ptys Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Rozumiem, że żołnierze w takim Afganistanie też mogą sobie wyłączyć to i owo pzdr z wojskiem i techniką wojskową tez masz mało wspólnego, bo chyba nie powiesz mi że wojska NATO mają takie same możliwości rozpoznania terenu, jak mudżahedini, nawet zwykły żołnierz ma sporo większe możliwości od pastuchów z kałachami, dostęp do uav, kamery termowizyjne, nowoczesne noktowizory, także mogą sobie włączyć to i owo. Tak pisałem detali grafiki czy geometrii nie tnę tylko rzeczy które uniemożliwiają rozgrywkę ( w moim przypadku dochodzi jeszcze upośledzenie widzenia barw także z blurem mam rozjebkę na ekranie, a oświetlenie w bf3 i tak jest dość męczące nawet bez ambient occlusion. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 z wojskiem i techniką wojskową tez masz mało wspólnego, bo chyba nie powiesz mi że wojska NATO mają takie same możliwości rozpoznania terenu, jak mudżahedini, nawet zwykły żołnierz ma sporo większe możliwości od pastuchów z kałachami, dostęp do uav, kamery termowizyjne, nowoczesne noktowizory, także mogą sobie włączyć to i owo. (...) Ty jak zawsze masz duże rozpoznanie, nawet w technice wojskowej Stosowanie techniki aby ułatwić walkę to jedno, a wyłączanie pewnych "opcji" to drugie. Co ma zrobić żołnierz jak jebnie granat w pobliżu, wyłączy blura? Czy może kamera termowizyjna/noktowizor mu pomoże? adamlop rozumiem, że walczyłeś na froncie na pierwszej linii i jak jesteś pod obstrzałem to wszystko jest bardzo klarowne i widzisz wszystko w najmniejszych detalach? Ja na froncie nie byłem, ale może coś nam opowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Ja rozumiem, rozmycie przy wybuchu granatu, ale nie caly czas... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Wątpie czy w realnym świecie następuje rozmycie w stylu blur nawet przy wybuchu . Nie ma co się oszukiwać, jest to sztuczny efekt, jestem gotów zaryzykować stwierdzenie, że blur powstał po to, żeby zniwelować smużenie na LCD, a w wersji konsolowej stosowano go do maskowania słabych tekstur (wiele gier na PS2 ma ten śmieszny efekt). Osobiście wyłączam to cholerstwo jeśli tylko się da, męczy moje oczy i szkoda na to mocy obliczeniowej. @Down, przeciwdziałanie lekkiemu offtopowi (w sumie mówimy o efektach graficznych) robiąc jeszcze większy offtop jest z pewnością bardzo męskie, jesteś z siebie dumny? Strażnicy forumowej moralności, od tego są moderatorzy. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) A ja myślałem że to temat o HD79xx ... @up, daruj sobie to święte oburzenie Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) @up To napisz jak ci chodzi BF3 w multi (max ustawienia bez blur) na 7950, bo Ptys mi pisal ze nawet na 7970 wystepuje microstuttering. http://forum.purepc....10#entry3743438 Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 na pierwszej linii nie byłem, ale przy wystrzale petardy wojskowej w odległości kilku metrów byłem nie raz anie nie dwa, i daje ci gwarancje że jest to dużo bardziej głośne od granatu, rozmycia było brak aczkolwiek, lekka dezorientacja coś jak odpowiednik przygważdżania w bf3, najgorsze zdarzenie miałem za nastolatka jak strzelaliśmy karbidem (acetylenem) zajumanym z pobliskiej budowy, po jednym strzale ucho "zatkało" się na dwa tygodnie myślałem że straciłem w nim słuch, blura nie było, tak jak napisał adamlop, efekt stworzony przez producentów gier aby tuszować braki w grafice oddać uczucie prędkości w wyścigach (tam to rozumiem bo już też z kumplem ponad 210km/h śmigałem i faktycznie jak patrzysz przez boczną szybę to drzewa zlewają się w jednolitą zieleń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Sapphire 7950 OC 950mhz model: 11196-10-40G jest na PCB od 7970 i posiada zlacza 8pin+6pin Ktos posiada ? Na zagranicznych forach przewija sie info ze 1100 na rdzeniu to robi na standardowym vgpu Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Tez jestem bardzo zainteresowany jakims info odnosnie szafirka 7950 z czarnym pcb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Juz do mnie jedzie, nie omieszkam sie napisac troche info tutaj, podejrzewam ze ok tygodnia se poczekam, takze przyszly weekend bardzo realny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ja niestety musze poczekac chwile z zakupem bo nie ma mnie w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Krotka pilka panowie , posiadam 7950 oc 1100MHz , mam okazje za mala doplata zamienic na 7970 OC 1250MHz ( Sapphire ) doplata to okolo 350zl , grywam glownie w BF3 z tego co wyczytalem to powinienem dostac jakies extra boost 10% w framerate moze wiecej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) 150mhz, 10%boostu , czyli zamiast 50 - 55fps. Chyba nie warto. Szkoda 350zl, zmiana bedzie raczej nieodczuwalna. 