Skocz do zawartości
romek

Konkurs Na Nazwę Portalu

Rekomendowane odpowiedzi

Mi też na samym początku wydawało sie że nazwy sa lipne ale po paru browarkach wczoraj w knajpie i po przemysleniach po tych browarach doszłem do wniosku ze najfajniejsza jest własnie dreamtech.pl

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW ty żyjesz?

Że co prosze ??

Gdzie ty widzisz 5 nazw, sorry ale jak pisałem pierwszego posta to myslałem, że zrobiłem 4. Może się myle, wiesz skleroza.

Zamiast 4 nacisłem 5 wielkie halo, to w żaden sposób nie wpływa na merytoryczną cześć wypowiedzi

A przeczytałeś co ja napisałem kilkukrotnie o dodawaniu kolejnych nazw. Prosiłem, błagałem (co u mnie baaardzo żadkie) a większość i tak swoje. Już kilka razy chciałem zamknąć ten temat, ale nie widzę potrzeby. Posłucham waszych wypowiedzi i będę wiedział z kim mam do czynienia na forum.

Czytałem, faktycznie niektórzy są jacy są, z tym ze nazwy te przemilcze, nie wiem również po co ten cały pośpiech, nie lepiej odczekac i przemyslec sprawę ???, sory ale jezeli teraz wybierzecie nazwe w stylu dreamtetech czy inna w stylu techno-linux to bedziecie sie z nią musieli meczyc przez reszte zycia tego forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EsiuWWW każdy ma własne zdanie, na szczęście żyjemy w demokratycznym kraju, w którym każdy może głosić swoje poglądy (jeszcze, bo niewiadomo jak długo ;) ). Nie wszystkim się nazwy podobają, to jest oczywiste, ale są osoby, którym się podobają.

Oczywiste było, że nazwy wybrane przez "ekipę" nie będą się podobały wszystkim, bo i jak? Każdy ma swoje zdanie, według swoich kryteria ocenia rzeczy i nie ma możliwości, aby wszystkim dogodzić. Oni wybrali nazwy, które ich zdaniem są niezłe i które nie łamały regulaminu. Nie mogli przecież dać wszystkich nazw w ankiecie, bo raczej nie maja nieokreślonej ilości środków na rejestracje wszystkich domen, które ktoś przysłał.

Wielu osobą udzielającym się w tym temacie nie podobają się nazwy, ale zastanówmy się ile to jest osób wśród czytających ten topik, a nie wypowiadających się? Na forum jest niby zarejestrowanych 50k ludzi, ok cześć była tylko raz, cześć nie będzie się logować, dla uproszczenia przyjmę, że aktywnych userow jest 10K.

Czym narzekanie ~20 userow jest przy 10k "aktywnych" na forum? Niczym, nie wszystkim będzie się podobać nowa nazwa, bo nie da się zadowolić wszystkich.

Ankieta trwa tydzień, za tydzień będzie wiadomo co i jak będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie kojazy z czyms w stylu "SuperKomp"..

Sorry, ale jak można porównywać DreamTech(nology) i SuperKomp?

Nazwa jest bardzo dobra, bo nie ma tam arogancji w stylu słów: super, cool, elite, master, guru itp. Nie ma też przesadnej precyzji w stylu PC-Only, OC, MOD itp.

Jest to nazwa dla ludzi wolnych, marzycieli, dla kogoś, kto nie lubi szarej rzeczywistości i prostych rozwiązań. Dla kogoś, kto wie, że jeśli chce coś osiągnąć, to może to osiągnąć odrobiną wiary w marzenia i w siebie.

Eh.. Tak jakoś mi się zebrało na podniosłość z samego rana :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŁAŁ :) Jestem pod wielkim wrazeniem. Ale dalej moje subiektywne odczucie jest takie samo. DreamTech wydaje mi sie bardziej banalne od PurePC. Kiedy pierwszy raz zobaczylem purepc to sie zaintrygowalem ciekawa nazwa i mile brzmiaca (lubie slowo pure), a kiedy pierwszy raz przeczytalem DreamTech to powialo mi takim banalem.

Owszem PurePC nie prezentuje jakiejs wyjatkowej budowy skladniowej czy wyjatkowej oryginalnosci ale prezentuje sie duzo lepiej od pozostalych nazw. Jest taka pozytywna nazwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za pomyłkę co do osoby, tak to jest jak odpisuje się na kilka postów w jednym. Teraz mam pytanie, w którym momencie kogokolwiek obraziłem? Bo jeżeli ktoś z Was (adminów/modów) poczuł się urazony to przepraszam nie miałem takiego zamiaru. Po prostu nie podobają mi się teksty typu "wtajemniczeni wiedzą o co chodzi", ale Wasze forum Wasze metody. Regulamin tak się składa czytałem. Jeżeli za obraźliwe uznałeś dodanie w nawiasie pyt. retoryczne, to chyba się nie zrozumieliśmy, bo o ile mi wiadomo to pytanie retorczne oznacza pytanie nie wymagające odpowidzi bo każdy wie jaka jest (tu chodziło o to, że wiadomo, że Marco czytał temat bo odpowiadał na bierząco na pytania/skargi/negatywne komentarze).

Jedna prośba, nie odbierajcie krytycznych uwag jako ataki na Was. Krytyka ma pomóc (ew. rozwiać wątpliwości) także nie walczcie z nią. A poza tym to jest dział "O serwisie i forum" także tu można chyba też pisać posty negatywne, prawda?

Pozdrawiam

EOT

Osoby, o których mówiłem podam dopiero po starcie portalu i po dogadaniu wszystkich rzeczy z nimi. Nie będzie to wpływało na działanie forum tylko na portal i jego rozwój. Wszyscy z nich mają taki sam dostęp do forum jak wy i mają tyle samo do powiedzenia jak i wy. Poczułem się urażony przez wypowiedzi, nie twoją lecz innych ludzi, dla których zrobiliśmy konkurs, wywaliliśmy sporo kasy na serwery, domeny, licencje IPB, moduły, skóry a im jak zawsze się nic nie podoba. Szkoda gadać i tylko czytając teraz te wszystkie wypowiedzi stwierdzam fakt, że kilka osób jednak nie powinno uczestniczyć w życiu tego forum bo się tu nie nadają (nie mówie o tobie). Nikomu nawet nie wpadło do głowy przez ponad 300 postów powiedzieć DZIĘKUJE PANOWIE za dobrą robotę, postaraliście się przynajmniej, aby to wszystko miało ręce i nogi. Nikt nie podziękował co oznacza, że bardziej macie nas głęboko w poważaniu i wszystko wam się należy :/ zayonnc jeśli chcesz dalej pogadać o problemach lub masz fajne pomysły co do rozwoju to zapraszam na PW lub na GG (nr w karcie). Tak szybciej się dogadamy. Pozdrawiam.

Zamiast 4 nacisłem 5 wielkie halo, to w żaden sposób nie wpływa na merytoryczną cześć wypowiedzi

Czytałem, faktycznie niektórzy są jacy są, z tym ze nazwy te przemilcze, nie wiem również po co ten cały pośpiech, nie lepiej odczekac i przemyslec sprawę ???, sory ale jezeli teraz wybierzecie nazwe w stylu dreamtetech czy inna w stylu techno-linux to bedziecie sie z nią musieli meczyc przez reszte zycia tego forum

Spoko co do liczby to tylko pokazałem, gdzie zrobiłeś błąd, już kilka osób spytało się dlaczego user piszę 5 a ja widzę 4, więc widzisz jakie to ma konsekwencje :/ Ja piszę w regulaminie, że jak wygra PurePC.pl to nagroda będzie do wybgrania później w kolejnym konkursie, ale większość to olała i się pyta prze 12 stron :mur:. Napisałm w regulaminie, że skłoniłem się do zamieszczenia w ankiecie również nazwy PurePC.pl, ponieważ wielu w zgłoszeniach o to prosiło. Jaki mamy z tego wynik, wiele się teraz pyta dlaczego, po co itp. Panowie jeśli już chcecie wieszać psy to już to róbcie imiennie, to ja pisałem regulamin, to ja wybrałem 20 nazw z ponad 400, to (pewnie) przeze mnie to całe zamieszanie więc jeśli chcecie dalej obrażać kogoś z redakcji lub moderacji to lepiej już mnie bo ja nie dam bana, zku, zpp (za dobre serce) a moderacja już za bardzo nie wyrabia z waszymi postami.

Na koniec wiadomość dla ludzi, którzy mi tu walą o kreowaniu marki, reklamie itp. Skąd wy wiecie kto pracował nad kreowaniem marki Tweak, kto pracował nad rozreklamowaniem teraz PurePC. Wielu z was jest tu raptem rok a zaczyna wypowiadać się jak userzy z 2002 roku :/ Jeśli nie wiecie kto co robił to lepiej nie wypowiadajcie się, bo tylko pokazujecie swój poziom wiedzy w tym temacie.

Dziękuje to wszystko w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ŁAŁ :) Jestem pod wielkim wrazeniem. Ale dalej moje subiektywne odczucie jest takie samo. DreamTech wydaje mi sie bardziej banalne od PurePC. Kiedy pierwszy raz zobaczylem purepc to sie zaintrygowalem ciekawa nazwa i mile brzmiaca (lubie slowo pure), a kiedy pierwszy raz przeczytalem DreamTech to powialo mi takim banalem.

Owszem PurePC nie prezentuje jakiejs wyjatkowej budowy skladniowej czy wyjatkowej oryginalnosci ale prezentuje sie duzo lepiej od pozostalych nazw. Jest taka pozytywna nazwa.

