Skocz do zawartości
wallec

Pamiętacie? Czy Już Zapomnieliście ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Antar1us

U nas za blokiem znajdowala sie 'gorka' (jak stawiali bloki, to pozostalosci konstrukcyjne zwalili w jedno miejsce i zasypali piachem, w ten posob powstalo miejsce zabaw). Zawsze latem i wiosna chodzilismy na gorke i bawilismy sie w zabawe - "kto wykopie najwieksza brylke" ;> Kurcze, wspomnienia lapia za gardlo, bo te czasy wspominam po prostu wspaniale ;>

Pan Japa byl dobry ;> A pamietacie taki program przyrodniczy na TVP2? Tekstem sztandarowym bylo: - "No i co pan najlepszego narobil? Panie Rysiu" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polskie zoo bylo fenomenalne. Nie dosc, ze dobrze zrobione, to jeszcze bylo autentycznie smieszne, rowniez dla dzieciaka, ktory jeszcze nie za bardzo rozumial polityke (czyli mnie :) ). Zawsze jak bylo Polskie Zoo w TV, siedzialem przyklejony do telewizora i biada temu, kto chcial mnie odciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie sobie tak powspominać .

Czasy przed 89 rokiem i wielką transformacją .

Nasze i wschodniej produkcji bajki - Reksio , Kot Filemon , Pomysłowy Dobromir , Wilk i Zając , Rumcajs i Cypisek , Sąsiedzi .

Do tego w tamtych czasach elitarna seria bajek firmy Hanna Barbera - Jetsonowie , Flinstonowie , Scoobie Doo , Pixie i Dixie itp.

Potem Pole Position , Transofrmers , Denver , Exo Squad ( to ten serial o neoludziach i takich fajnych robotach jak ktoś już wcześniej napisał ) , Tajemnicze Złote Miasta , Tajemnica Sagali , Drużyna A , Riptide ( nazywany czasami drużyną B ) , Magnum , MacGyver itp.

W ogóle gdzieś tak w połowie lat 90 ( 95 lub później ) Polsat albo inną telewizję prywatną naszedł szał serialowy - była to zmiana ramówki - albo z letniej na jesienną albo z wiosennej na letnią .

Wtedy to puścili kupę fajnych seriali - Cobra z Dudikovem , FX , Brygada Acapulco , Grom W Raju .

Pamiętam swój pierwszy rower - Wigry 3 i te zawody z kumplami którzy mieli BMX-y , na szosie prawie zawsze się wygrywało .

Nie lubiłem BMX-a przez to twarde, plastikowe siodełko .

Albo terkoczące coś wycięte z opakowania po jogurcie wsadzone w szprychę roweru .

Szał po premierze króla lwa i te karteczki z tych małych kolorowych notatników .

Jak ktoś wtedy miał GameBoya to był elo pro i wogóle cool , w tamtych czasach ( ~ 97 rok ) królowały gierki ze wschodu kupowane na bazarach .

Programy popularno-naukowe - Kwant , Labolatorium czy matematyczne Pi i Sigma - to ostanie to była niezła jazda , muza rządzi do dziś , sam mam w ulubionych utworach piosenkę tytułową , z ze słynnych serialowych theme oprócz tego mam to z KR , Airwolfa, MCOG , Drużyny Acapulco i kilku innych .

Teleturnieje - Wielka Gra - niektóre pytanie były takie aby odpowiedzieć trzeba było wykuć całą encyklopedię , dziś tylko 1 z 10 może się równać z tym programem poziomem wiedzy z pytań , słynne Koło Fortuny, Vabank ,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi