bleidd Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 To pewnie to: http://img.auctiva.com/imgdata/1/0/5/4/7/7...99624378_tp.jpg ? Wygląda na wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość najnowszyuser Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Problem masz czy po porostu zazdrościsz?? To że wrzuciłem nie znaczy że będę wyniki memela wrzucał. Mam prawo do pisania o czym chce w ramach regulaminu i wątku. Chyba zazdrosci dziecina.... zaraz po Twoim poscie Mib... chlopak wzial i z swojej syganturki wyrzucił informacje o napieciu swojego procesora... dlaczego? To nie moja wina ze wszystkie moje procesory wybitnie sie krecą na AC, nie moja wina ze wszystkie takie sztuki mam :( Przepraszam, juz wiecej nie bede. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez najnowszyuser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wątpię. Chłodzenie z Heatpipe jest dodawane do procków BE z TDP od 125W. Ktoś dawał wcześniej fotki tego mniejszego opakowania i chłodzenie chyba takie samo jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Chyba zazdrosci dziecina.... zaraz po Twoim poscie Mib... chlopak wzial i z swojej syganturki wyrzucił informacje o napieciu swojego procesora... dlaczego? To nie moja wina ze wszystkie moje procesory wybitnie sie krecą na AC, nie moja wina ze wszystkie takie sztuki mam :( Przepraszam, juz wiecej nie bede. A Ty ....do mnie pijesz??,bo ja wykasowalem napiecia ze swojej sygnaturki....tylko tyle,ze mam nowego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchazory Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wątpię. Chłodzenie z Heatpipe jest dodawane do procków BE z TDP od 125W. Ktoś dawał wcześniej fotki tego mniejszego opakowania i chłodzenie chyba takie samo jest. Ale to mnie zastanawia dlaczego tam było napisane Heat Sink fan czy coś takiego no i to że gość mi mówi że jest miejsze. Czy mógłby ktoś na 100% potwierdzić jakie chłodzenie jest w tych Athlonach w małych pudełkach? grzeq255 weź nie ciąg tej dyskusji z najnowszyuser bo znowu zrobi sobie nowe konto i dalej będzie głupoty gadał. jak chce to nie se nawet 4THz na procku 10pm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 W tych małych pudełkach jest box z jednego kawałka alu i wentyl chyba 60mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) Jeśli chodzi o Athlony II, to niezależnie od tego czy dostaniemy proca w nowym czy starym pudełku, to i tak chłodzenie jest takie samo. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Na pudełku od starego Semprona mam napis with Heat Sink fan. Przy lepszym chłodzeniu chyba by było with Heatpipe fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchazory Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Na pudełku od starego Semprona mam napis with Heat Sink fan. Przy lepszym chłodzeniu chyba by było with Heatpipe fan. OK. Dzięki za info. Ten napis mnie wprowadził w bląd bo jak wklepałem go w google to wyszlo takie jak pokazał Trofix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o Athlony II, to niezależnie od tego czy dostaniemy proca w nowym czy starym pudełku, to i tak chłodzenie jest takie samo.Luk,napisz mnie co jeszcze trzeba kombinowac z tym ustawieniem pamieci?? tRfc ustawilem na maxa,czyli 350,teraz przekroczyc moge to nieszczesne htt 250, do 265 spokojnie dobijam,ale takt pamieci powyzej 1100 daje niestabilnosc niezaleznie od napiecia jak i timingow. Czy to kontroler na procku nie wyrabia z ddr3?? na ddr2 nie mialem takich problemow. Nadmienie jeszcze,ze na sztywno ustawione pamieci ida na luzie na 1600Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Może to głupie pytanie, ale sprawdzałeś max HTT przy wyłączonym SidePorcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 (edytowane) :rolleyes: Hmmm...no wlasnie :razz: zapomnialem o tym sideporcie,zaraz potestuje,bo juz mnie denerwuja te ograniczenia. Edit:sideport wylaczony i bez zmian Jutro chyba kupie nowe pamieci,ktore sa na liscie QVL. Edytowane 10 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Popatrzyłem na płytkę i powiem ci tyle że pewien user z tego forum tez miął jaja z pamieciami na tej płycie. Z G.Skill Ripjaws (nieprawidłowa częstotliwość) jak i z Kingstona HyperX nie mógł przekroczyć 270HTT. Chyba te asusy tak mają- firma zaczyna lecieć w kulki... ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2010 Czyli kwestia alph. Ustaw ręcznie takie alphy, jakie płyta automatycznie dobiera dla dzielnika pamięci 1333 MHz. Główne timingi ustaw na jakieś w miarę luźne (coś w rodzaju 8-8-8-20). Jak nie pomoże, to można się jeszcze Drive Strength pobawić. Tam, gdzie płyta dobiera 1,50x ustaw ręcznie 1,25x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Nie bawilem sie juz timingami tylko zakupilem,to co w sygnaturce. Ograniczenia zniknely htt 300 na luzie juz dobijam. Moja sztuka moze nie jest tak wybitna jak memela,ale nie ma tragedii. Edytowane 11 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 (edytowane) Dość głupie pytanie: Seria CACYC AC XXXX APMW cieszyła się duzym prawdopodobiestwem odblokowania na pełne x4 ? @i o to chodziło... Edytowane 12 Stycznia 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 OC x2 245 vs x2 240e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Czy jeśli kupię proca przez internet i okaże się, że nie da się odblokować to czy mogę go zwrócić? Każdy sklep ma obowiązek przyjąć towar w ciągu 10(?) dni bez podawania przyczyny, ale czy procesorów też to się tyczy? Czy po otwarciu pudełka nie nadaje się on już do zwrotu? Edytowane 13 Stycznia 2010 przez USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 USB takie rzeczy tylko w erze .... Procesor musiał by być niesprawny/uszkodzony. Ale nie dotyczy to unlocka.... Poczytaj troche o przepisach dotyczacych zwrotu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Przy zakupie przez neta masz 10 dni na zwrot towaru. Tylko musisz otworzyć pudełko, tak aby nie rzucało się w oczy, ze było otwierane. Edytowane 13 Stycznia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Przy zakupie przez neta masz 10 dni na zwrot towaru. Tylko musisz otworzyć pudełko, tak aby nie rzucało się w oczy, ze było otwierane. No właśnie, a to w przypadku pudełka od procesora jest raczej niewykonalne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 @usb to kup procka co sie odblokowuje na forum albo allegro masz "gwarancję" na to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 No właśnie, a to w przypadku pudełka od procesora jest raczej niewykonalne ;) A tam niewykonalne, wystarczy trochę pogłówkować i wszystko da się zrobić. Wystarczy jedynie odkleić naklejkę tak aby jej nie uszkodzić. A to nie jest niewykonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 CACYC AC 0940APMW - pełny unlock. Proc ze sklepu morele.net. Tym razem w nowym (małym) pudełku :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 (edytowane) Tylko ja jakiś pechowiec :razz: Dobrze,że przynajmniej pamieci wymieniłem na takie które dają oc. OCCT wysypuje się po 4min.Przy nowym chlodzeniu mam zaje.... temperatury,więc jutro zapodam mu 1,6V :wink: Edytowane 14 Stycznia 2010 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Przy zakupie przez neta masz 10 dni na zwrot towaru. Tylko musisz otworzyć pudełko, tak aby nie rzucało się w oczy, ze było otwierane. Tak się raczej nie da bo na pudełkach AMD są plomby. A tam niewykonalne, wystarczy trochę pogłówkować i wszystko da się zrobić. Wystarczy jedynie odkleić naklejkę tak aby jej nie uszkodzić. A to nie jest niewykonalne.Może się da. Banki też okradają, ale po co tyle zachodu za 50zł różnicy w cenie pomiędzy sklepowym a selektem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) No według mnie nawet jeśli miałoby to otwieranie trwać godzinę to jest warte 50zł różnicy. Bardziej zniechęcająco wygląda opcja odsyłania i znowu zamawiania... (przesyłki i czekanie) Edytowane 14 Stycznia 2010 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 Panowie,z czym tu jeszcze pokombinować,żeby to bydle było stabilne?? Najwieksze v jakie dałem to 1,6V http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=950091 Nie kombinowałem jeszcze z:VDDNB,CPU VDDA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Problemem pewnie jest temperatura... Te procki niekoniecznie muszą zrobić stabilnie 4 GHz na powietrzu. Spróbuj zejść do np. 3950 MHz @ 1,5 V i zobacz jak wtedy jest ze stabilnością. Podnoszenie VDDNB (czyli napięcia CPU-NB) raczej nic nie da, o ile nie masz z 1500 MHz na pamięciach albo 2400 MHz na NB. Zwiększanie CPU VDDA nigdy nic mi nie dawało. Jak wygląda sytuacja z HTT wallem na nowych pamięciach? Edytowane 15 Stycznia 2010 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...