surix Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Matma rozszerzona była średnia a nawet dość łatwa :D myślałem że będzie masakra a tu nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Z matmy nie mam dwóch, a reszta wychodzi na to że dobrze (WTF? czyżby wszyscy mieli źle? :) ) Fiza - nie jest źle. W dwucyfrowy wynik wejdę :banana: :banana: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 chemia byla lipna strasznie.. a biola calkiem ok;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Geo łatwe bylo... a długosc kolejki ??? Wyszlo mi chyba 540m. To zdaje sie ze dobrze Ci wyszlo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Matma nietrudna ;] Ale błędy rachunkowe musiały się zdażyć :P Ogólnie myślałem że będzie gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 A ja na swojej drodze napotkałem przeciwność losu i matury dzisiaj nie pisałem... Jutro będzie trzeba zerknąć na arkusze maturalne - z tego co koledzy z klasy mówili, to nie było łatwo, zwłaszcza rozszerzona fizyka. Ściągnąłem sobie klucze odpowiedzi z angola i polaka, angol - 1 zadanie 2 błędy :D a o polskim sam nie wiem co mam myśleć :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ja próbną mature mam 7-9.01.08 wiec troche czasu mam, ale i tak pewnie sobie oleje i bęe sie przygotowywał do właściwej. Zresztą tak na serio po cholere robić próbne tak szybko, skoro duża część ludzi tak na serio to zaczyna sie uczić 1-2 miesiace przed maturą. BTW poszukuję książki Tadeusz Manteuffel - Historia powszechna. Starożytność. Wydanie najlepiej przedział 2000-2007. Ma ktoś moze po kosztach albo jeszcze lepiej w pdf? Bo nie uśmiecha mi sie wydawać 45zł na jeden z wielu podręczników potrzebnych mi do historii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ja próbną mature mam 7-9.01.08 wiec troche czasu mam, ale i tak pewnie sobie oleje i bęe sie przygotowywał do właściwej. Zresztą tak na serio po cholere robić próbne tak szybko, skoro duża część ludzi tak na serio to zaczyna sie uczić 1-2 miesiace przed maturą.No tak, ale skad wiesz jaki poziom wybrac? Czy dasz sobie radę na rozszerzeniu czy moze lepiej pakować się w podstawę? BTW - ja mam już wyniki z niemca i matmy Niemiec - 57% (podstawa) Matma - 60% (rozszerzony) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Ja sie do swojej matury nic nie uczylem ;] Pisemne: [podstawa] Polski: 69% Historia: 64% Rosyjski: 94% Ustne: Polski: 75% Rosyjski: 75% ;] Pierwszy rocznik zdajacy nowa mature ;) Dodam tylko, ze w ciagu 3 lat liceum opuscilem ponad 1000 godzin lekcyjnych [; Edytowane 11 Grudnia 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Z polskiego wyników nie mam aczkolwiek... matma rozszerzony 64% (debilne błędy jak nienapisanie równania okręgu, zapomnienie o dziedzinie zabrały mi 3 punkty - czyli aż 6%... a moglo byc tak pięknie :() - nie jestem zadowolony anglik rozszerzony 61% - tutaj jestem dosc pozytywnie zaskoczony z faktu że jak widac nie doceniałem swoich umiejętnosci. Przypadek to nie był gdyz w słuchaniu w 1 zadaniu strzelałem... i ani jednego nie ustrzeliłem :D Chwalcie sie swoimi wynikami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Mam małe pytanie, a mianowicie, chcialbym poprawic mature z angola choc najbardziej interesuje mnie oralna. Da sie zrobic tak, by na uczelnie złozyc wynik poprawionej matury ustnej z roku tego(tj.przyszłego) a pisemnej z zeszłego? Czy znowu musze poprawiac pisemną i ustną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) nie miałem okazji poprawiać .. choć niektóre wyniki przydałoby się podwyższyć ;) ale wydaje mi się że poprawiając maturę z jakiegoś przedmiotu dostaniesz nowe świadectwo z poprawionym wynikiem + poprzednimi. tak myslę :lol2: ... ale oczywistym jest że chcąc poprawić ustną z angola nie musisz pisać ponownie pisemnej Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Wyniki z probnej: - angol rozszerzony - 72% - mata rozszerzona -34% (albo klucz jakis nieteges albo babka dziwnie sprawdzala bo strasznie po punktach mi pojechala) Z polaja wyniki bede znal dopiero po swietach bo wychowawczyni jest tak zakrecona, ze raczej nie sprawdzi ich w tym tygodniu ;D. Z angola jestem zadowolony. Z majcy trzeba jeszcze do maja pocwiczyc :/. Edytowane 18 Grudnia 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Che Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 polak(podstawa)- 48,7 % angol(podstawa) - 84 % matma(rozszerzenie) nie chwalac sie 12 % :D ale byli gorsi tez :D heheh oj nie widze tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Polak- 29% (nie napisałem w ogóle wypracowania, nie chciało mi się :-P ) Angol podst - 40% Geografia- 32% Nic się nie uczyłem :) , myślę że nie jest źle i że jak sie pouczę do prawdziwej matury to spokojnie zdam, nie zależy mi na super wynikach byle by było te 30% :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Polak- 29% (nie napisałem w ogóle wypracowania, nie chciało mi się )Wszytskie zamknięte miałeś dobrze? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 W końcu babka z polaka sprawdziła matury i mam 50% z podstawowego. Ogólnie jestem zadowolony, ale uważam, że gdyby inny nauczyciel to sprawdzał to wynik byłby lepszy. Moja wychowawczyni zawsze jakoś dziwnie sprawdzała zadania klasowe, więc maturę pewnie tak samo sprawdzała :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ogólnie jestem zadowolony, ale uważam, że gdyby inny nauczyciel to sprawdzał to wynik byłby lepszy. imho dlatego właśnie wynik z próbnej matury nie jest żadnym wyznacznikiem...o czym się zresztą sam boleśnie przekonałem na przykładzie historii (poprawianej przez mojego historyka), z której na próbnej miałem 80%, z właściwej połowę z tego :| poprawia ktoś jeszcze ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Polski podstawowy (z Operonu) - 76% (przeszedłem sam siebie :mrgreen:) Tyle % na właściwej maturze biorę w ciemno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Raven, mi tam Polski do niczego niepotrzebny (byle by tylko zdac) bo celuje w studia techniczne (przynajmniej z zalozenia, co wyjdzie w praniu to zobaczymy :D ). Na przykladzie zadan klasowych wiem jak babka dziwnie ocenia i dlatego mysle, ze inny nauczyciel by dal wiecej ;). Trzeba majce przycisnac bo marne 38% z rozszerzenia na probnej bylo, a w maju przydaloby sie tak kolo 70% ;). Edytowane 2 Stycznia 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Raven, mi tam Polski do niczego niepotrzebny (byle by tylko zdac) bo celuje w studia techniczne (przynajmniej z zalozenia, co wyjdzie w praniu to zobaczymy icon_biggrin3.gif ). Na przykladzie zadan klasowych wiem jak babka dziwnie ocenia i dlatego mysle, ze inny nauczyciel by dal wiecej icon_wink2.gif. Heh...przypomina mi się mój dobry kumpel...z próbnej miał (z rozszerzonej matmy właśnie ;))...26% (pozdrowienia dla naszego matematyka :P )...z właściwej - 88% już :]...nie ma się czym przejmować, uczymy się i jedziemy po tej maturze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 polski podstawowy - 40% angielski rozszerzony - 69% matma rozszerzona - 50% zero nauki do tej matury. przez ponad 2 lata w sumie tez malo tej nauki. ogolnie z polskiego mi poszlo slabo. kazdy wynik powyzej 60% przyjme z zadowoleniem. na angielskim liczylem na troche wiecej 75-80%, ale moze na kolejnych pojdzie lepiej. trzeba bedzie sie solidnie przygotowac. matma poszla mi slabo - nie rozkminilem wogole zadan z geometrii, ale mysle ze jak sie poucze to takze bedzie dobrze. ogolnie mozna by powiedziec ze jestem zadowolony. olalo sie ta mature, a jednak jakos wyszla. trza sie zabrac za nauke od drugiego semestru i zniszczyc plebs z oke ;] jak sie robi prezentacje z polskiego? jak to ma wygladac i jak sie do tego zabrac? bo niedlugo ferie, a chcialbym sie tym zajac w drugi tydzien zeby miec spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Masz na mysli swoje przemowienie na ustnej ? Masz juz konspekt ? Jesli mowimy o samej prezentacji, to zasada jest prosta... Pisz tak jak bys mowil, wczuj sie maxymalnie w wodzireja i pisz, pisz, pisz :) Ja moje przemowienie pisalem okolo 2 godziny, zaliczone na 75%. Tematu nie wyczerpiesz, to tylko 15 minut o ile dobrze pamietam. Klep o tym co najwazniejsze, a najbardziej liczy sie wlasne podesjcie do tematu, wiec tu masz prosta drozke. Nikt nie moze Ci narzucic spojrzenia na pewne sprawy, nawet jesli w szkole Cie uczyli inaczej, na maturze mozesz miec swoj wlasny punkt widzenia