Skocz do zawartości
ULLISSES

Windows 7 (Seven) 32bit/64bit

Rekomendowane odpowiedzi

A ja doiero co zindexowałem 400tys plików. lol

Takie zindexowane pliki teraz zajmują więcej miejsca, albo te informacje o tych plikach, leżą gdzieś i zajmują miejsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam trochę śmieszne pytanie, ale odpowiedź jest na tyle ważna że muszę zapytać. Mam już dysk podzielony na partycję i WinXP. Ściągnąłem z MSDNA Win7 i chciałbym go zainstalować, ale wszędzie gdzie czytałem widzę że przy instalacji jest okno tworzenia partycji i teraz nie wiem czy to zbieg okoliczności że czytałem tylko poradniki budowane na nowych dyskach czy to jest tak zawsze? Po prostu na jeden z partycji mam ważne dane i jest ich sporo i nie mogę ich stracić, a jeśli utworzę nowe partycje to wszystko stracę, czy jest możliwość instalacji na już utworzonej partycji, na tej na której jest obecnie WinXp i sformatowanie tylko tej partycji?

Edytowane przez Helio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo podobnie jak podczas instalacji Windows XP, tam tez masz opcje tworzenia partycji. W twoim przypadku po prostu wybierzesz partycję z WinXP, sformatujesz ja i na niej zainstalujesz system. Sam tak robiłem i nic z innych partycji nie straciłem.

Edytowane przez Matthaios84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Posiadam Win7 32-bit i chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o funkcji "uśpij". Czy na uśpionym komputerze programy włączone pracują dalej ? np. ściągając coś z neta to będzie się dalej ściągało ? Pozdrawiam.

Tak jak pisze rafa, w trybie uśpienia comp nic nie robi. Jeśli włączysz uśpienie automatyczne po zadanym czasie bezczynności, to pomimo, że nic nie robisz przy compie to jednak działająca sieciowka nie pozwoli na przejście w tryb uśpienia, chyba że dasz na siłę uśpij, wtedy rozłączy Cię z netem.

Trochę z innej beczki.

Lapek z Vistą i 3GB RAMu wybudza mi się ze 20 sekund. Na configu z podpisu przypuszczalnie dzięki 6GB RAMu comp wstaje w 2 sekundy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze rafa, w trybie uśpienia comp nic nie robi. Jeśli włączysz uśpienie automatyczne po zadanym czasie bezczynności, to pomimo, że nic nie robisz przy compie to jednak działająca sieciowka nie pozwoli na przejście w tryb uśpienia, chyba że dasz na siłę uśpij, wtedy rozłączy Cię z netem.

Trochę z innej beczki.

Lapek z Vistą i 3GB RAMu wybudza mi się ze 20 sekund. Na configu z podpisu przypuszczalnie dzięki 6GB RAMu comp wstaje w 2 sekundy.

aha ale miałem taka opcje że mi się usypia po 30 minutach a qw tym czasie ściągałem i jednak mi się uspił

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wina któregoś sterownika.

Lapek z 1GB ramu też wstaje kilka sekund.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się skonfigurować Windows Viewera?

Na XPku jak przeglądałem małe obrazki w trybie full screen, to miały one proporcje 1:1, a dookoła było czarno, Windows 7 rozciąga je (nie zawsze na całe okno) przez co ta aplikacja staje się bezużyteczna.

W trybie niezmaksymalizowanym proporcje są ok, ale biel wali po oczach, ze to też mija się z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy edycje Win7 różnią się zasobożernością? Czy różnica między Starterem a Ultimatem jest zauważalna?

Sprzęt to niestety Atom N330 (czyli 2 rdzenie po 1.6GHz + HT) i 2GB RAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam nastepujacy problem:

Pare dni temu znikło mi bezpieczne wysuwanie, ta mała ikonka. po włozeniu pen drive nie uruchamia sie, a jest zaznaczona opcja zawsze na wierzchu. Co trzeba zrobic?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plik wymiany jest wyłączony,nie chce go mieć:) da się obejść ten komunikat inaczej?

Może spróbuj programu Sunrise Seven, jest tam opcja "wyłącz podpowiedzi obszaru powiadomień".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam:

Mam nastepujacy problem:

Pare dni temu znikło mi bezpieczne wysuwanie, ta mała ikonka. po włozeniu pen drive nie uruchamia sie, a jest zaznaczona opcja zawsze na wierzchu. Co trzeba zrobic?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostęp do apletu bezpiecznego usuwania sprzętu możesz uzyskać choćby poprzez komendę rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

A odnośnie tego, czemu ikona znikła, to zajrzyj do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Explorer -> HotPlugNotification i sprawdź, czy w wartosci domyślnej masz wpis %windir%\system32\hotplug.dll,HotPlugSafeRemovalDriveNotification

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za jakies info. Zauwazylem ze teraz na 1 usb widac ikonke a na 2 nie :/ dziwna sprawa

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Explorer -> HotPlugNotification i sprawdź, czy w wartosci domyślnej masz wpis %windir%\system32\hotplug.dll,HotPlugSafeRemovalDriveNotification - jest to samo napisane.

pozdro

Edytowane przez Mark18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Jeśli było już rozwiązanie mojego problemu to wybaczcie ale na szybkości poszukałem i nic nie znalazłem.

Do sedna, Posiadam amplituner podłączony przez spdif pod realteka hd a analogowo leci do telewizora. Jest już taka możliwość żeby jednocześnie dźwięk był tu i tu, np w Foobarze?? W xp nie było najmniejszego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mam 2 porty w obuowie z przodu i na 1 jest bezpieczne usuwanie a na drugim nie ma.

pozdro

Może coś z portem nie tak w takim wypadku? Spróbuj jeszcze włączyć pendrive'a do jakiegoś gniazda na tyle obudowy i napisz, czy wtedy pokazuje bezpieczne usuwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z portem nie tak w takim wypadku? Spróbuj jeszcze włączyć pendrive'a do jakiegoś gniazda na tyle obudowy i napisz, czy wtedy pokazuje bezpieczne usuwanie.

Tak jest bezpieczne usuwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi