Skocz do zawartości
romek

Artykuł Na Purepc.pl: Muzyka Dla Dwojga Czyli Genius Mp3-dj 520

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety muszę się częściowo zgodzić z wypowiedziami Cantiego... W recenzji za mało od siebie... Za mało oceniona jakość dźwięku - za dużo zdjęć... A ciekawe, że skoro takie iAudio i na przykład chińszczyzna z allegro ma te same bebechy to iAudio gra znacznie lepiej, nie wspominając nawet o iRiverze, który swoim wzmacniaczem bije na głowę taką chińszczyznę... A taki Genius jeszcze z 5mW na kanał i badziewnym wykonaniem to cudem nie jest. A iriver swoją "śmieszną" ceną pokazuje naprawdę dobrą jakość...

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wkleje Ci coś z dyskusji o tym playerze na częsci forum dla redakcji

"Powiem tak, jakosc dzwieku jest bardzo wysoka, porownywalem ja i odnosilem do popularnych mp3 Creative'a MuVo i moge powiedziec ze Creative moze sie schowac zarowno pod wzledem dzwieku jak i jakosci wykonania playera ktora wg niektorych jest dobra ( ;d ) (jak dla mnie to żałosna kupa plastiku)"

Jak nadal uważasz że autor nie wie co to "super creative"?

Czemu to jest na forum redaktorskim, a nie w recenzji?

lukasrz - to juz druga Twoja recka na PPC, ktorej zaruca sie, ze jest napisana po lebkach i malo szczegolowo. Mysle, ze warto byloby wyciagnac z tego jakis wniosek, co odbedzie sie z korzyscia dla wszystkich (z odwiedzajacymi portal na czele).

Co do playera - nie jest on pierwszym wynalazkiem z dwoma wyjsciami. Kumpel z pokoju ma jakis sprzet bodajze Z-Cybera (256MB + karta SD) ktory tez ma dwa gniazdka sluchawkowe (jedno z nich moze tez sluzyc jako wejscie liniowe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze panowie to chyba na tyle. Jakieś nie zdrowe spory widzę tylko.

Ja zrozumiałem jedną i drugą strone i mi wystarczy lecz wy nadal jak widzę drążycie temat w kółko.

Są słowa za recenzją i są słowa przeciw niej. Przynajmniej jest to dość zrównoważone.

Słowo do dwóch takich co chciało się trochę poobrażać. Przestańcie, nie chcę dawać ani jednemu ani drugiemu przymusowego odpoczynku a to zrobie. Potrafimy się wypowiadać na poziomie więc róbmy to panowie.

A teraz na luzie pozdrawiam

Romek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz - to juz druga Twoja recka na PPC, ktorej zaruca sie, ze jest napisana po lebkach i malo szczegolowo.

Ja powiem tylko tyle na koniec ze recenzja ta zostala napisana przeze mnie a potem ok 10-15 osob z redakcji ja czytalo, nanioslo drobne poprawki i wszyscy uznali ze jest OK.

Jestem ciekaw co ty bys wiecej napisal w recenzji ? Moze zaglebimy sie w budowe elektroniczna i jakosc koncowki mocy ? Moze zbadamy oscyloskopem przenoszone czestotliwosci, dynamike itp ?

Jakos czytajac w sieci recennzje tego typu odtwarzaczy nie widzialem w zadnej niczego wiecej poza tym co zostalo napisane w mojej a czesto mniej...

Zajmij sie "kolego" czyms pozytecznym, niestety nie udalo ci sie w moich oczach ani troche zablysnac.

Romek czy ja kogokolwiek chcialem obrazic ? sory ale nie....

KONIEC.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

romek

- nie wiem jak ty ale ja widze jedna pozytywna opinie

- jednego redaktora broniacego kolegi

reszta to negatywy albo nie zdeklarowani, rownowagi tu nie widze

poza tym dziwie sie ze nie reagujesz (jesli jestes naczelnym) na slowa swojego redaktora, zwlaszcza jego odpowiedzi na moje rzeczowe pytania

czy ja chcialem obrazic kogos? napisalem tylko maja opinie na temat pseudo-recenzji po czym autor wyskoczyl i zaczal bronic sie klami i pazurami, a ja tylko odpowiadalem rzeczowo na jego pytania na ktore dostawalem obrazliwe odpowiedzi lub takie ktore nie maja nic wspolnego z prawda

rozumiem ze jest to twoj kolega ale trzeba byc konsekwentnym albo jest to koleczko samozadowolenia albo serwis ktory ma na powaznie zaistniec w internecie, przyciagnac reklamy = przyciagnac pieniadze na dalszy rozwoj, ale zeby przyciagnac reklamy, to trzeba przyciagnac czytelnikow ale tych recenzjami w takim stylu oraz nastawieniem

"jak sie nie podoba to nie czytaj", "moge sobie pisac co chce" itp moze sie nie udac

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze jest to twoj kolega ale trzeba byc konsekwentnym albo jest to koleczko samozadowolenia albo serwis ktory ma na powaznie zaistniec w internecie, przyciagnac reklamy = przyciagnac pieniadze na dalszy rozwoj, ale zeby przyciagnac reklamy, to trzeba przyciagnac czytelnikow ale tych recenzjami w takim stylu oraz nastawieniem

"jak sie nie podoba to nie czytaj", "moge sobie pisac co chce" itp moze sie nie udac

pozdrawiam

Nie martw sie o to i nie wnikaj bo wsiąkniesz. Nie twoj interes. Nie masz sie czego czepic to czep sie wlasnego ogona.

N N N :lol:

A tak po pierwsze to pytan nie zadawales tylko zaczoles wrzucac na ludzi i wyzywac od klamcow, jakbys normlanei sie o cos spytal to udzielilbym ci odpowiedzi.

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skonczyliscie?

I jeszce jedno, a nawet dwa.

1.

brak supportu dla playera (firmware - nie znajdziesz update) pytam sie gdzie?

Prawdopodobnie bezposrednio w opcjach playera.

Z tego co widze na Chipie zaktualizowali firmware...

2. Polecam skorzystacz googli i poczytac co pisali o tym playerze w innych miejscach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sgj

nie chodzilo mi o brak funkcji update ale o to ze nie ma nowych firmware do nich, wszystkie maja ta sama wersje w ktorej nie dziala DBB

jak znajdziesz mi strone z updatem firmware`u dla tych wszystkich chinskich playerow z firmwarem ktory naprawia DBB to ci pogratuluje z calego serca, mam dwa takie playery na chodzie w rodzinie i w zadnym nie dziala, a probowalem szukac i zadnych efektow

Luk@s

zgadzam sie ale fakt jest, kosztuje dwa razy tyle co tosamo w innym pudelku, i faktem jest ze dostal wysmienita ocene 4/5 i rekomendacje

w takim razie 5/5 i super rekomendacje powinny dostawac odtwarzacze z allegro (te paluszkowe po 150zl)

lukasrz

twoje slowa:

"A tak po pierwsze to pytan nie zadawales tylko zaczoles wrzucac na ludzi i wyzywac od klamcow, jakbys normlanei sie o cos spytal to udzielilbym ci odpowiedzi."

nie _klam_ bo nic takiego nie zrobilem

temat watka to opinie na temat recenzji i taka opinie wyrazilem jedyne co do ciebie w mojej pierwszej odpowiedzi to to:

"p.s. do autora - kazdy uczy sie na bledach, jak sie mocno w glowe walniesz na schodach bo sufit za nisko to juz nie walniesz sie po raz drugi (znane z autopsji)"

po czym wyskoczyles ze swoja odpowiedzia, klamstwami na temat pochodzenia zen nano oraz iaudio, jakosci dzwieku i sluchawek

w mojej odpowiedzi sprostowalem twoje klamstwa na temat pochodzenia playerow zen nano i IAudio

oraz zadalem pytania czy nie zasluguja na minus braki i wady jakie posiada player

nie dostalem na to zadnej odpowiedzi

za to zaczoles wyjezdzac z totalny off-topem na temat kondensatorow co jest klamstwem zreszta co tam napisales i nie raczyles do teraz wyjasnic gdzie to przeczytales

