Chemik16 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) ale z RTM sie wycofali na połowę przyszłego tygodnia ... strasznie się miotają z tym systemem, 29 to wydadzą co najwyżej otwartą betę ;> od pół roku system powinien byc w finalnych testach, udostępniony RC na MSDN ;) Edytowane 9 Lipca 2015 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Obecna kompilacja jest stabilna, wszystko działa - to co ja używam. Wcześniejsze kompilacje zawsze wprowadzały poprawki i błędy, teraz jest OK. MS ma już wytypowanego builda na RTM, tylko jeszcze kosmetyka w toku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) nawet najdrobniejsze zmiany wymagaja przejście fazy testów. W przypadku 10 na pewno ten proces są w stanie znacznie przyśpieszyć z racji na Insiderów :> ps: na moim lapku - wersja lokalna, aktualizacje wolne - właśnie zaktualizowała się do 162... oczywiście bez pytania skilowała wszystko co było uruchomione ... jeżeli tak M$ to sobie wyobraża na "produkcji", to pierwszą rzeczą po instalacji systemu będzie wyłączenie serwisu aktualizacji :> pozatym ... menu start znowu jest brzydkie i niefunkcjonalne, to z pierwszych wersji było lepsze. Edytowane 11 Lipca 2015 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damrab Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 pytanie na przyczepkę : Do premiery Windows 10 zostało parę tygodni... lepiej teraz kupić 8.1 ( na pewno taniej ) czy lepiej poczekać i na świeżego PC_ta zainstalować odrazu 10 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Nie znamy cen WIN10. Poczekaj do końca lipca, niech się pokażą oferty sklepów. Aktualizacja z WIN7/8.1 do WIN10 ma trwać przez 12 miesięcy od daty wydania systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Na centrumxp.pl podali, ze niby wsparcie dla w10 z aktualizacji z poprzednich wersji obejmie jedynie 2-4 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 I co potem ? Trzeba wykupić licencję ? Nie wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Skonczy sie wsparcie to aktualizacji nie dostaniesz, ale system bedzie dzialal. W tym czasie to juz pewnie wyjdzie nowy windows/dodatki i ms juz wprowadzi abo do systemu ;) Edytowane 14 Lipca 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Czyli nie ma co płakać i robić podkopów pod WIN10 :) Bardzo fajny system, śmiga aż miło :) Czekam na RTM - może się coś pojawić w WU dla Insiderów - będę sprawdzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Ile pamięci RAM będzie w stanie zaadresować Windows 10 Home , a ile wersja Pro?? Ktoś się orientuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Teraz jak piszę system zajmuje 1.4 GB przy 8GB RAM zainstalowanego w komputerze. To jest wersja PRO. Home nie wiem ile zajmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 On się pytał ile system jest w stanie obsłużyć pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 32-Bits Windows 10. 4GB 64-Bits Windows 10. 128 GB Windows 10 Professional. 512 GB Windows 10 Enterprise. 512 GB 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 On się pytał ile system jest w stanie obsłużyć pamięci. Zaadresować... odebrałem to jako ile zajmie pamięci system 32 i 64 bit :P Co innego, gdyby napisał: ile można zainstalować/zamontować pamięci RAM do systemu 32 i 64 bit :) Ale to już nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Dobrze napisał. Zaadresować. Zainstalować możesz sobie ile chcesz ale system tego ewentualnie nie zaadresuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Jaki ad blocker dla Microsoft Edge polecacie? Czy takowe w ogóle pojawiły się dla najnowszych buildów 10162/10166? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Szukałem parę dni wstecz i niczego nie znalazłem :( Musiałem wrócić na FF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damrab Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 Powiedzcie mi proszę czy jest większy sens czekając na Windows_a 10 gdy chce się teraz zakupić PC_ta ?? nie lubię aktualizacji do nowych wersji, zawsze mi się wydaje że mam syf na systemie przez to; to moje uprzedzenia czy realnia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Jak kupujesz nowy komputer, musisz mieć jakiś system. Masz jakiś system obecnie ? Jak teraz kupisz WIN8.1, to będziesz mieć darmową aktualizację do WIN10 i będzie to działać jak należy, tak jak po każdej aktualizacji systemu. Jak teraz zainstalujesz wersję testową WIN10 jako Insider, to będziesz mieć system WIN10 legalnie, aktywowany, ze wsparciem od MS, ale będziesz testerem w programie Insider, czyli będziesz królikiem doświadczalnym. No i możesz poczekać do 29 lipca na oficjalną wersję systemu i go kupić, tylko nie wiem ile będzie kosztować. Najlepsze wyjście, to teraz zainstalować WIN10 IP X64 PL i pykać na nowym komputerze, aż wyjdzie WIN10 i wtedy: albo zostajesz jako tester za darmo, albo kupisz WIN10 i masz spokój z testowaniem. Do tego czasu masz możliwość korzystania z nowego komputera legalnie na WIN10 IP. Tu masz ISO WIN10 X64 10166 PRO PL: https://drive.google.com/file/d/0B_FtZhiAzMzqRGdSNlRJVmQ3U2M/view?usp=sharing Klucz: 8N67H - M3CY9 - QT7C4 - 2TR7M - TXYCV Edytowane 15 Lipca 2015 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damrab Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) dzięki, bardzo pomocna odpowiedź. Zestaw mam już dobrany, lecz nie mam ciśnienia na ,, już ", stąd moje pytanie. Jak kupujesz nowy komputer, musisz mieć jakiś system. Masz jakiś system obecnie ? Jak teraz kupisz WIN8.1, to będziesz mieć darmową aktualizację do WIN10 i będzie to działać jak należy, tak jak po każdej aktualizacji systemu. Jak teraz zainstalujesz wersję testową WIN10 jako Insider, to będziesz mieć system WIN10 legalnie, aktywowany, ze wsparciem od MS, ale będziesz testerem w programie Insider, czyli będziesz królikiem doświadczalnym. No i możesz poczekać do 29 lipca na oficjalną wersję systemu i go kupić, tylko nie wiem ile będzie kosztować. Najlepsze wyjście, to teraz zainstalować WIN10 IP X64 PL i pykać na nowym komputerze, aż wyjdzie WIN10 i wtedy: albo zostajesz jako tester za darmo, albo kupisz WIN10 i masz spokój z testowaniem. Do tego czasu masz możliwość korzystania z nowego komputera legalnie na WIN10 IP. Tu masz ISO WIN10 X64 10166 PRO PL: https://drive.google.com/file/d/0B_FtZhiAzMzqRGdSNlRJVmQ3U2M/view?usp=sharing Klucz: 8N67H - M3CY9 - QT7C4 - 2TR7M - TXYCV tj. brać zestaw wraz z Windowsem 8.1 i pobrać sobie 10 jako tester ? gdzieś czytałem ze 7 i 8.1 mają mieć takie same warunki jak 10 tylko przez 2-4 lata, a nowy Windows 10 ma kosztować około 500zł- głupoty czy realia ? ( dołożyłbym tą różnicę by mieć psychiczny spokój :) ) Edytowane 15 Lipca 2015 przez damrab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 Jak masz mozliwosc instalowania preview to kupuj bez windy, najwyzej pozniej ja dokupisz na spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damrab Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) tj. brać zestaw bez windowsa ?? jaśniej bo po tej stronie laik Edytowane 15 Lipca 2015 przez damrab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Dostępny jest darmowy Windows10 Insider Prewiev. Na nim przeczekasz do pełnej wersji Windows10, który wyjdzie 29lipca. EDIT: właśnie jest dostępna aktualizacja WIN 10 TH1 10240 w WU: Już pobieram :) Edytowane 15 Lipca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Pojawila sie nowa dość duża poprawka, a raczej build w Windows Update: TH1 Professional 10240 Jedni piszą, że to RTM, drudzy że nie :) Edytowane 15 Lipca 2015 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 raczej nie rtm a jeden z kandydatow do tego. Jedynie dodoali na starcie dostosowanie domyslnych aplikacji i jakies pierdulki jak w w8 - bezpieczenstwo itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Windows 10240 zaktualizowany i automatycznie aktywowany. EDIT: ISO WIN10 10240 X64 10240 PRO PL: https://mega.co.nz/#!68EWDZCY!oonS8t5BUZDtaO09nTuGnjQyDwkreeetQM_OqsHoi0c Klucz: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX Edytowane 15 Lipca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) ktoś zaobserwował bootloop po OC w buildzie 10162 ? sprzet z sygnaturki najnowszy bios. edit: tak samo z 10166 Edytowane 16 Lipca 2015 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja tam zadnego bootloopa nie mam i nie mialem. Troche kicha z tym nowym windows update. Uruchamiam League of Legends, uruchamia sie mecz i patrze a tam 5fps. Restart klienta, nic nadal 5fps. Reset pc i okazalo sie ze winda zaczela instalowac nowe stery do nvidii O,O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) I to jest jedyny minus systemu testowego :( Sam się zdziwiłem, jak WU uruchomił aktualizację sterownika Nvidii :mellow: Przecież mam 353.30, a ten coś tam aktualizuje. Okazuje się, że to sterownik 353.50 :) No i kursor zrobił się wielki jak stodoła i trzeba było go zmniejszać :P EDIT: powyższa wypowiedź dotyczyła kompilacji 10166, przy 10240 jest sterownik 353.30 i jest OK. Edytowane 17 Lipca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...