Zenfist Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Zapowiada się potężna obudowa - z przepastnymi wnętrznościami. Zasoby: Schemat techniczny Instrukcja obsługi Ulotka Recenzja Opis i info po polsku: Antec Twelve Hundred Edytowane 27 Czerwca 2008 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Może i coś w sobie ma, ale mi się bardziej podoba prostota P180 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 zgadza się, ale to dwa inne światy :) P18X to obudowy o wentylacji porównywalnej do respiratora :D Nine, Twelve i Three Hundred to takie mini tornada z możliwością przełączenia wentylatorów na low :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 fajniutka, pod WC'ta idealna. Praktycznie juz widze jak tam sie wszystko miesci w srodku. Mam 182, ktorej na razie na nic nie zamienie ale ta mi sie tez podoba. 900 troche zamala ale ta 1200 jest wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 e brzydal, odlatujacy prom kosmiczny, three hundred ladniejsza a P18x mistrz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 nawet ma z tylu wyjscia na weze :) widac ze do wc skonstruowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Ciasno! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Za te same pieniądze mamy CM Stacker STC-01 który według mnie bije na głowę tego Anteca pod zabudowę WC. Edytowane 7 Maja 2008 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 ....powiedzmy ze masz racje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Górny wentyl jakoś źle wkomponowany w całość jak dla mnie w 900 lepiej to wygląda. Za to czarne wnętrze spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Świetna... z jednym zastrzeżeniem - nadal jest za krótka, a przez to i za ciasna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 No wlasnie - po fotce sprawia wrazenie koszmarnie krotkiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) kwestia proporcji - wszystko przez to, że jest koszmarnie... wysoka ;) Dla porównania Antec Twelve Hundred - Wymiary (sz x dł x wys ): 213 x 513 x 582 mm Antec P182 -------------- Wymiary (sz x dł x wys ): 210 x 510 x 520 mm Edytowane 12 Maja 2008 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 kwestia proporcji - wszystko przez to, że jest koszmarnie... wysoka ;) Dla porównania Antec Twelve Hundred - Wymiary (sz x dł x wys ): 213 x 513 x 582 mm Antec P182 -------------- Wymiary (sz x dł x wys ): 210 x 510 x 520 mm No to dramat :( 6cm wyższa, co nie jest chyba kolosalną różnicą, zaś długość ta sama... jak w obudowie, której największą wadą jest właśnie zbyt ciasny środek (P180/P182). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ale się uczepiłeś :) wnętrze przecież ma zupełnie inaczej ułożone niż P182 czy w Nine Hundred też uważasz, że jest ciasno? 206 X 493 X 468 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ale się uczepiłeś :) wnętrze przecież ma zupełnie inaczej ułożone niż P182 czy w Nine Hundred też uważasz, że jest ciasno? 206 X 493 X 468 mm Wiem, to zabrzmi dziwnie, ale właśnie tak :) Obudowa tej klasy, w której płyta główna dochodzi pod same zatoki dla napędów, jest po prostu za ciasna... zważywszy na ilość kabli, które trzeba znad płyty głównej sensownie wyprowadzić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Waśnie myśle nad tą budą, przesiadałbym się z Antec 900, widze, że sporo rzeczy poprawili, jak otwory na schowanie kabli, filtry, czy panel przełaczników wiatraków, oraz sterowanie prędkością przednich przez pokrętło wbudowane w siatkę. Buda jest nieznacznie szersza i dłuższa i to mnie troche niepokoi, bo wiem jak ciasno mam w obecnej, ale ten wygląd jest extra. Jedyną dla mnie alternatywą w tej chwili jest aż prawie dwa razy droższa Lian Li Armorsuit PC-P80B Czarna, jedynie niepodoba mi się, że nie ma okna. Głównie szukam dużej budy z oknem pod WC, ale nie Thermaltake, SilverStone Temjin SST-TJ07S też niezbyt mi leży :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Stało się to nieco szybciej niż myślałem - ale obudowa jest już dostępna :) http://www.allegro.pl/item372721824__antec..._dostepna_.html http://zenfist.pl/antec-twelve-hundred-cza...wer-p-2253.html Dla zainteresowanych forumowiczów specjalna zniżka - szczegóły na gg ;) Z ciekawostek - blacha jest diabelnie gruba, znacznie ponad 1mm. No i zmieści się do niej praktycznie każdy kibelek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Macie jakas fote gdzie w tej budzie jest zamontowana jakas mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 mieć nie mam ale łatwo wygrzebać to :) widać, że po zamontowaniu płyty, od jej prawej krawędzi do zatoki HDD pozostaje około 8cm - kable od zasilacz można łatwo schować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Wszystko byloby git gdyby byla dluzsza ok 10 cm. a tak to nie ma gdzie dac dlugiego reza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2008 Jak to nie ma? Płyta zaczyna się ponad 10cm od dolnej ścianki obudowy masz wtedy całą przestrzeń do zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Mam cheć na tę bude, byłem juz o włos od zakupu P182 ale doszedlem do wniosku ze do sprzetu jak w sygnaturce nie bedzie odpowiednio radzil sobie z chłodzeniem do tego bedzie b.ciasno z 8800GTX, glównie bylem nastawiony na P182 ze wzgledu na filtry przeciwkurzowe ale jak widze 1200 tez je posiada na kazdym wiatraku wciagajacym wiec jest dobrze :) Mam tylko pytanie jak sie odbywa w niej montaż napędów optycznych czy trzeba napęd włożyć i trzymać żeby nie spadł na dół i zakręcić szybkośrubkami czy nie trzeba napędu trzymać i wystarczy tylko włożyć i zakręcić ? i czy zakręca sie tylko z jednej strony obuodwy ? Edytowane 31 Maja 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 ja podejme ostatecznie decyzję po 10, czy ją kupować czy szukać innej jeśli chodzi o montaż napędów to nic nie trzeba trzymać, widać dokałdnie wycięcia blachy, które robia jako stopki dla napędów, tak samo jest w 900 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) aha ok, buda zamówiona :) a jeszcze takie pytanko czy mozna np. zakręcić koszyki i napędy z jednej strony obudowy zeby miec szybszą potem mozliwosc ich wymiany :) czy nic wtedy nie lata ? pytanie do posiadaczy 900-etki. btw. przesadzacie co niektórzy z tym brakiem miejsca miedzy mobo a napedami :) spokojnie miesci sie 8800GTX i zostaje jeszcze zapas Edytowane 2 Czerwca 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 btw. przesadzacie co niektórzy z tym brakiem miejsca miedzy mobo a napedami :) spokojnie miesci sie 8800GTX i zostaje jeszcze zapas <fota> Obejrzałem zdjęcie i jedyne co mogę powiedzieć to: Najmocniej przepraszam wszystkich, których mogłem wprowadzić w błąd. Rzeczywiście w Antecu 1200 ilość miejsca jest wystarczająca. Pardon Zenfist również. Pozdrawiam serdecznie i wstydliwie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Spora ta buda naprawdę,a ta płyta główna w niej wygląda jak jakiś mAtx:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Czy Antec ma w swojej ofercie akcesoriow cos czym mozna wy..hmm Bigboya 200? i bedzie ladnie komponowac sie z reszta topu? przeciez to blaga o schowanie tego wentylatora przy takiej ogleglosci od krawedzi mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 obudowa swietna... gdyby nie ta cena, to kto wie... w sumie jak dla mnie to ladniejsza niz stacker. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 ja się zdecydowałem na nią i w przyszłym tygodniu będzie u mnie, wraz z budą dojdzie kilka część do WC oraz innych akcesorii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...