zaczoles snuc wywody ze nie nalezy opisywac czegos czego nie mialem w rekach (mialem) zeby po chwili samemu wydac ocene playerom ktorych pewnie na oczy nie widziales

w koncu w akcie desperacji dalem ci solidna liste, pogrubiona czcionka gdzie zaznaczylem wszystkie herezje ktore glosisz i prosbe o wyjasnienie

jedyna odpowiedz na moje pytania dotyczyla przejsciowki (przeciez to pikus w porownaniu do wczesniejszych pytan)

natomiast reszte skomentowales "ze nie chce ci sie czytac co tam nabazgrolilem i mozesz sobie pisac co chcesz"

tutaj dokladnie twoje slowa skopiowane

"Reszty nie chce mi sie czytac co nabazgroliles ;] Nie rozumiesz tego co napisalem i nie zrozumiesz, ja nie mam juz nic do powiedzenia, nie bede sprzeczal sie o pietruszke.

Dopuscilismy sie klamst ? zrobcie cos z nim bo go nie zniese ;] Moge sobie pisac co chce"

w sumie nie odpowiedziales na zadne z moich pytan, oprocz przejsciowki, brawo!

na dodatek na koncu znowu sklamales

bo jesli moja lista pytan nie jest wystarczajaco widoczna, to moge to jeszcze podkreslic dodac kolor i zwieszyc czcionke jak chcesz

"Nie martw sie o to i nie wnikaj bo wsiąkniesz. Nie twoj interes. Nie masz sie czego czepic to czep sie wlasnego ogona." kolejna odzywka niczym dziecko z piaskownicy

Edytowane przez Canti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie sie zachwycam? nigdzie nie napisalem jaki to cudowny jest zen nano

jesli chcesz moja opinie to prosze:

dla mnie ze nano jest lepszy bo:

- lepszy firmware i support (wiem ze creative ma kiepski support ale lepszy taki niz wcale)

- wymienne baterie (nigdy nie zuzyje ci sie akumulator poza tym mozna miec zawsze zapasowe w podrozy i nie trzeba tachac nie wiadomo czego)

- wedlug mnie lepsza reprodukcja dzwieku (testowane na sennheiserach mx400/550, spark the plug, w tym chinskim przy wyzszej glosnosci wystepuje sklonnosc do eksponowanie ssssybilantow = ała nie da ssssie sssssłuchać bo ssssyyyyczyyy)

- sluchawki minimalnie lepsze od tego ale nadal szrot wolajacy o pomste

- wszystkie funkcje sa sprawne, wszystko dziala w odroznieniu od tego testowanego

- cena bardziej adekwatna, (wiem ze nie kupie czegos identycznego za 2 razy mniej)

i jeszcze jedno, naprawde uwazasz ze firma ktora wypuszcza wadliwy produkt, z nie dzialajaca funkcja (nie naprawia jej), zle oznaczonymi klawiszami naprawde potrafi zrobic dobry player?

co gdyby Abit wypuscil pierwsza plyte z AI GURU i okazalo sie ze ten guru NIC NIE ROBI, a wiatrak na mostku polnocnym jest przykrecony odwrotnie? taka plyta zostalaby zniszczona przez recenzentow na calym swiecie!

Genius to tylko dystrybutor, to nie producent, on tylko nalepil swoje logo i rozprowadza te playery! tak samo jak pentagram czy z-cyber oni robia to samo! jest to najtansza chinszczyzna jaka mozna dostac z dolepionym logiem i tak naprawde placisz za to logo tyle pieniedzy! naprawde nie mozesz byc az tak slepy natakie rzeczy!

to moja opinia

Edytowane przez Canti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ok przykłady recenzji tego produktu:

PCLab i naczelny z opisem tego playera

Kolejny wielki tym razem FrazPC

Ranking wg CHIP.pl

Światowych nie chcę mi się pokazywać bo nie ma to sensu, większość i tak nie zrozumie czeskiego, francuskiego czy portugalskiego.

