Skocz do zawartości
sylwia

Do Wyborow Bez Dowodu?

Rekomendowane odpowiedzi

W zwiazku z zaistniala sytuacja polityczna ;) i nadchodzacych wyborow mam pytanie :> Skoncze 18 lat 2 pazdziernika. Dowod bede miala najwczesniej w listopadzie. Czy mimo braku dowodu osobistego, jednak bedac osoba pelnoletnia moge isc glosowac? Moze ktos z Was mial taka sytuacje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, ze bedziesz mogla glosowac, przynajmniej nie nalezysz do grupy 'nie ide na wybory, i tak nic nie zmienie, ale potem bede narzekal/a, bo jak bedzie zle, to sie bede irytowac...' ;) Gratuluje, upewnij sie ejdynie z zameldowaniem, choc z tym nie powinno byc problemu, wazne - ze masz zameldowanie. Ja bymz checia zaglosowal, ale... Zagramanica, wiec odpadam. Powiedzice mi moi drodzy ilu jest ludzi za granica, ktorzy maja utrudniony dostep do urny, albo nie maja go wcale, bedac pelnoprawnymi obywatelami PL... Echh, szkoda gadac, chetnie bym zaglosowal, ale rpzyjezdzam dopiero 16, bo wczesniej wykorzystalem juz jeden przyslugujacy mi urlop ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko na kogo tu głosować ;)

no jak to kto? Samoobrona xD

joke xD

wybierz mniejsze zło... ;/

nic nie stoii na przeszkodzie aby juz dzisiaj złożyć wniosek o dowód, dowód można mieć od 16lat i jest to normalny dowód osobisty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...