Skocz do zawartości
ath

Windows 7 Beta / Rc / Rtm

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytalem troche o tych pre-orderach w UK (bezposrednio u zrodla) i na szczescie dostepne sa nie tylko w Amazonie.

http://www.microsoft.com/uk/windows/buy/of.../pre-order.aspx

Wiec nie powinno byc raczej problemu z zakupem w innych sieciach sklepowych.

Skoro pisza (Amazon, Vobis), ze jest to pelna wersja (BOX - w takiej wersji przeciez dostarczaja klucz) nie wymagajaca poprzedniego systemu (XP, Vista), to jak ma sie w tej chwili do tego ten zapis (z FAQ Microsoftu (UK) - podany juz przez ernika)?

How do I know if I am eligible for this offer?

To be eligible for the offer, you need to be running a genuine copy of the Windows XP or Windows Vista operating systems.

No i fajnie, ze klient dostaje zarowno wersje 32-bit jak i 64-bit (caly czas mowie o UK).

Edytowane przez brachol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Win 7 RC 64bit od ponad miesiaca hula na laptopie i generalnie wszystko dziala jak powinno. Problem pojawil sie wczoraj, komputer pracowal na bateri mocno obciazony. W pewnym momencie infomracja ze bateria jest uszkodzona i nalezy pomyslec o wymianie. Komunikat zignorowalem, bo laptop dosc juz wysluzony i rzeczywiscie bateria trzyma krocej.

Dzis po odpieciu od zasilania i przy pracy na baterii "zgubil" sygnal wifi z routera. Przy sprawdzaniu zauwazylem, ze system zmienil ustawienia opcji zasilania - standradowo sa trzy: full preformance, balanced i power saving (pisze z pamieci) - zniknela mi full performance, a sys. ustawil sie na balanced. Po wejsciu w ustawienia zaawansowane i przestawieniu sieciowki na full performance przy pracy na bateri wciaz nie chce sie polaczyc z siecia.

Karta wykrywa sieci bezprzewodowe, jednak przy probie polaczenia wywala infomracje ze polaczenie sie nie udalo.

Pomyslalem ze to router, wiec podpialem sie kablem i sprawdzilem tam ustawienia i wszystko zdaje sie byc ok, dodatkowo wlaczylem PDA by sprawdzic dzialanie sieci WiFi i na nim wsio smiga.

Przywrocilem system z wczorajszej kopi, ale to nie pomoglo, sieciowka wciaz nie chce sie polaczyc z routerem. Lecialem do pracy, wiec nie bylo czasu by bylizej sie tym zajac. Planuje przeinstalowac sys, lub wrzucic XP, lub cos innego dla testu. Jakies sugestie?

Laptop to prawie 3-letni ACER TravelMate 7514 (jak sie nie myle;-))

Turion x2 1.6GHz

4 GB ram,

nVidia 6100

120GB HDD

etc.

UPDATE:

No i okazalo sie ze to ustawienia zasilania. Po wyjeciu baterii i podpieciu zasilania przez kabel sieciowka juz laczy sie bezproblemowo. Uwazam ze to blad w oprogramowaniu. Wkurzajaca rzecz :/

Edytowane przez lorku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, może ktoś spotkał się z tym problemem na Windowsie 7 RC (build 7100)

Mam tablet Spydee ( pentagram) i po podłączeniu wszystko działa bardzo fajnie. Problem pojawia się gdy na chwile zmienię okno (choćby nawet na okno mirandy ) po powrocie do Photoshopa kursor zaczyna wariować. Kursor lata od lewego rogu do pozycji wyznaczonej przez piórko tworząc linie , albo po prostu skacząc.

Problemy zaczęły się od ostatniej aktualizacji kiedy to w panelu sterowania pojawiło się "Pióro i urządzenia dotykowe" w zakładce sprzęt. Tam mam do wyboru gesty i jakieś inne niepotrzebne mi rzeczy.

Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić ? Jak wywalić to "coś" :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej na Amazon.uk tutaj: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B...=A3P5ROKL5A1OLE

Wychodzi prawie 400zł: 74.97 GBP jest warte 374.51 PLN

To co wy tam piszecie o 264zł? :o Nie wiem teraz czy czekać czy już zamawiać, oszalałem ;D

Edytowane przez stranded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu używam Windowsa 7 RC 7100 i mam pewien problem ze swoją kartą muzyczną - Audigy 4 (SB0610). Otóż po wgraniu sterowników mam domyślnie obniżone tony wysokie i niskie:

Dołączona grafika

Dlaczego stery obniżają tony wysokie i niskie ? Dźwięk jest wtedy przytłumiony i brzmi nienaturalnie. Jednak po ustawieniu tonów na 0 niektóre tony wysokie są sporo głośniejsze od reszty, np. talerze perkusji. Nie jestem w stanie tak tego ustawić by dźwięk był w miarę naturalny. Obniżenie wysokich tonów powoduje tylko przytłumienie dźwięku, a te najwyższe nadal wybijają się ponad resztę.

Tego typu problemu nie miałem na Windowsie XP, tam przy neutralnym ustawieniu tonów wysokich i niskich dźwięk był realistyczny.

Nie mam też tego problemu na dość słabej zintegrowanej karcie (ALC885). Dźwięk na niej jest gorszy niż na Audigy 4, ale w XP różnica w jakości dźwięku była o wiele większa. Tyle, że w przypadku Realteka nie mam możliwości ręcznej regulacji tonów wysokich i średnich. Ale przypuszczam, że wyłączenie equalizera powinno wyzerować tony, i tak pewnie jest bo tak wysokie jak i niskie tony są dość realistyczne.

O co tu chodzi ? Sterowniki mam najnowsze specjalnie dla Win7 z 13.07.2009 r. To problem ze sterami, systemem czy ustawieniami karty ? Jak powinien poprawnie to ustawić by grało tak jak na XP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mial ktos problem z directx na 7100? Instalowalem farcry2 pierwsza gierke na swiezym systemie, podczas instalacji cos sie komp zwiesil (niestabilne oc :P). Potem instalowalem drugi raz wszystko przeszlo, chce wejsc do gry - wyskakuje blad d3dx9_34.dll

To samo po instalce Crysisa. Sciagnalem najnowsze end user directx z m$ dalej to samo...niewiem czy cos sie zwalilo podczas tego zwisu czy jest sposob na obejscie tego. Wgralem nawet sam ten plik i dalej to samo :/ Any idea?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na starszych sterach od Visty jest to samo. Na oryginalnych sterach od Win7 były problemy z dźwiękiem (trzaski, itp.) i gry nie wykrywały karty dźwiękowej. A te stery co mam teraz są przeznaczone i dla Visty i 7.

Moim zdaniem coś trza ustawić, ale nie mam pojęcia co. Albo po prostu taka jest charakterystyka dźwięku na Win7 i nic się nie poradzi. Może po prostu Microsoft stwierdził, że podbicie najwyższych tonów polepszy dźwięk. Tylko czemu z drugiej strony czegoś takiego nie mam na Realteku ALC885. Choć może on nie potrafi za dobrze oddać najwyższych tonów i przez to tego podbicia nie słychać. A Audigy 4 to karta potrafiąca dość realistycznie oddać tony i dlatego dodatkowe podbicie tylko jej szkodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem Win7 i mam problem z polskimi znakami, w niektórych programach nie wyświetlają się polskie znaki, w tlenie login mam z Ł i zamiast tego mam jakiś krzak przez co nie mogę się zalogować. Miał ktoś taki problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapodaj najnowsze stery do grafiki 190.38 beta.

mam poki co radka :P catalki 9.6 instalniete, swiezy win7 wlasnie sie crysis instaluje. Zobaczymy co z tego wyjdzie, instaluje od nowa 7 bo cos mam wrazenie ze spieprzylo mi sie, a niema kuzwa uninstalatora directx pod x64!!! (albo ja za krotko googlowalem :P)

edit:

crysis juz dziala.

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem Win7 i mam problem z polskimi znakami, w niektórych programach nie wyświetlają się polskie znaki, w tlenie login mam z Ł i zamiast tego mam jakiś krzak przez co nie mogę się zalogować. Miał ktoś taki problem?

Sprawdź czy język klawiatury jest -> polski programisty.

Jak instalowałes sytem czy przypadkiem nie podałeś innej lokalizacji niz Polska? Sprawdź ustawienia -> Panel sterowania -> Zegar język i region -> Region i język

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

język mam programisty, region też zmieniłem, ale wcześniej był USA czyżby przez to?

Tak przez to. Ja tez początkowo źle zrobiłem. Najpierw system trzeba instalować z ustawieniami dla polski a potem jesli chcesz to zmieniasz tylko kraj lokalizacji.

Na szczęście wszystko da się ustawić bez instalowania na nowo sytemu.

@RBEJ - to teraz czekamy na SP1 :D

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomożecie....? Chciałem Sub-edita wrzucić wedle opisu. Ale nie mogę WMP wywalić :/ Restartuje się, konfiguruje i nagle błąd. Przywracanie poprzedniej konfg. trwa 15min i szybciej już bym chyba vlitem odchudził i zainstalował :D

Jest inny sposób na to niż z poziomu "programów i funkcji"?

