romek Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Drodzy czytelnicy, już niedługo serwis PurePC będzie zmieniał swoje oblicze. Serwis PurePC jest stworzony dla czytelników i dlatego pytamy Was czego oczekujecie w serwisie. Nie chodzi tu o artykuły czy aktualności, bardziej chodzi o nowe działy, wygląd strony i pomocne dodatki. Osoby, które chciałyby się wypowiedzieć w tym temacie proszone są o popieranie swoich słów linkami lub zdjęciami pokazujących dane udoskonalenia. Bez tego nie będziemy wiedzieli o co dokładnie Wam chodzi. Zapraszam do dyskusji, dla najlepszych pomysłów przygotowane są drobne nagrody rzeczowe. PS. Zbędne OT zostanie usunięte a osoba otrzyma ostrzeżenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Czułem, że będzie redesign. Dwuletni cykl życia layoutu wydaj się rozsądnym. lżejsza, jaśniejsza paleta barw dopasowanie do rozdzielczości 1280 a nie tak jak teraz do 1024 (a przynajmniej poszerzenie bloku newsów) rezygnacja z tak wyraźnie zaznaczonego podziału blokowego (przykład bardziej subtelnego podziału) konto twittera w którym będą odnośniki do nowych newsów + spostrzeżenia redaktorów, które normalnie nie byłyby ujęte w recenzjach (przykład) wydarzenia na pewno nie w postaci przypiętego newsa, prędzej tak jak na engadget czy neowinie przeorganizowana strona redakcji zawierająca krótkie profile jej pracowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 dopasowanie do rozdzielczości 1280 a nie tak jak teraz do 1024 (a przynajmniej poszerzenie bloku newsów)No nie wiem, może z jakimś zamykanym bloczkiem z boku, czy coś. Ale panoszące się wszędzie netbooki nieco psują pomysł przejścia na coś szerszego od 1024x. konto twittera facebooka w którym będą odnośniki do nowych newsów + spostrzeżenia redaktorów, które normalnie nie byłyby ujęte w recenzjach (przykład)Fix'd. Ale to już mamy. wydarzenia na pewno nie w postaci przypiętego newsa, prędzej tak jak na engadget czy neowinieWill do. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Fix'd. Ale to już mamy.A jak ktoś nie używa portali społecznościowych a twittera używa jako swoistego czytnika RSS, źródła opinii i treści 'exclusive - twitter only'? ;) Kwestię rozdzielczości można załatwić przygotowując 3 warianty do wyboru: 1024, 1280, 1680. Sposób aplikacji boxem jak personalizacja na PCLab. Inne: Newsy pisane przez userów do akceptacji przez redakcję (przyklad: benchmark.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Ktoś kiedyś pisał o FAQ na zasadzie wiki- w sumie można by wdrożyć. Proponuje rozbić dział elektronika na GSM i telewizory,. Bo tak to się miesza to wszytko. Co do rozdzielczości, wybór czy panorama czy 4:3 nie jest złym pomysłem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 Sobota - temat jest o portalu, nie o forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 A jak ktoś nie używa portali społecznościowych a twittera używa jako swoistego czytnika RSS, źródła opinii i treści 'exclusive - twitter only'? ;) Kwestię rozdzielczości można załatwić przygotowując 3 warianty do wyboru: 1024, 1280, 1680. Sposób aplikacji boxem jak personalizacja na PCLab. Szkopuł w tym, że nikt z redakcji nie używa Ćwierkacza. Ale nie wykluczamy. Inne: Newsy pisane przez userów do akceptacji przez redakcję (przyklad: benchmark.pl)Cunning plan, zobaczymy na ile da się go sensownie zrealizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Interista Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Tydzień można przetrzymać. Aha moja sugestia taka jest, że skórka może jakaś jaśniejsza (zielona, niebieska JASNE KOLORY!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 1. Pragnę poinformować Was, iż od teraz logowanie do portalu powinno działać poprawnie - hasła identyczne jak na forum. Powinno też działać przejście z forum na portal. W przypadku stwierdzenia problemów z przejściem, wystarczy wejść dokładnie pod adres: http://www.purepc.pl/index.php 2. Poprawione zostały linki w górnej belce - już nie są takie brzydkie (było: /taxonomy/terms/43+34+53... itd). 3. Zmieniono ilość wyświetlanej treści na stronie głównej - strona szybciej się ładuje. 4. Wszelkie ewentualne problemy zgłaszać w tym temacie. 5. Dalsze zmiany jeszcze w tym tygodniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 A czy panele Ostatnie posty na forum i popularne watki na forum nie mogą być połączone na takiej zasadzie jak Popularne strony, tzn, żeby wyniki były w jednym panelu wyświetlane/ I wtedy wszystkie panele po prawej dać w jednej linii pionowo, a szerokość newsa zwiększyć. Byłoby ładniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 Jest to w planie można powiedzieć. Będzie mała przebudowa serwisu ale spokojnie, działamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Ja mam tylko jedną uwagę - dlaczego 'Ostatnie posty na forum' i 'Popularne wątki na forum' zmieniły swoje miejsce na stronie głównej? / ; Wcześniej było idealnie, tzn. po wejściu na główną stronę od razu można było zobaczyć, co dzieje się na forum, a teraz trzeba trochę namachać się scroll'em... 'i don't like it' [ ; Jak by nie było, to forum jest głównym silnikiem tej maszyny... edit: A co do logowania, teraz działa, zalogowałem się na forum, przełączyłem na główną i jestem zalogowany : ) edit2: A jak się wylogować z głównej? :lol: :wink: Edytowane 13 Maja 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Bo następują zmiany wyglądu serwisu, to nie jest efekt końcowy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, za kilka dni będzie o wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 A czy panele Ostatnie posty na forum i popularne watki na forum nie mogą być połączone na takiej zasadzie jak Popularne strony Dobry pomysł. Zrobi się. I wtedy wszystkie panele po prawej dać w jednej linii pionowo, a szerokość newsa zwiększyć. Byłoby ładniej ;) Nei. Newsy nie są na tyle duże i ważne, aby zawalać nimi 75% ekranu. Natomiast po prawej wszystko w jednej kolumnie strasznie wydłużyło by stronę i byś scrolla w myszy zajechał (patrz: 2 posty wyżej). Raczej zostanie tak jak jest, czyli 50/25/25. Chyba, ze strona będzie dopasowywać się do szerokości, wtedy zyskane miejsce pójdzie na lewą stronę. Do tego czasu będzie tak jak jest. Ja mam tylko jedną uwagę - dlaczego 'Ostatnie posty na forum' i 'Popularne wątki na forum' zmieniły swoje miejsce na stronie głównej? / ; Wcześniej było idealnie, tzn. po wejściu na główną stronę od razu można było zobaczyć, co dzieje się na forum, a teraz trzeba trochę namachać się scroll'em... 'i don't like it' [ ; Jak by nie było, to forum jest głównym silnikiem tej maszyny... Robimy przemeblowanie. Generalnie problem jest taki, że mamy dużo ważnych rzeczy i mało wolnego miejsca (1024x768 nadal używa prawie 30% Internautów). Drugi problem, że jedni wolą artykuły i FB, inni wolą forum na górze, a jeszcze inni (reklamodawcy) wolą reklamy na górze. ;) Oczywiste jest, że wszystko nie może być jednocześnie na górze. Musimy wymyślić, co jest bardziej (a co mnie) przydatne. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje z uzasadnieniem, to czekamy. A co do logowania, teraz działa, zalogowałem się na forum, przełączyłem na główną i jestem zalogowany : ) Owszem, działa. Jednak sposób działania tego "ficzera" powoduje czasem opóźnienia w logowaniu - częściowo winę ponosi cache'owanie strony. A jak się wylogować z głównej? :lol: :wink: No właśnie tu jest haczyk. Do póki jesteś zalogowany na forum, to nie możesz wylogować się z portalu. Nie jest to jednak nasza złośliwość, lecz sposób działania modułu - wykrywania zalogowanie na forum i automatycznie loguje do portalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Nei. Newsy nie są na tyle duże i ważne, aby zawalać nimi 75% ekranu. Natomiast po prawej wszystko w jednej kolumnie strasznie wydłużyło by stronę i byś scrolla w myszy zajechał (patrz: 2 posty wyżej). Raczej zostanie tak jak jest, czyli 50/25/25. Chyba, ze strona będzie dopasowywać się do szerokości, wtedy zyskane miejsce pójdzie na lewą stronę. Do tego czasu będzie tak jak jest. Jak to newsy nie są ważne? To czym strona ma żyć? Z resztą moze być nawet 60% i będzie przejrzyście. Co to za powód z tym scrollem? IMO żaden. Wciskasz kółko i nawigujesz po stronie tylko poruszając myszą. Poza tym na chwilę obecną ilość newsów jest na tyle duże, że wszystkie panele na luzie by się zmieściły w jednej linii pionowo. To miejsce można jak najbardziej wykorzystać. I jeszcze zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2010 Podumamy, ale najpierw ważniejsze... Jako ktoś, kto raczej nie używa więcej niż 1024x768, to mam pytanie: Od jak dawna ten biały panel w stopce jest tak zjechany przesunięty do lewej? Oczywiście problem już rozwiązałem. Pytam z ciekawości... Edit: Z pozostałych spraw to jest jeszcze okno wpisywania komentarza, ale pracuję nad tym. Jak macie jakieś pomysły, sugestie czy też widzicie błąd na stronie, to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Wreszcie mogę się zalogować. Dobra robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Jak widzicie, dzisiaj ponownie małe zmiany w wyglądzie serwisu. Na prośbę użytkowników stworzyliśmy taksonomię na górze oraz przenieśliśmy miejsce reklamowe obok logotypu. Jak podoba się nowe rozwiązanie? Update: Poprawka, nadal walczymy z małymi problemami technicznymi. Ahh świat byłby za piękny bez nich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Miejsce reklamy zdecydowanie na plus, świetny pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) jeszcze przydałoby się oddzielić nowinki od artów. bardzo przydatne. przynajmniej dla mnie. oraz trochę zwiększyć ilość niusów. Edytowane 20 Maja 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Wiedziałem że coś inaczej wygląda mi główna... Będzie można przystosować dla 16:9? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 bzzzzzz - ty weź wyjaśnij bo ja myślę, że jest podział na newsy i arty, chyba, że się nie rozumiemy. Orgiusz - w następnej odsłonie, w tej już nie. Niestety gro ludzi obsługuje nadal 1024 a tracą na tym ludzie z full hd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 bzzzzzz - ty weź wyjaśnij bo ja myślę, że jest podział na newsy i arty, chyba, że się nie rozumiemy. Orgiusz - w następnej odsłonie, w tej już nie. Niestety gro ludzi obsługuje nadal 1024 a tracą na tym ludzie z full hd. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Ale samotny pasek aktualności/artów gdy boczne panele już się skończyły trochę rażą niewykorzystaną powierzchnią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Spokojnie, miejsce zostanie wykorzystane. ;] Z tym rozdzieleniem to wiem, o co chodzi i już mam na to pomysł, ale jest przy tym trochę grzebania. Przystosowanie do 16:9 (tudzież 16/10)? Trzeba by rozgrzebać skórkę dość mocno lub zrobić oddzielną na panoramy. Poza tym na chwilę obecną nie mam nawet na czym tego testować - 17tkę CRT trudno nazwać panoramą. Taka opcja nie jest jednak wykluczona. Najpierw jednak musimy zwalczyć problem związany z ładowaniem się komentarzy w "boxa" z treścią artykułu - Drupal nie jest łatwy w modyfikacji. Nadal nad tym pracuję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Drupal nie jest łatwy w modyfikacji. Nadal nad tym pracuję... Tak się składa ze jest akurat bardzo łatwy pod wzgledem wszelkich modyfikacji i dodatków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 To może inaczej. Template to najdurniejszy wymysł programistów. Na kij on jest, skoro zmiany układu wyświetlania muszę klepać w pliki modułów. Owszem, są to TPL, ale nadal w katalogu modułu. Ewentualnie ktoś skopał obecną skórkę PPC. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 Jezeli jest tak jak piszesz to na pewno ktos cos skopał. Normalnie wszystko idzie zrobic z poziomu template skórki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 No niestety Grzegorzy, nie da rady. I teraz obecnie też jest zonk. Rzuć okiem na dowolnego arta. Box komentarzy jest wbity do środka boxu artykuły, zaś 'odpowiedź' wbita w box komentarzy Nie wydaje mi się, aby $content miał zawierać zawartość arta + komentarzy + okno odpowiedzi wraz z boxami. Jeśli jednak tak nie jest, to skopany jest też node.tpl.php lub box.tpl.php. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Wprowadziłem kolejne poprawki: - poprawa pola komentarzy - zmniejszenie przycisku 'home' - dorzucenie przycisku 'wyloguj' - poprawki przy reklamie oraz "Zobacz więcej" dla Chrome - usunięcie przycisku "Archiwum" Jak macie jeszcze jakieś sugestie odnośnie obecnej skóry, to piszcie. Więcej zmian już wkrótce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2010 Nazwa wyświetlana usera na portalu - w tej chwili jest login z forum, ale nie nazwa wyświetlana z forum. Da sie? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...