Damundo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 W zasadzie zastanawiałem się nad Creative GigaWorks T20 i czy warto by było dopłacić do Logitech'ów Z-3e. Te Geniusy też całkiem przyzwoicie wyglądają. Są w tym przedziale cenowym jakieś inne ciekawe propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 zielak czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2007 Co do Genius'ów (SB Audigy 1 Plat + Foobar): Słucham też metalu/rock'a/ew. czegoś co to naśladuje i jak dla mnie dość dobrze spisują się w tej muzyce... aczkolwiek osoba bardziej zaawansowana słuchowa wychwyci braki w paśmie (głównie niższe tony). Mogę je porównać do Log'ów X-230, X-240 (czyli podobna kwota) i grają od nich lepiej. Jak ktoś nie słucha "umc-umc" (utwory tego typu nie brzmią za ciekawie na nich - choć zależy - potrafią trafić się kawałki, które jednak grają calkiem sensownie) to może je spokojnie brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Na głośniki ( 2.1 / 5.1 ) mam max 250PLN. Co za tą kwotę najlepiej nabyć ? Moja karta audio to Creative Audigy SE. Pomieszczenie ma wymiary 6m długości, 3m szerokości. Muzyki (trance, dance, heavy/gothic/power metal, regge, rock, classic) słucham z CD (czasami .mp3) i oglądam filmy DVD (czasem .avi/.mp4 - filmy z gier). Czy takie głośniki będą lepiej grały od Unitra Finezja 3 + Tonsil 60W podłączonych pod PC ? Edytowane 1 Stycznia 2008 przez Shenlong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damundo Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Mam zamiar kupić Geniusy SP-HF1250X. Są trochę duże i czy w podobnej im cenie znalazły by się mniejsze, ale nie odbiegające jakościowo głośniki? Chciałem także zapytać, czy widział ktoś Geniusy SP-HF2000X i w jakiej cenie? Bo szukam i znaleźć nie mogę.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 (edytowane) Witam. Na głośniki ( 2.1 / 5.1 ) mam max 250PLN. Co za tą kwotę najlepiej nabyć ? Moja karta audio to Creative Audigy SE. Pomieszczenie ma wymiary 6m długości, 3m szerokości. Muzyki (trance, dance, heavy/gothic/power metal, regge, rock, classic) słucham z CD (czasami .mp3) i oglądam filmy DVD (czasem .avi/.mp4 - filmy z gier). Czy takie głośniki będą lepiej grały od Unitra Finezja 3 + Tonsil 60W podłączonych pod PC ?Będą grały zdecydowanie gorzej. Edytowane 1 Stycznia 2008 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Te tonsile pewnie mają ze 20 lat :P Więc chyba technika poszła trochę do przodu ^^ ? Szukam jakiegoś 2.1(lub 5.1) do 200PLN, na oku mam: - Modecom 2.1 - MC - 9860 czarno-srebrne - cały zestaw wykonany z drewna - Logitech X-230 - Creative I-Trigue 3220 2.1 retail - Creative Inspire A500 5.1 retail - Creative Inspire T6100 5.1 retail - GENIUS SW-HF 2.1 1250 WOOD Co lepiej zagada pod Audigy SE ? I tak z innej beczki jak podłączyć pod pc takie coś ? http://allegro.pl/item291336280_nowe_kolun...e_przegap_.html Przez jakiś amplituner, wzmacniacz czy jak :D ? Edytowane 2 Stycznia 2008 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElektroT Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 IMO ModeComy. Pisałem o nich wyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Te tonsile pewnie mają ze 20 lat :P Więc chyba technika poszła trochę do przodu ^^ ? Szukam jakiegoś 2.1(lub 5.1) do 200PLN, na oku mam: - Modecom 2.1 - MC - 9860 czarno-srebrne - cały zestaw wykonany z drewna - Logitech X-230 - Creative I-Trigue 3220 2.1 retail - Creative Inspire A500 5.1 retail - Creative Inspire T6100 5.1 retail - GENIUS SW-HF 2.1 1250 WOOD Co lepiej zagada pod Audigy SE ? I tak z innej beczki jak podłączyć pod pc takie coś ? http://allegro.pl/item291336280_nowe_kolun...e_przegap_.html Przez jakiś amplituner, wzmacniacz czy jak :D ? Owszem troche poszła, ale to nadal dobre kolumny, dużo lepsze od komputerowych pierdziawek, według mnie wymiana tych tonsilków to płacenie za coś gorszego niż sie ma. wolał bym zainwestować te 200zł w lepszy wzmacniacz do tonsilków. Jak to jak podłączyć przez wzmacniacz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 (edytowane) Jakiś rozsądny wzmacniacz do 150-200 da radę kupić ? I jak to jest z tą diodą w MC ? Bardzo oczobijna ? Może ktoś zrobić foto w ciemnym pomieszczeniu ? Edytowane 2 Stycznia 2008 przez tobster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElektroT Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 I jak to jest z tą diodą w MC ? Bardzo oczobijna ?Tak bardzo mona. Świeci na przeciwległą ścianę. Robi za oświetlenie nocne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2008 Kupno tych kolumn za 219zł to wywalanie kasy w błoto. Miałem z czymś takim do czynienia u siebie w pokoju i 100 razy lepiej grają moje logi X230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Koledzy czy jedynym słusznym wyborem z głośników 2.1 do 160 plnów są logitechy X-230 ?? Czy jest coś innego wartego uwagi w tym przedziale cenowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damundo Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 W tym przedziale cenowym TYLKO Geniusy SP-HF1250X :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2008 Zbiłeś mnie z tropu tymi geniusami. Głośniki mają być dla kumpla i sam nie wiem co bedzie dla niego lepsze, sam mam creativy p5800 i nie narzekam, te logi x-230 ma braciak i też to ładnie gra. Musze przedyskutować sprawę tych geniusów z kumplem:D. W sumie potrzebne mu to do słuchania muzy i obejżenia jakiegoś filma także chyba by sie sprawdzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElektroT Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Modecom 2.1 MC-9860 IMO są lepsze od logów 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 A możecie powiedzieć jakie wymiary mają te głośniki Modecom 2.1 MC-9860? Bo różne są w Internecie podane a głównie na wysokości mi zależy. Moje priorytety dla głośników muzyka (rock i pochodne), potem gry i na końcu filmy a więc lepsze będą te Modecomy czy GENIUS-y SP-HF1250X ? Wiem ,że już było o jednych i drugich ale nadal nie wiem które będą lepiej u mnie się sprawdzały. 2.1 czy 2.0? Proszę o jakąś podpowiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z!m3K Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam do wydania około 450 zł i nie mam pojęcia jakie wziąć głośniki. Co polecicie? Przeznaczenie do filmów, gier i muzyki. Będą w pokoju o wymiarach 3,5 na 4,5 m. I pytanie czy brać 2.1 czy 5.1? Proszę doradźcie. Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kpereszczak Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Siema Ja znow porusze ten temat bo sie nie doczytalem pomocy . Chodzi o to ze nie dziala ten cholerny glosnik w logitechach x 530. mam w winampie ustawione na wyjsciu tak jak mowiliscie jak powinna byc i dalej srodkowy glosnik cicho siedzi. Tam ktos wspominal ze jakies pluginy trzeba zainstalowac to czyli nie wystarcza te z winampa co juz sa? jak nie to skad mam pobrac te pluginy bo szukalem w googlach ale nic nie znalazlem :( pozdr :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 12 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2008 Można przypadkiem stawiać Geniusy sw Hf 5005 koło monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Hej, Czy ktos moglby mi doradzic jakis zestaw 5.1 w okolicach 200 zl? Myslalem nad creative t6100 i logitech x-530. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Siedzę na tym forum od dawien dawna i regularnie odwiedzam ten temat tak samo regularnie pojawia się pytanie jaki zestaw do 2.1/5.1/2.0 do 200zł czy jakiejś tam ceny prawie na każdej stronie jest odpowiedź a mimo to jak tylko pojawi się początek nowej strony pojawia się po raz kolejny to samo pytanie. LUDZIE CZYTAJCIE WSTECZ !! Kolego "Szymon" ja polecam Logi jestem z moich zadowolony a co do Creativów moim zdaniem Pierdzi u dudni w nich sub. Mała sugestia może by jakiś stały tutorial dla nowych głośniki w przedziałach cenowych i ich wady i zalety ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Siedzę na tym forum od dawien dawna i regularnie odwiedzam ten temat tak samo regularnie pojawia się pytanie jaki zestaw do 2.1/5.1/2.0 do 200zł czy jakiejś tam ceny prawie na każdej stronie jest odpowiedź a mimo to jak tylko pojawi się początek nowej strony pojawia się po raz kolejny to samo pytanie. LUDZIE CZYTAJCIE WSTECZ !! Kolego "Szymon" ja polecam Logi jestem z moich zadowolony a co do Creativów moim zdaniem Pierdzi u dudni w nich sub. Mała sugestia może by jakiś stały tutorial dla nowych głośniki w przedziałach cenowych i ich wady i zalety ? Pomysl z tutorialem jest dobry, podobnie jak w "co kupic" z zestawami. To od razu by ulatwilo sprawe. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Szybkie pytanie. Co wybrać, dlaczego warto/nie warto dołozyc i skąd ja wezme na to kase :D Creative 6100 5.1 Logitech X-530 Genius SW-HF 5.1 4000 Logitech X-540 Genius SW-HF 5.1 5000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 zielak czekamy A więc otrzymałem już parę dni temu zamówione Genius SP-HF1250X. Wrażenia - pozytywne :) Głośniczki grają naprawdę nieźle. Słuchałem już różnych głośników komputerowych (głównie 2.1/5.1) i bałem się ze w Geniusach będzie mi brakowało basu. Jestem jednak mile zaskoczony, nawet na niezbyt dobrej zintegrowanej dźwiękówce realteka graja bardzo przyjemnie dla ucha. Monitorki są nie najmniejsze i może pojawić się problem ze zmieszczeniem ich na małym biurku. Wadą są też strasznie krótkie kable zasilający i 2 x chinch - minijack. Jednak wymienione kable o większej długości można dostać bez problemu. Kabel łączący oba głośniki jest wystarczająco długi. Wykonanie głośników również na niezłym poziomie biorąc pod uwagę cenę. Jednym słowem jeśli ktoś szuka głośników do ~200 zł, nie bawi go dudnienie subwoofera w tanich zestawach oraz ma dużo miejsca na biurku to gorąco polecam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiva Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam... Jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że dopisuję się w odpowiednim miejscu (w każdym bądź razie odpowiedniejszego nie znalazłam). Jesli nie proszę o wskazowkę... Niedawno kupiłam laptopa Fujitsu Siemens Amilo Li 1718 - karta dzwiekowa Azalia codec (7.1 SPDIF), 4 USB, wejscie na mikrofon i sluchawki. Teraz chcę dokupic w miare dobre głosniki, głównie do słuchania muzyki (rock, metal). Myslę, że najlepszym rozwiazaniem byłby 2.0 (ew. 2.1) ze względu na mój mały pokój. Szroko rozstawione głosniki powinny w zupełności wystarczyc, pod warunkiem, że beda dobre. I tu potrzebuje rady, bo przyznaje szczerze nie znam sie na tym zupełnie. Chcę wydac ok 200-300 zl. Co mi polecicie? Zalezy mi na uzyskaniu przyzwoitej jakosci dzwieku za te cene. I czy taka karta wystarczy? Na tym równiez sie nie znam :/ Z góry dzieki. Przy okazji czy ma ktos pojęcie jak zlikwidowac skrót alt+c na klawiaturze (chcialabym wreszie miec tam polski znak :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docento Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 2.0 do lapciaka? Klipsch Ultra 2.0 Pro bedą idealne. W Polsce do dostania jedynie na allegro --- link --- ale za to w całkiem dobrej cenie. Na własne uszy nie słyszałem, ale podobno głosniki JBL Duet 2.0 tez bardzo dobzre grają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2008 A co do tych Sven Royal 1 i 2. Szukalem troche i dostepne sa tylko w rosji i na ukrainie cena do 155$ za royal2. Bede cos kombinowal zeby je sciagnac do Polski ;) Dam znac jak sie uda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Szybkie pytanie. Co wybrać, dlaczego warto/nie warto dołozyc i skąd ja wezme na to kase :D Creative 6100 5.1 Logitech X-530 Genius SW-HF 5.1 4000 Logitech X-540 Genius SW-HF 5.1 5000 Genius SW-HF 5.1 5005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak kuplem wczoraj x-540. Bas wydaje mi sie troszke za bardzo "buczący" jak sie slucha muzyki ciszej, kiedy gra glosno jest ok. Oprocz tego dzwiek jest czysty, chociaz sluchajac bardzo glosno wysokie tony robia sie troszke za bardzo halasliwe i ciezko odroznic jeden instrument od drugiego :-). Ale to tylko przy sluchaniu bardzo glosno. Trzeba po prostu sluchac umiarkowanie :-) i tutaj graja calkiem niezle. Dal mnie przewaga tych glosnikow nad innymi ktore tez chcialem kupic jest to ze centralny mozna zamontowac na gorze plaskiego ekranu. Nie bardzo rozumiem czemu to nie jest "standardem" u innych producentow. Opcja "matrix" ktora rozbija dzwiek na 5 glosnikow jak sygnal masz stereo tez jest niczego sobie. Na koniec pilot ktory jest naprawde zgrabny i niezle wyglada na biurku :-) , z zestawu jestem zadowolony jak za taka kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...