A co do pokazanych linków to czemu ja tam nie widzę takich pozycji w testach, o których mówisz Canti? Czy oni też się pomylili i oni też mają problemy z recenzjami?

Przepraszam chyba powinniśmy zakończyć temat czepiania się, że chińszczyzna jest be bo nie działa DBB i inne rzeczy. Recenzja jest napisana i nie zostanie zmieniona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem w takim razie, że PurePC ma zamiar osiągnąć taki poziom jak wyżej wymienione serwisy?

To wiele wyjaśnia... mamy już "recenzję" aparatu na poziomie PiSiLab i artykuł o MP3 na poziomie FrazPC. Brawo! Myślałem, że macie większe aspiracje.

Nauczcie się przyjmować krytykę (głównie do lukasrz'a).

Jeszcze co do artykułu: może warto dodać tak oczywisty (jak dla kogo) w przypadku odtwarzaczy MP3 test transferu danych?

Edytowane przez PiotruśPan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja przyjmuje krytyke i zapisuje sobie to co mówicie i kolejna recenzja playerów mp3 czy mp4 będzie wyposażona w testy jakie chcecie zobaczyć na naszym portalu.

Nie oczywiście nie chcę ściągać czy to na prawo czy na lewo od innych portali tylko dałem przykład recenzji, gdzie ten produkt się pokazał w testach i jakoś się nie dopatrzyłem o wiele gorszych testów.

No dobra my to my czyli PurePC.pl my uczymy się na błędach i podknięciach i kolejne testy na pewno poprawią się dzięki waszym poradą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- wedlug mnie lepsza reprodukcja dzwieku (testowane na sennheiserach mx400/550, spark the plug, w tym chinskim przy wyzszej glosnosci wystepuje sklonnosc do eksponowanie ssssybilantow = ała nie da ssssie sssssłuchać bo ssssyyyyczyyy)

hmm mx sybilanty typu sz cz tez daja po uszach szczegolnie jak sie to podlaczy do mp3 playerow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ste3an

mam jeden stary ale zacny odtwarzacz sony na memorystick :D hah smieszne, denna obsluga ale super obudowa i design oraz dzwiek bardzo mily i sybilantow nie eksponuje az tak!

na tych chinskich to mx550 potrafil poszatkowac obszary mozgu blizej uszu wysokimi :))

ogolnie to slucham tylko zagranicznej muzyki wiec sz i cz rzadko spotykam :D

Luk@s

na plugach to raczej cos takiego bylo

"sluchasz sobie muzyczki z radyjka a sasiad obok detonuje laski dynamitu zalewajac basem twoje mieszkanie i radyjka nie slychac"

romek

alez oczywiscie widzialem twoje wpisy i bardzo to doceniam i ciesze sie ze jest tu taki naczelny

jedyne co mi sie nie podobalo to podejscie redaktora z ktory nie potrafi sie przynac do bledu i o to tutaj bylo cale zamieszanie :) gdyby sie nie bronil w ten sposob w jaki sie bronil to skonczylo by sie na 1 moze 2 moich postach :)

co do frazpc to tam sa raczej tandetne recenzje (w tym przypadku o polowe wiecej slow [liczylem] ale niewiele wiecej informacji zawartych) zwlaszcza od kiedy vegita uciekl (ja mialem tam ponad 10.000 odpowiedzi po czym zostalem wyzerowany zbanowany udebrano mi mozliwosc wstawiania zdjec i linkow bo uzywalem firefox+adblock co blokowalo reklamy i nie pozwalalo adminowi kase zarabiac :P normalnie nie moglem w to uwierzyc)

oni glownie dzieki forum sie utrzymuja ktore jest dosc duze ale syf sie tam teraz dzieje ze hej

chip -> widac nawet muvo tx fm ze 128mb wyprzedzil tego playera o polowe miejsc

pclab -> podobnie tez malo informacji, ale przynajmniej wnioski adekwatne

aha i jeszcze jedno zauwazyliscie podobienstwo w tytule tej recenzji do jej poprzednikow z pclab i frazpc? ;) troche podobne

pozdrawiam cala redakcje

Edytowane przez Canti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie za wysoka ocena tego urzadzenia.