za pierwowzor. Nie musisz ulegac naciskom nauczyciela, matura to nie siedzenie w szkolnej lawie i wypowiadanie regu;lek narzuconych przez nauczyciela :) Wszystko zalezy tez od tematu jaki wybrales, wiec jesli mozna wiedziec, to podaj, chetnei podziele sie swoimi odczuciami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 U mnie dzisiaj dopiero oddali reszte matur... Polski (PP) - 53% Anglik (PP) - 83% (hmm tu myśle by nie zmienić na PR, bo kumpel z których chodze do grupy, postanowił się sprawdzić na PR i napisał na coś ok 65%, a umie niekoniecznie więcej niż ja (tylko że mówił, że sporo strzelał) ) Matma (PR) - 34% :D (o dziwo, jeden z lepszych wyników w klasie, jakoś 3 czy 4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 @CBZ "Rola adaptacji filmowej w popularyzowaniu dzieł literatury pięknej. Omów zagadnienie odwołując się do wybranych przykładów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) @dzej Temat masz banalny, ze tak powiem, strumien wody lany krotkim wezem ;] Najpierw jedziesz podstawowo z zagadnieniem, chyba nie trzeba tlumaczyc. Wszyscy z checia pojada do kina chocby na Pana Tadeusza, niz do szkoly na lekcje ;) To taka mala metafora. Wiadomo, ze latwiej spedzic chocby przed jakims gniotem w kinie 2-3h niz walkowac knige dlugimi godzinami, dniami, tygodniami... Potem dajesz przyklady, pewnie sztuk 3. Najlepiej rozne gatunki i nie tylko produkcji rodzimej. Omawiasz kazdy tak jak czujesz, nie nadwyrezasz glowy, nie lizesz stop swojej nauczycielce, ktora wbijala Ci do glowy wlasne wizje, po prostu sam, sam, sam :) Na koniec podsumuj, dlaczego akurat te przyklady, dlaczego akurat takie, a nie inne spojrzenie na problem, cos tam wymyslisz, to proste w gruncie rzeczy :) Powodzenia :) Edytowane 4 Stycznia 2008 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 W końcu babka z polaka sprawdziła matury i mam 50% z podstawowego. Ogólnie jestem zadowolony, ale uważam, że gdyby inny nauczyciel to sprawdzał to wynik byłby lepszy. Moja wychowawczyni zawsze jakoś dziwnie sprawdzała zadania klasowe, więc maturę pewnie tak samo sprawdzała :D. nie przejmuj sie sprawdzanie matur z pl to istna loteria ;p ja jak w klasie pisałem tego typu bajerki to miałem z podstawy ~40%, a bynajmniej nie jestem lamą z polaka, na maturze już finalnej miałem ~65%, a jedyną moją nauką było przeczytanie +- 8 strzeszczeń dzień wczesniej więc nie ma co się przejmowac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 nie przejmuj sie sprawdzanie matur z pl to istna loteria ;p ja jak w klasie pisałem tego typu bajerki to miałem z podstawy ~40%, a bynajmniej nie jestem lamą z polaka, na maturze już finalnej miałem ~65%, a jedyną moją nauką było przeczytanie +- 8 strzeszczeń dzień wczesniej więc nie ma co się przejmowac ;pA ja jestem maksymalną lamą z polaka. Na półrocze mam 2, a próbną napisałem, jako jeden z najlpszych w klasie :D 57% (zawaliłem czytanie, ale to wiedziałęm od początku). Ludzie kórzy mają 4 i 5 z polaka mieli po 40%, a ja 57%. Wniosek? Albo na maturze mi się udało (nic nie strzelałem - wsyztsko wiedziałem - zresztą wypracowanie mi ładnie poszło - a jak tam strzelać?), albo nauczycielka mnie nie docenia/gnębi. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Wniosek? Albo na maturze mi się udało (nic nie strzelałem - wsyztsko wiedziałem - zresztą wypracowanie mi ładnie poszło - a jak tam strzelać?), albo nauczycielka mnie nie docenia/gnębi. :P Albo system jest zryty i promuje kujonów którzy wszystkie książki znają na pamięć. Nie ma co się przejmować próbną maturą bo sytuacja w maju może się całkowicie zmienić. Ja nie wiem czy ta matura wogóle sprawdza jakiekolwiek umiejętności/wiedze potrzebną w dorosłym życiu. Niby to jest egzamin dojrzałości, a w rzeczywistości mało wartościowy papierek. Co do wyniku próbnej matury, 38 % z rozszerzonej maty(przez 30 min po rozpoczeniu pisania przeglądałem tablice matematyczne - cała moja "nauka"). Reszty nie wiem, przedłużam sobie ferie zimowe - L4. Życie maturzysty... ahh love it :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Tak jak myslalem - "Przedwiosnie". Mysle ze calkiem przyjemnie, teraz tylko czekac na klucz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...