KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 zdecyduj się, najpierw piszesz : Zgodnie z tym co mówisz to mój proc na KT133A powinien chodzić najwyżej na FSB133, a u mnie lata nawet na 164MHz A potem: No cóż, ja tez miałem płytkę na KT133 - Abita KT7 i FSB 120 O co chodzi? :lol: mial Abita kt133 a teraz ma Epoxa kt133a?? czy mi sie tylko wydaje 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ogladalem troche testow i sluchalem ludzi. P4 3.06 wymiata wszystko :) Zajebisty procek za zajebiscie duza cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ogladalem troche testow i sluchalem ludzi. P4 3.06 wymiata wszystko :) Zajebisty procek za zajebiscie duza cene oj za ta cene to 2x 2400+(na jednej plycie) wymiataja tego Intela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 zdecyduj się, najpierw piszesz : Zgodnie z tym co mówisz to mój proc na KT133A powinien chodzić najwyżej na FSB133, a u mnie lata nawet na 164MHz A potem: No cóż, ja tez miałem płytkę na KT133 - Abita KT7 i FSB 120 O co chodzi? :lol: mial Abita kt133 a teraz ma Epoxa kt133a?? czy mi sie tylko wydaje 8) No i o co chodzi??? Skąd ta radość??? To naprawdę duża różnica... Poza tym wcale nie sugerowałem, że da się na KT133 puscic np. na FSB133, ale wcale nie trzeba dawać na 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 do mnie z ta radoscia??? radasc mam bo ja zrozumialem,a fumfel nie plyte masz spoko,ale ja bym nie zmienial,szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ogladalem troche testow i sluchalem ludzi. P4 3.06 wymiata wszystko :) Zajebisty procek za zajebiscie duza cene oj za ta cene to 2x 2400+(na jednej plycie) wymiataja tego IntelaWięc zaproponuj porządną i wymiatającą płytę pod te 2x 2400+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ogladalem troche testow i sluchalem ludzi. P4 3.06 wymiata wszystko :) Zajebisty procek za zajebiscie duza cene oj za ta cene to 2x 2400+(na jednej plycie) wymiataja tego Intela Tak faktycznie wymiata pod warunkiem ze lubisdz grac w 3D Studio. W praktycznym uzyciu raczej nic z tego nie bedziesz mial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 z dostepnych: Gigabyte 7DPXDW-C 860pln MSI K7D Master 996pln kiedys jeszcze Asus byl (i byl lepszy od tych za 1100pln) ,ale teraz nie widze go w ofercie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ogladalem troche testow i sluchalem ludzi. P4 3.06 wymiata wszystko :) Zajebisty procek za zajebiscie duza cene oj za ta cene to 2x 2400+(na jednej plycie) wymiataja tego Intela Tak faktycznie wymiata pod warunkiem ze lubisdz grac w 3D Studio. W praktycznym uzyciu raczej nic z tego nie bedziesz mial. jesli chodzi o szpanowanie w domu to (oczywiscie cena ta sama) za 2000pln kupic mozna "lodowke" do proca i z 2400+ wycisnac z niego 2700MHz i bedzie szybszy od p4 3.06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Raczej AMD ,bo do Intela z odpowiednia wydajnoscia potrzebowalbys kilku stuwek na procka (co jak piszesz jeshcze przebolejesz) ORAZ kilku stuwek wiecej na mobo :) ,canterwood do tanich nie nalezy :(,wydaje mi sie ze do takich zastosowan warto bardziej zainwestowac w porzadny i duzo ramu.1GB w dwoch kostkach po 512 np hyperX-a kingstona 370.Jesli platforma intela miala by cie ograniczyc z jakoscia/iloscia ramu to zdecydowanie AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 co by nie było to i tak AMD jest lepsze. przecież intel kosztuje mnóstwo kasy a za mniej niż połowę tej kwoty można mieć AMD o takiej samej szybkości. no i płytka kosztuje 550zł (nforce2) a canterwood blisko 1000zł (teraz może mniej). no i wspieranie opiep_ających się mośków z intela, którzy mają monopol na rynku wydajnych procesorów nie potrafili go utrzymać, tak jak nvidia. historia podobna, nie? intel jest po prostu nie opłacalny a przecież nie jest tak, że albo kupisz intela za 5000 albo amd za 3000 zł a reszta przepada. zostaje ci 2000 na coś innego, do samochodu dołożyć, ulepszyć kompa za rok czy na cokolwiek innego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 do mnie z ta radoscia??? radasc mam bo ja zrozumialem,a fumfel nie plyte masz spoko,ale ja bym nie zmienial,szkoda kasy Szkoda kasy??? Za dopłatą 50zł mogłem wreszcie w płytę wsadzić AXP 0,13 i go całkiem nieźle podkręcić - to chyba nie jest taki duży wydatek, zwłaszcza, że procek z Allegro kosztował mnie 210zł, a teraz czekam Soltek SL-75FRN2-L. Przy starym Abicie mógłbym tylko o tym marzyć, bo po pierwsze miałbym problem z AXP, a po drugie teraz bym go za 200zeta na pewno nie opchął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 do mnie z ta radoscia??? radasc mam bo ja zrozumialem,a fumfel nie plyte masz spoko,ale ja bym nie zmienial,szkoda kasy Szkoda kasy??? Za dopłatą 50zł mogłem wreszcie w płytę wsadzić AXP 0,13 i go całkiem nieźle podkręcić - to chyba nie jest taki duży wydatek, zwłaszcza, że procek z Allegro kosztował mnie 210zł, a teraz czekam Soltek SL-75FRN2-L. Przy starym Abicie mógłbym tylko o tym marzyć, bo po pierwsze miałbym problem z AXP, a po drugie teraz bym go za 200zeta na pewno nie opchął. :lol: rzeczywiscie mogles marzyc tylko dlaczego ja na swoim wykrecilem proca mocniej niz ty na epoxie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haski Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 AMD !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 jesli chodzi o szpanowanie w domu to (oczywiscie cena ta sama) za 2000pln kupic mozna "lodowke" do proca i z 2400+ wycisnac z niego 2700MHz i bedzie szybszy od p4 3.06 za 1400zl to raczej lodowki nie qupisz (predzej za 3400). P4 3,06 kosztuje faktycznie kupe kasy ale otrzymujesz w zamian HT (naprawde bardzo fajne i przydatne cos, przesiadke z proca z HT na nie HT czuc!). Na koniec P4 tez spokojnie wykrecisz. Nowe serie cisnal spokojnie 3,7-3,8GHz. A wycisniecie na WC (nie mowie o FC) 2,7GHz jest raczej trudne z Athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 2.6ghz jest mozliwe ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 co by nie było to i tak AMD jest lepsze. przecież intel kosztuje mnóstwo kasy a za mniej niż połowę tej kwoty można mieć AMD o takiej samej szybkości. no i płytka kosztuje 550zł (nforce2) a canterwood blisko 1000zł (teraz może mniej). no i wspieranie opiep_ających się mośków z intela, którzy mają monopol na rynku wydajnych procesorów nie potrafili go utrzymać, tak jak nvidia. historia podobna, nie? intel jest po prostu nie opłacalny a przecież nie jest tak, że albo kupisz intela za 5000 albo amd za 3000 zł a reszta przepada. zostaje ci 2000 na coś innego, do samochodu dołożyć, ulepszyć kompa za rok czy na cokolwiek innego. Fakt-procki sa drogie (ale mozna kupic OEMa za okolo 200zl mniej niz BOX-np na WGK). 2,4GHz chodzi po 600zl-tyle co OEM AXP2400+. Plyta na Centerku kosztuje nawet i 150$ (Abit IC7 bez G). Ale Center nie jest do domowych zastosowan. Do domu bedzie i865 (w okolicach 100$), a plyta na dualDDRku na SiS655 kosztuje juz ponizej 500zl (Gigabyte bez bajerow). Jesli chodzi o low-end do AMD jest no1 i AXP 1700+ wymiata, ale im wyzej tym roznica mniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 2.6ghz jest mozliwe ;] ale trzeba miec farta. mi sie nie udalo znalezc AXP 2400 ktory by na AC chodzil na 2500MHz (az do 2V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 jesli chodzi o szpanowanie w domu to (oczywiscie cena ta sama) za 2000pln kupic mozna "lodowke" do proca i z 2400+ wycisnac z niego 2700MHz i bedzie szybszy od p4 3.06 za 1400zl to raczej lodowki nie qupisz (predzej za 3400). P4 3,06 kosztuje faktycznie kupe kasy ale otrzymujesz w zamian HT (naprawde bardzo fajne i przydatne cos, przesiadke z proca z HT na nie HT czuc!). Na koniec P4 tez spokojnie wykrecisz. Nowe serie cisnal spokojnie 3,7-3,8GHz. A wycisniecie na WC (nie mowie o FC) 2,7GHz jest raczej trudne z Athlona. lodowka za 2000pln wiedzialem ze ktos napisze o kreceniu p4 3.06 :P i tu cie mam ,bo to dodatkowa kasa na dobre WC a moje porownanie odnosi sie do ceny wszystko sprowadza sie do tego ze najmocniejszy sprzet potrzebny jest do powaznych zadan (np.3D Studio) i tam za ta sama cene masz mocniejszy sprzet 2x 2400+ za cene 3.06 w domu cos takiego nie potrzebne ,bo kto ci zabroni kupic 3.06 i lodowke i wtedy pobijesz AMD na wydajnosc Intelem ale cena jaka w to wsadzisz bedzie niewspolmierna do zdrowego rozsadku i gdzie spozytkujesz taka moc?? w grach bardziej liczy sie wypasiona grafa wiec biorac pod uwage cena/moc AMD zawsze jest przed Intelem (nawet pod koniec osiagalnych mozliwosci) a w najczesciej kupowanych procesorach to nie ulega dyskusji (takie rozwazania jak tu padly maja sie tylko do sprzetu za cene mojego samochodu) podsumowanie: to ze 3.06 mozna wykrecic na najszybszego proca to nie znaczy ze lepiej kupic za se same pieniadze p4 2.0GHz zamiast XP 2000MHz (2400+) ,ktory bije Intela lub jest co najmniej tak samo szybki zaleznie od zastosowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 INTEL ! Co do wypowiedzi niektorych denatow (czytaj. KGB,Gr8-2N) to poprostu rece opadaja, nawet mi sie ich teori nie chce komentowac, starczy ze napisze, ze: -jak juz przedmowca mowil- chyba ktos zapomnial ze intela tez sie kreci, 2AC1 pod 2.8 podchodzi, 3C1 pod 3.8. -moski z intela, :lol: sam jestes mosiek jak tak piszesz, szkoda nerwow na takich ludzi (czyt. upatrujacych upadku intela, badz tez utraty jego przewagi na rynku). BTW za czasow P-60, tez sie roilo od takich gosci, mowil ze intel upadnie bo wypuszcza wolniejszy procek przy takich samych czestliwosciach (P60 byl slabszy od 486DX2-60). I jakos nie upadl, ma sie dobrze, smiem nawet powiedziec, ze taktyka windowania megahercow sie sprawdzila intel doszedl do 233 Mhz, 486 odpadl, z powodu przestarzalej architeORT: ORT: ORT: ktury, AMD tez ma taka, wiec odpadnie, nawet A64 nic nie zdziala :? Niebede wiecej pisal na ten glupawy temat! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 INTEL ! Co do wypowiedzi niektorych denatow (czytaj. KGB,Gr8-2N) to poprostu rece opadaja, nawet mi sie ich teori nie chce komentowac, starczy ze napisze, ze: -jak juz przedmowca mowil- chyba ktos zapomnial ze intela tez sie kreci, 2AC1 pod 2.8 podchodzi, 3C1 pod 3.8. -moski z intela, :lol: sam jestes mosiek jak tak piszesz, szkoda nerwow na takich ludzi (czyt. upatrujacych upadku intela, badz tez utraty jego przewagi na rynku). BTW za czasow P-60, tez sie roilo od takich gosci, mowil ze intel upadnie bo wypuszcza wolniejszy procek przy takich samych czestliwosciach (P60 byl slabszy od 486DX2-60). I jakos nie upadl, ma sie dobrze, smiem nawet powiedziec, ze taktyka windowania megahercow sie sprawdzila intel doszedl do 233 Mhz, 486 odpadl, z powodu przestarzalej architeORT: ORT: ORT: ktury, AMD tez ma taka, wiec odpadnie, nawet A64 nic nie zdziala :? Niebede wiecej pisal na ten glupawy temat! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: przestarzala architektora 8O nie upadl bo sa takie losie jak ty dobrze ze sa takie losie jak ty,bo nie chce upadku Intela P60 byl slabszy od 486DX2-60bez komentarza :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mialem nie pisac ale tego nie da sie skomentowac: Kuzwa, gosc do mnie los mowi a z P60 vs 486DX2 sie smieje. Chybas wtedy jescze kompa nie mial, bo sie odzywasz a nie wiesz. I kto tu jest losiem. Poczytaj troche to sie zorientujesz. Kuzwa dosc mam takich cw*** ktorzy horyzont na 10 cm w przod i w tyl, a zgrywaja mozgi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mialem nie pisac ale tego nie da sie skomentowac: Kuzwa, gosc do mnie los mowi a z P60 vs 486DX2 sie smieje. Chybas wtedy jescze kompa nie mial, bo sie odzywasz a nie wiesz. I kto tu jest losiem. Poczytaj troche to sie zorientujesz. Kuzwa dosc mam takich cw*** ktorzy horyzont na 10 cm w przod i w tyl, a zgrywaja mozgi. Aaa a wogole to niewiem czy wiesz, ale powyzszy fakt byl powodem, modyfikacji architektory P60. Kolejne Pentiumy w nowej architekturze (np P75) byly juz szybsze, ale i tak niepowalaly wydajnoscia przy takim samym zegareze. Np 486DX4-120-S niebyl wcale _DUZO_ slabszzy od P120. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Mialem nie pisac ale tego nie da sie skomentowac: Kuzwa, gosc do mnie los mowi a z P60 vs 486DX2 sie smieje. Chybas wtedy jescze kompa nie mial, bo sie odzywasz a nie wiesz. I kto tu jest losiem. Poczytaj troche to sie zorientujesz. Kuzwa dosc mam takich cw*** ktorzy horyzont na 10 cm w przod i w tyl, a zgrywaja mozgi. wtedy kompa nie mialem ,ale 486DX4-100 to juz moje czasy,a do P90 raczej podskoczyc nie mogl :P cw*** ? tak cie mama na objad wola? ciekawe stosunki masz w rodzinie (pewnie cie doopsko boli dlatego takie glupoty wypisujesz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Qrde komuś się cos pomydliło?80 Intel to potentat z GIGANTYCZNYM poparciem przemysłu :? Paść nie Padnie AMD robi bardzo wydajne i tanie procesory :D ale jest to praktycznie produkt niszowy, dla hobbystów. Co do technologii? Jasne powinno być, że mamy tutaj kompletnie różne architeORT: ORT: ORT: ktury, których nie można porównywać jedynie na podstawie zegara rdzenia. Wiadomo, że athlon 1700+ wewnętrznie chodzi 266 MHz a taki intel 1,8 400 MHz dlatego platforma Intela będzie wykorzystywała lepiej pamięci a przy dual ddr na SIS 655 nie ma wydajniejszej platformy dla aplikacji mocno obciążających pamięć Athlon XP 1700 + ze stepingiem BO nie jest problemem puścić na FSB 200 z mniejszym mnożnikiem i mieć zaczepiiste transfery na płytach opartych o chipset nForce2 :D :twisted: Co do OC to athlon 1700 jest najbardziej opłacalnym procesorem do kręcenia Gościu jak masz kasę to kup INTELA a jak oszczędzasz to kup AMD co do przyszłośći to SOCKET A napewno przeżyje socket 478 jak intel wypuszcza nowy procesor to trzeba wymieniać jednocześnie płytę :? Plus z posiadania AMD jest taki, że możesz sobie upgrade rozłożyć na etapy najpierw procesor a potem płytę z nowszym chipsetem. IMHO bardzo ważnym elementem jest MOBO jaką kupisz do zainstalowania procesora, jakie wsparcie daje producent, jaki chipset, jakie dodatki dostaniesz z płytą , jaki soft do monitorowania i obsługi płyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Wtedy kompa nie mialem ,ale 486DX4-100 to juz moje czasy,a do P90 raczej podskoczyc nie mogl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sprawdz to lepiej. :lol: :lol: :lol: :lol: Bossszzzze tosz Ty masz inteligencje na poziomie ujemnym, i wcale to nie mial nbyc imperatyw tylko wyraz mojej troski o Ciebie. :D Co mi jeszcze ciekawego powiesz.... Moze Athlon to nowoczesna architektora, a no sorry moze sie myle, ale dla chyba dla Ciebie czasy PIII to nowoczesnosc ? Jeszcze raz, poczytaj o tym 486DX4-100-S, bos pewnie wtedy lama byl (jak dalej tak sie bedziesz w prostacki sposob wypowaidal to uznam ze nadal jestes) i nieorientujesz sie, a wypowiadasz sie glosno krzyczac nie majac racji. Na popracie moich tez proponuje lekture na www.dyskusje.pl, jak znajdziesz...powodzenia :) Szukaj po postach Tirintiego , czy jakos tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 zostawiam p1 i 486 w spokoju bo mlody wtedy bylem (porownywalem na NFS na p90 chodzil git ,a na 486 100 potrafil sie przykrzaczyc ) co do architektury to co z tego ze jest starsza,skoro wydajniejsza jedynie QGTL+ jest znaczaco nowoczesniejsza od EV6 (co pograza jeszcze p4 ,ze z magistrala o wiekszej przepustowosci jest slabszy) EV6 jest stara i ma ograniczenia,wiec nie ma co sie podniecac (jak by Intel wprowadzil gorsza mlodsza o tyle lat ,to juz bym wolal zeby upadl,niz mialby tak sie blaznic) ale przyszlosci nie ma,jest terazniejszosc i teraz XP jest lepsze od P4 a co bedzie za rok czy dwa to sie okaze (A64 chyba jednak cos zdziala) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Podstawowe pytanie: :?: Czy ważniejsza jest wydajność czy detale architektury procersora :?: Co z tego, że Athlon pracuje na magistrali 266 a P4 na 400 MHz jeżeli AMD jest wydajniejsze :?: Liczy się wynik samego procesora a nie kolor, wygląd czy co tam ma napchane. Ma być szybki i dobrze sobie radzić w różnych zastosowaniach a tak jest w przypadku AMD. Poza tym jeśli mam kupić procesor intela o wydajności powiedzmy 1000 jakichś punktów za 1000zł jeśli procesor AMD nawet jeśli byłby wolniejszy i osiągał 9990 pkt a kosztowałby 500zł :?: Taka jest różnica. A do tego AMD jest szybsze i tańsze co całkowicie dyskwalifikiuje P4 jako dobry zakup. :!: THAT'S THE NEW REALITY - AMD IS ON THE TOP :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 co do przyszłośći to SOCKET A napewno przeżyje socket 478 jak intel wypuszcza nowy procesor to trzeba wymieniać jednocześnie płytę :? No nie wiem. SocketA sie juz konczy. Barton to ostatni z rodu K7 (nie wspominam o Thortonie, bo to zaden postep). Skonczy sie najprawdopodobniej na modelu 3200+ (2200MHz+200MHz FSB), a s478 bedzie jeszcze zyl z Prescottem. Dopiero potem pod koniec Prescotta i z poczatkiem Tejasa bedzie nowe gniazdo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Wtedy kompa nie mialem ,ale 486DX4-100 to juz moje czasy,a do P90 raczej podskoczyc nie mogl :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sprawdz to lepiej. :lol: :lol: :lol: :lol: Bossszzzze tosz Ty masz inteligencje na poziomie ujemnym, i wcale to nie mial nbyc imperatyw tylko wyraz mojej troski o Ciebie. :D Co mi jeszcze ciekawego powiesz.... Moze Athlon to nowoczesna architektora, a no sorry moze sie myle, ale dla chyba dla Ciebie czasy PIII to nowoczesnosc ? Jeszcze raz, poczytaj o tym 486DX4-100-S, bos pewnie wtedy lama byl (jak dalej tak sie bedziesz w prostacki sposob wypowaidal to uznam ze nadal jestes) i nieorientujesz sie, a wypowiadasz sie glosno krzyczac nie majac racji. Na popracie moich tez proponuje lekture na www.dyskusje.pl, jak znajdziesz...powodzenia :) Szukaj po postach Tirintiego , czy jakos tak. O stary, ale ty masz komplexy !! Jedziesz po AMD jak po goownie. Pewnie sam siedzisz na jakims Celeronie 1,7GHz Willamate (ktory jest 2 razy drozszy i 2 razy gorszy od AXP 1700+ ) i teraz zalujesz ze nie kupiles AMD i starasz sie wyzbyc swoich komplexow :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...