KAX_ Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 350zł plus rozbieranie rozrządu czyli chociaż warto te kilka dyszek na pasek dorzucić poczytaj też o innych dolegliwościach TS. Ale jak Ci to nie przeszkadza bierz 2.0 TS tylko bez skrzyni selespeed. Co do ceny to jest straszny rozrzut i niestety ma to swoje uzasadnienie w kondycji auta bo nikt nie odda w pełni sprawnego samochodu z takim wyposażeniem za śmieszną kasę dlatego dobrze by było oglądać je z kimś kto się na alfach zna. Co do zawieszenia jak będzie już wymęczone na polskich drogach to kompletny remont niestety trochę $ kosztuje, zresztą przeanalizuj sobie ceny ale od razu mówię nawet nie patrz na najtańsze zamienniki bo remont zawiasu będziesz robił co rok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Zasadniczo w tej cenie będzie ciężko (ze 2K trza by dołożyć), ale może Rover 75? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) Za duży zdecydowanie;) Teraz chcę HB. Kax - za dobrej jakości zamiennik rozumiem masz na myśli TRW?: http://allegro.pl/zestaw-4-wahaczy-laczniki-alfa-147-156-trw-i1452023039.html . do tego robocizna pewnie z 300-400zł, przeboleję ;) Z tego co wiem 2.0TS jest bardziej awaryjny, faluja mu obroty i generalnie alfateam zdecydowanie odradza.... Edytowane 7 Marca 2011 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 75 w tej cenie? Bardzo kiepski pomysł - porywanie się z motyką na słońce. Poza tym nie ten rozmiar, nie ten segment. Równie dobrze mógłbyś zaproponować E39 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 srekal34 Tak TRW szły na pierwszy montaż i podobno żywotność zdecydowanie dłuższa niż tańszych zamienników. Co do linka to dolicz jeszcze tył ;) Warto sobie kupić kabelek diagnostyczny koszt niewielki, a może być pomocny przy zakupach np. przy sprawdzaniu przebiegu bo o ile na wyświetlaczu komputera można go bez problemu zmienić o tyle z wartością zapisaną w ECU jest większy problem i często albo pokazuje prawidłowy przebieg albo po kombinacji 0km. Po za tym przyda się po kupnie do kasowanie błędów poduszek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2011 Tył drugie tyle czy więcej? Myślałem że w 3 tysiącach się zmieszczę z remontem ewentualnym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Megane I ph II , Peougeot 307 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 w takiej kasie to już megane II w beznzynie kupi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Tył drugie tyle czy więcej? Myślałem że w 3 tysiącach się zmieszczę z remontem ewentualnym :P Pisałem, że "trochę" to kosztuje żebyś miał świadomość w co się pakujesz :P ale nie ma się co martwić na zapas szukaj po prostu zadbanego egzemplarza gdzie nie będzie konieczne wkładanie worka pieniędzy zaraz po zakupie i będziesz zadowolony bo za w miarę nieduże pieniądze dostaniesz naprawdę fajne auto, które np. takiego puga 206 deklasuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Wymagania mam takie, by nie raziło plastikami w środku(Japońce więc odpadają) Wymaganie OK, odrzucenie japońców OK, ale (wstępna) akceptacja 206 pomimo tego podpunktu ? Wolne żarty... Siostra miała przez 5 lat 206, fakt, że się mocno sypała elektronika, ale to statystycznie pech, chyba nie ma co brać tego do serca. Jednak przyznanie, że 206 ma lepsze plastiki niż japońce (wiadomo, zależy które) to jakaś paranoja ... Jeśli już myślisz o 206 i nie boisz się jego tandetnych plastików, to zajrzyj na azjatycką część motoryzacji także, a nóż widelec coś Cię zainteresuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Piszesz że rażą Cię plastiki w japończykach a rozglądasz się za focusem czy astrą. Nie wiem czemu tak do tego podchodzisz. Jeździłem jakiś czas focusem i poza prowadzeniem to nic mnie w tym samochodzie nie zachwyciło. Co prawda dieslem a nie benzyną i moga tyle powiedzieć że silnik straszna dychawica. Rdza go szybko jadła(drzwi, klaba bagażnika, nadkola). Fotele dla mnie mało wyogodne, strasznie płaskie. Z tego co pamiętam częstą przypadlością było że jedno kolo się kładzie(ale nie pamiętam czy to w hb czy kombi). Szczerze to już bym wolał opla. Mniej polotu ma ale jakoś bardziej do mnie przemawia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Poszukaj może jakiegoś fajnego Rovera 25, a jeszcze lepiej MG ZR, auto nie jest bardziej awaryjne od innych, wygląda świetnie, a w MG sportowe zawieszenie. Jak weźmiesz diesla to one raczej są mało awaryjne, bo to stary poczciwy turboklekot.. Polecam do rozważenia, w dodatku, Rovery mają bardzo dobry support na forum, także nie bać się marki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 a marka rover/mg to jeszcze istnieje w ogóle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Fiat Panda 1.2 w benzynie? Konstrukcja prosta jak cep, bez fajerwerków, do miasta jak najbardziej ok, niewielkie spalanie, dużo zamienników w przyzwoitych cenach i za 13 tyś dostaniesz spokojnie 2005/2006 rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 (edytowane) a marka rover/mg to jeszcze istnieje w ogóle ? Istnieje chociaż to może za dużo powiedziane ;) Prawa do marki MG mają Chińczycy i coś tam klepią (pod markami MG i Roewe), a markę Rover ma TATA... Natomiast MG ZR jak najbardziej godny uwagi. Edytowane 9 Marca 2011 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 W R75 jest Diesel z BMW. Jeśli w R25 jest ten sam, to ja bym podziękował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2011 R75 to w dużej mierze konstrukcja BMW, natomiast małe Rovery 200/25/streetwise to konstrukcja anglików... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Witam, Szukam czegoś dla siebie, w sumie bardziej jako zabawkę, ponieważ nie wiem, czy rocznie zrobię tym autem 6-7 tyś.km. Wymaganie pierwsze i podstawowe jest takie, że nie może być to samochód, który stoi na każdym rogu, jak golf czy inne a4, ma posiadać klimę najlepiej automatyczną, nie ma być to golas z szybkami na korbkę, raczej benzynka do 2l mająca ponad te 120 koników. Rocznik najlepiej jak najnowszy, ale jednak poniżej roku 2000 nie chciałbym schodzić. Najpierw miałem opcję alfy romeo 156, której pojawia się coraz więcej na drogach, ale i tak do golfa jej brakuje sporo jesli chodzi o ilość na drogach. Dobry egzemplarz alfy jest ciężko dostać, więc może podrzucicie jakimś pomysłem? Zastanawiałem się nad saabem 9-3, również nie ma tego dużo, tak samo jak np ford cougar. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi i podrzucicie jakieś fajne pomysły :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Witam, Szukam czegoś dla siebie, w sumie bardziej jako zabawkę (...) nie może być to samochód, który stoi na każdym rogu (...) Najpierw miałem opcję alfy romeo GTV B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Hyundai Coupe gen. III? Był robiony od 2002, więc może coś znajdziesz z niewielką dopłatą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CjRudi Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Jako reprezentant grona posiadaczy Roverów, zaproponuję MG ZR 160 B-) mega zabawka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Saab 9-3 SKORY ZADBANY ZAREJESTROWANY, 2000r., 1985cm3, 205KM - otoMoto - no taki fajny i spore możliwości wykrzesania dodatkowych km za niewielką kaskę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Fajny, fajny, ale jednak automatyczna klima musi być :) Poszukam jeszcze czegoś, bo budżet większy, więc może znajdzie się coś bardziej wypasione :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Sorry, ale ja po prostu muszę. :mrgreen: Lexus IS200. Nie stoi na każdym rogu. ;) poza tym naprawdę fajnie się tym jeździ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Kurde, nie byłem świadom, że za taką kasę można mieć lexusa :P Tylko pewnie jak coś się sypnie, to 1/3 wartości auta zostawia się w serwisie :) Chyba poczekam do wiosny jeszcze, może pojawi się coś interesującego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 lexy się nie sypią :wink: is200 jest genialny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) Fiat barchetta? A jeśli nie kabrio, to Fiat coupe 2,0 T.... Edytowane 19 Marca 2011 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 A może coś "zwykłego" ale z niezwykłym silnikiem? :) np. clio sport, focus st? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 za 15 tyś ? powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Fajny, fajny, ale jednak automatyczna klima musi być :) Poszukam jeszcze czegoś, bo budżet większy, więc może znajdzie się coś bardziej wypasione :) faktycznie nie wyczaiłem ze klima manualna :) ale znalezienie 9-3 I gen z 2.0T pod maska i dobrym wyposażeniem to nie problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...