dzik86 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) możecie mi pomóc z tym kluczem na stronie cdaction ? gdzie jest ten ten odnośnik zasoby? (nie mogę znaleźć ;/) i na jakim serwie gracie , usa czy europa ? edit: juz znalazałem, ale już nie maja kluczy ;/ edit2: juz mam :D Edytowane 9 Listopada 2011 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) klucze były do zamkniętej bety, teraz jest już po premierze ;), po prostu zarejestruj się na New user registration | World of Tanks eu (chyba wszyscy grają na eu) Edytowane 9 Listopada 2011 przez qrak69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Ja używam tego: Аркадный,Снайперский, Арт прицел и Сведение trzeba skopiować folder flash do folderu World_of_Tanks\res\gui Świetny celownik! Dużo lepiej się celuje, autentycznie łatwiej trafić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Świetną miałem dzisiaj akcje. Po dwóch przegranych bitwach pierwsza Grillem gdzie rozwaliliśmy ogółem 3 czołgi, z czego 2 ja rozwaliłem z bliska Grillem jak już wszyscy nie żyli. Niestety w Sluggera spudłowałem i zdjął mnie 1 strzałem :P Grałem PzIV, tiery do 5, wiec wiedziałem ze będą 2-3 fragi. Na początku zdjąłem PzIV dobrze szło, nasi pojechali na bazę, ja wyjechałem za wzgórze na środku i w pewnym momencie zostałem sam za 5 czołgów. Pomyślałem dobrze, nie będą przeszkadzać. Napatoczył się to zdjąłem nieuważnego StugaIII. Chwile potem wróciłem do bazy, która zaczął okupować PzIII/IV. Dostał ze wzgórza 2 strzały i tym zakończył okupację. Potem wróciłem do bazy przeciwnika zdjąłem SU85 który miał już 5 killi na koncie. trochę poczekałem i załatwiłem kolejnego Stuga. Został się T40, schował się za bunkrem i miał już 60% okupacji ale udało się go trafić w ledwo wystający dach. Więc podjechałem do bazy i tutaj dostałem pierwsze trafienie ale tylko w gąsienicę. T40 w panice zaczął uciekać i bawić w kotka i myszkę wokół bunkra. Pomimo dwóch pierwszych pudeł, kolejny strzał trafił gąsienice. no i już kolejne dwa w plecy. Rezultat: Top Gun, Defender, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Dzisiaj grajac JgPantera pod koniec bitwy zdjal mnie niejaki firka z wlasnego zespolu :/ Jak cos mozeciem u ode mnie lakier porysowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Świetny celownik! Dużo lepiej się celuje, autentycznie łatwiej trafić :) Ja też go zastosowałem, ale teraz mam problem, że gdy naceluje na czołg nie wyświetla mi się jego nazwa ani % hp. Macie rade na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Mamy, parę stron temu były linkowane zmienione "over target markers" (pod tym samym hasłem szukaj na forum WoT) - wszystkie potrzebne informacje jak na tacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 M40/43 zaparkowało w garażu, ale zanim to nastąpiło musiałem głęboko sięgnąć do kieszeni i posprzątać garaż, ze zbędnych modułów etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 M40/43 zaparkowało w garażu, ale zanim to nastąpiło musiałem głęboko sięgnąć do kieszeni i posprzątać garaż, ze zbędnych modułów etc.Jak się na takiej armatce wychodzi z kredytami? Jakie koszty bitwy a jakie dochody bez premium. I jaki ma kont obrotu lufy bez utraty skupienia celownika? Bez poruszenia korpusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Ty tak wszystko w tej grze przeliczasz? *kąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 czy 8,8 w vk3601h jest warte zachodu, czy lepiej zostać przy starej dobrej 7,5/70? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) czy 8,8 w vk3601h jest warte zachodu, czy lepiej zostać przy starej dobrej 7,5/70? Jest - mi sie w VK36 sprawdzalo ze wzgledu na wiekszy alpha strike. Dopiero od jego zalozenia zaczelo mi sie dobrze jezdzic tym czolgiem bo wczesniej brakowalo kopa. W sumie to dziwne , ale w 3001P wolalem za to 7,5. edit: zreszta i tak musisz odkryc bo jest po drodze do 88/L71 w nastepnych drzewkach. Edytowane 10 Listopada 2011 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Ty tak wszystko w tej grze przeliczasz? *kąt Nie, zazwyczaj idę na czuja, ale wkurzało mnie bardzo w SU-5 że podążając celownikiem za celem co chwilę rozłaził się na maksa i nie mogłem autentycznie nic trafić. Sprzedałem przed rozwinięciem do SU-8 bo po prostu nie miałem przyjemności z gry. A przykładowo na SU-26 grało mi się bardzo dobrze bo ma obrotową wieżyczkę. Dlatego zawsze chcę wiedzieć jak się zachowuje celownik artylerii, zanim wydam na nią kupę kredek i poświęcę jakiś czołg, bo już miejsc nie mam. Kąt, kąt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 M40/43 ma większy kąt obrotu niż M12. Obecnie jadę na premium i zarabia podobnie jak M12 bo na razie ma tą samą lufę. Musze odblokować gąski, wrzucić dodatki, potem drugą lufę i załogę wyszkolić do 100% to będę mógł coś więcej powiedzieć. W becie miałem ta artkę, ale nie pamiętam jak się wtedy zachowywała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Jak chcesz mieć spokój z rozłażeniem się celownika, to idź w Hummela. Zamiatam nim połowę mapy bez potrzeby przestawiania nawet o milimetr. Zarabia też nieźle - na minus wyszedłem tylko parę razy jak mnie zdjęli na początku bitwy (#$&@ T-50) i nawet raz nie zdążyłem strzelić. A często mi się już zdarzyło wyprztykać wszystkie pociski i skautować (strasząc plankton samym faktem bycia artą :lol: ). Vmax ponad 40km/h, dobre przyspieszenie, nieźle zbiera zakręty itepe - ogólnie wyścigowe SPG :D Kwiatek z wczoraj - El Halluf, arty party (po 6 art z obu stron), Czołgi spotkały się w standardowym miejscu spotkań- (A2:A4) i wybiły nawzajem (z pomocą arty) do poziomu E-75@300hp vs IS-4@300hp. Obaj się szachowali, bo żaden nie chciał być zdjętym przez przeciwną artę. No to podjechałem sobie w, wydawałoby się, lepsze miejsce (A1:B1) - lipa, teren nie pozwoli strzelić, bo nie zrobię paraboli. Podjechałem jeszcze bliżej (A2) i wyjechałem praktycznie "twarzą w twarz" z IS-4. Strzeliłem w momencie jak przestał obracać lufę w moją stronę. No i zdjąłem go mocnym lucky shotem - celownik jeszcze się skupiał, a i tak mieściła mi się na gościu tylko połowa. Zdążyłem się jeszcze schować, zanim pociski ich art do mnie doleciały. Pół teamu gratulowało akcji :mrgreen:, a najszczęśliwszy był chyba nasz E-75. Jeżeli ktoś się zastanawiał kiedyś, jak wygląda zwrotny moment w grze... to właśnie tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Nie, zazwyczaj idę na czuja, ale wkurzało mnie bardzo w SU-5 że podążając celownikiem za celem co chwilę rozłaził się na maksa i nie mogłem autentycznie nic trafić. Sprzedałem przed rozwinięciem do SU-8 bo po prostu nie miałem przyjemności z gry. A przykładowo na SU-26 grało mi się bardzo dobrze bo ma obrotową wieżyczkę. Dlatego zawsze chcę wiedzieć jak się zachowuje celownik artylerii, zanim wydam na nią kupę kredek i poświęcę jakiś czołg, bo już miejsc nie mam. Bo źle robisz - jak masz artę z wąskim kątem i gościu jedzie prostopadle do Ciebie, to przesuwasz się z wyprzedzeniem, celownik się zbiega i trzeba tylko wyczuć moment do strzału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 czy 8,8 w vk3601h jest warte zachodu, czy lepiej zostać przy starej dobrej 7,5/70? U mnie w VK3001H zdecydowanie lepiej sprawdza się L/70, po tym jak przerzuciłem się na to działo, średnie doświadczenie i średnie obrażenia jakie zadaje od razu poszły w gorę, i do tego snajpery lecą aż miło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 @m4r Ty się tak w Hummela nie wkręcaj, bo jak zaparkujesz w garażu GW Panther-e to dopiero zobaczysz co oznacza byczy kąt i zamiatanie. ;) Brakuje mi tylko tej prędkości i zwrotności Hummela, no ale trudno coś za coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Kurde czytam jak wymiatacie na tych cholernych artach i wydaje się to takie proste, a jak kupiłem S-51 to była tragedia. 77 walk i tylko 26 czołgów zniszczonych, wkurzało mnie to samo co Sławka, rozłażący się celownik jak tylko człowiek poruszył działem. Sprzedałem gada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 oj GW Panther nie odstaje tak bardzo do Hummela z predkoscia i zwrotnoscia, a dodatkowo nadrabia to najwiekszymi katami z wszystkich art, ale za to celowanie trwa wieki, cos za cos... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja wlasnie dlatego szedlem normalna droga levelowania drzewka SPG. Zamiast wbijac sie na gleboka wode i trenowac S-51 strzelajacym 2 razy na minute robilem to na bizonie i sturmpanzerze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 @Boxster: Spoko spoko ;P Na GW zbieram kasę i szlifuję załogę. Niedługo jeszcze sobie odblokuję S-51 (~40k expa) i zobaczę co to potrafi. Chociaż wąski kąt mnie trochę zniechęca - Hummel mi całkowicie zmienił sposób grania artą... i już wiem dlaczego jest takie zatrzęsienie niemieckich SPG na mapach :D @Michaelius: Zacząłem od su-18, ale odpuściłem na su-5, które mnie niemiłosiernie wkurzało - trafiało wszędzie, tylko nie w cel. ___ 8.8 imo ma średni sens w VK - można nim podziałać trochę jak się jest w topie listy i plankton leci na strzał- dwa. Ale przeciwko mocniejszym czołgom wkurzają ciągłe rykoszety i "dziwna" celność - masz pacjenta praktycznie całego w celowniku, a i tak pocisk poleci tym jednym punktem, w którym gościa akurat nie ma. Nazwał bym nawet 88mm działem Murphy'ego - jak coś ma pójść nie tak, to pójdzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja wlasnie dlatego szedlem normalna droga levelowania drzewka SPG. Zamiast wbijac sie na gleboka wode i trenowac S-51 strzelajacym 2 razy na minute robilem to na bizonie i sturmpanzerze :) No tak chce zrobić. Wynika z tego, że najlepiej uczyć się na niemieckich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Mamy, parę stron temu były linkowane zmienione "over target markers" (pod tym samym hasłem szukaj na forum WoT) - wszystkie potrzebne informacje jak na tacy. Dzięki o to mi chodziło. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) czy 8,8 w vk3601h jest warte zachodu, czy lepiej zostać przy starej dobrej 7,5/70? Dzisiejsza akcja z VK3001H i 88L56, wyjechałem naprzeciw E75 który miał 1% życia, zielony marker na e75 strzał.... rykoszet, przeładowanie na HEAT i.... śmierć zanim zdążyłem wystrzelić. Podsumowując czasami rykoszetuje nawet od Pz38. Plus w stosunku do 75 to dużo większe obrażenia. m4r - bardzo dobrze opisał to działo wyżej. Edytowane 10 Listopada 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 trzeba było przyładować mu z HE, zszedłby natychmiast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Dzisiejsza akcja z VK3001H i 88L56, wyjechałem naprzeciw E75 który miał 1% życia, zielony marker na e75 strzał.... rykoszet, przeładowanie na HEAT i.... śmierć zanim zdążyłem wystrzelić. Podsumowując czasami rykoszetuje nawet od Pz38. Plus w stosunku do 75 to dużo większe obrażenia. m4r - bardzo dobrze opisał to działo wyżej. Zielony market mogl byc albo gasienica, albo bledem celownika. Bo chyba nikt nie wiezy, ze 130mm penetracji od przodu moze ugryzc tier 9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Jeśli przyceluje w weakspot, to czemu nie? Wizjer kierowcy w E-75 ma chyba 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Trzeba jeszcze w ten weakspot trafic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2011 Kolega napisał, że nie trafił. Ale fakt z celnego działa można wycelować i ładnie uszkodzić przez strzał weakspota. Miałem taką sytuacje gdy grałem M6, wrogi T32 walczył z naszym KT a ja go zabiłem strzelając w gniazdo KMu, weszły wszystkie strzały z mojej 90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...