blasphemy Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Jutro powinien przyjśc mobas to od razu przetestuję. 1306 to chyba troche niewypał był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Jakis ochotnik sprawdzal 1406 na PRO?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Jakis ochotnik sprawdzal 1406 na PRO?:) Czy mógłbyś podać namiar na 1406 do PRO bo znalazłem ale akurat nie do PRO. Pytanie z innej paczki: Jak myślicie co mnie blokuje na 485FSB: 1. proc: E7200 2. mobo: p5q pro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 (edytowane) http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...US-PRO-1406.zip edit do posta ponizej, tak to oficjalny bios Edytowane 9 Października 2008 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket...US-PRO-1406.zip A jakieś źródło pochodzenia albo temat na zagranicznym forum ? http://www.xtremesystems.org/FORUMS/showthread.php?t=200109 Czy to jest od tego gościa bios ? Czy official ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tito_Divine Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Testował ktoś bios 1406 od P5Q-E? może tym razem uda się ustabilizować płytę a co w niej masz niestabilnego? ja spokojnie wyciągam stabilne 570 FSB wprawdzie na PL 10 ale jest 510 na PL9 bios 1103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Właśnie skompletowałem p5q-e, e8400 i 2x2 ozc reaper 1066. Brakuje mi jedynie zasilacza do tego zestawu. Zamówiłem już corsaira 520 HXEU, ale wiecie jak to jest - nie mogę się doczekać odpalenia płyty. W związku z tym mam pytanie. Czy p5q-e wystartuje na zasiłce 300w chiefteca, która ma jedynie zasilanie 20pin i 1x4 pin, bo w instrukcji przeczytałem że jeśli się nie podłączy 24pin+8pin to nici z zabawy. :( Oczywiście chodzi mi tylko o tymczasową pracę dopóki kurier nie dostarczy mi nowej zabawki corsaira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 jojoro: poczekaj lepiej... ;) (przez taki zasilacz moze Ci sie all spalic - czytalem o takich przypadkach a sam mialem kiedys za slaby zasilacz jak dokupiłem grafe i resety były i zawsze moze all z dymen pojsc wiec nie radze ale jak chcesz -> moze jak dostaniesz zasilacz nowy to juz nie bedziesz mial do czego go podpiąć) :D ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Komputer Ci się odpali, nie musisz wpinać drugiej 4-pinowej wtyczki, jednak tak jak pisali wcześniej lepiej nie ryzykować, za drogie bebechy, żeby to podłączać pod ten zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Testował ktoś bios 1406 od P5Q-E? może tym razem uda się ustabilizować płytęWszystko jest z nim w porządku. Śmiało możesz robić flash. Edytowane 10 Października 2008 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p!Ck3r Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 u mnie po update biosu pasek przy ladowaniu visty z 8x zmniejszyl sie do 4x :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maddock Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Witam! Mam nastepujacy problem, mianowice nie mam juz pomyslu na ustawienia lan na p5qdeluxe. W BIOS(1406) wlaczony mam tylko marvell lan1, po czym wpinam kabel, a express gate nie wykrywa go. Pisze ciagle disconnected. Wypiecie i ponowne wpieci powoduje ze tylko na moment pojawia sie napis connected i za chwile znika. W zaden sposob nie moge polaczyc sie z internetem. Podobnie sytuacja wyglada na viscie, gdzie nie moze uzyskac polaczenia. Wypiecie kabla powoduje ze system sygnalizuje iz nie jest on wpiety. Po wpieciu nie moze pobrac adresu sieciowego. Dodam ze wszystko odbywa sie za pomoca dhcp. Sterownikow do karty sieciowej nie instalowalem zadnych, vista sama ja wykryla. Podpiecie kabla do innego komputera - wszystko dziala. Prosze o jakies wskazowki co z tym fantem zrobic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 zainstaluj sterowniki z asusa i zobacz czy masz w biose wlaczonego atherosa. ... plyta stabilniejsza na tym 1406? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 zainstaluj sterowniki z asusa i zobacz czy masz w biose wlaczonego atherosa. ... plyta stabilniejsza na tym 1406? ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 (edytowane) co "???" u mnie na p5q tak sie nazywa sieciowka - a dokladnie atheros gigabit lan a o stabilnosc pytam ogolnie bo ten bios przed 1406 to jakas kapa jest Edytowane 11 Października 2008 przez moe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 no i tyle chcialem wiedziec =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BinoKomputer Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 U mnie na P5Q-E przy biosie 1406 było bardzo nie stabilnie, jakieś błedy wyskakiwały przy starcie kompa ;/ Nawet ciężej było kręcić procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Tak wiec sprobowalem 1406... narazie jestem pozytywnej mysli, o ile wczesniej komp nie wstawal gdy dawalem FSBfreq 470 i ramy 941MHz 1:1, teraz wstal od razu i Orthos narazie leci kilka minut bez problemow:) Moze to blahostka, ale komp wstal i wszystko wydaje sie byc ok, byc moze wracam do gry z wysokim OC bo proc ma potencjal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Czyli jaki BIOS wgrać 1406 czy 1306? Bo czytam różnie opinie na temat stabilności przy wysokim FSB. Płyta Asus P5Q-PRO do tego będzie 8400 (chwilowo E2180) i A-Data 2x2GB 800 EE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mam pytanie jak w P5 pro ustawiacie napiecia inne niz CPU i pamieci ? Zostawiacie jako auto ? FSB w okolicach 460 (e8400@4.0Ghz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Instalowal ktos jeszcze najnowszy bios do P5Q-E ? Warto ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mam pytanie jak w P5 pro ustawiacie napiecia inne niz CPU i pamieci ? Zostawiacie jako auto ? FSB w okolicach 460 (e8400@4.0Ghz) Poczytaj ten topic, tysiace razy bylo podawane, kilka stron wstecz sprawdz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 (edytowane) Moze mi ktos na szybko powiedziec: W biosie ustawia sie wartosci GTL dal 1/3 i 0/2 + NB. Czy musze ustwic GTL dla kazdych z nich? czy moge np ustawic np GTLe tylko dla cpu a NB zostawic na AUTO? probowalem ale nie wiem co powoduje niestabilnosc CPU GTL czy NB na AUTO ustawiony... Czytajac topic na extremesystems znalazlem cos takiego TU czyli np 0.8 dzielone przez vTT 1.4 rowna sie 0.5714 mnoznik jak to sie ma do waszych doswiadczen? Edytowane 12 Października 2008 przez Vdrop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 ja mam p5q pro i standardowy bios , chyba 1004. stabilnie mi idzie 500 fsb *8 na 8400 E0, napiecie ustawione na auto, w biosie pokazuje ok. 1,375V , chlodzenie tacens gelus extreme ustawione na minimum, temperatury normalnie ok. 50 stC, w dlugim stresie (po 99% oba rdzenie) max 70 st.C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Ktoś używa asusa p5q-e z 280gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moe Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) czy kto z Was moze ustawic fsb termination inne niz auto? pytam bo ja nie moge - tzn moge ale nawet przy standardowym 1.1 i wylaczeniu kompa plyta umiera. probowane 1.2 i 1.3. wynik ten sam. widzialem na xtremesystems ze ktos dal nawet 1.3 - plyta upier.....? oczywiscie przy e7200 E2: da sie u innych :) zaczyna mnie juz z tym asusem telepac Edytowane 14 Października 2008 przez moe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) Spróbuj fsb termination ustawić na 1,2V (def. na p45), ale nie więcej niż na cpu a gtl'e na coś z przedziału 0.5x-do 0.65. Ktoś używa asusa p5q-e z 280gtx?A co kondensatory ci przeszkadzają? Edytowane 14 Października 2008 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Z 280gtx wystaje coś z pcb przy śledziu, a fart p5q-e ma kondki na linii z slotem pci-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 To moze mała operacja "odlacz i sprawdz" czy Asus ma na plycie cos zbednego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 co musze wlaczyc w biosie zeby miec speedstepa? w biosie dalem enabled przy tym, a w systemie dalej nie widac zeby mnoznik sie zmniejszal w idle. sprawdzam cpu-z i caly czas moj e8400 jest na x9 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...