Skocz do zawartości
bartezjusz

DO MODERÓW I USERÓW- wniosek o NOWY DZIAŁ

Rekomendowane odpowiedzi

jak znam zycie :) to bedzie tak ze czzzesc "a co wybrac?" bedzei na sprzecie a reszta w nowym dziale poza tym, ciekwe komu bedzie sie chcialo przenosic obecne topiki do tego nowego dzialu, w koncu przeciez chodzi i porzadek....

Moim zdaniem zakladanie takich dzialow too tylko rozdraabnianie sie nie potrzebne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez czasem pytam ludzi co kupic jesli wczesniej nie mialem z czyms doczynienia - wiec popieram - gdyby nowy dzial zaistnial, moglbym czesciej pomagac ludziom z forum sprzet, na ktore teraz nie wchodze ze wzgledu na to ze 80% topicow tam dotyczy problemow z zakupami - ja tego nie neguje bo kazdy potrzebuje porady (lepsze to niz kupic w tesco :)) jednak w tej materii nie jestem tak oblatany, wiec forum sprzet omijam z daleka (podkrecanie rulez :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylby to nowy smietnik ;]

dlatego proponuje <span style="color:red;">[ciach!]</span>c na zbity ryj userwo ktorzy maja po 10 postow ktore sa tresci co kupic radek 9100 czy ******

to forum jest zbyt popularne i wiekszosc ludzi wchodzi i pyta sie tu zamiast wstukac np. w szukaczce .... ;(

jesli to forum ma swiecic to nalezalo by <span style="color:red;">[ciach!]</span>c polowe userow!!!!!!!

ale to tylko moje jebniete zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są strony gromadzące testy sprzętu takie jak http://www.amdboard.com. Zamiast zakładać nowy dział można stworzyć przyklejony topic na sprzęcie zawierający adresy takich stron. Większość użytkowników pytających co kupić znajdzie odpowiedź w którejś z recenzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dividie -> nie wydaje mi sie zeby taki ludzio darowal sobie zalozenie topika ;-) zaraz nie bedzie znal eng zaraz nie bedzie do konca wiedzial co mu potrzeba ;-)

OBIEMA REKOMA I CZTEREMA NOGAMI JESTEM ZA I JESTEM Z WAMI :-D

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem przeciw po to chyba jest dział Sprzęt. Ale głupotę lub lenistwo nowych userów można rozwiązać poprzez siłowe odesłania do opcji Szukaj i dopiero po skorzystaniu z niej może założyć nowy temat. :wink:

Trudne :?: ale do zrobienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylby to nowy smietnik ;]

dlatego proponuje <font color="#FF0000">[ciach!]</font> na zbity ryj userwo ktorzy maja po 10 postow ktore sa tresci co kupic radek 9100 czy ******

to forum jest zbyt popularne i wiekszosc ludzi wchodzi i pyta sie tu zamiast wstukac np. w szukaczce .... ;(

jesli to forum ma swiecic to nalezalo by <font color="#FF0000">[ciach!]</font> polowe userow!!!!!!!

ale to tylko moje jebniete zdanie

genghiskhan dobry pomysl

albo zeby nowy nie mogl zakladac tematow przez 7 dni , nauczylo by to go szukac , mozna tez przekleic tematy z wiarygodnymi testami sprzetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram.

Poza tym czemu kupujący nie są samodzielni jak kupuje płytę główną do biura i domu to wybieram ECS (tanie und stable) a jak do podkręcania to szukam na forum płyty z najlepszymi opcjami do podkręcania.

Proste nie, pewnie że proste ale czemu inni tak nie robią :cry: przez takich z tego forum robi się śmietnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem ZA :!: I nie będe powtarzał za innymi, którzy się wypowiedzieli - poprostu w dziale sprzęt zrobił się ostatnio śmietnik i żeby znalźć jakiś topic, w którym można by coś ciekawego przeczytać lub komus pomóc trzeba troche sckrolem jednak pojeździć i naczytać się co chwile tych samych tematów: R9500 czy 4200?.

To nie jest wina moderów, ale nowych użytkowników, którzy nie czytają regulaminu, a w szczególności nie używają opcji szukaj, która w takich wypadkach byłaby najlepszym i chyba najszybszym rozwiązaniem, co nie znaczy że moderzy nie mogą coś z tym zrobić :wink:

Więc:

:arrow: nowy dział

:arrow: zabawa moderów pt - "kto wywali najwięcej durnych użytkowników" :twisted:

Pozdro i no offence

PS a jednak się powtórzyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak założyłem temat Ti4200 czy Radeon 9600. Wszyscy zachwalali 4200 i kupiłem. Zmieniłem na Radka 9600 po pooglądaniu testów i ze wzgledu na to, że ma obsługę DX 9.0. Nikt nie czaił za bardzo tej karty bo chyba nikt na forum nie ma 9600np - teraz jestem verry happy z zakupu i każdy kto wacha się pomiędzy tymi kartami z zakubu 9600 byłby zadowolony (BTW-dobrze, że nie kupiłem FX 5600) :D.

Jak pośmigałem troszkę po forum (być "na bieżąco" - jak kiedyś zza czasów) to ze spokojnym sumieniem mogę stwierdzić, że większość z zakładanych topiców (odnośnie kupna) to prawie te same rzeczy. Ale taka osoba założy temat, spyta się 2 razy i koniec. Ale dla większego "porządku" nowy dział mógłby sie sprawdzić.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi