Skocz do zawartości
Sid

Codzienność za kierownicą

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież teraz w większości nowych aut do odpalenia musisz wcisnąć sprzęgło lub sprzęgło + hamulec. Ma to na celu szybsze wywalanie simmeringu na wale, aby przypadkiem auto nie przejechalo bezawaryjnie 150k, bo by zbankrutowali nasi kochani producenci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie od chodzącego nadwozia pękła, tylko jakimś cudem oberwałem kamieniem w te ~4cm pomiędzy podszybiem a wycieraczką. Nie wiem, jak to możliwe, ale jednak.

Co do rozpórki, problem mam taki, że założyłem podkładki od M3 pomiędzy poduszkę a kielich, przy okazji zmieniłem poduszki na sachsa i efekt jest taki, że ze śrub nie zostało za wiele, żeby rozpórkę przyłapać; nie wiem, co zrobię z tym fantem.

20140428_193630.jpg

DSCF1567.JPG

Od nakrętki i tak nie wezmę - one nie mają regulacji, a przy tak zmęczonej budzie po przejściach mogą być całkiem spore niezgodności ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

225/55 R16, H&R. Nie pamiętam jakie dokładnie, ale mam do niego niemieckie papiery z montażu u dilera.

Edit: z przodu obecnie 205, bo 225 się skończyły, a 205 miałem całkiem niezłe dunlopy z poprzedniej e36. Z 225 z przodu lepiej jeździ, ale z 205 z tyłu głupio wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by była rzeźba w g...nie. Już lepiej mcpersony wyciągnąć, wyciąć oryginalne śruby z poduszki i założyć dłuższe...

Nie mówiąc o tym, że w E36 kielichy w oryginale nie były zbyt wytrzymałe i każda dodatkowa dziura w nich to proszenie się o kłopoty. Tylko założenie tych podkładek M3 pozwala mi spać spokojnie przy twardym zawieszeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi