Skocz do zawartości
fipa

BMW Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Jak da rade to E34 bierz. Sam jezdziłem troszeczke E30 Tourning kumpla (316) i komfort jest nie porównywalnmie wiekszy.

Ja swoja jezdziłem ponad miesiac zanim nie rozbiłem i powiem ze samochód marzenie. W środku cichutko (mimo dosc ładnie, basowo ryczacego wydechu (identyczny dzwiek jak maksymalnie podkreconu Nissan 350Z w NFS Underground 2)). Nie wazne z jaka predkoscia i na jakim biegu jedziesz (byle silnik miał nie mniej niz 800 obr/min) to wciskasz sandał w podłoge i niema że boli. Wolałem jezdzic Beta niz Focusem 2,0 w beznynie ojca - beta cichsza, wygodniejsza no i ten dzwiek silnika R6 - najpieknieszy dzwiek silnika jaki da rade sobie wyobrazic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem duży dylemat jak kupowałem - nie dość, że zastanawiałem się nad E36 a E34, to jeszcze silnik - R6, czy R4... I w sumie dalej nie wiem, czy dobrze zrobiłem - na pewno finansowo tak, ale ciągnie mnie do R6...

A przy okazji: http://www.allegro.pl/item151633804_bmw_54...omentarza_.html - ma ktoś pożyczyć kilkadziesiąt tysięcy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje jak juz pisałem wyzej zrobic takie cos ze swojej za 10000zł. E34 540i w manualu wyprodukowano cos lekko ponad 700 sztuk na cały swiat wiec rarytasik jest

PS. To i tak nie jest M5 (ani tym bardziej Alpina B10 BiTurbo)

Odnosnie utrzymania:

sadze ze E30 z takim samym motorem bedzie mniej paliła i bedzie szybsza (waga) Ubezpieczenia podobne. W czesciach nie mam pojecia. Jedyne jak narazie co kupiłem to wachacz górny lewy z tuleja, specjalnie wzmacniane (dla mnie to je z tytanu na specjalne zamówienie powinni robic) za 148 + 74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale to nie zwróci, tego uczucia jakie daje posiadanie Alpiny.

I własnie to jest piekne w tych samochodach :)

Poza tym jak sie am silnik biturbo to wystarczy przeprogramowac komputer i bez wiekszych problemów moc rosnie lawinowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe...nie bede sie klocil :)

w sumie teraz tak mysle to nie przypominam sobie faktycznie m6 starej :P

Byly stare M6 (i byla to calkiem inna bajka co 635csi) . Z tym ze bylo ich tak malo szt. wyprodukowanych ze wiekszosc osob wogole nie wie o ich istnieniu[/qupte]

no prosze ile to czlowiek sie moze nauczyc w zyciu :P

Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli dobrze wiem to nie było starych M6 :) Jak juz to były M635CSI ale nie mozna tego nazwac M6 bo silnik miało z tego co pamietam identyczny jak 635CSI. Jedynie miało pakiet zewnetrzny jakis ładny :)

Byly stare M6 (i byla to calkiem inna bajka co 635csi) :) . Z tym ze bylo ich tak malo szt. wyprodukowanych ze wiekszosc osob wogole nie wie o ich istnieniu :wink: .

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz znalazłem i tym samym miałem racje odnosnie oznaczena :)

BMW E24 (czyli pierwsza 6) nie miała typowej wersji M (rozumiemy pod tym pojeciem cos takiego jak M3, M5, M6) tylko wersje jak pisałem wyzej M635CSi.

Silnik M30B35 został "podkrecony" w niej do 286 kucy, pozwalał na osiągniecie "setki" po 6,3 sekundy i rozpedzenie sie do 255 km/h.

Na rynku amerykanskim wersaj ta nazywała sie 645CSi

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi