GRAMIL Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Cześć mam problem z dostaniem się do biosu mojej płyty głównej, (Gigabyte GA-AB350N-GAMING-WIFI). System (W10) nie pokazał dziś dysków Sata (2x SSD).. są nie widoczne w systemie, programach do partycjonowania itd.. postanowiłem sprawdzić bios. Każda próba wejścia w bios powoduje uceglenie na ekranie bootowania (działa jedynie alt + ctr +del do resetu). Z poziomu systemu do Uefi też nie można wejść. Komputer już rozłożyłem, sprawdziłem wszystkie styki/połączenia, odpalałem z bez dysków sata, z innymi dyskami sata - NIC. Reset biosu / wyjęcie baterii nie pomaga. Sprzęt wydaje się działać prawidłowo. poza portami sata (system na nvme). Czy ktoś z doświadczonych kolegów pomorze w rozwiązaniu problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Września Zgłoś Opublikowano 16 Września Witam diagnostyka w serwisie plus naprawa przekroczy zakup innej płyty głównej i jeśli płyta główna nie jest na gwarancji , to raczej czeka Ciebie wymiana płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...