DUSZEK2323 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Pojawiły się oferty w sklepach na chłodzenie Arctic Accelero Hybrid szkoda że cena to 569 zł Pytałem w sklepie kiedy będą mieli na stanie, termin koniec sierpnia. Wysłałem też maila do Arctic'a czy po zamontowaniu Accerero Hybrid da się zamontować backplate który mam na EVGA, niestety odpowiedz negatywna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 duszek daj sobie spokój po co woda na gtx 680/670 i do tego tylko na rdzeniu, jak twin turbo radzi sobie bez problemu z wydzielanym ciepłem, do tego takie wodne jest trochę z [gluteus maximus], jak już to tylko fullcover bo biedna sekcja w tych kartach grzeje się znacznie bardziej od pamięci czy rdzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Jak to po co ?, dla dużo mniejszych temperatur i ciszy pod obciążeniem. Co do bloku typu FC to pokrywa on sekcję, ale ciecz nie przepływa przez jego okolicę i całe ciepło odbiera kawałek metalu połączony z reszta bloku przez czasem niezbyt solidne połączenie, więc moim zdaniem duży aluminiowy radiator równie dobrze sobie z tym poradzi. Sam będę takie coś robił jak nie pojawią się bloki FC do mojej karty i będzie to równie wydajne. Co do tematu to jestem ciekaw czemu jest tak mała dostępność kart MSI GTX670 Power Edition Twin Froz 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 (edytowane) Jak to po co ?, dla dużo mniejszych temperatur i ciszy pod obciążeniem. Co do bloku typu FC to pokrywa on sekcję, ale ciecz nie przepływa przez jego okolicę i całe ciepło odbiera kawałek metalu połączony z reszta bloku przez czasem niezbyt solidne połączenie, więc moim zdaniem duży aluminiowy radiator równie dobrze sobie z tym poradzi. Sam będę takie coś robił jak nie pojawią się bloki FC do mojej karty i będzie to równie wydajne. Co do tematu to jestem ciekaw czemu jest tak mała dostępność kart MSI GTX670 Power Edition Twin Froz 4 a po co mniejsze temperatury jak na twin turbo mam 56-60c podczas gry i to po podkreceniu jak w sigu?? nie wiem jakie bloki ogladałeś ale http://www.ekwb.com/...80-gtx-csq.html zdecydowanie przepływa nad sekcja a nawet budowa bloku wymusza aby woda tam nie zalegała, oczywiście że duzy radiator wystarczy, nawet nie musi byc taki duży bo w haven sprawdzałem plecki karty pirometrem i miała w okolicach sekcji 65c, po co kupowałes to dziwadło msi jak chciałes wc, lepiej było kupic referenta albo gigabyte windforce które ma referencyjne pcb wzbogacone o jedna sekcję zasilajacą Edytowane 29 Lipca 2012 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 Jak już bym miał zakładać WC to na całość kompa a nie tylko na grafe, nie byłoby to opłacalne. (musiałbym sprzedać chłodzeni procka H100) Także może się skuszę na TTII tylko zostaje sprawa z tym klejem termo, lub jakaś dobra taśma do radiatorków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2012 po co kupowałes to dziwadło msi jak chciałes wc, lepiej było kupic referenta albo gigabyte windforce które ma referencyjne pcb wzbogacone o jedna sekcję zasilajacą Bo mam ją w bardzo korzystnej cenie i fakt, że w chwili zakupu nie ma bloku FC wcale mnie do tego nie zniechęcił, a nawet jak się nie pojawi to zwoduje ją na uniwersalnym i też będzie pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) odpowiedź brzmi nie. powiem ci jeszcze że zanim zmieniłem platformę na ivy miałem coś podobnego do twojej i5 750@4.0ghz 8gb ramu i ten sprzęt ograniczał mi moją 680. dopiero w tandemie z ivy @ 4.5~4.6 karta rozwinęła skrzydła. chodzi mi przede wszystkim o częste spadki FPS poniżej 60 przy bf3, skyrim itd. Edytowane 31 Lipca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 A w jakiej cenie ten GTX680 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 NVIDIA GEFORCE GTX 660 Ti 2GB Reference Video Card Review http://www.tweaktown.com/reviews/4869/nvidia_geforce_gtx_660_ti_2gb_reference_video_card_review/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Wyniki karty to kij wsadzony w mrowisko AMD w segmencie mid-range. Kolejna karta Ti , która zrobi furorę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Pytanie zostanie o cenę. Jak będzie za 1200... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Laki1231 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 GTX 670 Windforce 3x mam pytanie jaka jest temp przy najniższych obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerativ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, Mam drastyczne spadki FPS w grze BF3 i nie wiem czy to jest normalne. Szczegolnie na B2K mapach. Ogolnie gra mi smiga na 80-120 FPS, jednak sa miejsca gdzie spadaja one na 57-60 klatek roznica jest ogromna, czuje sie tak jakbym gral na 40 FPS. Wiem ze przy 60 FPS powinna byc plynna rozgrywka jednak ja tego nie odczuwam. Nie wiem czy to wina monitora (75 MHZ), czy karty czy ram (taktowanie ram 1300 mhz~) Gdy gram na 80 FPS gra chodzi wysmienicie, jednak gdy ukaza mi sie na ekranie 65 FPS~ mam wrazenie jakbym gral na 40 FPS. Czy to normalne aby klatki z ta karta spadaly mi tak nisko na tych mapach, i dlaczego dostrzegam tak duza roznice pomiedzy 80 FPS a 60 FPS Ustawienia ULTRA, rozdzielczosc 1280x2024 Procesor - i5 2500k @ 3.8 Grafika - Gigabyte GTX 670 OC Ram - 8 GB Plyta glowna - ASRock p67 pro 3 Zasilacz - OCZ 600 W Monitor SyncMaster710N Prawy gorny rog to klatki Z gory dzieki za odp. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Cerativ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) to "wina" gry zauważ że te spadki [wnioskuje po scr ] występują gdy zwrócony jesteś w strone większej części mapy [więcej elementów do wyświetlenia ] Co do ilości FPS to ludzkie oko nie jest wstanie zarejestrować więcej niż 30-40 klatek na sekundę [przeciętnie, nawet twierdzą że są to wartości rzędu ~20] więc wzasadzie powyżej tej wartości różnicy nie-widać Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Na CRT BF3 wydaje się mniej płynne gdy klatki są poniżej "odzświeżania" monitora. Radzę też zejść z ustawieniami na medium czy nawet na low, gra nie wygląda strasznie, a zysk klatek ogromy. Tylko ustaw tekstury na high i mesh quality na high/ultra. Przede wszystkim wyłącz oświetlenie rozproszone bo to najbardzej obciąza Ci kartę. Ustaw sobie miej więcej tak: zamiast x1 daj spokojnie x 16. Antialiasing dep. na pierwsze ustawienie, co by troszkę krawędzie sie wygładzały i będzie ok. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) ustaw sobie przede wszystkim vsync ON w grze oraz w sterownikach preferuj maksy... : Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 20 klatek na sekundę,z czego 19 w pierwszej połowie sekundy i ta 20-sta w drugiej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornblower Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 jaka wersja sterów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerativ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Wersja sterownikow najnowsza. @Shadoweye http://boallen.com/fps-compare.html ja tu roznice widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Nie wpadniesz na to: http://forum.purepc.pl/topic/342375-wszystko-o-geforce-gtx-660-ti-670-680-690/ http://forum.purepc.pl/topic/246690-battlefield-3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hechter Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2012 A jaką masz otoczenia? Właśnie dzisiaj dostałem kurierem GTX 670 WF3 - rewelacja. Do karty podłączony programik OC GURU II - całkiem fajne narzędzie, regulujące obroty wiatraków, napięcie oraz częstotliwości rdzenia i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 GeForce GTX 680 okazał się dużym sukcesem NVIDII, chociaż bliższe prawdy byłoby stwierdzenie, że „Zieloni” zawdzięczają udany start kolejnej generacji kart graficznych nowej architekturze, a dokładniej 28 nm rdzeniowi GK104 o kodowej nazwie Kepler. Test referencyjnej wersji GeForce GTX 680 mogliście przeczytać na naszych łamach dokładnie w dniu światowej premiery (LINK), natomiast od tamtego pamiętnego wydarzenia minęły ponad cztery miesiące. Większość czołowych producentów zdążyła już przygotować autorskie konstrukcje najwydajniejszej jednordzeniowej karty graficznej NVIDII, ale patrząc po zapowiedziach i newsach, czeka nas jeszcze sporo niespodzianek związanych z Keplerem, wśród których znalazł się Gigabyte GTX 680 Super OverClock WindForce 5X. Urządzenie pierwszy raz zaprezentowane w kwietniu charakteryzuje się zastosowaniem monstrualnego systemu chłodzenia, złożonego między innymi z... pięciu małych wentylatorów - stąd dopisek 5X w nazwie WindForce. Czy takie rozwiązanie okaże się strzałem w dziesiątkę? Zapraszamy do lektury pierwszego w Polsce testu nietuzinkowego Gigabyte GTX 680 Super OverClock WindForce 5X. Niech siła wiatru będzie z Wami! Test Gigabyte GeForce GTX 680 Super Overclock WindForce 5X PS: Jest to zdaje się pierwszy test tego kolosa na świecie :) 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 PS: Jest to zdaje się pierwszy test tego kolosa na świecie Ta i co jeszcze http://www.technic3d.com/review/grafikkarten/1431-gigabyte-geforce-gtx-680-super-overclock/1.htm 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Ta i co jeszcze http://www.technic3d...overclock/1.htm Sie rozpędziłem - miało być w PL albo nawet Europie środkowej Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) Z komentarzy pod artykułem: Silvana czw., 09/08/2012 - 15:35 Gratuluję Panowie - pierwszy test GTX 680 Super Overclock WindForce 5X na świecie tej karty! Oby tak dalej PurePC Niestety nie - Guru3D: Gigabyte GeForce GTX 680 SOC review Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeardThrone1215 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Mam GTX-a 690 i nie wiem czy to jest problem ale chciałbym się dowiedzieć, dlaczego podczas testu jakimś Benchmarkiem lub podczas grania czyli pod obciążaniem działa tylko jeden rdzeń. Tzn jeden rdzeń działa z mocą (bez podkręcania) 104% a drugi śpi i daje tylko góra 8% mocy. Co zrobić żeby zmusić go do pracy. W właściwościach ustawiłem żeby działały wszystkie procesory graficzne i to samo. Może tak ma być, nie wiem. Chciałbym żeby ktoś kto się na tym zna wytłumaczył mi dlaczego w Geforce 690 działa z pełną mocą tylko jeden rdzeń a drugi leń daje z siebie tylko góra 8-10% max. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam. PS. Pierwszy raz w życie mam kartę dwu procesorową. Wcześniej miałem gtx-a 680 a jeszcze wcześniej używałem tylko radeonów. Mam jeszcze drugie pytanie dlaczego wszystkie programy których używam Evga precision X oraz Afterburner widzą GTX-a 690 jako tryb SLI? Tzn wiem bo ma dwa procesory, ale jak to obsługiwać jak ustawiać. Szukałem w internecie tego tematu ale nic nie znalazłem. Czyli jak użytkować karte dwu procesorową. Bardzo proszę o wyrozumiałość i powstrzymanie się od złośliwych komentarzy dopiero się uczę i nie mam takiej wiedzy jak wy. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jaki benchmark / gra ? Nie każdy program się dobrze skaluje z CF/SLI , są tytuły gdzie CF/SLI w ogóle nie działa . Sterowniki najnowsze ? Jaki masz procesor - bo może hamuje on kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 ...Mam jeszcze drugie pytanie dlaczego wszystkie programy których używam Evga precision X oraz Afterburner widzą GTX-a 690 jako tryb SLI?...Bo to jest SLI. Ta karta to tak jakby połączone dwie karty w trybie SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeardThrone1215 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Jaki benchmark / gra ? Nie każdy program się dobrze skaluje z CF/SLI , są tytuły gdzie CF/SLI w ogóle nie działa . Sterowniki najnowsze ? Jaki masz procesor - bo może hamuje on kartę . sterowniki obecnie te 305 beta ale wcześniej były normalne 304. Procesor i7 3770 k sterowniki obecnie te 305 beta ale wcześniej były normalne 304. Procesor i7 3770 k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby14444 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) 305 nawet nie ma na oficjalnych stronach nvidii......304 to też beta. Zainstaluj 301.42 WHQL i będzie dobrze. Poźniej w panelu daj aktualizuj konfigurację sli i zaznacz "maksymalizuj wydajność 3D" Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez scooby14444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...