Druga rzecz, bo sub-edit nie taki ważny. Na upartego IE ma skojarzone *.url Nie mogę tego zmienić, opera nie chce załapać się na domyślną co do tego. I każdy przesłany od kogoś link otwiera mi się w IE. Jak to przeskoczć? Wywalenie IE kończy się tak samo jak WMP :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś czy na Windows 7 (najnowsza wersja bodajże RC 7100) działa poprawnie modem do Neostrady/Netii Thomson Speed Touch albo Sagem Fast 800? Z tego co wyczytałem, są cyrki ze sterownikami i wyskakują bsody. Jak to jest teraz? Jest na to jakiś dobry i sprawdzony sposób? Czy zamiast męczarni z tymi modemikami zakupić router, z tego co wiem Linksys obecnie jest najbardziej polecany, chciałbym coś na Annex A i B jednocześnie, bo najprawdopodobniej skorzystam z promocji Netii 4Mb w cenie 1Mb jak tylko zrobią u mnie w mieście odpowiednią infrastrukturę, do tego czasu też się może sporo zmienić. Moglibyście coś polecić, choć zdaję sobię sprawę, że nie jest to odpowiedni temat. Tak się składa, że mieszkam w domku, żaden lokalny dostawca internetu nie pociągnie dla mnie kabla, czy nie postawi anteny, bo to się nie opłaci, więc jak na razie jestem skazany na Netię albo TPSA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thomson Speed Touch 330 działa bez żadnych problemów. W tym momencie korzystam właśnie z niego i jestem na Win7 RC 7100, wcześniej miałem jeszcze betę 7000 i jakąś "nieoficjalną" wersje - 7057 bodajże. Na wszystkich modem działał bez najmniejszych nawet problemów. Co sterów to korzystam z tych - ST330_VistaSetup_v0.3.exe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sagem fast 800 również bez kłopotów. Na którymś polskim forum windows7 są stery i zmagania ludzi. U mnie z pierwszą z brzegu paczką bez problemu chodziło [kiedy mi się Win posypał i nie chciał z routerem komunikować :/ ) :)

Edytowane przez Havoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie opłaca się brać w vobisie ? http://www.vobis.pl/aktualnosci/3000417_pr..._windows_7.aspx czy lepiej poczekać aż będzie dostępny w innych sklepach ?

A czemu ten box kosztuje "tylko 500pln?" napisałem tylko bo box visty kosztuje z 800 pln.?

Chciał bym jeszcze kupić jedną viste ale w box już i zastanawiam się czy opłaca się kupić tą http://www.allegro.pl/item682312733_nowa_v...ox_fak_vat.html bo cena jak za boxa ultimate jest dobra , z tego co wyczytałem to wersja box ultimate powinna mieć w sobie wersje 32 i 64 bitową tak?

Edytowane przez Bartass13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jesli masz szczescie to boxa premium visty dostaniesz (nowy) za 450-550(tu juz z faktura). W Vobisie jest przedsprzedaz =- wplacasz 500 z gory (co w dobie upadku tylu firm komputerowych w tym roku nie jest kuszace). System wysla Ci wraz z premiera , myszke/klawe od razu.

Ps - wole wersje USA , nasza nie ma IE...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, tyle że vista jeest już jakiś czas, poza tym z reguły to takie szczęśliwe okazje na niższe ceny to mnie omijają.

Tutaj jest system w wersji "box" bez "okazji" za 500zł. Jakie jest prawdopodobieństwo, że w październiku / listopadzie pójdzie się do sklepu i kupi boxa za 500zł ??

Z drugiej strony w świecie w przedsprzedaży boxy są w znacznie niższej cenie ... ponoć ...

Sam się waham co zrobić. win 7 64-bit home premium by wystarczył, chociaż tryb xp kusi, ale pewnie cena wersji pro będzie odpowiednia ....

P.S.

SGJ wspominał, że:

Rożnica jest tylko taka ze na zachodzie dali cene w pre-orderze, vobis dał cene normalną w jakiej 7 ma byc do konca roku.

Na to liczę ... Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mieszkających w UK LINK to jest dopiero rewelacyjna cena!

Czy ktoś wie jak będzie w koncu z licencją? Będzie tylko na jeden komputer czy family pack?

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mieszkających w UK LINK to jest dopiero rewelacyjna cena!

Czy ktoś wie jak będzie w koncu z licencją? Będzie tylko na jeden komputer czy family pack?

Mam głupie pytanie: czy ta wersja z tego sklepu to jest wersja tylko anglojęzyczna czy to jest wersja multilanguage (czyli ma też polską wersje językową w sobie) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...