radeksz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ja tak samo spoko temat przypasowal mi bo czytalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 No ja Przedwiośnia nie czytałem (wogóle jeszcze nie opracowywaliśmy, dopiero za tydzień będzie :mur: ), dlatego wybrałem pierwszy temat. Tez stosunkowo łatwy. Czytanie ze zrozumieniem było ciekawe, nie proste, nie trudne. Ciekawe. Choć oczywiscie jak zwykle była Wielka Improwizacja ;] Jutro anglik a po jutrze historia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ale dlaczego nigdzie nie ma arkuszy...? Czyzbym tylko ja pisal dzisiaj ta probna mature? Cke, oke, gazeta - nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Ja tak samo jutro anglik po jutrze historia , trzeba by sobie przypomnieć pisanie listu. Ciekawe jestem bo tez pisalem ta mature dzisiaj i jakis klucz by sie przydal. Edytowane 7 Stycznia 2008 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A co to za matura teraz w ogóle jest? To nie matura organizowana samodzielnie przez szkołę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) U mnie paranoja. Matma rozszerzona - 38% (jeden z lepszych wynikow w klasie) Angielski podstawowy - 82% - w miare Polski - 20% (14pkt) do zdania wystarczylo 21, strasznie pojechano mi po wypracowaniu z wesela :( polonistka na szybko znalazla 6pkt... Ogólnie to lache kłade na polski, bo nie jestem humanistą :) Nie mam czasu na książki itp. Jednak przydałoby się go zdać. Wybieram się na PW, zapewne na Transport. Daj Panie Boże oby prawdziwa matura była łatwiejsza... A temat na prezentacje już dawno przygotowany : "Język współczesnej reklamy" :) Prezentacja w PowerPoincie, rzutnik i komisja będzie w szoku :] Edytowane 7 Stycznia 2008 przez Ant3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 U mnie też nie za ciekawie <_< Polski (podstawa) 42% Angielski (Podstawa) 85% -> B-) Biologia (Rozszerzona) ~60% Ogólnie nie ma tragedii, tylko z biolcy się trza podszkolić bo polski mi lata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 A jak to jest mozna przyniesc swoj slownik angielskiego ? Bo dzisiaj na polskim byly slowniki ale nie potrzebowalem gozej z angielskim a co chwile biegac do komisji po slownik to lipa. A jak dla mnie to slownik na angielskim to jak kalkulator na matmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 Nie można słownika na angolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 I do tego w marcu piszę drugą próbną mature :o. Jaja bedą coś czuje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Weźcie mi powiedzcie, jaki głupek w CKE nie nagrał płyt na angola?! Przez to naiczyciele musieli czytać i na rozszerzeniu ni w ząb nic nie zrozumiał i musiałem strzelać... żal.pl po prostu. Generalnie część z wypracowaniem jakoś specjalnie trudna nie była, ale czytanie ze zrozumieniem i rozumienie ze słuchu (sic!) było gorsze. Gorzej, że teskt był czytany przez dwie nauczycielki, z których jedna mówiła doskonale i tu wszystko zrozumiał, a druga sepleniła niemiłosiernie... mówie oczywiscie cały czas o rozszerzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 No u mnie tez babke bylo ciezko zrozumiec, rozumienie tekstu czytanego ciezke jak dla mnie ,pisemny proscizna. Ma ktos jakies klucze do probne z polskiego i angola ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Jak to nie nagrał płyt w CKE? Nauczyciele czytali? Chyba powinni mature przerwać!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Możecie mi powiedzieć co to za matura jest? Może szkoły same organizują sobie mature (CKE organizuje maturę dopiero w marcu!), stąd czytanie tekstu z kartki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Mam wielką prośbę. Czy możecie polecić jakieś repetytoria i vademecum z biologii, chemii i fizyki? Co sądzicie o tych z GREG'a(repetytoria), vedemecum(OPERON)? Proszę o radę. PS. Wiem ze temat nie do konca sie zgadza z moim pytaniem, ale w koncu chodzi tu o przygotowanie do matury:p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ja korzystam z vademecum Operonu (fizyka) jednak jestem średnio zadowolny. Nic innego jednak nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martian1 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Vademecum z chemii bardzo fajne aczkolwiek radzilbym oprocz tego jeszcze jakis podrecznik dokupic bo ksiazka podaje wsumie teorie czysta i czasami trudno zrozumiec :) Facetka oddala nam maturki z polaka, mialem 40% jeeeee... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Próbna matura organizowana przez OKE, pisaliśmy wczoraj, dzisiaj i piszemy jutro, za to w marcu już nie. Ano nie nagrali płyt na angola, peszek. Nic nie przerwali, bo w sumie wszędzie tam gdzie dziś pisano, nie było płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Vademecum z chemii bardzo fajne aczkolwiek radzilbym oprocz tego jeszcze jakis podrecznik dokupic bo ksiazka podaje wsumie teorie czysta i czasami trudno zrozumiec :) Facetka oddala nam maturki z polaka, mialem 40% jeeeee... :) Podreczniki mam z operonu wszystkie czesci wiec luz. Vademecum jest dobre do szybkiej powtorki materialu. A co z tym GREG'iem(repetytoria)? No i reszta vademecum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 (edytowane) Ja mam "vacka" :P z biologii i chemii z operonu. Z biologii fajne, dużo treści, na szybką powtórkę akarat. Z chemii już nie polecam, nie podoba mi się, bardzo cienkie, mało treści, mało ciekawostek. Z książek z biologii polecam "Fizjologie roślin z elementami anatomii człowieka" Pawła Hosera. Wg. mnie nie ma lepszej książki "o człowieku" Jednak nie jest już drukowana i bardzo ciężko ją dostać, na allegro chcą za nią ogromne sumy ~70zł z półroku temu, nie wiem jak teraz. Mi się udało wychaczyć za "grosze" ~30zł już z przesyłką. Edytowane 9 Stycznia 2008 przez Dudek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgnieszkaM3c Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 witam .:D orientuje sie ktos moze jakie byly pytania na probnej maturze z biologi? organizowanej przez oke?:D ja psize jutro<ehhh>... :rolleyes: prosze o kontakt :D NAJLEPIEJ gg 6160045 :D interesuja mnie tylko pytania z probnej roz. z biiologii :D;D;;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 I co Ci da, że będziesz znała pytania? Przecież to jest bez sensu. Na 99% na "normalną" maturę nie będziesz mieć pytań.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ja dzisiaj pisałem historie podstawową, spodziewałem sie czegoś trudniejszego, choć i tak pytania dotyczące okresów po średniowieczu były w większość strzelnicą. Cóż, dopiero skończyłem przerabiać średniowiecze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 No spodziewalem sie ze historia bedzie troche prostrza. Ma ktos jakies klucze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Gdzie można same arkusze dorwać z tej dzisiejszej matury ? radeksz - podstawowa czy rozszerzona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 (edytowane) Powiem szerze ze jak ta operonowska matme rozpykalem w naprawde krotkim czasie, to ta nasza probna siedzialem 3h piszac eh... Przemilcze. Nie piszemy w Marcu z wszystkimi? Edytowane 10 Stycznia 2008 przez bart132 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ktos sie uczy? :/ Ja jakos nie moge Ciezko widze matme i fize na maturze... chyba nie pojde na infe :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja sie mialem uczyc przez ferie, ale jakos mi nie idzie ;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 myślałem że jakieś zdjęcia maturzystek wrzucacie, a tu widzę pełna konspiracja ;) miss studniówek trzeba przecież wybrać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Hej. Maturę pisałem rok temu i rozumiem Wasz ból - na studiach jest gorzej jednak :) Co do matury, żeby nie było offtopu, to zdawałem z fizyki i matematyki (obie rozszerzone). Polecam z fizyki zbiór Mendla - jest dość stary, można go dostać na allegro za grosze. Z matematyki oczywiście zbiór Pana Andrzeja Kiełbasy - są tam różne zadania, zarówno bardzo proste, jak również i te ciut trudniejsze ;) ale i tak Wam powiem, że poziom matury się co roku obniża, w tamtym roku fizyka była po prostu śmieszna. Praktycznie zero wiedzy, dużo trudniejsza wg mnie była ta 2 lata temu. No i powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...