Wlasciwosci ma playera o 100 tanszego - dalbym 2-3/5

Chociaz z tym 3/5 to by byla juz przesada. Troche malo ciekawe rozmieszczenie sprzetu na fotce (przedstawienie zawartosci calego zestawu, na pclab ladniej to wyglada).

Ogolnie po przeczytaniu recenzji odnioslem wrazenie, jakby autor troche nie byl rozeznany w tego typu urzadzeniach.

Ale sama recenzja niezla, tylko zbyt duze zachwycenie "niczym".

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie recenzja jest całkowicie niewiarygodna (ergo- nieprzydatna)- jeśli autor skupia się na pstrykaniu fotek np. loga na wyświetlaczu tzn. że nie ma o czym tak naprawdę pisać. Jak wyglądają rzetelne, merytorczyne recenzje pokazuje od lat TwojePC. Fakt, pure jako portal dopiero się rozkręca, ale reakcja lukasrza na krytykę była tak niedorzeczna (aż oczom nie wierzę widząc w jego profilu rocznik '84), że fatalnie wróży to na przyszłość.

Do autorów- jeśli chcecie pisywać "pod siebie" i dla siebie (a na to wskazują sformułowania red. kolegi "nie chcesz to nie czytaj" pod adresem Cantiego), to polecam pamiętniczek.

Będąc w redakcji (obojętnie czego, nawet vortalu, nazwijmy go non- profit ;)) musisz zabiegać o czytelników, stale doskonalić swój ubogi warsztat i przyjmować krytykę. Szczególnie tą konstruktywną, a taką z pewnością prezentowali costi i Canti (na co ty odpowiadałeś "Zajmij sie "kolego" czyms pozytecznym, niestety nie udalo ci sie w moich oczach ani troche zablysnac", żałość).

Tyle ode mnie, życzę vortalowi purepc jak najlepiej- głównie z uwagi na fakt, że jest integralną częścią tego forum. Jednak z recenzjami wygląda mi to na całkowity falstart, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

PS. Przykład recenzji równie low- endowego sprzętu http://twojepc.pl/artykuly.php?id=yamada_astra_stick Widać, że jak się chce, to można napisać do rzeczy i na temat, a cała recenzja nie będzie przypominać broszurki reklamowej.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz przypadkiem trafilem na ta dyskuje a widze, ze byla bardzo zywiolowa :>

Jestem za Canti mam pare takich samych spostrzezen co do recenzji .

Druga recka i znowu burza wokol niej, wiec cos w tym jednak jest.

"Produkt otrzymał ocene 4/5"

Scielo mnie jak to czytalem pare dni temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek mam nadzieję, że naprawdę to sobie wszystko notujesz i będziesz ostro przestrzegał pewnych punktów. Druga recka lukasrza i druga wielka krytyka... Chyba coś nie tak ? Najgorsze jest jednak to, że lukasrz stara się zamknąć na siłę ludzi, którzy krytykują jego pracę ... no bez przesady. :? Na audio nie znam się tak jak na fotografii jednak swoje wiem i widzę, że ta recka to kolejny poślizg w reckach PPC, w moich oczach nie tak wielki poślizg jak recka foto, ale jest...

Ogólnie o ile pamiętam lukasrz obiecał, że następna recka po Fuji S5600 będzie już dopracowana ... a tu zonk. No nic , recka jest i się jej nie zmieni ... Tylko Romku proszę, pilnuj więcej poziomu artykułów na PPC bo to przecież ma być "pro" portal. ;)

Lukarsz'owi mogę powiedzieć tylko kilka zdań :

1. Nie unoś się tak.

2. Nie wychodź z postawy "ja wiem lepiej" i przyjmuj krytykę. Po co odpisujesz na wytknięte błędy ? Przeczytaj, zapamiętaj i wiedz, że tego trzeba uniknąć następnym razem.

3. Jako redaktor PurePC.pl trzymaj jakiś poziom, zarówno sensu i rzetelności wypowiedzi jak i kultury.

4. Więcej szacunku do użytkowników i moderatorów PPC, chyba to, że jesteś redaktorem nie stawia Cię wyżej niż moderator ?

5. Powodzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki MaciekCi za te słowa. Oczywiście, że zapamiętuje takie rzeczy. Myślę, że recenzje będą cały czas prezentowały lepszy poziom i będą bardziej trafiać do was. Po sesji, zaprezentuje wam, swoje recenzje sprzętu drobnego (na większy nie było czasu) to zobaczycie czy przypadkiem jakiś błędów tym razem ja nie popełniłem.

Pozdrawiam całą rzesze userów PurePC.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za Canti tylko prosze cie nie porównuj geniusa do creativa a creativa do iriver....

Odniosłem wrażenie że autor artykułu jest poprostu n00bem i to jest 1 odtw. mp3 jaki trzyma w reku.....teksty w stylu "jaki on jest śliczny" itp? ta plastikowa puszka którą opisujesz jest piękna jeżeli miałaby służyć do otwierania browara.........czy Ty widziałeś Iriver N10? czy trzymałeś w ręku podstawowego iFP-790 ? czy słyszałeś jak gra IFP-140? (cena 99zł/zawiera słuchawki Sennheiser mx400) .........podejrzewam ze nie, bo inaczej bys tych farmazonów nie pisał............dla wszystkich nie dowiarków zapraszam do byle jakiego sklepu komputerowego i poprosic sprzedawce zeby dal do reki potrzymac jakiegos Muvo TX'a a pozniej wziaść do ręki T20,T30 ,odczucie jest takie jak bysmy trzymali nie do konca sklejoną -pustą w środku puszke z plastiku która za chwile się rozpadnie(creative) a solidnie wykonanym arcydzielem ktore juz w dotyku sprawia przyjemnosc

powiem jeszcze cos od siebie akurat sprzedaje rowniez odtwarzacze mp3 i mialem przez ostatnie 2 lata okazje "pobawic sie" co najmniej setka modeli od 50zl do 2tys wiec naprawde nie znam autora tego arta ale na jego miejscu zabralbym sie do edycji tego co popełnił zeby nie wprowadzac potencjalnych kleintow w blad.........

pozdr

PS. ocena tego produktu birac pod uwage jego cene 300zl??!! to max 0-1pkt znaczek PowerPC Poleca to juz skandal rozumie zeby w Claudi lub Pani domu to polecała.........

Edytowane przez Abaddon+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie sorry, ze wykopuje ten topic - natknąłem się na niego zupełnie przypadkiem, szukając czegos innego ;) . Jednak skoro juz pojawił sie w wynikach wyszukiwania to postanowiłem go przeczytac i źle zrobiłem, bo teraz po trzeciej w nocy musze pisac posta, a miałem robić cos bardziej pozytecznego ;) . No ale do rzeczy... Przede wszystkim zgadzam się niemal całkowicie z Canti i ciesze sie, ze napisał kilka rzeczy na temat tej "recenzji", bo gdyby tego nie zrobił to moj post musiałby byc 10 razy dłuższy, a na pisanie takowego nie mam w tej chwili czasu:>. Canti juz wyjaśnił w czym lezy problem, ja natomiast chce jeszcze odnieść się do tego tekstu:

iriver za 600zł dostanie 3/5

a iriver za 1000zl 2/5

:lol:

Za swoja idiotyczną cene.

Wybacz lukasrz, ale jeśli w ten sposob chcesz oceniac produkty, to naprawde nie baw sie w recenzenta, poniewaz przez Ciebie PurePC moze nigdy nie osiagnac wysokiego poziomu, a tego bym nie chciał. To, ze nie stac Cię na iRivera za 600 zł nie znaczy, ze jego cena jest idiotyczna i mozesz z tego powodu ocenic go nizej od tego "cudeńka" z arta. Obecnie posiadam iRivera ifp-899, ktory w momencie kupna (niecałe dwa lata temu) kosztował grubo ponad 700 zł i nie zaluje ani zlotowki. Uzywam go bardzo często (zarowno jako player i jako dyktafon) i gdybym zobaczył w jakiejs recenzji ocene 3/5 to juz nigdy nie potraktowałbym takiego serwisu powaznie. Czy Ty kiedykolwiek miałes w ogóle iRivera w rece?? Cena za wysoka? Czlowieku, to jest najwyższa klasa i cena jest jak najbardziej uzasadniona, w przeciwieństwie do ceny tej zabaweczki z "recenzji" (będę uzywał cudzysłowiu, poniewaz nie da sie tego nazwac prawdziwą recką). Canti slusznie zapytał - jesli ten Genius dostaje 4/5 + "PurePC poleca", to co do jasnej ciasnej dostałby iRiver czy iAudio?? Musiałbys chyba wystawic 9/5, skoro do Geniusa podszedles tak entuzjastycznie :lol: . Co prawda recenzja danego sprzetu musi uwzgledniac stosunek cena-jakosc i moge zrozumiec, ze tani player jest traktowany nieco ulgowo, ale recenzowany Genius nie jest wcale na tyle tani, zeby dac mu 4/5 i nawet podwojne wyjscie sluchawkowe go nie ratuje (bo to raczej bajer niz przydatna funkcja - jak ktos potrzebuje dwoch wyjsc to kupuje przejsciowke za pare zlotych). Reasumując - player zasługuje najwyzej na 3+ (wierzę autorowi na slowo, ze jakosc wykonania jest wysoka) i to koniecznie z zastrzezeniem, ze dodajesz punkt za Twoim zdaniem ładny wygląd i za podwojne wyjscie. Natomiast wyróżnienie "PurePC poleca" jest juz kompletnie nie na miejscu. Naprawde cała redakcja poleciłaby mi ten player, gdybym szukał czegos do 300 zł? Smiem powątpiewac. Zauwaz, ze jesli serwis sie rozwinie to bedziecie dostawac sporo playerow do oceny i wtedy zrozumiesz, ze takim wyroznieniem nalezy poslugiwac sie ostroznie. A tu prosze - pierwsza "recenzja" w dziale audio i juz "PurePC poleca"? Cos tu chyba nie gra?

Jeszcze na koniec słowo do Romka.

Zrobiłes na mnie (i pewien jestem, ze nie tylko na mnie) bardzo dobre wrażenie swoją postawą w tym topicu. Widac, ze starasz sie "na nowo" wykreowac serwis na pierwsze miejsce w sieci - tak trzymaj :) . W kwestii tego artykułu to moim zdaniem należałoby go poprawic, albo przynajmniej anulowac to "PurePC poleca", bo to naprawde jakies nieporozumienie. Powiedz - czy gdybym poprosił Cię o wskazanie playera do 300 zł to poleciłbys mi tego Geniusa? Jesli tak, to pomyślałbym, ze mnie nie lubisz :) . W kazdym razie respect dla Ciebie za umiejętnosc przyznania się do błedu (i to wlasciwie nie swojego) - to jest jedna z kilku cech, jakie bardzo cenie w ludziach :) . (Szkoda, ze o lukasrzu nie mozna powiedziec tego samego :? - postawa w topicu wręcz karygodna. Powiedziałbym wiecej, ale oczy juz mi sie zamykają, wiec sobie odpuszcze...) .

Pzdr.

Ps.

Fajnie, ze staracie sie recenzowac szeroką gamę sprzetu, ale skoro juz zdecydowaliscie sie na taki krok to niech recenzje piszą osoby kompetentne w danej branzy, bo w przeciwnym razie poziom serwisu bedzie łagodnie mowiąc nienajlepszy ;)

Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za wysokie oceny i dobre recenzje - polecanie czegoś (co niekoniecznie jest dobre i na to nie zasługuje) są odpowiednie profity od sponsorów - tak jest na zachodzie.

Imho PurePC nie jest jeszcze na tyle znanym i powazanym serwisem, zeby Genius proponowal jakies profity:> . Poza tym zywie nadzieje, ze nawet jak juz serwis zostanie odpowiednio wykreowany to i tak recenzje bedą obiektywe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi