Racuch Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 EK ma to do siebie że okolice sekcji zasilania nie mają dobrego styku z blokiem , dokręć mocniej i napisz czy PCB sie nie wygięło za bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) 930 MHz lata i byc moze pojdzie wiecej, ale jedno co mnie zastanawia to dosc slaby wynik na tych ustawieniach.O ile proc wielkiej rozicy nie robi i powyzej 4.2 duzo nie zsyskam to na taktach grafy powino dac o 200 pkt wiecej jak mniemam - o co kaman? http://img16.imageshack.us/img16/982/3dmark11gtx570930mhz.jpg Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jacku, tylko że ja mam założony blok po 480tce i wczoraj trochę walczyłem żeby nie było 1mm szpary. Zastanawiam się czy nie wymienić padów bo coś skaszaniłem, czy po prostu tak ma być. Aha, śrubek tam nie mam w tej chwili. W 480tce trochę inny rozkład otworów na końcu bloku jest, więc okolice regulatorów dociskam opaskami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Blok Prawie jak na GTX580 - prawie robi wielka roznice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Eee tam. Nie aż tak wielką ;) Trochę posiedziałem pod biurkiem i jakby trochę chłodniej teraz. No ale to mierzenie na palec więc nie do końca obiektywne. Na ATI pamiętam, że łatwiej było. Na na regulatorach był termisor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 A nie da rady "dorobić" otworów w bloku, tzn. nawiercić, nagwintować i skręcić wszystko. Sam się na przyszłość zastanawiam czy mój AquagraFX wejdzie na 570/580, na zdjęciach nie ma w zasadzie różnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Jacku, tylko że ja mam założony blok po 480tce i wczoraj trochę walczyłem żeby nie było 1mm szpary. Zastanawiam się czy nie wymienić padów bo coś skaszaniłem, czy po prostu tak ma być. ek'i z 480 siedza u mnie na 580 i temp w okolicy pwm to jakies troche ponad 60st, patrzac na to nie uwazam, aby byl to jakis problem do zmartwien ;) zapomnialem dodac - nap 1,213 w msiaft czyli realnie sporo ponad 1,26V na gpu Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) A nie da rady "dorobić" otworów w bloku, tzn. nawiercić, nagwintować i skręcić wszystko. Sam się na przyszłość zastanawiam czy mój AquagraFX wejdzie na 570/580, na zdjęciach nie ma w zasadzie różnic. Raczej nie. Chyba żeby np. nakrętki przylutować. Żeby się karta nie wyginała, przykleiłem dla wzmocnienia na elastyczną taśmę aluminiową rurkę. Drugą rurkę dla wypozycjonwania przykleiłem na blok i przewlokłem opaski zaciskowe. Edytowane 23 Stycznia 2011 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Ale kanał zdechła mi karta i dostałem nową ale ta już w OC że tak powiem nawet loda nie robi poprzedniej. Stara na napięciu 1.4V po zwodowaniu robiła 965MHz, a ta na 1.88V ledwo 925 (jeszcze nie zwodowana), k* to jest jakaś porażkowy egzemplarz, aż się zastanawiam czy jej nie spalić i zanieść spowrotem do sklepu i powiedzieć że karta nie działa, bo dziś ją odebrałem. Stara przed zwodowaniem 912 zrobiła na 1.075V (screen na poprzedniej stronie). Ku przestrodze innych sekcja zasilania musi być porządnie chłodzona inaczej kilkanaście min i karta zdycha, tak właśnie padła moja. Miałem ją oczywiście w planach schłodzić (sekcję zasilania + wszystkie elementy które były chłodzone fabrycznym chłodzeniem), ale nie miałem zaraz po zwodowaniu GPU odpowiedniego radiatora pod ręką (ustawiłem tylko wentylator 80x80x10 @ 1500rpm na sekcję, ale okazało się to za mało), tak więc przy zmianach chłodzenia warto popatrzyć jakie elementy były chłodzone i dokładnie wszystkim zapewnić odpowiednie odprowadzanie ciepła. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez dr_Misiek 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 jasne spal ja, najlatwiej ;) Z tymi napieciami to tez chyba jaja sobie robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 No właśnie też sę zastanawiałem. Gość się dziwi, że padła jak zapodał 1,4 V... amator :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Stara na napięciu 1.4V po zwodowaniu robiła 965MHz, a ta na 1.88V ledwo 925 (jeszcze nie zwodowana), te napiecia to czym "ustawiasz" i z czego odczytujesz?? a ja sadzilem, ze jedna z moich to padaka bo nie robi 970@1,2V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Błąd pisarski - chodziło o 1.14V i 1.188V oczywiście :D Napięcia ustawiam w oprogramowaniu dołączonym do karty przez producenta. Edytowane 27 Stycznia 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Koniec zimy nadejdzie wraz z dwoma chipsetami GF110 – GeForce GTX 590! : NVISION.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 WOW musiał bym wymienić obudowę do tej karty :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wielkosc nie gra roli dla Nas uzytkownikow. Bardziej temperatura rdzeni :blink: Nawet w bdb. wentylowanej obudowie, mozna sie spodziewac 90 st C na gpu przy obciazeniu tak "spakowanej" karty. Skoro gtx 580 osiaga 85 st C w stresie, to jak ma sie zachowc 2x podobny chip ? Ciekawe, ktory z forumowych gigantow sprzetowych, zakupi karte i przedstawi nam opinie na jej temat :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wg mnie ta karta to pośmiewisko. Jak niskie będa musiały być zegary? Albo ile SP wyciętych, żeby karta nadawała się do użytku? Nie jestem w stanie pojąć dlaczego nie zostały wykorzystane GF114. GF110 to ogromne chipy, do tego bardzo skomplikowane PCB, plus mega mocny cooler. Jaki tego będzie koszt, i za ile sprzedadzą patrząc na to jaka będzie różnica w wydajności od 580-tki. Może to ma być pokaz możliwości na którym będa tracić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2011 Przy niższych napięciach nie koniecznie musi być gorąca.Pamietam ze podobna dyskusja była przy okazji premiery GTX295 i w wersji na jednej PCB karta była bardzo udana.Myslę że z GTX590 będzie podobnie co do tego raczej nie mam obaw. Pisze sie w ciemno na jednego takiego potwora a jeżeli nie będzie rozczarowań (cena) do nawet na dwa do testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jestem przekonany że znajdą się użytkownicy którzy zwodują oba chipy i wykrzeszą drzemiącą moc w karcie. Choć przyznam że ciekawi mnie masowe rozwiązanie chłodzenia tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Wg mnie ta karta to pośmiewisko. Jak niskie będa musiały być zegary? Albo ile SP wyciętych, żeby karta nadawała się do użytku? Nie jestem w stanie pojąć dlaczego nie zostały wykorzystane GF114. GF110 to ogromne chipy, do tego bardzo skomplikowane PCB, plus mega mocny cooler. Jaki tego będzie koszt, i za ile sprzedadzą patrząc na to jaka będzie różnica w wydajności od 580-tki. Może to ma być pokaz możliwości na którym będa tracić? NVIDIA GeForce GTX 560 Ti SLI Review - Page 3/25 | techPowerUp 560Ti w SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 No wyniki raczej rewelacyjne, dwukrotny przyrost lub bardzo blisko. 590 będzie szybsza? Pewnie najwyżej w 1600p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) sli sie nawet ladnie skaluje GTX570 Trisli jedyna wada 590 - jak to schlodzic powietrzem przy pracy 24/7 na full load :( Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 Nie będzie tak źle,zobaczycie.To samo było jak miał wyjść GTX295..jak tam pomieścić dwa GT200b,ponad 100c będzie itp. Jak się grzał protoplasta jednego rdzenia gtx295,czyli GTX275?Właśnie tak: Inno3D GeForce GTX 275 OC 896M Review - Page 32/33 | techPowerUp 89c bez o/c. GTX295 było gorace-fakt,bywało głośno-fakt..ale działało bez problemów.Nawet można było zrobić o/c 20-25% na stock chłodzeniu i mieć prawdziwe 2xGTX275 o/c(kosztem zwiększonego halasu oczywiście). Tutaj też,maksymalnie obniżone napięcie,takty też niższe i to wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 sli sie nawet ladnie skaluje GTX570 Trisli jedyna wada 590 - jak to schlodzic powietrzem przy pracy 24/7 na full load :( Dlaczego nie wejdziesz w wode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2011 (edytowane) cały zestaw (1-2 fullcovery) + cpu + pewnie z 2 chłodnice + pompka -> jak nic 2-2.5k zl wymieniając grafy zostaną mi fullcovery z ktorymi nie będzie co zrobić przydała by się obudowa żęby to wszystko umocować (chłodnice/pompkę/węże) - dodatkowy koszt Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2011 A nie lepiej kupić dwa oddzielne bloki ?? W razie wymiany grafy masz nadal dwa niezależne bloki. A co do mocowań które się zmieniają prawie za każdym razem jak wychodzi coś nowego to można posiłkować się moim patentem. Mam blok na GPU od czasów 6800 i poradziłem w taki sposób: Wszystko czego potrzebujesz to dwa kawałki stalowej linki powiedzmy po 15cm, 4 x kawałki kostki elektrycznej (takiej jaką się stosuje podczas łączenia instalacji),podkładki i sprężynki powinny być na wyposażeniu bloczka. Generalnie sztywną śrubę zastępujesz giętką linką która spokojnie podda się odkształceniom wynikającym z różnic w otworach na kolejnych grafikach. A tak wygląda to w praktyce: Co prawda nie wygląda to tak efektownie jak oryginalne zapięcie, ale robote robi, ja w ten sposób miałem zwodowane: - X800GTO2 - 7900GTO - 8800/9800 GT - GTX260 - GTX570 Bloczek kupiłem od Misiu15Go już ładnych kilka lat temu i cały czas daje rade, GTX570 nie przekracza po OC 50 stopni. 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Patent mistrzowski. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Mam blok na GPU od czasów 6800 i poradziłem w taki sposób: Bloczek kupiłem od Misiu15Go już ładnych kilka lat temu i cały czas daje rade, GTX570 nie przekracza po OC 50 stopni. To sie nazywa szacunek do pieniedzy i pomyslowosc!! :) Impressive!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 A ja się z lekka przeraziłem. Kilka razy montowałem na ten zacisk z kostki elektrycznej mniej ważne rzeczy i wiem, że potrafią one po prostu popękać. Jakby mi to nagle blok puściło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Też mi to nie dawało spokoju dlatego jak widać z każdej strony jest zaciśnięte na dwie śruby dodatkowo kupuje tylko zaciski w całości zrobione z metalu w plastikowej obudowie. Oczywiście zacisnąć należy to z pewnym wyczuciem. Ja korzystam z tego od kilku lat i nigdy nie miałem problemu. Jeśli widzę że kostka jest już nieco odkształcona wyrzucam ją i biorę następną. A że grafiki wymieniam przeciętnie co rok to za wiele zabawy nie ma. Raz montujesz i masz rok spokój. A jeśli częściej to kostki metalowe kosztują i tak groszowe sprawy. Teraz czekam na ASUSA P8P67, i5-2500K i pamiątki CORSAIR 2x8GB (1333). Mam jeszcze blok na chipset i zastanawiam się czy nie zwodować i bloku, choć asus robi raczej dobre chłodzenie. Ale nie odbiegajmy za bardzo od tematu w końcu gadka toczy się wokół zielonych potworków :wink: P.S. Nie wiem co mocowałeś że popękały, ale w tym przypadku nie występują niewyobrażalne siły, tylko mała siła sprężynki a to naprawdę bardzo niewiele :-P Edytowane 31 Stycznia 2011 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...