kashienka Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ketchup Kotlin Pikantny RuleZzZ ;] Musztardy wymiękają... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Ketchup/Keczup/Keczap czy jak tam checie. Szczególnie Kotlin. Pikantny Kotlin. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mecixan, mexicana czy jak mu tam ;] roxuje, od Kotlina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 musztarda do grilla, keczup do wszelkich tostów, zapiekanek itd :) Dokladnie, zgadzam sie w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Ja tam 100% ketchup. Musztarda raczej mi nie wchodzi. Nie jem jej. Jeśli zaś chodzi o sam ketchup, to swego czasu hitem był zielony ketchup. Smak miał niesamowity, ale cena odstraszała - 2 razy droższy od czerwonego. Z ostrości, to niesamowicie też mi smakuje chrzan. Ale raczej to się je na święta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja ubie to i to, pol na pol B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ja ubie to i to, pol na pol B) A ja i to i to zmieszane :P Lukam, sobie lukam po forach patrze tu a tu moje konto ktos przeniosl z jakiegos innego fora , podejzewam ze z HT.pl :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Hmm... jest taka musztarda, nie pamiętam nazwy, w której są całe ziarna gorczycy. Super jest :] Do tego kamis rosyjska do zadań specjalnych :lol: (testowanie wytrzymałości gości, zakłady na przyjęciach kto wytrzyma/kto zrobi głupszą minę... więcej na niej zarabiam pewnie niż kamis :D ) Poza tym każda inna- saper...sarepska, delikatesowa, etc. Keczupy używam tylko do frytek i innego fast fooda. Ogólnie- lubę ostrości w dowolnej postaci, ale z naciskiem na musztardy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatrazl Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 dla mnie tylko keczup roleski wymiata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ta z gorczyca to musztarda francuska ,a rosyjska to nic specjalnego ja tam min nie robie tylko w nosie piecze ;) kwestia przyzwyczajenia do ostrych potraw i przypraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Odkopuję stary temat bo naszła mnie ochota na porównanie. Wielka trójka to dla mnie osobiście: ketchup: McDonalds firmy Develey musztarda: stołowa i sarepska firmy Pegaz majonez: Świdnicki firmy M&J 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Jak keczup to tylko Włocławek. A co do reszty to nie mam żadnych specjalnych faworytów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2011 Jak musztarda, to tylko czeska (nie pamiętam nazwy) Kremska. Do odstania w Cerfie i Kufie za śmieszne pieniązdze w dużych słoikach. Lepszej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Ketchup Włocławek najbardziej mi smakuje do pizzy bo ma delikatny smak. Do hotdogów najbardzij mi smakuje ketchup 7 fanex ten z orlenu. Do frytek ketchup McDonalds. Do kanapek Pudliszek (dla dzieci). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Najlepsze ketchupy to są ukraińskie Torczin. Do dostania na allegro, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Co prawa to prawda, zółty, czarny i niebieski niebo w gębie. :-P Z polskich wyrobów to lubie pudliszki do pizzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) moj ulubiony ketczup- hellmans napoli musztarda to niezniszczalna stołowa roleski kurcze każdy zachwyca się tym ketczupem włocławek - trzeba będzie zakupić przy najbliższej okazji Edytowane 2 Marca 2012 przez dzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Z tego : moj ulubiony ketczup- hellmans napoliNie przestawisz się na ten ;) : kurcze każdy zachwyca się tym ketczupem włocławek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) A zna ktoś taki wynalazek jak Krzepki Radek (keczup)? Dla mnie absolutny hit, po prostu od razu wracają mi wspomnienia smaku keczupu z końca lat 80 jak za małolata na wakacjach jadłem parówki na działce u babci. A z musztard to Roleski, różne smaki chociaż preferuje zdecydowanie te ostrzejsze. A co lepsze m czy k? IMO spór nie rozstrzygalny ;) Edytowane 2 Marca 2012 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Pytanie gdzie je dostać? Chętnie bym spróbował. Krzepki Radek pikantny i Słodka Ania łagodna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Markpol chociażby. U mnie też w zwykłym warzywniaku osiedlowym. Głowy nie dam, ale może to produkt regionalny chociaż wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 U mnie króluje keczup . W tej chwili Tortex łagodny , choć najczęściej jakiś keczup z biedronki - nie pamiętam nazwy . Za to nie lubię keczupu z Pudliszek , choć jak nie mam żadnego innego to jem . Samego keczupu używam do różnych dań - zapiekanki, pizza , domowe hamburgery ( bułka + kotlet mielony ) , kiełbasy , kotlety schabowe , kurczak i inne mięsa , tosty , do kanapek - z serem i/lub szynką . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Zastanawia mnie popularność tortexu. Jak dla mnie tortex powinien być osobnym produktem spożywczym jak keczup, musztarta, majonez i... tortex. Jak dla mnie to nie jest keczup i nigdy nim nie był - to po prostu tortex inna kategoria kulinarna :D i jest w tym bezkonkurencyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 (edytowane) Ja tam tez nie wiem jak mozna w ogóle włożyc do ust cos takiego jak tortex??!?!?! Wystarczy spojrzec na etykiete i ilość pomidorów w składzie. Ja od wielu lat jjem i kupuje TYLKO ketchupy HEINZ - sa najlepsze jak dla mnie zdecydowanie - a probowałem juz wiele marek ketchupu. Edytowane 29 Maja 2012 przez Sewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Wystarczy spojrzec na etykiete i ilość pomidorów w składzie. Widzę, że ładnie dałeś się nabrać na chwyt marketingowy Heinz. :) Rozumiem, że myślisz, że 132g pomidorów na 100g ketchupu to dużo więcej niż 37% koncentratu pomidorowego ? ;) Z przykrością stwierdzam, że z tych 132g pomidorów zrobi się jakieś 1/3 masy na koncentrat czyli w efekcie około 44g +/- 3g koncentratu. Owszem 45% to więcej niż 37% , ale nie determinuj wyboru ketchupu wyłącznie ilością "pomidorów w składzie" , sprawdź też daty ważności ;) Heinz czy Hellmans będą przynajmniej połowę krótsze - nie ma takiej ilości chemii, kwestia też, z jakich pomidorów jest robione itd. Skład procentowy to według mnie poboczny wyznacznik. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 mi ostatnio zasmakowal livio pikantny a jak musztarda to kamis sarepska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2012 Maciek ja determinuje ketchup praktycznie wylacznie na podstawie smaku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 Maciek ja determinuje ketchup praktycznie wylacznie na podstawie smaku :) Ok, nie wiem czemu, ale odniosłem wrażenie, że ilość pomidorów jest głównym wyznacznikiem. :) My bad. Dla mnie również Heinz no i Hellmans (Sicilia/Napoli) to najlepsze ketchupy na naszym rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2012 A sprobojcie ketchupu "Siodemka". Jezeli chodzi o smak... miazdzy reszte. Musztarda Kamis - Rosyjska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Patriotyzm lokalny przywiązał mnie do produktów Kotlina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...