Broly Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: No chyba jednak wygrało ITH 🙂 Też robię konto :E 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 6 minut temu, PiPoLiNiO napisał: No chyba jednak wygrało ITH 🙂 Dokładnie, praktycznie wszyscy tam poprzechodzili i tam są przenoszone tematy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Ciekawe gdzie trafi najwięcej aktywnych użytkowników z pclola. Jak się rozproszą po kilku innych forach, to będzie spory cios dla i tak cienia tej społeczności co była kiedyś. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Raczej wszyscy trafią do ITH, nie dość że tak większość zadecydowała to jeszcze została przyjęta z otwartymi ramionami zamiast tutejszego "mam nadzieję, że nie przyjdą tu ci albo tamci". Jak chcieliście, to tak macie. 1 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clubbeer Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Dzień dobry. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 10 minut temu, bleidd napisał: "mam nadzieję, że nie przyjdą tu ci albo tamci". Nie jestem przekonany, czy cytowanie jednego użytkownika nie będącego nawet częścią zespołu PurePC ma sens w kontekście oceny przyjęcia przez tutejszych użytkowników. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października To co się ma stać za miesiąc z forum PClab było do przewidzenia. I tak fajnie, że działało ono tak długo po zamknięciu portalu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 1 minute ago, Stefek Burczymucha said: Większość już wybrała i poszła na ITH 😉 nawet nie wiedziałem że jest takie rozbicie na przeciwnicków purepc, a niby to jakieś podłoże intel vs amd 😁 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio10 Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października (edytowane) Wielka szkoda, że jedno z największych forów, nie licząc elektrody zostanie zamknięte. [*] Po 2020 roku forum pclab odżyło, i nic nie zapowiadało rychłego końca. To mnie zastanawia, bardzo popularne forum zostaje zamknięte, bez podania konkretnego powodu, a praktycznie martwe fora istnieją nadal i nic nie zapowiada, że zostaną zlikwidowane w niedalekiej przyszłości np. forum komputerświatpl, forum benchmarkpl, forum ithardware, forum purepc, itp. Dlaczego forum pclab nie połączyli z komputerswiat? Jaka alternatywę polecacie dla forum pclab? Z duża liczbą aktywnych użytkowników. Elektrody? purepc? ithardware? dobreprogramy? gry-online? Bo facebook, oraz discord to marna alternatywa. Ciekawe, jakie forum lub inna alternatywę wybiorą spadochroniarze z pclab: Purepc? Ithardware? Nie widzę innej sensowej alternatywy, ale mogę się mylić. Pamiętam jak chodziłem do gimnazjum czy technikum i czytałem interesujące dyskusje typu amd vs nvidia vs intel, oraz jaki komputer kupić do danej kwoty. Pamiętam też, że zawsze trzeba było się wypowiadać merytorycznie, co bardzo odróżnia dzisiejszy internet od tego w 2015 roku. Edytowane 30 Października przez Pawcio10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 4 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: No chyba jednak wygrało ITH 🙂 Nie jestem przekonany. Zerknij w wątek u nich. Moderacja pozostawia duuużo do życzenia swoim poziomem i kulturą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeRRyF3D Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października JA JESTEM W SZOKU! że ktoś taki ma status MOda tam. Poziom rynsztok & gimbaza & półanalfabeta. Leci do ignora i może przetrwam tam pierwszy tydzień, a jak nie = żegnamy się ozięble. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 18 minut temu, Pawcio10 napisał: Elektrody? purepc? ithardware? dobreprogramy? gry-online? Elektroda to chyba jednak inny kaliber - ale mogło się to zmienić. PurePC mogę polecić. Ithardware i gry-online - nigdy nie byłem, nie znam, nie wiem. Jesli chodzi o dobreprogramy, to nie wiem jak forum, ale portal i same komentarze na nim nie zachwycają. Portal zmienił się w słup ogłoszeniowy związany z bezpieczeństwem - kilka razy wszedłem ostatnio i same ogłoszenia, że bank X lub Y ma przerwę, albo kolejne ostrzeżenia o kolejnych oszustach. Natomiast w komentarzach leci prawie wszystko, jak by moderacja dostała polecenie lekkiego traktowania. Lecą nawet niewyszukane uwagi wobec samego portalu, morze narzekań i wyzwiska. Według mnie nie do pomyślenia. Jasne, że cenzurowanie krytyki nie powinno mieć miejsca, ale niektóre wypowiedzi tam widoczne trudno nawet nazwać krytyką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ccwrcltd Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października O, mam tu konto od 7 lat. Ale ten czas leci 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Witam, kurczaki, 1. post od 2018 roku :E A konto już 20+ lat... wspomnień czar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Godzinę temu, ccwrcltd napisał: O, mam tu konto od 7 lat. Ale ten czas leci 😄 Ja od 2007 😋 1 godzinę temu, Pawcio10 napisał: Jaka alternatywę polecacie dla forum pclab? Z duża liczbą aktywnych użytkowników. Elektrody? purepc? ithardware? dobreprogramy? gry-online? Początkowo byłem za PurePC ale społeczność wybrała ITH i większość tam migruje. Zobaczymy jak tam będzie bo pierwsze utarczki już są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 7 minut temu, azgan napisał(a): Początkowo byłem za PurePC ale społeczność wybrała ITH i większość tam migruje. Zobaczymy jak tam będzie bo pierwsze utarczki już są juz lece sprawdzić xD https://forum.ithardware.pl/topic/8009-intel-arrow-lake-lunar-lake-panther-lake-15-generacja/ faktycznie ,temat arrow lake i zaspamowali 2 strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek. Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października (edytowane) 1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał: JA JESTEM W SZOKU! że ktoś taki ma status MOda tam. Poziom rynsztok & gimbaza & półanalfabeta. Leci do ignora i może przetrwam tam pierwszy tydzień, a jak nie = żegnamy się ozięble. Przyznaje, że moderator analfabeta to dla mnie osobiście pewna nowość 😄, ale widzę że ITH ma duże parcie na przejęcie użyszkodników laba i go tomcug już chyba obsztorcował Edit: o cholera drugi post w ciągu prawie 18 lat ...... chyba rekord Edytowane 30 Października przez Maciek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Możecie przekazać użytkownikowi RTX5090, że shadowban nie istnieje na portalu od roku. I niech poda nazwę konta na PPC, to zweryfikuję, czy miał rzeczywiście shadowbana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip454 Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 🤝👍 Witam serdecznie 🙃 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 38 minut temu, ULLISSES napisał: Możecie przekazać użytkownikowi RTX5090, że shadowban nie istnieje na portalu od roku. I niech poda nazwę konta na PPC, to zweryfikuję, czy miał rzeczywiście shadowbana. Nie musisz weryfikować. Miał bana. To jest 3kropki 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października co to shadowban? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 6 minut temu, karro napisał: co to shadowban? Niby jesteś, a jednak CIę nie ma 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 30 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Nie musisz weryfikować. Miał bana. To jest 3kropki 🙂 W takim razie wszystko się zgadza poza czasownikiem - poprawna forma to miał. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Witam nowych i pozdrawiam starych wyjadaczy. Ja sobie czytam różne fora i się dobrze bawię. Nawet na elektrodzie jestem jakieś 15lat i żyje :E 1 godzinę temu, karro napisał: juz lece sprawdzić xD https://forum.ithardware.pl/topic/8009-intel-arrow-lake-lunar-lake-panther-lake-15-generacja/ faktycznie ,temat arrow lake i zaspamowali 2 strony Spam w dziale procesory niestety będzie tak długo, aż moderacja w końcu się za to zabierze. Zgłoszę się jako moderator porządkowy i od razu bedzie porządek :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 24 minuty temu, leven napisał(a): Spam w dziale procesory niestety będzie tak długo, aż moderacja w końcu się za to zabierze. Nikt tam nie ma arrow lake to pitola 3 po 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YouknowSedri Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Halo, byłem na urlopie a tu takie info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 2 minuty temu, Stefek Burczymucha napisał(a): W gruncie rzeczy nie dziwne, że nikt tego nie chce 😛 i tu sie mylisz,z 24 watków ma bardzo duzą wydajność i ma NPU i dobre igpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilokush Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października Ja tam myślę, że przeszczepienie forum PCLAB na to forum to okazja, której już nigdy nie będzie bo drugiego tak dużego forum już nie ma. Portale też znikają, a nie się pojawiają. A to forum przez ostatnie parę lat to też niezłe pustkowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 1 minutę temu, Stefek Burczymucha napisał(a): Chodziło mi o ludzi z laba...tam głównie interesowała wszystkich wydajność w grach 😉 jeszcze ten procesor nie dostał w kazdą dziure.Skoro wydajnosć rdzenia jest duza i multi tez to problemem musi być koligacja.Juz pewnie sa testy robione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Października Zgłoś Opublikowano 30 Października 1 godzinę temu, karro napisał: co to shadowban? Użytkownik widzi swoje komentarze, widzą go niezalogowani, nie widzą zalogowani - jest dla nich niewidzialny. Wszystko fajnie działało do czasu aż jednemu takiemu kompletnie korba odbiła i zaczął jechać łaciną po wpisach na portalu i zrobił się kwas - zalogowani, moderacja i administracja nie widziała niczego (bo tak ma ta funkcja działać), ale niestety widziała cała niezalogowana reszta i trzeba było funkcję wyłączyć. Ukrycie komentarzy przed niezalogowanymi zepsuło by całą ideę takiego shadowbana. Niestety lepiej działa na forum, w sekcji komentarzy na portalu (jak widać) jest to dość niebezpieczna opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...