Skocz do zawartości
Aquarium

Bioshock

Rekomendowane odpowiedzi

hehe w pcgamerze angielskim mozna wygrac oryginalna figure skoczta do emopiku i jak maja ostatni numer to kupcie i zobaczycie :D trxzba tylko napiac wiersz dlacfczego ta gra jest taka wspaniala ;]

fIREKAGE... ja jestem graczem od 17 lat i mowie ci ta gra roxxuje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś jeszcze demko na dysku ? Pytam bo mam problem z plikiem NxCooking.dll :|. Demko mi wywala błąd ze jest brak tego pliku i jest napisane ze re instalacja moze pomóc. Ofc instalke wywaliłem (1.8gb wiec po co to trzymac na dysku ;]). Jak ktoś może niech poszuka tego pliku (prawdopodobnie jest tam gdzie plik exe czyli w folderze Release - 2K Games\BioShock\Builds\Release) i wrzuci na jakis serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrazenia po demie - cholera mam wolny komp :( Procz tego wymuszono na mnie nowe drivery do gf'a <_<

Sama rozgrywka fajna - dziwny klimat, dziwne miasto i cholernia ciekawosc co sprawilo ze ludzie zaczeli szalec. No i ciarki na plecach przy dziewczynce mowiacej ze widzi aniola xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgiusz, to juz mania jakas.

Ponad 10k w 3dm05 a Ty narzekasz, ze masz wolnego kompa.

Na purepc poprzeczka jest calkiem gdzie indziej to ja rozumiem ale za wolny masz na mysli nie ciagnie Bioshocka w 1600x1200 AFx16 ?

A no to fakt, komp LOW END ;)

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgiusz przesadzasz :) Nie wiem czy moje gpu jest silniejsze od 7900, ale pewnie masz po o/c ;) a ja stock. Proc tylko @3.2 bo boxowe chłodzenie, i w ustawieniach 1280x1024 16x anzio 0xFSAA all high gra się bardzo komfortowo, poniżej ~35fps nie spada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orgiusz przesadzasz :) Nie wiem czy moje gpu jest silniejsze od 7900, ale pewnie masz po o/c ;) a ja stock. Proc tylko @3.2 bo boxowe chłodzenie, i w ustawieniach 1280x1024 16x anzio 0xFSAA all high gra się bardzo komfortowo, poniżej ~35fps nie spada.

Akurat x1900xt czy x1950xt ma w bio więcej fpsów od 7900 dwukrotnie i jak tu nie wiedzieć czy x19xx jest silniejsze od 7900gs`a ?? Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 kwiecien + minimalizm. Sry dziekuje :lol:

A procz tego demko plynne... Mniej wiecej bo sciny na 1gb daja o sobie znac. Moze czas na dodatkowa pamiec i druga karte? :wink:

Pioorek

Dzieki za oswiecenie. Wroc jak sprawdzisz roznice w tamtym miejscu miedzy FSAA 0 a FSAA x4, k?

Pozatym samo wygladzanie w tej grze troche odmiennie chodzi w porownaniu do calej reszty ktora widzialem.

Gregor1230

Sterowniki? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na forum grasujesz i w topicku o bio gdzieś były ładne wykresiki i całkiem wiarygodne dodam ;).

Orgiusz ja jadę na tych betach do bio i jest spoko, jednak w css spadek straszny miejscami 20 fps mniej niż na poprzednich :(. Teraz lekko reanimowałem swoją padline wsadzając x2 i jest całkiem całkiem aczkolwiek bioshock zbytnio nie używa dwóch jaj tak jak np w moha czy colinku dirt.

Edytowane przez Gregor1230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee? AAx4 i dziwne że zwalnia? Po to są karty z serii 8800 aby można było odpalać all na full ale nie 7900/8600. Litości :lol:.

Pitolisz facet umnie na 8600 z AA*4 gierka chula bardzo dobrze , tzn chulała :wink:

Pozatym samo wygladzanie w tej grze troche odmiennie chodzi w porownaniu do calej reszty ktora widzialem.

Może dlatego , że o dziwo w tej grze ząbki bez AA są dziwnie małe i nie tak wyrażne jak w innych grach. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie z tweakami mignelo mi gdzies haslo alternative-antyaliasing... Nie wiem. W kazdym badz razie bardziej mi to przypominalo wybiorcze wygladzanie zamiast glupiego x4...

czyli bez fsaa chodzi dobrze? jako, ze 7900 srednio sie lubi z tym trybem renderingu i fsaa, moze wlasnie sie Tobie odpala jakas jego "softwareowa" wersja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno w nic nie gralem, to znaczy jakies 2 miesiace ;) Sciagnalem sobie demko, zainstalowalem, i... Dzizas :D Jaka grafika, efekty, ta woda, ogien... Brak mi slow, po prostu cos wspanialego, czekam na pelna, niech tylko bedzie w pobliskim sklepie - z miejsca kupuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie skonczylem i chcialem sie podzielic wrazeniami...

