Gość Kyniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Chcial nabic posta :wink: Ale co do bloczku to naprawde ladny. Jezeli to prawda o jego wydajnosci porownywalnej do pX'a to swietna oferta. 1606817[/snapback] To wersja pierwsza Priaona Pro była lepsza od PX'a a Prison Pro V2 jeszcze nie był testowany - i nie będzie dopuki Fierowi się nie zachce.... bo mi się już nie chce testować bloków - nie mam odpowiedniego sprzętu a ostatnio padł mi hdd i nie mam $$ na stanowisko do testowania - czeka mnie wydatek ponad 400zł (conajmniej 200zł odzyskiwanie danych i nowy hdd :mur: :mur: :mur: :angry: :cry: ) Co do wydajności Prison V2 to z relacji Wiśnia666 zdaje się być nieznacznie (o ile w ogóle) gorszy od poprzednika... z tym że stare spodu i uszczelnianie na silikon już odeszło do histori - już mi się nie chce babrać - wolę mieć mniej roboty i obniżyć cenę... No niezle, wyglada identycznie jak moj Ice tylko w wersji pro :> Troche za duzo elementow wykorzystanych odemnie :> 1606878[/snapback] Gaz - ja ci nie chce nic mówić ale jeśli ktoś kopiuje to ty odemnie - Prison pierwszy powstał ponad 1.5(za czasów Crystal'a C1) roku temu... to że dałeś o-ring to żadna rewolucja nie była - naturalny gieg rzeczy... Ale ja wcale nie twierdze że ty za dużo kopiujesz moich pomysłów - tak jak napisał Samhain - mój pomysł z rozwinięciem konstrukcji starego Crystala okazał się bardzo trafny UPDATE: Wiadomość z ostatniej chwili - prawdopodobnie pod koniec września ( :cry: długo) będzie test na jet-pc - wtedy prawdopodobnie Fiero znajdzie chwilkę na przetestowanie bloczków.... może i Prisona Ultra podrzucę... choć nie wiem po co... i tak powstała jedna sztuka i więcej nie powstanie ich... Edytowane 22 Sierpnia 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 czeka mnie wydatek ponad 400zł (conajmniej 200zł odzyskiwanie danych i nowy hdd :mur: :mur: :mur: :angry: :cry: ) Masakra z tym hdd... nie zazdroszcze. Dlatego lepiej czasem robic jakies backupy na dvd. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Teraz jak się pozbieram finansowo to oprócz backupów postawię sobie RAID'a z redundancją zapisu... no ale dość oftopów ;) Trzymajcie kciuki za Fiero by jak najszybciej się uporał z robotą i znalazł chwilke czasu na 2 małe bloczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 z chęcią zobaczyłbym V2 w teście na jet-pc (i pewnie nie tylko ja) ciekawe ile mógłbym zyskać *C kupując ten blok POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ja też ciekaw jestem jak się sprawuje nowa wersja bloków - samemu testó już nie chce robić - raz że mam za mało dokładny sprzęt, dwa że za dużo roboty z tym a trzy że zawsze się ktoś znajdzie dla kogo test jest "nieobiektywny" nawet nie wiem czy moje założenia konstrukcyjne spełniły się - by nowa seria nie miała gorszej wydajności mimo niższego kosztu wykonania - niższej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Chcial nabic posta :wink: Ale co do bloczku to naprawde ladny. Jezeli to prawda o jego wydajnosci porownywalnej do pX'a to swietna oferta. 1606817[/snapback] posta nie chciał nabic, tylko mu sie tak napisało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=143679 Wreszcie zrobiłem "Cennik" . Postarałem się tam zamieścić jak najwięcej informacji - z ważniejszych rzeczy prócz ceny jest pozycja dostępność - czyli ile bloczków jest aktualnie - ta pozycja przy każdej zmianie stanu będzie aktualizowana... Brakuje fotografi do Prison V2 - ale to się niedługo zmieni ;) też dodam pozycje "Bloki na GPU" cena bloku na GPU i CPU taka sama. jeszcze pomyślę jak to sesnsownie zoorganizować.... może jakiś wskazówki?? chodzi o to by było to jak najbardziej czytelne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 (edytowane) zrob 1 foramt zdiec np z 1 bloczku gdzyz robi sie balagan i jakis 3 do 5 zdiec na blok ps jak bede mial odpal :mur: i zrezygnuje z ac 64 to wlasnie kupie blok Prison Pro V2 , gpu tez od ciebie :P Edytowane 25 Sierpnia 2005 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2005 Masz zupełną racje - poprawie to lecz dopiero na dniach :( muszę odzyskać dane po padzie dysku - zrobią mi to na poniedziałek więc wtedy się zajmę porządnym poprawieniem dlatego że wśród utraconych danych mam hasło do imageshack :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HugoZak Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Te nowe bloki to nie to samo co kiedys. Kiedys byles jednym z niewielu co produkowal bloki i to jeszcze jakie! Teraz to juz jest klasyka... Teraz kazdy bierze sie za robienie bloczkow i co tu mowic... twoje cenowo wypadaj gorzej przy innych a jakosc jest porownywalna. Nie wiadomo jak z wydajnoscia ale zapewne wszystko to samo (mysle tu o Cube, Ice i Prisonie). Ze tak powiem: niestety nic juz nie dorowna Prisonowi Pro z zadawnych czasow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Hmmmm cenowo zdaje się lepiej niż Cube i to chociaż by dla tego że dokładasz 11zł do Cube'a i masz Prison Pro :P Do tego tak mi się wydaje że będzie Prison Ultra V2 w ludzkiej cenie... co do wydajności nowej serii to Fiero obiecał pod koniec września (mam nadzieję że wcześniej) zrobić teścik :) bo sam nie wiem jak z wydajnością nowej serii :P jeśli chodzi o starego Prison Pro to jest jeden blok który może mu dorównać - PowerX :P ale i tak jest gorszy.... Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 (edytowane) mam male pytanko odnośnie tej nowej serii prisonów jak z porównaniem do np Nukleona 2 vs Prison V2 lub w podobnej cenie Prison pro V2 bo mam mały metlik w głowie i będę bardzo wdzięczny za odpowiedż lub ewentulanie gdy będą testy proszę o link, czy z bloczków do 100zł od kyńka jest najlepszy z góry dzięki Edytowane 29 Sierpnia 2005 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Został mi jeszcze osatni spód do Prison ze starej serii - w tym przypadku dokładnie znam wydajność - zresztą masz testy odrazu na początku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Mam takie male pytanie? Czy rowek pod oringa to na tokarce robisz? I jakie Masz gwintowniki? (nie chodzi o wymiar, tylko pochodzenie bo ja juz tyle pourywalem ze glowa boli! Te nowe bloki to wypas! A i jeszcze jedno PrisonV2 ma chyba wiekszy opor przeplywu niz starszy typ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 co do gwintownikow liczy sie odpowiednie wiertlo potem troche smaru na gwintownik i do dziela, lewo prawo przejdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Gwintownik zwykły 3-stopniowy kupiony w zwykłym sklepie maszynowym - wiertło też mi dobrali zdaje się 3mm czy 3.1mm musiałbym zerknąć. Najlepiej iść do sklepu i przy kupowaniu gwintowników poprosić o dobranie wiertła. rowek na o-ring na tokarce ;) nowa seria ma większe opory - bardzo zbliżone do Uriela czy Nukleona a mniejsze zauważalnie niż stary Crystal z MCS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 http://www.lw.cad.pl/index.html pod 3/8=> 15mm pod M4 => 3,5mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 1624873[/snapback]pod m4 najlepszy jest 3,2 lub 3,3 a 3,5 jest stanowczo za duzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 zgodze sie z miskiem!!! przeciez jak wezme wiertlo 3,5 to na gwint zostanie 0,25mm to chyba troche malo!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 mi wystarcza, a gwintowanie nie jest już problemem tzn nie łamię gwintowników :D [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 hinco robisz postępy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2005 3.2 góra 3.3 - by się nie łamało po to się uzywa gwintownika 3-stopniowego - 2 obroty do przodu i jeden wstecz by zerwać wiór i już się nic nie złamie.... Jak wolisz 3.5 to cóż.... twoja sprawa... ja wolę rzeczy pewne i niezawodne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Kyniek, RAID wcale nie zabezpiecza przed utratą danych, lepiej zamiast raida, np harmonogramie zadań dać, żeby o określonej godzinie robił kopię dysku, bo wyobraź sobie sytuację - zawiesza Ci się komp i rozwala tablica partycji i komp automatycznie próbuje naprawić i przy okazji rozwala jakieś ważne pliki, raid robi to samo, co windows na głównym dysku i w rezultacie nie masz tych danych, a jakby była kopia, to by było mniej kłopotów. Raid 1 zabezpiecza tylko przed sprzętową awarią dysku (przed badsektorami też niebardzo). Edytowane 1 Września 2005 przez BQB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Chyba wypada mi sie tu wypowiedziec :) Wiec zaczne od tego iz dzys dostalem od Kynka paczke z Blokami. Zostana one przetestowane zgdonie z procedura Jet-pc.com gdzie tez test zostanie zamieszczony. Na chwile obecna moge powiedziec ze bloki sa wykonane perfekcyjnie, i duzo lepiej niz ine home made ktore widzialem. (no moze poza blokiem Grzecha ktory jest na tym samym poziomie jakosci :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 No to czekamy na testy :) Kiedy mozna sie spodziewac ich opublikowania? Bo jak sie domyslam jednak bedzie trzeba troche poczekac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 pewnie jak najszybciej, duzo osob z niecierpliwoscia wyczekuje tego testu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Przysnam się szczerze że jestem miło zaskoczony - tym bardziej że to poprzednią generacje bloków oceniałem na "porządniejszą" - głównie chodzi o miedź - nie tylko spód polerowany ale też boki bloku... nowa generacja miała być przedewszystkim tańsza przy zachowaniu wydajności na poziomie starych (stawiam głównie na wydajność) - z tym kosztem wykonania to poprostu przestało mi się chcieć babrać z silikonem :P zakładam o-ring, 3 minuty i po krzyku :) co do wydajności to sam siedzę jak na szpilkach :P bo nie wiem czy moje założenia konstrukcyjne zostały spełnione ;) a sam nie robiłem testów.... heh... nie chciało mi się po za tym jest miejsce gdzie znacznie dokładniej zostaną przetestowane :) P.S. Fiero dostał Prison V2 i Prison Pro V2 - w wersji pro jest odrobine zmodernizowany top - jeśli uzyska pozytywną opinie to następne bloki będą posiadały tą drobną modernizacje :) nie tylko wy czekacie :P ja też :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 to nie będzie można zobaczyć różnicy pomiędzy starą a nową serią ? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 sam nie wiem bo absolutnie żadnych testów nowej generacji bloczków nie robiłem :P starej generacji się ostały jeszcze 2 sztuki spodów :P i jakoś nie chce mi się testować ;p bo złożyłem układzik i z przyjemnością go uzywam - zresztą jakie to ma znaczenie? przecież starych już nie będzie.... co do wydajności starych można się sugerować jedynie testami które zrobiłem i recenzją na overclockers.pl - to można porównywać bo wszystko identyko tylko wyników swoich bloków tam nie publikowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 chciałbym wiedzieś jak mój prison non-pro wypada w stosunku do nowego prisona i nowych bloków :) może kiedyś będę zmieniał i będę chciał wiedzieć ile zyskam dokładając do nowego bloku xxx zł POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...