flatline Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 EDIT: znalazlem fotke na dysku :) Ta nuba jest ostro dłubnięta, bebechy jeszcze ciekawsze niż wygląd. Zresztą chyba aktualnie na sprzedaż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 To ja sie podepne pod temat: podobny budzet (moze do 12k, ale to max), autko przede wszystkim do jazdy po miescie (70-80% uzytkowania), wiec szukam czegos niewielkiego, w miare zwrotnego i oszczednego. Zastanawialem sie nad jakims Punciakiem, albo Honda Civic, ale szczerze mowiac w tematach motoryzacyjnych jestem zielony jak szczypiorek na wiosne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 To ja sie podepne pod temat: podobny budzet (moze do 12k, ale to max), autko przede wszystkim do jazdy po miescie (70-80% uzytkowania), wiec szukam czegos niewielkiego, w miare zwrotnego i oszczednego. Zastanawialem sie nad jakims Punciakiem, albo Honda Civic, ale szczerze mowiac w tematach motoryzacyjnych jestem zielony jak szczypiorek na wiosne ;) SC 0.9 od emeryta :> No co, do miasta? Mniejszy jest tylko Smark, pardon, Smart, niewielkie jest niezaprzeczalnie, zwrotne jak rower, oszczędne - 5 litrów w mieście (do 6 zimą), 4 w trasie i to nie są wyssane z anusa wartości. Tyle że ma kiepskie modyfikatory: -10 do lansu na osiedlu, -10 do bezpieczeństwa biernego, -5 do pojemności bagażnika. Jest za to +5 do manewrowości i +20% zniżki u kowala. Wersja 1.1 ma jeszcze +5 do radosnego brykania, ale też +1 do spalania. A najlepiej (jeśli zechcesz brać SC pod uwagę), zajrzyj tu i porozglądaj się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 To ja sie podepne pod temat: podobny budzet (moze do 12k, ale to max), autko przede wszystkim do jazdy po miescie (70-80% uzytkowania), wiec szukam czegos niewielkiego, w miare zwrotnego i oszczednego.corsa, civic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 corsa, civic...Jestem za ;) Są jeszcze inne wozidła z A do B jak np golf 1,2; jakieś clio(niektórzy je lubią) seat by sie pewnie w tej cenie znalazł i może jakieś stare japońce.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) do 12k to bym sie rozgladal za jakims VAGiem 1.9tdi ;) , ewentualnie maluchami <1.2 :) Edytowane 8 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 @Slow -Pure PC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 MItsubishi Colt ;] male, zwrotne, spora moc jak na silnik tej pojemnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Co myslicie o takiej Hondzi: http://moto.allegro.pl/item291532052_honda...o_oplatach.html Ladniutka, silnik igielka, tylko trzebalo by znalezc wersje z klimatyzacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ladniutka, silnik igielka, tylko trzebalo by znalezc wersje z klimatyzacja.no fajna tylko przed zakupem należy taką honde sprawdzić, bo bita honda z ciulatym stanem technicznym to skarbona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tylko przykladowo pokazalem ten akurat egzemplarz. Chodzi mi ogolnie o tego typu Civic'a. Na co zwracac uwage przy zakupie wlasnie tego autka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 na to samo na co przy kazdym innym uzywanym autku... najlatwiej sprawdzaj odstepy miedzy roznymi czesciami karoseri samochodu. Obejrzyj maske czy jest rowno zalozona w stosunku do blotnikow, czy swiatla nie odstaja z jednej czy drugiej strony. Klapa bagaznika... sprawdz tez sruby od licznika czy nie byly ruszane... bo licznik mogl byc krecony. Autkiem trzeba sie przejechac przed jego zakupem. O autoryzowanej stacji ASO nie wspominajac... wsadza na podnosnik, sprawdza numery i bedziesz wsio wiedzial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 i jeszcze bagaznik pod wykladzina czy nie ma tam jakis "szlaczkow" i wody no i z boku tez luknij, zwroc uwage na szyby czy sa z tego samego roku badz z nastepujacych po sobie wiadomo ze przednia mogla peknac a bocznymi mogli zajac sie zlodzieje ale jesli beda z tego samego roku to daje wskazowke ze na 90% nie byly wymieniane (zawsze mozna na szrocie poszukac z tego samego roku ale nie kazdemu chce sie w to bawic) czyli nie bylo nic powaznego, do tego porownaj zuzycie lewarka i kierownicy do przebiegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Subaru Impreza 4x4 jest OK.. taka bym nawet do domu dojechal.. a nie, ze musze drałowac pod gore bo moje FWD nawet tylem nie daje rady ;) kto zgadnie co jest pod literka T z tablicy rejestracyjnej ? ;) Sorry za dość mocny OT Ale co robi ta wlepa na masce z death proof :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 kto zgadnie co jest pod literka T z tablicy rejestracyjnej ? ;) PPC :) Wczoraj rozmawiałam z jednym userem ppc o moim golfie, może się komuś to przyda... 95', 1.8 ben+lpg, 162k km przebieg miał na początku (z niemiec). Teraz ma 193k km, przezyl turcję, wszelakie targi, wycieczki i codzienne jazdy 80km. Jedyne wydatki to te eksploatacyjne i kolektor, ale z winy mechanika (źle przykrecony, musiał być wymieniony po przejechaniu w takim stanie x km). Moja rodzina ma tylko europejskie samochody, ale teraz rozstaje sie z golfem, a na jego miejsce wchodzi mazda 323 s 96' 1.5 bez+lpg. Zobaczymy, jak się będzie sprawować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mam na ulicy dwóch znajomych taksówkarzy i obaj mają audi. Jeden 80 drugi 100. Silniki po 400 i 600 tys przebiegu na gazie. Zgadnijcie czy się psują? BTW Silnik 2.3l z audi bierze 13l gazu na 100 km w mieście. Ja im wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Powiadasz coś tego typu: http://moto.allegro.pl/item292764010_audi_...zwypadkowy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Może i się te audi nie psują po 10 milionach km... ale wyglądają jak kupa, przynajmniej dla mnie, stare niemieckie pancerwozy w ogóle do mnie nie trafiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Nie ma się co pchać w Audi 100 - dobre samochody, dopóki się nie zaczną sypać - potem skarbonka.Nie uwierzę,że na gazie (czy nawet nie ) mają przejechane po 600 tys km - bajka dla Wojtusia - to nie diesel Merca, żeby takie przebiegi robił i nie trzeba było w niego pakować. W tym przedziale cenowym tylko Honda Civic, Golf III lub jakiś Seat. Honda- jeśli w dobrym stanie to palcem nie dotkniesz i będziesz się cieszył, Golf - podobnie, ale pierdółki siadają i to normalne - (plusem są tanie części), Seat - podobnie jak Golf. Honda jednak da Ci największą przyjemność z jazdy - dynamiczny silnik, dobre zawieszenie i mało awaryjny - jedyny minus - drogie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) W tym przedziale cenowym tylko Honda Civic, Golf III lub jakiś Seat.Łuaa.. dawno sie tak nie usmialem :P Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jasne, tym jak to mówisz pancerwozem masz większą radość niż małym wozidełkiem które telepie się na wybojach i żre go rdza. Nawet stare audi jest o niebo lepiej wykonane niż nowsze kompakty. Za tę cenę warto, tyle ze bez quattro, bo więcej pali niż normalnie. Każde auto się posypie jak o nie nie dbasz, a części do tych audi sa porównywalne cenowo z tymi od golfa, więc masz limuzynę tanią w utrzymaniu o dużo większym komforcie jazdy i użytkowania od golfa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Łuaa.. dawno sie tak nie usmialem :PA z czego tak się uśmiałeś? Ja przejeździłem już w życiu "kilkoma " samochodami i mogę coś powiedzieć. A ty zamiast spamowac , napisz coś konstruktywnego Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 bo nie wiem czy wiesz ale seat to vw ktorych niby nie lubisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 No ale golfa wymienił też a jego już nie podałeś. Audi 100 to może faktycznie trocheza drogie al 80 uważam że jest w porządku i co najważniejsze dobrze zdabany będzie długo służyć(ze nawet nie wspomne o rdzy której w tym wozie niedoświadczysz).Ja tam wyhcodze z założenia że lepiej kupic coś starszego a a dobrym stanie i ewentualnie coś poprawić niż kupić jakieś nowsze auto do tego gołe i niezbyt zdabane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) bo nie wiem czy wiesz ale seat to vw ktorych niby nie lubisz A kto napisał ,że nie lubię? Dla twojej informacji do niedawna jeździłem Golfami. I wiem dobrze ,że Seat to grupa VW :) Edytowane 11 Stycznia 2008 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 ale warto zauważyć, że wiele części VW ma też logo Audi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Już to ująłem maleńka ;), praktycznie 80% części z Golfa III znajdziesz w audi 80 B4. Dlatego lubię koncern VAG, bo kuując część do golfa płacisz taniej, a masz to samo co w audi. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 podobnie jest z a3 ktora jest na plycie golfa4 i tk mozna wymieniac w kolko a4 tez ma troche czesci od 80 b4 juz nie mowiac o silniki tdi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Szkoda że nie ma zawieszenia od B4:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 ma za to od a8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...