Jak już pisałem, mam identyczne odczucie. Straszny banał i jak najbardziej kojaży mi się z "SuperKomp". Budzę się dziś, patrzę na PPC a tu taki zonk :| Remis prawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ja jestem za dreamtech, jestem za nim ;) Ale widać dużo osób sie przyzwyczaiło do purepc ;)

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Sikor weź namieszaj w ankiecie i dodaj tak z 50 głosów na dreamtech ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smuci mnie jedna rzecz.

Zauwazcie ile jest nowozarejestrowanych userow od momentu wystartowania konkursu. O ile wzrosla ilosc glosowan. Ile tamci userzy napisali postow.

Wnioski wyciagnijcie sami

Pisze to aby pozniej nie bylo rozczarowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Smuci mnie jedna rzecz.

Zauwazcie ile jest nowozarejestrowanych userow od momentu wystartowania konkursu. O ile wzrosla ilosc glosowan. Ile tamci userzy napisali postow.

Wnioski wyciagnijcie sami

Pisze to aby pozniej nie bylo rozczarowania

Była o tym mowa w tematach niżej żeby zablokować możliwość rejstrowania sie na czas trwania konkursu, ale nie wiem jak sie potoczyło to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no - a mowilam ze wszystko sie moze zmienic :lol: . Szzzzkoda ze nie mozna glosowac 2 razy :))) - no ale regulamin mowi ze mozna glosowac RAZ ! wiec trzeba to respektowac :)

Ja tylko..mam nadzieje ze sa jakies zabezpieczenia zeby jeden czlowiek nie mogl glosowac wielokrotnie z roznych kont :( - bo to juz byloby po prostu oszustwem ......

Była o tym mowa w tematach niżej żeby zablokować możliwość rejstrowania sie na czas trwania konkursu, ale nie wiem jak sie potoczyło to ;)

Edytowane przez ZiMatik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to na forum możliwe, ale słyszałem że w grach, np Wolf ET jest możliwość bana sprzętowego na numer dysku twardego.

Więc może jest możliwośc sprawdzania, czy z tego samego dysku nie poszło kilka głosów? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to na forum możliwe, ale słyszałem że w grach, np Wolf ET jest możliwość bana sprzętowego na numer dysku twardego.

Więc może jest możliwośc sprawdzania, czy z tego samego dysku nie poszło kilka głosów? :unsure:

Tam to jest zrobione na troche innej zasadzie. Zabezpieczenie robi unikalny numer danej maszynki i wysyla go gdy dany koles gra, jezeli chca go zbanowac na maxa to banuja ten numer, teoretycznie koles na tym sprzecie nie bedzie juz mogl grac w gry zabezpieczone przez PunkBustera ale da sie to obejsc.

Btw: Czegos takiego nie robi nawet IE, czytaj nie wysyla az tylu inforamcji :wink: .... ale wysyla inne fajne dane :-]

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie zabawa w zakładanie nowych kont, żeby oddać głos na nazwę forum to czysty idiotyzm. Osobiście liczę, że wygra PurePC. Nic nie ma póki co podobnej nazwy, za to różnych odmian dreamtecha jest w sieci full, a sama nazwa jest imo kiepska <_< .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie bardzo nie ładnie się tak bawić z głosowaniem.

Ponad 140 kont w ciągu jednego dnia. Teraz już wiem dlaczego Dreamtech.pl wysunął się na prowadzenie.

Możliwość zakładania nowych kont zostało czasowo zablokowane.

Po IP i regionie dojdziemy kto się tak nieładnie bawił i usuniemy go z społeczności forumowej.

To się nazywa determinacja i jawne łamanie regulaminu :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie cos jest mozliwe tylko przez specjalnie napisane oprogamowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładnie .... a myślałem ze wszystko pojdzie fair. Jak tak można :mur:

Wstyd! Mam nadzieje ze osoby te zostaną usuniete z forum.

Nie chce nikogo oskarżać ale rzeczywiście troche to podejżane, co kikla lub kilkanascie minut - rejestracja :(

boziak Użytkownik Dzisiaj, 12:46 0

kontek Użytkownik Dzisiaj, 12:44 0

tuszz Użytkownik Dzisiaj, 12:41 0

borny Banned Dzisiaj, 12:31 0

dalet Banned Dzisiaj, 12:29 0

sorno1 Użytkownik Dzisiaj, 12:25 0

zaczep Użytkownik Dzisiaj, 12:17 0

rago Użytkownik Dzisiaj, 12:15 0

zalekk Użytkownik Dzisiaj, 12:13 0

gerwazy72 Użytkownik Dzisiaj, 11:22 0

galopkasta Użytkownik Dzisiaj, 10:52 1 Email Poster

a_rturo Użytkownik Dzisiaj, 10:09 0