7950vs7970 na tych samych taktach to 3% roznicy Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 adamlop Jestes pewien ze tylko 3% ? gdzies kiedys czytalem ze w BF3 Ultra przy tych samych taktach 7950 Vs 7970 ten drugi jest 10% szybszy do tego ten sapphire w wersji OC kreci sie lepiej o 150MHz ( 1100MHz Vs 1250Mhz ) razem powinno byc lekko +20% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 http://hexus.net/tech/reviews/graphics/34761-amd-hd-7950-vs-hd-7970-clocks/?page=5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Krotka pilka panowie , posiadam 7950 oc 1100MHz , mam okazje za mala doplata zamienic na 7970 OC 1250MHz ( Sapphire ) doplata to okolo 350zl , grywam glownie w BF3 z tego co wyczytalem to powinienem dostac jakies extra boost 10% w framerate moze wiecej ? Chcesz wysoką wydajność w bf3 to tylko 670 lub 680. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) sideband Prawda GTX 670 bedzie jakies 10% szybszy od 7970 GHz edition , tyle ze Ja potrzebuje Radeona rowniez do wielokanalowego Audio dlatego nie rozwazam zakupu GTX 670/680 Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Hmm, na HardOCP wygląda to tak: http://www.hardocp.com/image.html?image=MTM0NTczNjcwMHRKd21mNjRCazZfMl8xX2wuZ2lm http://www.hardocp.com/image.html?image=MTM0MDE1NTYzNTVKanB2VmxiR3ZfNF8zX2wuanBn http://www.hardocp.com/image.html?image=MTMzNjkwMDMwOENBejJiTktwcElfM181X2wuZ2lm Jakiś komentarz do ich testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Pewniakiem prawda lezy gdzies po srodku ;) gdzies juz widzialem test 7970 OC 1180MHz ktory wypadal czasami lepiej niz GTX 680 przy zblizonych taktach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Lancer jako posiadacz 7970@1200 i gigabyte windforce 7950, powiadam ci że obecny gtx 680 działa w bf3 duzo lepiej, po prostu nie ma wkurzajacych mikroprzycięć, byc może teraz ati wyeliminowało to w najnowszych sterach ale szczerze mówiac watpię, fps tez skoczył do góry a podczas zadymy (dosłownie duzo dymy z granatów dymnych) na metro jest jakies 50% lepiej niż na wykreconym 7970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 GF i HD to ja też miałem. Nie gram jednak w BF3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ja u siebie żadnych mikroprzycięć nie uświadczyłem. Zaczynałem grać w bf3 na 12.4 a teraz na 12.8 i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Panowie, kiedy będzie ta obniżka cen? Z tego, co widzę to Sapphire 7970 stoi po 1780PLN, czyli chyba jeszcze po starej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Obniżka nie dotyczy 7970 , reszta kart poszła w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Panowie, kiedy będzie ta obniżka cen? Z tego, co widzę to Sapphire 7970 stoi po 1780PLN, czyli chyba jeszcze po starej cenie? Ja się wstrzeliłem w jakąś promocje na techplanet i zamówiłem gb 7970 wf3 oc za 1560 zł, ale na następny dzień cena podskoczyła do 1660 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) Mój Gigabyte nie chce iść na pamięciach więcej jak 1475:(. Na rdzeniu bez większego napięcia max 1015. No cóż nie trafiła mi się cudna sztuka, ale do grania w 1680x1050 to i tak nadmiar mocy. Edytowane 1 Września 2012 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Panowie , moze ktos doradzi cos podpowie ktora grafe wybrac: Sapphire 7970 OC Edition 1000MHz czy Sapphire 7970 GHz Edition Vapor-X 1000MHz i 1050MHz with Boost roznica w cenie 10 funtow , z tego co wyczytalem kreca sie podobnie max 1220MHz z tym ze Vapor-X jest 2-3 'C chlodniejsza . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Bralbym ta pierwsza pod warunkiem ze jest ze starym biosem bez Boosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Czy ze jak , nowe radki z Boostem sa w czyms gorsze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2012 Nie gorsze, tylko taki boost moze przeszkadzac w OC. Wolalbym ustawic zegar na sztywno, a nie miec jeszcze dodatkowo jakies wahania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...