Cos zaje**ego to jest to ze wydaje ci sie ze juz koniec gry a tu idziesz dalej...

Gra trzyma fason do konca, zaden z leveli nie przypomina poprzedniego...

A koncowka, co ja wam bede mowil az mi lzy polecialy powaznie, moze miekne na stare lata ale naprawde super super super, ale nie ma tak zebym sie nie przyczepil... brakowalo mi mozliwosci zagrania w koszykowke, jak to mialo miejsce w system shock-u2 i w obu Deus ex-ach...

25Ł, szczerze ? to najlepiej wydane 25 funtow :) Za jakis czas do gry wroce, bo jest tego warta !!!

Kupowac grac delektowac sie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.k. Nie gramy w to bo się nie opłaca. Dzięki Firekage, że nas ostrzegłeś bo moglibyśmy wtopić.

A co do wieku... ile masz lat? 5 czy 55?

Przede wszystkim mam 25 lat , z grami a dokladniej z ta rozrywka mam kontakt od lat 90 , zaczynalem nie na C64 a na orientalnym Shneiderze... <_< , C64 byl pozniej , przed nim jeszcze ZX.

To jest moja opinia , nie musisz sie z nia zgadzac , a picie do wieku chyba raczej pokazuje , ze sam jestes niedojrzaly emocjonalnie. Mam inne zdanie o tej grze , i?? Moze mi prosta siepanka juz nie wystarcza , dlatego pewnie przeszedlem Fallouty i zbieram moc do Tacticsa , moze dlatego znowu w Kotora sobie pogram...

A to specjalnie dla Ciebie :

2734521[/snapback]

Dziekie Firekage za poprawe nastroju w ten nudny dzien w pracy :lol: Z pewnoscia demo pokazuje, co nas czeka w fullu, z pewnoscia... :lol: Demo to nawet nie 1/50 tych wspanialosci, ktore sa w pelnej wersji, ale skad ty to mozesz wiedziec, jesli z fulla to widziales jedynie okladke w sieci?

Z pewnoscia wiesz po co jest wypuszczane DEMO?? Po demie GTR2 , GTL polecialem i zakupilem to , gram non stop , zaczynalem w zeszlym roku z GTR1. W demku masz pokazana grafike , patenty wiec chyba normalne i oczywiste jest to ,ze te patenty beda jedynie mniej lub bardziej rozwiniete w fullu. Grales w demo Collinow? Cos wiecej bylo , skoro model jazdy mozna bylo obczaic??

Skoncz Wasc. Demo jest po to bym oblukal czy warto w to grac czy nie. Nie podoba mi sie BS , i ? Mam do tego prawo , demo mnie znudzilo , dema Airborne to nawet nie przeszedlem.

Przednio bawilem sie za to w starenkiego Fallouta 1 , Fallouta 2 , przednio bawie sie w The Longest Journey czy R6V <_<

FIREKAGE... ja jestem graczem od 17 lat i mowie ci ta gra roxxuje ;]

Graczem sam jestem z 17 lat , mnie nie roxuje , raczej ziebi. ZA 30-50 zl kupie , za 80 i drozej mam ciekawsze gry. Niedlugo GRAW wlazi do Sellera , w to bede cioral. Gearsa oczekuje , ale nie BS. Temu przyznaje jedynie swietna optymalizacje. Co mam na to poradzic ,ze nie mam banana z mordowania jak przy FEAR?? Co na to poradze , ze mi sie Far Cry podoba bardziej i koncze go bodajze z 10 raz?

KRS ;]

W demku - bar, wejscie do kina - 8fps 1024 FSAA x4 Anizo x4 allhigh ;] :lol:

Chyba ze na steamie bylo inna wersja <_<

Origiuszu , wylacz AA. U mnie na 7900GS to samo mialem , gdy odpalalem z. Gra zwalniala mocno.

Eee? AAx4 i dziwne że zwalnia? Po to są karty z serii 8800 aby można było odpalać all na full ale nie 7900/8600. Litości :lol:.

Z tego co wiem , to AA n 8xxx jest lepiej dopracowany czy szybszy niz na 7xxx wiec z czego sie smiac? Odpale demo na 8600 i sam sobie sprawdze AA.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi