alCatraz Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Nie wiem, na pewno nie robił żadnych manipulacji, nawet nie zmieniał detali, grał na tym co było ustawione domyślnie (wiadomo, all low). Być może się pomyliłem i był to Radek 9600 ;) . Jedną z niewielu gier w które nie grał, bo nie mógł odpalić było Call of Duty 4. Przy mnie ciorał w Crysis, TDU, Kane & Lynch (5fps - skończył całe) , BF2 z botami, nowego NFS. Edytowane 25 Września 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Nie wiem, na pewno nie robił żadnych manipulacji, nawet nie zmieniał detali, grał na tym co było ustawione domyślnie (wiadomo, all low). Być może się pomyliłem i był to Radek 9600 ;) . Jedną z niewielu gier w które nie grał, bo nie mógł odpalić było Call of Duty 4. Przy mnie ciorał w Crysis, TDU, Kane & Lynch (5fps - skończył całe) , BF2 z botami, nowego NFS.Wyrobił sobie tolerancje na low fps :lol2:. Też bym tak chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) Gregor1230 masz test na konfigu z sygnaturki najnowsze stery 178.13.Na tym drugim teście avalanche w porównaniu do 177,92 w max i avg fps 2 klatki więcej. Coś u ciebie słaby minimalny fps może to dlatego że 2gb ramu. Edytowane 25 Września 2008 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 był to Radek 9600 no to ładnie, a ja głupi sprzedałem Radeona 9550 256mb za 50zł :/ Teraz jakiś kolo za 50zł gra w takiego Crysisa xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tip Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Gdzie ten crysis benchmark znajduje sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Jedną z niewielu gier w które nie grał, bo nie mógł odpalić było Call of Duty 4. Przy mnie ciorał w Crysis, TDU, Kane & Lynch (5fps - skończył całe) , BF2 z botami, nowego NFS.Hmm ja nie wiem czy slowo "gral" nie jest przypadkiem naduzyciem, chyba bardziej pasowaloby "jedna z niewielu animacji poklatkowych ktorej nie mogl obejrzec" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Gdzie ten crysis benchmark znajduje sie?Stronę wcześniej. @kurczak Crysis to bardzo dziwny mark. Na 4gb dalej minimalny 5 fps. Wystarczy inne taktowanie cpu/gpu i minimalny rośnie ale średni spada . Gdzie się podziały te rododendrony ?? łuuu uuu Edytowane 26 Września 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 No i Warhead przeszedł u mnie do historii :) Ogólnie miło się grało ;] POLECAM :) Parę Screenów ;p : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Niezły framerate :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Niezły framerate :DJesli jest to zrobione pod katem forum to rozumiem , ale jesli kolega gral z takim to tego nie czaje. Dokladnie to samo jest na labie. Wala na srednich kartach (srednie to dzis od 9600GSO/Gt do 8800GT) max detale , co sie tylko da , ale pod DX10 i czesto jeszcze w rozdzielczosciach HD i pulpitowych. Pozniej framerate 11 FPS (by PCLAB) i koles pisze , ze nie rozumie jak mozna narzekac skoro on majac 11 mial dobra zabawe i nie narzekal... To juz majac srednia karte (wyzej) dalbym 800x600 czy 1024x768 z tymi detalami i cieszyl sie obrazem , jego wygladem (detale of koz) ale i frameratem wysokim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 to Ty chyba nigdy monitora LCD nie miałeś :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) to Ty chyba nigdy monitora LCD nie miałeś :lol:Chyba :) Jesli spali mi sie moj Nec CRT to kolejnym bedzie uzywany CRT. Jesli mialbym grac w Crysisa po to by miec 11-20 FPS przez monitor LCD to nie gralbym w ogole , albo ustawil to: http://gamextract.com/?p=2917 Da sie Crysisa tak tweakowac aby wygladal i chodzil :> Edytowane 26 Września 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 BTW ja mam CRT jeśli o to chodzi ^.^ Framerate w końcówce gry jest po prostu tragiczny :/ Tam w dżungli, gdzie miałem po 40-50FPSów a tu leci do >30FPS :/ Ale całą końcówkę grałem na niższej rozdziałce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tip Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Firekage, a ja nie czaje ludzi dla ktorych te 18 klatek to tragedia, zgadza sie, ze komfort gry jest troche gorszy od np. tych 40 klatek, ale bez przesady. Tego na pewno nie nazwalbym tragedia tylko leciutkim zwolnieniem obrazu ;p A zreszta dyskusja na ten temat wydaje sie byc bezsensowna bo przeciez kazdy czlowiek jest inny i dla jednego 18 klatek nie jest tragedia, a dla drugiego jest. I tyle na ten temat. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 TIP , framerate w okolicach 15 w Crysisie jest poziomem niegrywalnosci. Ostatni boss w Warheadzie , tam bedziesz mial podobny framerate. Juz celowanie jest ciezkie. W Crysisie sensowne minimum to 25.` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Kopa daje zmniejszenie shader'ów na poziom "gracz", różnica nie jest olbrzymia, a nawet można się sprzeczać, który tryb wygląda bardziej realnie... U mnie w full hd, przy wszystkim na "entuzjasta" zmiana właśnie shader'ów na poziom "gracz" dawała przyrost 10-15fps, czyli zamiast średnio 30fps miałem ponad 40 i grało się komfortowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) na kazdym z zaprezentowanych tu screenów jest wybuch, wiec nie wiem do czego sie przyczepiacie, u mnie na 4870 X2 jak srednio jest 40/50 fps w podstawce Crysisa-a tak przy wybuchach spada makabrycznie Edytowane 26 Września 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Kopa daje zmniejszenie shader'ów na poziom "gracz", różnica nie jest olbrzymia, a nawet można się sprzeczać, który tryb wygląda bardziej realnie... U mnie w full hd, przy wszystkim na "entuzjasta" zmiana właśnie shader'ów na poziom "gracz" dawała przyrost 10-15fps, czyli zamiast średnio 30fps miałem ponad 40 i grało się komfortowo. Shaderow? Co masz na mysli? Wiem , ze zmiana cieni w grze daje boosta , a roznicy w obrazie przynajmniej ja nie widzialem , za to boost jest odczuwalny. na kazdym z zaprezentowanych tu screenów jest wybuch, wiec nie wiem do czego sie przyczepiacie, u mnie na 4870 X2 jak srednio jest 40/50 fps w podstawce Crysisa-a tak przy wybuchach spada makabrycznieNo nie mow , ze to przez komunikacje X2 jest taki spadek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Shaderow? Co masz na mysli? Wiem , ze zmiana cieni w grze daje boosta , a roznicy w obrazie przynajmniej ja nie widzialem , za to boost jest odczuwalny. Cieniowania. Właśnie sobie zainstalowałem GTX280. Na max nie daje rady na full hd, ale jak się zmniejszy cieniowanie, na 'gracz' to już duży zysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Faktycznie jest przyrost FPS ok 5-7. Gra się komfortowo, a na oko nie widzę różnic w grafice. Niestety podczas wybuchów i większej zadymy nadal spada do kilkunastu i gra staje się niegrywalna. Trzeba się rozejrzeć za nowym GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Faktycznie jest przyrost FPS ok 5-7. Gra się komfortowo, a na oko nie widzę różnic w grafice. Niestety podczas wybuchów i większej zadymy nadal spada do kilkunastu i gra staje się niegrywalna. Trzeba się rozejrzeć za nowym GPU.Najpierw się upewnij, czy to nie CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Wymiana GPU na znacznie lepszy wiąże się z wymianą CPU . To oczywiste ;) Jedno napędza drugie. Po zmianie ustawień cieniowania postanowiłem jednak się wziąć za grę. . Jestem teraz w misji z oblodzonym lotniskowcem i zaczyna się robić "gorąco". Nie było praktycznie chwili bym się nudził. Praktycznie ciągle coś się dzieje. Bez zbędnego przemierzania kilometrów terenu jak w pierwszych misje w podstawce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Cieniowania. Właśnie sobie zainstalowałem GTX280. Na max nie daje rady na full hd, ale jak się zmniejszy cieniowanie, na 'gracz' to już duży zyskWalniesz testa na tym gtx ?? Też się zastanawiam nad zmianą karciochy. Jeśli możesz to trzaśnij na ustawieniach entuzjasta dx 9 w 1280x1024 i ta sama mapa co ja i kurczak80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Mogę zrobić, jak rozkminię z tym .Net Framework. Mam niby 3.0, a bench krzyczy, żebym zainstalował 1.1 Już chodzi. Z tym, że proc chwilowo jest na @3.2 ze względu na RAMy Edytowane 26 Września 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tip Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 Ja tez mam .net frameworka 3.0, a mimo to ma jakies ale ;p MariuszDW jak ten problem rozwiazales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Sciągnąłem 1.1 i olałem komunikat o 'znanych problemach z kompatybilnością' Edytowane 26 Września 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Może jakieś radki pokażą co potrafią?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 moge sprawdzic, jaka mape dac do testu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 No tą co my ;), ale bardziej chodziło mi o pojedynczego radzia 4870 ;) , X2 mam pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Się wynik na pół podzieli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...