Skocz do zawartości
munio1000

Nowi userzy z forum PCLAB [*] - witojcie

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej wszyscy trafią do ITH, nie dość że tak większość zadecydowała to jeszcze została przyjęta z otwartymi ramionami zamiast tutejszego "mam nadzieję, że nie przyjdą tu ci albo tamci". Jak chcieliście, to tak macie.

• Like 1
  • Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, bleidd napisał:

"mam nadzieję, że nie przyjdą tu ci albo tamci".

Nie jestem przekonany, czy cytowanie jednego użytkownika nie będącego nawet częścią zespołu PurePC ma sens w kontekście oceny przyjęcia przez tutejszych użytkowników.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka szkoda, że jedno z największych forów, nie licząc elektrody zostanie zamknięte. [*]

Po 2020 roku forum pclab odżyło, i nic nie zapowiadało rychłego końca.

To mnie zastanawia, bardzo popularne forum zostaje zamknięte, bez podania konkretnego powodu, a praktycznie martwe fora istnieją nadal i nic nie zapowiada, że zostaną zlikwidowane w niedalekiej przyszłości np. forum komputerświatpl, forum benchmarkpl, forum ithardware, forum purepc, itp. Dlaczego forum pclab nie połączyli z komputerswiat?

Jaka alternatywę polecacie dla forum pclab? Z duża liczbą aktywnych użytkowników.

Elektrody? purepc? ithardware? dobreprogramy? gry-online?

Bo facebook, oraz discord to marna alternatywa.

Ciekawe, jakie forum lub inna alternatywę wybiorą spadochroniarze z pclab: Purepc? Ithardware? Nie widzę innej sensowej alternatywy, ale mogę się mylić.

Pamiętam jak chodziłem do gimnazjum czy technikum i czytałem interesujące dyskusje typu amd vs nvidia vs intel, oraz jaki komputer kupić do danej kwoty. Pamiętam też, że zawsze trzeba było się wypowiadać merytorycznie, co bardzo odróżnia dzisiejszy internet od tego w 2015 roku.

Edytowane przez Pawcio10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pawcio10 napisał:

Elektroda to chyba jednak inny kaliber - ale mogło się to zmienić.
PurePC mogę polecić. 
Ithardware i gry-online - nigdy nie byłem, nie znam, nie wiem.
Jesli chodzi o dobreprogramy, to nie wiem jak forum, ale portal i same komentarze na nim nie zachwycają. Portal zmienił się w słup ogłoszeniowy związany z bezpieczeństwem - kilka razy wszedłem ostatnio i same ogłoszenia, że bank X lub Y ma przerwę, albo kolejne ostrzeżenia o kolejnych oszustach. Natomiast w komentarzach leci prawie wszystko, jak by moderacja dostała polecenie lekkiego traktowania. Lecą nawet niewyszukane uwagi wobec samego portalu, morze narzekań i wyzwiska. Według mnie nie do pomyślenia. Jasne, że cenzurowanie krytyki nie powinno mieć miejsca, ale niektóre wypowiedzi tam widoczne trudno nawet nazwać krytyką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, ccwrcltd napisał:

O, mam tu konto od 7 lat. Ale ten czas leci 😄

Ja od 2007 😋

1 godzinę temu, Pawcio10 napisał:

Jaka alternatywę polecacie dla forum pclab? Z duża liczbą aktywnych użytkowników.

Początkowo byłem za PurePC ale społeczność wybrała ITH i większość tam migruje. Zobaczymy jak tam będzie bo pierwsze utarczki już są 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, azgan napisał(a):

Początkowo byłem za PurePC ale społeczność wybrała ITH i większość tam migruje. Zobaczymy jak tam będzie bo pierwsze utarczki już są 

juz lece sprawdzić xD

https://forum.ithardware.pl/topic/8009-intel-arrow-lake-lunar-lake-panther-lake-15-generacja/

faktycznie ,temat arrow lake i zaspamowali  2 strony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał:

JA JESTEM W SZOKU! że ktoś taki ma status MOda tam.
Poziom rynsztok & gimbaza & półanalfabeta.
Leci do ignora i może przetrwam tam pierwszy tydzień, a jak nie = żegnamy się ozięble.

Przyznaje, że moderator analfabeta to dla mnie osobiście pewna nowość 😄, ale widzę że ITH ma duże parcie na przejęcie użyszkodników laba i go tomcug już chyba obsztorcował

Edit: o cholera drugi post w ciągu prawie 18 lat ...... chyba rekord 

Edytowane przez Maciek.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, ULLISSES napisał:

Możecie przekazać użytkownikowi RTX5090, że shadowban nie istnieje na portalu od roku. I niech poda nazwę konta na PPC, to zweryfikuję, czy miał rzeczywiście shadowbana.

Nie musisz weryfikować. Miał bana. To jest 3kropki 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nowych i pozdrawiam starych wyjadaczy. Ja sobie czytam różne fora i się dobrze bawię. Nawet na elektrodzie jestem jakieś 15lat i żyje :E

1 godzinę temu, karro napisał:

juz lece sprawdzić xD

https://forum.ithardware.pl/topic/8009-intel-arrow-lake-lunar-lake-panther-lake-15-generacja/

faktycznie ,temat arrow lake i zaspamowali  2 strony

Spam w dziale procesory niestety będzie tak długo, aż moderacja w końcu się za to zabierze.  Zgłoszę się jako moderator porządkowy i od razu bedzie porządek :E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam myślę, że przeszczepienie forum PCLAB na to forum to okazja, której już nigdy nie będzie bo drugiego tak dużego forum już nie ma. Portale też znikają, a nie się pojawiają. A to forum przez ostatnie parę lat to też niezłe pustkowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Stefek Burczymucha napisał(a):

Chodziło mi o ludzi z laba...tam głównie interesowała wszystkich wydajność w grach 😉 

jeszcze ten procesor nie dostał w kazdą dziure.Skoro wydajnosć rdzenia jest duza i multi tez to problemem musi być koligacja.Juz pewnie sa testy robione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, karro napisał:

co to shadowban?

Użytkownik widzi swoje komentarze, widzą go niezalogowani, nie widzą zalogowani - jest dla nich niewidzialny.
Wszystko fajnie działało do czasu aż jednemu takiemu kompletnie korba odbiła i zaczął jechać łaciną po wpisach na portalu i zrobił się kwas - zalogowani, moderacja i administracja nie widziała niczego (bo tak ma ta funkcja działać), ale niestety widziała cała niezalogowana reszta i trzeba było funkcję wyłączyć. Ukrycie komentarzy przed niezalogowanymi zepsuło by całą ideę takiego shadowbana. Niestety lepiej działa na forum, w sekcji komentarzy na portalu (jak widać) jest to dość niebezpieczna opcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi