze w zwiazku z tym pytanie, czy moge do tego czasu dzialac 3x1GB, czy taka konfiguracja jest nielubiana przez plyty. A i jesli moge to czy bedzie dzialal dual channel czy nie? Czy generalnie odpuscic sobie i jechac na razie 2x1GB i czekac az zwroca tamta jedna sztuke i dopiero wsadzic 4x1gb? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam jak najbardziej możesz,pprzynajmniej jak tak działam na AB9 i nie ma problemu,dual channel nie bedzie działal ale to marketing wiec sie nie przejmuj roznica moze max 5% w wydajnosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 dzieki naxt BTW, nawet ladnie to chodzi, wiem ze krotko ale nie chcialo mi sie wiecej z tego powodu ze przed tym testem, przelecial (prawie godzine) Memtest i bledow nie bylo, oto wyniki, mam nadzieje ze jak 4-ta kosc wroci z reklamacji to bedzie tak samo chodzic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 to te ramy z Twojego siga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 tak, 3 GB bo jedna kostka (1GB) poleciala na gware. Nowa przyszla zwalona (ja jej nie pomoglem), W srodku w tych goodramach mam Microna D9GKX'a (sprawdzone zdejmowalem radiatory :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 ale jakie to drogie ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 BTW, nawet ladnie to chodzi, wiem ze krotko ale nie chcialo mi sie wiecej z tego powodu ze przed tym testem, przelecial (prawie godzine) Memtest i bledow nie bylo, oto wyniki,Moje niby 2x512, ale na 2.3V i 600MHz robią 5-5-4-3. Spróbuj z Twoimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 no niestety 512MB chyba sie lepiej podkrecaja ale tak jak wspominalem mialem tam 3 GB a to juz inaczej chodzi niz 2x1GB. Generalnie 2x1GB chodził u mnie na 625Mhz przy 2.25V (ust. w biosie) przy 5-5-4-8 wiec sadze ze nie jest to zly wynik, mimo ze nie znam sie za dobrze na podkrecaniu. Przypuszczam ze XA, Masell, DDR2.pl czy inny czarodziej wyciagneli by z nich duzo wiecej, bo wiedza co gdzie ustawic jak cos nie chodzi. U mnie podkrecanie polega na tym ze ustawilem cos tam z pomoca Masell'a ale pozniej to juz tylko manewry tymi 4 podstawowymi timingami i Vmem bo inne to nie wiem na co wplywaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mam zamiar sobie kupić 2x2x1GB Goodram 1066 jak jest szansa że będą na MICRON D9GKX, i czy 900 tez są na micronach? disaster3 jak ci w końcu chodzą te pamięci na DFI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 1066 są tylko i wyłącznie na GKX. 900 są tylko i wyłącznie na GMH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) a jak to śmiga w konfiguracji 4x1GB? na DFI A jak jest z DOMINATOR 2x1024MB 1066MHZ bo sa nawet tańsze , na allegro po 199zł za 2GB Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 wg. informacji od XA, to DFI nie lubi 4x1gb u mnie na razie 3GB (bo jedna kosc poleciala na gware) chodza w miare dobrze przy 2.33V 1200Mhz ale tak jak wspominalem ja nie nie znam sie dobrze na podkrecaniu i mozliwe ze jeszcze wiecej da rady wycisnac. Mi generalnie 1200 styka i jak 4x1GB bedzie tyle robic przy 2.33V to dla mnie jest git. Nawiew zrobilem na kosci bo micron to chyba najbardziej grzejace sie kosci i faktycznie az parza jak sie je dotknie zaraz po lub w trakcie testow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mam jeszcze pytanie czy do grania/filmów/Cada/ lepiej kupić 4GB i przenieść sie na Viste czy zostać przy 2GB na XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Jak masz mozliwosc to kupuj 4 GB na pewno sie przyda (cena zacheca) jesli chodzi o filmy i gry to zalezy, jesli chodzi o Viste to mi nawet przez chwile pasowala i bym jej nie zmienial ale byly 2 rzeczy ktorych niestety nie moge zaakceptowac: 1. Gralem kiedys zawodowo w COD:UO, teraz juz tylko dla przyjemnosci w COD4 i generalnie w Visicie nie mozna skonfigurowac dodatkowych przyciskow w na myszce w grze w setpoint'cie, ktore akurat wykorzystywalem wszystkie w COD'zie 2. Do Creative X-FI pod VISTE sa tylko i wylacznie stery + jakies [ciach!]ly nikomu nie potrzebne, natomiast brak mixer'a, w ktorym wszystko mozna bylo dokladnie ustawic, dopasowac, itd. Dalej jakis razacych uchybien nie zauwazylem co by dyskwalifikowaly ten system, bo na tym sprzecie co mam to smigal az milo, ale niestety tych 2 pktow nie moge zdzierzyc wiec wrocilem do XP'eka z SP3 jesli chodzi o CAD'a to nie wiem bo nie uzywam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ma ktos jakies sprawdzone alphy do pro900? Zeby ruszyly na wiekszej szynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 posiadam 2x1gb gr pro 900 i chcaiłbym je podkręcić na 1200 ale nie wiem czy mogę ustawić napięcie na stałe 2.4 i czy będę mógł na nie założyć takie radiatory : http://www.thermalright.com/new_a_page/pro...cooler_hr07.htm ponieważ obecnie z racji WC i bezgłośnego kompa troche się grzeją na tych co są defaultowo? manieq1 - jakie masz napięcie dla tych timingów i mhz (2x1 GoodRam Pro 900 @ 1000 4-4-4-12) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 czy będę mógł na nie założyć takie radiatory : http://www.thermalright.com/new_a_page/pro...cooler_hr07.htm ponieważ obecnie z racji WC i bezgłośnego kompa troche się grzeją na tych co są defaultowo?IMO strata pieniedzy na takie cuda. Lepiej dac jakis wiatrak 120 @5v, bedzie cicho i wydajnie. Nie mam nic podkrecone na codzien, bo mi nie potrzeba. A przy takich ustawieniach jak w sigu to na 2.4v jest raczej stabilnie (3d marki, gry, spi), chociaz nie sprawdzalem dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 dzięki, ustawiłem na 2.3 V i 1200 5 5 5 15 i gry chodzą. Nie wiem jak z tem. ale pewnie jest spora, zapodam jakoś na te pamieci wiatraczek jakiś fander 9 cm skrecony na min i moze faktycznie obejdzie się bez tych radiatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2008 i ch** jedna ma wrocic z reklamacji w poniedzialek a wczoraj druga kosc mi padla. Ja pierd***** co za badziewie teraz wrzucaja do kosci. Ten 1-szy komplet to moge z nim zrobic co chce i nic im sie nie dzieje a ten drgi komplet co kupilem ze 2 tygodnie temu to jedna od razu byla zjeb**** (poszla na gware) a druga po 2 tygodniach. Az plakac sie chce. Wczoraj wracam z roboty i probuje odpalic kompa wchodzi do windy, pokazuje sie pulpit i BSOD i restart i tak w kolko. Pytam sie zony czy cos z kompem robila, mowi nic, wszystko dzialalo normalnie, to ja do biosu i ustawiam wszystko w default dalej ch** to samo. WYjmuje 1 kosc (ta nowa) wszytko git. Robie clear cmos'a zwora i wkladam tylko to jedna nowa kosc, komputer sie uruchamia ale caly czas czarny ekran, nic sie nie dzieje. Wkladam pojedynczo pozostale moje 2 kosci i wszystko spoko. Szlag mnie trafil A sadzilem ze padaly tylko 900-etki, no niestety nie tylko. A nawet ich nie katowalem only 2.15V na 1150Mhz (5-5-5-15) bo tak akurat mi dzielnik podawal do ustawien proca na 3.0Ghz. Taki totalny lajcik Trzeba to szybko wszystko sprzedac i kupic jakis moze 2-komplet 2x2GB Excelkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...