Pageup Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 chłopaki co sadzicie o zakupie e30 320 lub 325 z niemiec do 3tys zl (oczywiscie plus oplaty w pl...ile teraz wynosza) ewentualnie e34 nie wazny silnik byle do 3tys zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jak da rade to E34 bierz. Sam jezdziłem troszeczke E30 Tourning kumpla (316) i komfort jest nie porównywalnmie wiekszy. Ja swoja jezdziłem ponad miesiac zanim nie rozbiłem i powiem ze samochód marzenie. W środku cichutko (mimo dosc ładnie, basowo ryczacego wydechu (identyczny dzwiek jak maksymalnie podkreconu Nissan 350Z w NFS Underground 2)). Nie wazne z jaka predkoscia i na jakim biegu jedziesz (byle silnik miał nie mniej niz 800 obr/min) to wciskasz sandał w podłoge i niema że boli. Wolałem jezdzic Beta niz Focusem 2,0 w beznynie ojca - beta cichsza, wygodniejsza no i ten dzwiek silnika R6 - najpieknieszy dzwiek silnika jaki da rade sobie wyobrazic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 a koszty utrzymania? e34vs e30... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja miałem duży dylemat jak kupowałem - nie dość, że zastanawiałem się nad E36 a E34, to jeszcze silnik - R6, czy R4... I w sumie dalej nie wiem, czy dobrze zrobiłem - na pewno finansowo tak, ale ciągnie mnie do R6... A przy okazji: http://www.allegro.pl/item151633804_bmw_54...omentarza_.html - ma ktoś pożyczyć kilkadziesiąt tysięcy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Mam okazje jak juz pisałem wyzej zrobic takie cos ze swojej za 10000zł. E34 540i w manualu wyprodukowano cos lekko ponad 700 sztuk na cały swiat wiec rarytasik jest PS. To i tak nie jest M5 (ani tym bardziej Alpina B10 BiTurbo) Odnosnie utrzymania: sadze ze E30 z takim samym motorem bedzie mniej paliła i bedzie szybsza (waga) Ubezpieczenia podobne. W czesciach nie mam pojecia. Jedyne jak narazie co kupiłem to wachacz górny lewy z tuleja, specjalnie wzmacniane (dla mnie to je z tytanu na specjalne zamówienie powinni robic) za 148 + 74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 PS. To i tak nie jest M5 (ani tym bardziej Alpina B10 BiTurbo) Mnie się marzy ale M6 co raczej pozostanie tylko marzeniem :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 za to M5 jest jak najabrdzije realne - z niemiec za 4000 euro jest do wyboru do koloru. Trudniej trafic Alpine B10Biturbo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Ale i tak kolosalnych różnic między b10 a m5 nie ma. M5 ma przynajmniej większy silnik, zawsze można się pokusić o jakieś podkręcenie. No ale to nie zwróci, tego uczucia jakie daje posiadanie Alpiny. Edytowane 26 Grudnia 2006 przez J.O.H.N. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 No ale to nie zwróci, tego uczucia jakie daje posiadanie Alpiny.I własnie to jest piekne w tych samochodach :) Poza tym jak sie am silnik biturbo to wystarczy przeprogramowac komputer i bez wiekszych problemów moc rosnie lawinowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 za to M5 jest jak najabrdzije realne - z niemiec za 4000 euro jest do wyboru do koloru. Trudniej trafic Alpine B10Biturbo :) A ile taka M6 może stać ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A ile taka M6 może stać ? :)Gogli użyć nie łaska.. ? mobile.de autoscout24.de itd.. tylko na ceny trzeba czasmi przymróżyć oko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 mowicie o starej m6? strasznie gnily... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jesli dobrze wiem to nie było starych M6 :) Jak juz to były M635CSI ale nie mozna tego nazwac M6 bo silnik miało z tego co pamietam identyczny jak 635CSI. Jedynie miało pakiet zewnetrzny jakis ładny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) mozliwe...nie bede sie klocil :) w sumie teraz tak mysle to nie przypominam sobie faktycznie m6 starej :P Byly stare M6 (i byla to calkiem inna bajka co 635csi) . Z tym ze bylo ich tak malo szt. wyprodukowanych ze wiekszosc osob wogole nie wie o ich istnieniu[/qupte] no prosze ile to czlowiek sie moze nauczyc w zyciu :P Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Jesli dobrze wiem to nie było starych M6 :) Jak juz to były M635CSI ale nie mozna tego nazwac M6 bo silnik miało z tego co pamietam identyczny jak 635CSI. Jedynie miało pakiet zewnetrzny jakis ładny :) Byly stare M6 (i byla to calkiem inna bajka co 635csi) :) . Z tym ze bylo ich tak malo szt. wyprodukowanych ze wiekszosc osob wogole nie wie o ich istnieniu :wink: . Edytowane 26 Grudnia 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Mam na myśli to BMW m6 :wink: http://www.rsportscars.com/eng/cars/bmw_m6.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 piotres Dawaj tutaj jakies zdjecia, info, dane techniczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 wiesz co, sam nie mam takich danych, wiem tylko ze kiedys w jakiejs gazecie czytalem ze wlasnie stara M6tka grala w jakims filmie i bylo tam zdjecie tego wlasnie autka, w czerwonym kolorze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M88 jej silnik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Juz znalazłem i tym samym miałem racje odnosnie oznaczena :) BMW E24 (czyli pierwsza 6) nie miała typowej wersji M (rozumiemy pod tym pojeciem cos takiego jak M3, M5, M6) tylko wersje jak pisałem wyzej M635CSi. Silnik M30B35 został "podkrecony" w niej do 286 kucy, pozwalał na osiągniecie "setki" po 6,3 sekundy i rozpedzenie sie do 255 km/h. Na rynku amerykanskim wersaj ta nazywała sie 645CSi Edytowane 26 Grudnia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 hmm ten opis silnika co ja znalazlem mowi co innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 http://www.6.com.pl/art.php?o=a-s2 :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 O w mordę, piękne auto, znacznie piękniejsze niż brzydkie kaczątka z pod deski Krzysia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Oj piekne, pienke. Ale i tak ni nie umywa sie do tego: http://www.7-forum.com/modelle/e23/berichte/fish.php Kwintesencja klasycznego rekina. Ehh, az chciało by sie takim pojezdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zbieram szczene z podłogi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 cudo...choc wolalbym mietka w126 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 jesli porównujemy te 2 modele to ja tez wolał bym mieczysława. Najlepiej takiego: http://mb-w126.webpark.pl/galeria_files/foto_34.jpg (tylko żeby był w europejskiej wersji bo te reflektory sa brzydkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 O ja piernicze, sliczna ta 7mka, pewnie niezle trzeba zaplacic za taki egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nalezy dodac ze wersje z silnikiem 3,5 turbo (bo taki jest w 745i) sa dosc zadko spotykane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Dla mnie ten mietek nie umywa sie do tej 7mki :D Ta beta ma to coś w sobie że do niej ciągnie :D w ogóle to do każdej Bawary mnie ciągnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...