Skocz do zawartości
paulo

dział Nowości

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu podforum nowości pełne jest bezwartościowych według mnie "newsów".

Możemy znaleźć informacje o psie dzwoniącym po pomoc, nowym rewolucyjnym modelu ...suszarki do włosów i wiele im podobnych.

Chodzi o dwóch userów - Lemon-Cola i MariuszW. Dla mnie wygląda to jak wyścig, w którym nie liczy się jakość, tylko ilość.

Doceniam ich chęć do wyszukiwania informacji, ale wydaje mi się że muszą one być staranniej wybierane.

Myślę, że ograniczenie ilości zakładanych w tym dziale tematów do np. 1-2 tematów dziennie na użytkownika wymusiło by bardziej przemyślany wybór 'nowości'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko co wtedy z komentowaniem?

Nabijacze postów dojdą do wniosku, że tak się nie da komentować i będzą błagać i nalegać o oddzielne tematy dla każdego newsa.

Ewentualnie sami zaczną zakładać tematy w stylu "komentarz do newsa na temat bla bla bla".

W sumie na próbę można by tak zrobić... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu był jeszcze Overclocked, który teraz ma banana :lol: Walił "nowości" jedną za drugą. Oni te newsy tak z właśnej woli nawalają, czy może to jest jakiś casting na newswritera, czy co?

Daje glowe, ze Lemon-Cola to on. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko co wtedy z komentowaniem?

Nabijacze postów dojdą do wniosku, że tak się nie da komentować i będzą błagać i nalegać o oddzielne tematy dla każdego newsa.

Ewentualnie sami zaczną zakładać tematy w stylu "komentarz do newsa na temat bla bla bla".

W sumie na próbę można by tak zrobić... ;)

W topicu byłyby zarówno "nowości" jak i komentarze. Tak jak jest temat o muzyczkach z reklam (czy jakoś tak). Po prostu cały spam w jednym worku. Wydaje się to być rozsądne rozwiązanie.

A za zakładanie tematów "w stylu "komentarz do newsa na temat bla bla bla"- oczywiście %.

Tak mnie się wydaje. Porządek i wolność wypowiedzi pogodzone :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Lemon-Cola

w tym kraju nawet jak za darmo daja to wszyscy narzekaja... ale kolejka po kawalek pizzy w tesco stoi twardo...

:blink:

Edytowane przez Lemon-Cola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym tylko sprostować, iż nie chodzi tu o jakiś wyścig czy coś w tym stylu.

Poprostu wczoraj miałem troszkę wolnego czasu i chciałem zrobić coś pozytecznego na forum, lecz jeżeli przesadziłem z liczbą newsów to przepraszam. Ale mam nadzieję, że nie obrazicie się za 2-3 newsy dziennie napisane porządnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam myślę, że jakby się lemon-cole i MariuszaW ładnie poprosiło, żeby darowali sobie niektóre tematy, to byłoby ok. Moim zdaniem obaj odwalają kawał dobrej roboty. Nawet jeśli tylko przepisują teksty z innych stron, to i tak ich praca jest przydatna, bo wszystkie newsy mam tu- na purepc. Założe się, że gdyby im zakazać działalności, to zaraz byłyby jęki i biadolenia, że w dziale "nowości" jest pusto. Jestem za tym, żeby ich upomnieć, a nie karać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz swojego newsa, a być może pojawi się na głównej stronie PurePC.pl!

Dla mnie to zdanie jest jednoznaczne - forumowicz powinien być autorem newsa.

Jeśli powołuje się na jakieś źródło powinien to znaznaczyć rzecz jasna, ale przy okazji artykuł ma być "myślą" autora, a nie zerżnięciem słowo w słowo tekstu z innego serwisu - bądź co bądź czyjejś pracy.

Zgadzam się "nie podoba się - nie czytaj", ale czy kliknięcie kilkukrotne myszą jest jakimś znacznym wkładem w rozwój tego forum?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi