bonnou Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Bez dwóch rdzeni , dwóch GB ramu nie podchodź do tej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NZR Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Dokladnie.. Zmiana karty graficznej w tym konfigu wiele by nie dala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) Do tego Celerona nie pomoże żadna nowa karta. Chcesz grać, to musisz oprócz karty graficznej kupić także nowy, co najmniej dwurdzeniowy procesor i ewentulanie płyte główną, bo nie podałes jaka masz i nie wiadomo czy ta twoja obsłuzy współczesne procki. Albo możesz tez kupic sobie konsolke X360 lub PS3(lepiej X360, bo jest tanszy, ma wiecej gier i grafika na nim jest przewaznie lepsza jak na PS3) i wtedy tez pograsz sobie bez problemu w GTA IV, a takze w mase innych swietnych gier, których na PC nie ma. :) Edytowane 30 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 Do tego Celerona nie pomoże żadna nowa karta. Chcesz grać, to musisz oprócz karty graficznej kupić także nowy, co najmniej dwurdzeniowy procesor i ewentulanie płyte główną, bo nie podałes jaka masz i nie wiadomo czy ta twoja obsłuzy współczesne procki. Albo możesz tez kupic sobie konsolke X360 lub PS3(lepiej X360, bo jest tanszy, ma wiecej gier i grafika na nim jest przewaznie lepsza jak na PS3) i wtedy tez pograsz sobie bez problemu w GTA IV, a takze w mase innych swietnych gier, których na PC nie ma. :) tylko ze gry na xboxa sa zauwazalnie drozsze niz w na pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 tylko ze gry na xboxa sa zauwazalnie drozsze niz w na pc. Niestety cos za cos ;) Chodziaz miej leb na karku! Ja osobiscie wybralem PC i ogolnie w GTAIV gra mi sie na tej platformie o wiele lepiej niz na Xklocku i PS3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2008 (edytowane) tylko ze gry na xboxa sa zauwazalnie drozsze niz w na pc.W dniu premiery tak, ale potem szybko tanieją. GTA IV na X360 można teraz kupić w cenie nawet niższej jak 100zł, wiec taniej jak wersję PC. :) Edytowane 30 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udało się komuś przystosować pada a'la Sony (w moim wypadku jest to Logitech ChillStream PS3 Black) do działania z GTA4? Oto, co znalazłem w czasie szukania rozwiązania : KLIK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udało się komuś przystosować pada a'la Sony (w moim wypadku jest to Logitech ChillStream PS3 Black) do działania z GTA4? Oto, co znalazłem w czasie szukania rozwiązania : KLIK. Próbowałem spróbować jakoś zrobić żeby pad działał pod GTA 4 PC, ale nic z tego :/ Co do tego linku to chłopakowi przydałby się Słownik Poprawnej Polszczyzny niż "GTA 4 które niszczy PS3" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) przesiadlem sie na radka 4870x2 wlasnie , z gtx 280 , wrazenia z gry w porownaniu do gtxa to to ze na gtx ta gra mozna powiedziec doslownie plywala a na radku jest tragedia od 28-35 fps gdzie w tym samym momencie mialem na gtxie od 35-50 , i w ogole co ta sa za cienie ?? tragicznie to na radeonie wyglada , cienie wygladaja jak jakies malutkie kropeczki porozsypywane , strasznie pozostaje czekac chyba na stery od ati bo poki co wtej grze obsluga radka kwiczy Edytowane 31 Grudnia 2008 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aenwu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) cienie wygladaja jak jakies malutkie kropeczki porozsypywane , strasznie pozostaje czekac chyba na stery od ati bo poki co wtej grze obsluga radka kwiczy Nie tylko na owym radku są te kropki, na ge force 9600GT też one wystepują na sterownikach 180.84 wielokrotnie reinstalowanych ale mimo to cieni brak zamiast tego sa te ochydne kropki Edytowane 31 Grudnia 2008 przez aenwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 przesiadlem sie na radka 4870x2 wlasnie , z gtx 280 Jeśli dobrze rozumiem, to z GTX 280 na HD4870x2 ? Moim zdaniem błąd to był. Gra ogólnie biorąc chodzi źle na Radeonach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Mówcie co chcecie, wiem że te radki to monstery super itd...ale jeśli chodzi o gry to nikt chyba nie zaprzeczy, że co druga gra chodzi lepiej na GF :] Aż szkoda bo się chciałem jeszcze nie dawno na radzia przesiąść, ale gdy mam 4fpsy mniej na 8800GS co wyżej podpisany z 4870X2 no to ja dziękuje :D Pozwolicie na mały OT? :] Odnośnie tego laptopa, ktoś napisał że można zmienić grafę dedykowaną. Jak to dokładnie? Tj, na VBI to okey, ale to już upadło praktycznie u nas, a z takiej Toshiby czy innego "markowca" mogę wyjąć np. 9300 i wpakować 9600 do środka? Zastanawiałem się nad kupnem laptopa (do pracy potrzebny) ale właśnie mnie odstraszał brak możliwości zmiany grafiki, a 3tys. na lapka z 9600 nie mam teraz i raczej mieć nie będę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Udało się komuś przystosować pada a'la Sony (w moim wypadku jest to Logitech ChillStream PS3 Black) do działania z GTA4? Próbowałem spróbować jakoś zrobić żeby pad działał pod GTA 4 PC, ale nic z tego :/ Z tego co się orientuję, to GTA 4 obsługuje tylko pada X360 od Microsoftu, dlatego żeby inne pady zadziałały trzeba go emulować. Oto jak tego dokonać: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=379477&st=0 Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Janisław Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 X2 się nie kupuje to poprostu zmarnowany potencjał i nie wiem kiedy będzie wykorzystany i o ile wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość enebene Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) witam niestety nie ma jeszcze zadnego faq, a do gta 4 chyba przydaloby sie :) liczzac na uprzejmosc forumowiczow, zadam wiec pytanie tutaj - nie widzi mi sie bowiem przegladanie 50stron, wybaczcie ;) -jakie sa najlepsze sterowniki od ATI przy kartach z serii x1900? poczatkowo nie bylo wogole tekstur, ale zainstalowalem oficjalnego patcha do gry i wszystko wyglada teraz w porzadku, jednak dodatkowe fpsy nie zmniejszyly by mi frajdy z grania -czy sa jakies mody, optymalizacje dla zwiekszenia plynnosci w grze ? moj config to c2d e63@3ghz, 2x512ram, x1900aiw... wiem, wiem - kupie ram, ale póki co mam 2x512 -i pytanie - w moim przypadku lepiej najpierw inwestowac w ram, czy w lepsza grafike? a pozatym gra rewelacyjna, na 800x600 low wygląda bardzo przyzwoicie, na monitorze 21cali. czuje ze spędze przy niej wiele godzin :D pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz enebene Edytowane 31 Grudnia 2008 przez enebene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udało się komuś przystosować pada a'la Sony (w moim wypadku jest to Logitech ChillStream PS3 Black) do działania z GTA4? Oto, co znalazłem w czasie szukania rozwiązania : KLIK. ja tak samo posiadam Logitech ChillStream i nie działa mi w gta, a sterowniki do niego mam te sciagniete: http://www.chillstream.yoyo.pl/ jak ktos zrobi to niech napisze jak (po polsku ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 przesiadlem sie na radka 4870x2 wlasnie , z gtx 280 , wrazenia z gry w porownaniu do gtxa to to ze na gtx ta gra mozna powiedziec doslownie plywala a na radku jest tragedia od 28-35 fps gdzie w tym samym momencie mialem na gtxie od 35-50 , i w ogole co ta sa za cienie ?? tragicznie to na radeonie wyglada , cienie wygladaja jak jakies malutkie kropeczki porozsypywane , strasznie pozostaje czekac chyba na stery od ati bo poki co wtej grze obsluga radka kwiczyTak, teraz będziesz tak miał, że będziesz regularnie wypatrywał nowych sterów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1710 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Tak, teraz będziesz tak miał, że będziesz regularnie wypatrywał nowych sterów.Dokładnie. Zrobiłes wielki błąd przesiadajć sie z GTX280 na tego Radka. Praktycznie co druga gra jest z logiem Nvidia The way it's meant to be played, a to oznacza, że Nvidia podpisuje umowy z producentami tych gier i płaci im jakas tam kase za to, żeby na kartach nvidii gry chodziły lepiej jak u konkurencji. I jeszcze te wspomniane sterowniki od Ati, które tez czesto pozostawiaja nieco do zyczenia. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez pawel1710 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 ja tak samo posiadam Logitech ChillStream i nie działa mi w gta, a sterowniki do niego mam te sciagniete: http://www.chillstream.yoyo.pl/ jak ktos zrobi to niech napisze jak (po polsku ;) ) Tyle, że ja mam Chillstream PS3 : http://www.logitech.pl/produkty/gaming/pla...controller.html Podłączony do komputera bez problemów (sterowników nie potrzeba wcale) - rozpoznawany jako PS3 Corded Pad. Czy po patchu nie będzie się dało grać na padzie (po emulacji)? No i czy warto robić update sterów na HD4850 z 8.11 na 8.12? Obecnie nie ma żadnych błędów w obrazie, no ale jeśli FPS'ów byłoby więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Dokładnie. Zrobiłes wielki błąd przesiadajć sie z GTX280 na tego Radka. Praktycznie co druga gra jest z logiem Nvidia The way it's meant to be played, a to oznacza, że Nvidia podpisuje umowy z producentami tych gier i płaci im jakas tam kase za to, żeby na kartach nvidii gry chodziły lepiej jak u konkurencji. I jeszcze te wspomniane sterowniki od Ati, które tez czesto pozostawiaja nieco do zyczenia. Nie placi, tylko oferuje support jak optymalizowac gry pod GF. Edytowane 31 Grudnia 2008 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolinkaxd Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Mam komputer Quad Q6600 Geforce 8600 gts 4gb ram'u i gra mi chodzi słabo.Na low mam około 30 fpsów wszystkie stery i patch zainstalowany.Macie jakąś radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zasyfiony, stary system. Procek podkręcany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Sorry ale quad 8600 nie pomoze...karta wolna i tyle (jeszcze moze 256vram) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolinkaxd Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Nie procek nie był podkręcany.Ten geforce jest teraz za słaby? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ja mam ponizej 30fps (czasem ponizej 20), wiec wszystko w normie. Karte zmienic czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_91 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Nie procek nie był podkręcany.Ten geforce jest teraz za słaby? 8600gts to troszke za mało jeśli chcesz pograć na wyższych ustawieniach i mieć płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Ale pograc śmiało możesz. Myślę, że medium i 800x600 normalnie pograsz. Ja przy 76gs grałem i nie było najgorzej :D Dzisiaj - filmik przed misją, spojrzałem na zegarek, który wisiał na ścianie - była 11.00. Filmik się skończył patrze na zegarek telefonu 11.06 :) Nie wiem czy przypadek czy faktycznie te zegarki działają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Działają ;). Taki bajer, a cieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Tak, teraz będziesz tak miał, że będziesz regularnie wypatrywał nowych sterów.no na to wyglada wsumie na swojej karcie zarobilem 200 zl na czysto i mam tego radka w reszcie gier jest ok tylko widze ze wlasnie wymieka przy gta 4 , nic tak jak kolega pisze zostaje czekac na nowe stery Edytowane 31 Grudnia 2008 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2008 Może troche głupi problem ale czy ktoś wie jak naprawić autorun który wyskakuje mi taki: A chciałbym żeby był taki: Jest na to jakiś sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...